Ninche imala sam smjestaj u kuci za roditelje al nisam imala medicinsku skrb, a kasnije sam bila sa njim, al je bolnica jako stara i sve je skuceno, tako da mame imaju samo pomocne lezajeve koje navecer rasklope i 1 ladicu za stvari. Meni je bilo prestrasno sto su me onako slabu poslali iz bolnice, u tim trenucima nije mi nista bilo vazno osim sina, al tek sam sad pocela biti svijesna kolko je to utjecalo na mene.
Marijana mm planira isto uzeti ta dva mj porodiljnog al se u firmi dogovorio od 9mj iduce godine jer je bio dogovor da kad rodim ima 2tj godisnji, a onda da dođe moja mama. A sad se desilo sti se desilo, a mama je u 7mj morala na operaciju i hoda na stakama, a svi ostali od familije i prijatelja rade.
Cetvrtak imam termin kod doktorice pa cu razgovarati sa njom.
url=https://lilypie.com]
Bokic!
Marijana kako ide dojenje? Kako malac spava preko noci? Koliko cesto doji?
Dena sto je rekla doktorica? Kako se ti osjecas?
Leptiric normalno je da hormoni divljaju. Neke osobe koje su mi onak malo isle na zivce u trudnoci su mi strasno isle na zivce 🤣 i sad je tako..nisam bas toliko bila bijesna kao ti, al da to pitanje je neizbjezno bilo. Svasta se naslusas u trudnoci i svi su najpametniji. Osmijeh na lice i samo klimaj glavom da da tako je u pravu ste.
Sutra idem k doktorici, danas nisam mogla jer je mali imao zakazanu kontrolu.
Mene pece, boli, polako se vucem, sad su na tjedan dana dosli moji roditelji i sestra, malo mi bar pricuvaju maloga, al je pun stan ljudi pa je kaos sa druge strane.
Javit cu vam sutra, da podijelim informacije, mozda pomogne nekome.
Mary82 ima,ja osobno nisam isla ali mozes upisati na google,izbaciti ce nesto:) sto se tice babica ima ih,isto se moze naci na internetu ili kod doktora pitati.oni imaju liste pa se lako skuzi ko je nasa:) jedino sto u vezi babice moras biti brza jer su zauzeti opcenito svugdje a kamoli nase.ja je nisam uspjela imati pa nazalost je mogu preporuciti..
Doktorica mi je odobrila Haushaltshilfe - najprije treba uzeti na Krankenkase Haushaltshilfe Antrag i odnesti kod doktorice da ispuni, zatim su mi dali broj od zene koja je zaduzena za ovaj teritorij i moram je nazvati i sa njom dogovoriti, te ona ispunjava ostatak papira.
Eto, kod mene se desilo da zbog nemirovanja se tkivo nadiglo nad šav i to ce jos potrajati da zacijeli. Ginekoloski pregled sam zamolila da mi ne rade jer ne mogu vise podnesti preglede na zivu ranu. Napravila sam termin za 3tj da me pregleda.
Dena drago mi je da su uspjela dobiti pomoc. Sad dok su jos i tvoji tu iskoristi to i sto vise odmaraj da se rana zamiriva:)
Pozz...nisam jos rodila bebicu termin mi je sl. Mjesec i vec razmisljam o svemu kako cu i sta jer smo muz i ja sami, najvise me brine sta kad se beba recimo zagrcne dok jede pa ostane bez daha ili poplavi? Kako vi reagujete sta napraviti ako moze savjet kako to vi koje imate bebice radite? Hvala na odg unaprijed 😙😚
Leptiric nemoj se toliko zamarati oko takvih stvari...ja mislim da ce to sve tebi samo od sebe doc,ako se ne daj Boze, nadjes i u takvim nekim nezgodnim situacijama. Nekako valjda taj majcinski instikt to nosi i ne razmisljas o tome. U svakom slucaju ako se beba zagrce malo je podignes i mozesja potapsat po ledjima,ali, snadje se vec i ona sama.
Leptiric nemoj se toliko zamarati oko takvih stvari…ja mislim da ce to sve tebi samo od sebe doc,ako se ne daj Boze, nadjes i u takvim nekim nezgodnim situacijama. Nekako valjda taj majcinski instikt to nosi i ne razmisljas o tome. U svakom slucaju ako se beba zagrce malo je podignes i mozesja potapsat po ledjima,ali, snadje se vec i ona sama.
Ma i ja to sebi sama sve kazem ali kako se blizi termin o svemu razmisljam i hvata me strah...nadam se da ce sve biti dobro poroda se toliko i ne plasim koliko kako cu se poslije snaci sama u svemu...jer ce moji doci samo na sedmicu dvije u posjetu i poslije cu ostajati sama s bebom dok muz radi...ali eto valjda sve savladam..hvala 😘
Sortiraj odgovore
Najstariji