Trudnice i mame u Njemačkoj

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • MM2245
    30. Rujan 2017. 12:12

Dena1009

Cure jel zna koja nesto vise o opciji Tagesmutter? Ja pucam po savovima u svakom smislu te rijeci i nemam nikog zivog da mi pomogne, dok mm radi, a radi 10 sati nocne, mora se i naspavati. Uzela bih nekog kao ispomoc al ne poznam nikog tko bi htio.

ZM Montaza?

Ljubek-zubek 2.2.2014.
    Misic-pisic 4.5.2016.
    Ljubicica 12.10.2017.

Mamicaaa
    30. Rujan 2017. 17:26

Marijana cestitam 🤗🤗 bome si imala tezak porod..al sve to brzo prode, sto vise uzivajte u malom andelu 😊

• Dena1009
    30. Rujan 2017. 20:59

MM2245

Dena1009

Cure jel zna koja nesto vise o opciji Tagesmutter? Ja pucam po savovima u svakom smislu te rijeci i nemam nikog zivog da mi pomogne, dok mm radi, a radi 10 sati nocne, mora se i naspavati. Uzela bih nekog kao ispomoc al ne poznam nikog tko bi htio.

ZM Montaza?

Ne razumijem?

url=https://lilypie.com]

Mamicaaa
    30. Rujan 2017. 21:20

Tagesmutter jel to kao kod nas teta cuvalica?

• Skocki5
    01. Listopad 2017. 08:30

Mary82 dva puta sam pisala i opet nestane odg negdje...tijekom trudnice nemas dodatna primanja....makar ja nisam imala....a znam sta bih ti rekla za primanja,koliko je dovoljmo...to opet muz zna procjenit prema potrebama dok ste zajedno bili

• Dena1009
    01. Listopad 2017. 12:53

Mamicaaa

Tagesmutter jel to kao kod nas teta cuvalica?

Osoba koja dolazi u pomoc ako je mama bolesna. Cuva djecu i radi kucanske poslove, al neznam koji su uvjeti da ti je posalju. Morat cu se raspitat. 

url=https://lilypie.com]

Mamicaaa
    01. Listopad 2017. 14:03

Dena a zasto? Jel ne stignes sve obavit (kuhanje,ciscenje itd..)?

larimara
    01. Listopad 2017. 18:52

Pozdrav svima!
    DENA postoji mogucnost da ti netko dode u kucu i pomogne. Za to ti treba potvrda od doktora. Ako nisi akutno bolesna moze preko KOKI (pogledaj na internetu jer bi se moj odgovor oduzio)KOKI dobro funkcionira u vecim gradovima. I jugendamt moze pomoci,ali gdje god potrazis takvu pomoc treba tvoj doktor ispuniti formular i potpisati. Dolazi ti tako onda zena svaki dan,kuha,cisti i brine se za  dijete.
    Druga mogucnost je isto preko Jugendamta,ali samo kratko (to ide bez potvrde od doktora). Onda ti dode zena samo 1x u tjednu u periodu od 3 mjeseca.
    Treca mogucnost je preko Krankenkasse (oni cak imaju liste sa zenama koje idu u kucu),ali to je ako si trenutno bolesna i muz nikako ne moze ostati uz tebe. Inace po zakonu,muz moze dobiti bolovanje za tebe. To je losija varijanta jer njegov poslodavac NE MORA prisati ako nece! I za to naravno trebas atest od doktora...

Ninche9
    01. Listopad 2017. 23:09

Dena ako ti to sta znaci..mislim da nam je svima bilo tesko u startu.grcici, cendranje, nosanje, upoznavanje..a uz to i sve uobicajene obaveze. ne brini ako nesto nije pospremljeno, ako dnevna ne blista i ako nema rucka u 3 slijeda.moj dragi je krenuo s nocnim smijenama isto brzo nakon poroda ali mi je kad je bio budan puno pomogao.on ga je uzeo i otisao u drugu sobu da sam ja bila malo sama. 5 minuta mira.. To lijeci dusu..
    Malo cesce smo jeli tjesteninu..pekli smo one kupovne bagete i ocistili stan 1 tjedno onako od poda so stropa.
    Ako osjecas da trebas jos dodatno pomoc svakako se raspitaj.ne znam koja ali jednom je jedna zena ovdje pisala da nije u stanju sve napravit sama pa joj je neka zena pomagala...

• Mary82
    02. Listopad 2017. 07:27

Skocki5 hvala na odgovoru..
    Ma najbolje mozda pricekat koji mj da se nesto novaca ustedi pa tek onda dalje vidjet sto cemo i kako cemo..
    Naucila sam da nista previse ne treba planirat..
    Lijep pozdrav svima

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.