Cure jel zna koja nesto vise o opciji Tagesmutter? Ja pucam po savovima u svakom smislu te rijeci i nemam nikog zivog da mi pomogne, dok mm radi, a radi 10 sati nocne, mora se i naspavati. Uzela bih nekog kao ispomoc al ne poznam nikog tko bi htio.
ZM Montaza?
Ljubek-zubek 2.2.2014.
Misic-pisic 4.5.2016.
Ljubicica 12.10.2017.
Marijana cestitam 🤗🤗 bome si imala tezak porod..al sve to brzo prode, sto vise uzivajte u malom andelu 😊
Cure jel zna koja nesto vise o opciji Tagesmutter? Ja pucam po savovima u svakom smislu te rijeci i nemam nikog zivog da mi pomogne, dok mm radi, a radi 10 sati nocne, mora se i naspavati. Uzela bih nekog kao ispomoc al ne poznam nikog tko bi htio.
ZM Montaza?
Ne razumijem?
url=https://lilypie.com]
Mary82 dva puta sam pisala i opet nestane odg negdje...tijekom trudnice nemas dodatna primanja....makar ja nisam imala....a znam sta bih ti rekla za primanja,koliko je dovoljmo...to opet muz zna procjenit prema potrebama dok ste zajedno bili
Tagesmutter jel to kao kod nas teta cuvalica?
Osoba koja dolazi u pomoc ako je mama bolesna. Cuva djecu i radi kucanske poslove, al neznam koji su uvjeti da ti je posalju. Morat cu se raspitat.
url=https://lilypie.com]
Pozdrav svima!
DENA postoji mogucnost da ti netko dode u kucu i pomogne. Za to ti treba potvrda od doktora. Ako nisi akutno bolesna moze preko KOKI (pogledaj na internetu jer bi se moj odgovor oduzio)KOKI dobro funkcionira u vecim gradovima. I jugendamt moze pomoci,ali gdje god potrazis takvu pomoc treba tvoj doktor ispuniti formular i potpisati. Dolazi ti tako onda zena svaki dan,kuha,cisti i brine se za dijete.
Druga mogucnost je isto preko Jugendamta,ali samo kratko (to ide bez potvrde od doktora). Onda ti dode zena samo 1x u tjednu u periodu od 3 mjeseca.
Treca mogucnost je preko Krankenkasse (oni cak imaju liste sa zenama koje idu u kucu),ali to je ako si trenutno bolesna i muz nikako ne moze ostati uz tebe. Inace po zakonu,muz moze dobiti bolovanje za tebe. To je losija varijanta jer njegov poslodavac NE MORA prisati ako nece! I za to naravno trebas atest od doktora...
Dena ako ti to sta znaci..mislim da nam je svima bilo tesko u startu.grcici, cendranje, nosanje, upoznavanje..a uz to i sve uobicajene obaveze. ne brini ako nesto nije pospremljeno, ako dnevna ne blista i ako nema rucka u 3 slijeda.moj dragi je krenuo s nocnim smijenama isto brzo nakon poroda ali mi je kad je bio budan puno pomogao.on ga je uzeo i otisao u drugu sobu da sam ja bila malo sama. 5 minuta mira.. To lijeci dusu..
Malo cesce smo jeli tjesteninu..pekli smo one kupovne bagete i ocistili stan 1 tjedno onako od poda so stropa.
Ako osjecas da trebas jos dodatno pomoc svakako se raspitaj.ne znam koja ali jednom je jedna zena ovdje pisala da nije u stanju sve napravit sama pa joj je neka zena pomagala...
Skocki5 hvala na odgovoru..
Ma najbolje mozda pricekat koji mj da se nesto novaca ustedi pa tek onda dalje vidjet sto cemo i kako cemo..
Naucila sam da nista previse ne treba planirat..
Lijep pozdrav svima
Sortiraj odgovore
Najstariji