Trudnice i mame u Njemačkoj

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Dena1009
    24. Srpanj 2017. 14:39

Ninche9

Dena ja prvi put cujem za to i mislim da se ne moze kupit sama presvlaka.. presvlaka je Bezug a ogradica za kindac nestchen für das babybett pa probaj prosurfati.
    Sta se tice plana poroda mislim da se tu ipak nema puno sta planirat. Vazno je da znas sta zelis a sta ne.. npr ja sam htjela epiduralnu i sve sto god mi mogu dati protiv bolova i na to sam se pripremila (reko nista se ja necu junacit, dajte mi sve )..a kad sam imala trudove htjela sam setat da se sto prije beba spusti. Nisam htjela ici u kadu jer mi se ideja vode u tom trenu nije svidala, bilo mi je vruce i morala sam biti u pokretu. I htjela sam ne jesti prije i tokom poroda jer mi je susjeda rekla da od toga bude mucno ali sam uzela par keksi kad sam dobila epi
    Htjela sam roditi stojecki i ustala sam prije izgona ali to je takav pritisak da nisam mogla izdrzati i rodila u onom standardnom hrvatskom polozaju, guza dole noge gore i tiskaj

To sam i mislila al znaci, dal to tek kad pocne kazes sto zelis (epi, kadu...) il moras prije navesti? Jer mene nitko nije pitao.
     Nasla sam pod Baby gitterschutz, probala sam i sa Bezug al nema presvlaka, vjerojatno ni ne postoje onda.
    Skocki hvala na slici, potrazit cu.
    Jel ima mozda koja da poslika spisak potrepstina koje su vam dali za bolnicu? Ja cu ga vjerojatno dobiti od babice al tek u 8.mj imam tecaj, a zadnje vrijeme me hvata panika da cu prije rodit i necu nista stici pripremiti. 😣

url=https://lilypie.com]

Ninche9
    24. Srpanj 2017. 14:58

Ja nisam nista prije morala navodit. Bila sam u radaoni na "planiranju" al su samo uzeli moje podatke i pitali dal zelim dojiti i tako neke sitnice. Tako da su imali sve spremno kad sam dosla roditi.
    Za bolnicu trebas samo odjecu za sebe, nesto od higijene(cetka za kosu, sampon, krema za lice, pasta i cetkica za zube eventualno kremu za bradavice i jastucice za dojenje al ja sam to tamo dobila) od njih dobijes uloske i mrezaste gacice..mada su mi bile i pamucne sasvim ok
     za bebu ima sve tamo
     Ono sto je meni bilo korisno su rukavice za rucice( moze i carapice) da se ne grebe nokticima i muz mi je nosio puno voca da prvi odlazak na wc bude sto laksi (da se ne naprezem radi savova)
    Ono sto mi mi je u bolnici bilo nepotrebno je grudnjak za dojenje (nisam ih htjela tako napete i pune mlijeka obuzdavat), moji ulosci, ogrtac, sminka, spavacice.. bila sam u pidzami ili u udobnim hlacicama il tajicama i majici na ramenice ili sportskoj kratkoj majici.
    To je moje iskustvo i moja bolnica, druge cure ce ti reci svoja iskustva.
    Ne moras nositi kao u Hrv pelene, wc papir, sapun i slicno. Toga tu ima. Meni su oni dali sesiric i kojekakve kreme.. 
    Dobro je imati gumicu za kosu, labelo, malu cokoladicu ili bomboncice.. 
    Moj muz je odmah drugi dan donio u bolnicu cvijece i neke plisance da nam bude "kao doma"..

• Dena1009
    24. Srpanj 2017. 16:54

Znaci osnovna higijena za mene, za bebu nista. Mene pakiranje vise brine od samog poroda (za sad), najgore mi sto neznam kad ce, a htjela bih da sve bude spremno i frisko oprano. 

• Skocki5
    24. Srpanj 2017. 17:11

Dena,moje iskustvo sa bolnicom je isto kao kod Ninche,osim sto ja nisam dobila jastuk za dojenje,niti sam svoj imala i bila sam u svojim spavacicama jer mi je bilo hladnije nego u pidzami. A voljela bi cak sad da sam nosila tajice ili hlacice i majicu na tregere,nekako bi se ugodnije osjecala hodat po odjelu jer sam cesto isla do kantine ili kuhinje,nemam pojma koji je pravi naziv za ono :)
    Uglavno ja preporucujem da uzmes ono u cemu se ti najudobnije osjecas,njima je nebitno sta ces obuc.

Mamicaaa
    24. Srpanj 2017. 19:38

Msm da je u svim bolnicama isto..
    Ja sam ponjela i sampon i dezic al mi to nije trebalo..u pocetku sam se tusirala bez sampona zbog savova, a dezic nisam stavljala da bebi ne smeta..i takoder mi je grudnjak bio bezpotreban..za bebu spremi stvari za izlazak iz bolnice..

• Dena1009
    25. Srpanj 2017. 09:07

Hvala na odgovorima, nadam se da malac nece pozurit pa cu dobit jos i informacije od svoje babic, konkretno za nasu bolnicu 🙂

Cure, a sta je to Familienstammbuch i gdje se to dobije/kupi? 

Ninche9
    26. Srpanj 2017. 09:38

Zasto ti to treba, u kojem kontekstu? Za prijavu djeteta? Mozes priloziti internacionalni vjencani list. Na to se misli. Mi Hrvati nemamo taj Familienstammbuch.

• Malizeko28
    26. Srpanj 2017. 13:23

Pozdrav svima, živim u Njemačkoj u rodice i saznala sam danas da sam trudna! Međutim moram se iselit ubrzo a nemam di, može li mi Njemačka pomoć nać stan? 

• Dena1009
    26. Srpanj 2017. 14:24

Ninche9

Zasto ti to treba, u kojem kontekstu? Za prijavu djeteta? Mozes priloziti internacionalni vjencani list. Na to se misli. Mi Hrvati 

Na stranici bolnice sam procitala da to moram ponijeti sa sobom u rodiliste, a nisam znala sta im to dođe.
    Znaci dovoljan je samo vjencani list?
    Hvala 🙂

• Dena1009
    26. Srpanj 2017. 14:27

Malizeko28

Pozdrav svima, živim u Njemačkoj u rodice i saznala sam danas da sam trudna! Međutim moram se iselit ubrzo a nemam di, može li mi Njemačka 

Pozdrav Mali zeko! Raspitaj se u đakoniji, oni ce ti objasniti na sto imas pravo i pomoci sa papirima.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.