Mia za porodiljno ce ti ostale cure pisat,mada mislim da na nekim stranicama od ranije ima vec objasnjavano...
Leptiric zadravstveno ti pokriva zubara,tj. Popravke, jedino ako zelis keramicke plombe one se dodatno placaju i profesionalno ciscenje se placa pa onda saljes racun na naplatu,meni su pola uplatili...ali,makar meni u trudnoci nije nista htjeo radit osim ciscenja
Mia za porodiljno ce ti ostale cure pisat,mada mislim da na nekim stranicama od ranije ima vec objasnjavano…
Leptiric zadravstveno ti pokriva zubara,tj. Popravke, jedino ako zelis keramicke plombe one se dodatno placaju i profesionalno ciscenje se placa pa onda saljes racun na naplatu,meni su pola uplatili…ali,makar meni u trudnoci nije nista htjeo radit osim ciscenja
Hvala puno na odg 😊
Cure, skinula sam onu aplikaciju od DMa Glückkind. Onda imaju kuponi koji se mogu aktivirati. Aktivirala sam 2gratis koja su za vrijeme trudnoce: neka energetska plocica i onaj sal za dojenje u javnosti. Sad me zanima jel to dodje kuci postom ili moram ici u neku poslovnicu DMa to podignuti?!
Marijana to podignes u bilo kojoj poslovnici dma. Ja taj sal stalno koristim za dojenje u javnosti i super je.pred kraj trudnice ces dobiti puno kupona: za vlazne maramice, cetku za bebinu kosu i tako jos..a nakon poroda kupon za jedne baby love pelenice 1 i onaj kofercic sa sitnicama za bebu u kojem je avent bocica i tako jos neke stvari.
Prije podizanja aktiviraj kupone jer ces na blagajni morati pokazati barkod na aplokaciji na mobitelu.

Pitanje koje nas muci. Moze li se ostvariti porodiljna naknada u Hrvatskoj ako prijavite boravak u Njemačkoj
MARIO 99% sam ziher da ne jer istodobno moras odjaviti boravak u HR a oni (MUP) sve salje u Poreznu. Tak sam bar ja. Ali ako ti supruga ima njemacko zdravstveno, moras odjaviti zdravstveno u HR (tak sam ja - preko maila odjavila zdravstveno u HR i onda su mi poslali potvrdu da sam odjavljena i time sam se prijavila tu na AOK. Obrnuto nije islo)... onda ne znam po kojoj osnovi bi se moglo ostvariti porodiljno u HR.
Jel druge cure znaju nesto vise???
Cure,majke,zene! Evo i mene! Nisam se dugo javljala,al uspjela sam izganjat zabranu rada pa sad uzivam i mirujem kuci! Eto me u 27 tjednu! E sad opet pitanje.... danas sam od ginekologa dobila papir da si trazim babicu! Dali se to stvarno mora ili dobijes nekog u bolnici kad ides rodit? Ovo mi je uzasno sad! Kaze mi doktor i da su pune... ako bas i moram uzet nekog,imate li koga za preporuciti? Ja sam u Pforzheim,40 km od Stuttgart!
Anamarija sama moras naci i babicu i pedijatra. Upisi u Google Hebamme+mjesto gdje si i izbacit ce ti popis pa zovi jednu po jednu. Ista stvar s pedijatrima. Hebamme nije obavezna ako vec sve znas... ali ako imas njem.zdravstveno, ono pokriva troskove dolaska babice pa zasto ju ne bi uzela? Samo ju moras sama naci... i pozuri jer je deficit babica, obicno vec puno ranije treba dogovoriti. Sretno!
Pozdrav mame..
Zanima me ako koja ima informaciju mogu li trudna doci u njemacku ako muz radi prijavit se i rodit tu? Ili moram cekat u hrvatskoj da rodim? I ako mogu tu koja su prava? Porodiljni i sl?
Hvala puno
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji