Trudnice i mame u Njemačkoj

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Mamicaaa
    21. Srpanj 2017. 00:16

Pozdrav mame i trudnice 🤗
    Evo da se i ja malo javim..sto se tice klistira meni su radili iako sam cula da bas i ne rade. U svakom slucaju nista strasno. Posto neznam najbolje njem i ono trudovi sibaju dragi mi prevodi sta sestrica govori dok radi klistir,kaze kad osjeti da mora na wc nek ide al sad nek priceka 10tak min malo nek seta po sobi, a ja njemu al ja moram odmaa kojih 10 min?? Hahaha 
    Nakon poroda su mi ga stavili na prsa nekih 20tak min i on je odma poceo cicat kozu 🤣 nakon toga su ga mjerili,vagali u istoj prostoriji dok je mene doktorica sivala. Prebacila sam se na krevet i babica ga je pristekala na ciku on je odma poceo cikit i nije pustao a ja sam uzivala gledajuci svoju mrvicu. Nakon pol sata dolazi babica i sva u cudu kao pa ne tako dugo potrgat ce bradavicu. Pa covjece od kud da znam😥 i slj dan kako sam imala ranice dali su mi sesiric. Sad se trudimo dojit bez sesirica.. lijepo primi ciku i jede al nakon nekog vremena pocne plakat pa moram stavit sesiric..ako mozete dojite bez sesirica! 
    I cure kad rodite i pocnete dojit pazite cike od upala i mastitisa! Meni se malo zakompliciralo. Dakle 2-3tj sam imala veliku kvrgu masirala sam, dojili smo u svim mogucim pozama, hladni oblozi, topli oblozi, kupus ma sve al je to samo nabubrilo i uzasno bolilo. Otisla sam u bolnicu da pogledaju kad ono apscec, to su malo rezali, pikali ogromnim injekcijama i ostavili ranu otvorenu da to sve izade van..navodno ce se samo zatvorit za neka 2tj.. ne pisem ovo da vas uplasim nego da vas upozorim..
    Racun sam dobila jedino za bris na streptokok i ne sjecam se koliko je tocno bio 20-30€ ja msm, al nisam nosila u AOK da mi vrate novce.

• Skocki5
    21. Srpanj 2017. 08:12

Mamice bas sam se pitala gdje si....ni Pandice nema vec neko vrijeme.
    Nadam se da su ti problemi sa dojkama iza tebe. Ja sam isto dobila neku cistu na dojci,ali dr.kaze da nije nista opasno,ako me pocne bolit ili crvenit se da se javim.

Mamicaaa
    21. Srpanj 2017. 21:40

Svratim procitat sto pisete, al slabo komentiram 😂 
    Ma sad je puno bolje, sad samo odem na kontrolu dok se ta rana ne zatvori..
    Samo prati situaciju s cikom i za najmanju sumnju radije odi na kontrolu 😊
    Kako je malecka?

• Skocki5
    21. Srpanj 2017. 22:24

A dobro je,u zadnje vrijeme popodne vecinom ima epizode od po  2 sata plakanja,tj vise negodovanja nego pravog plakanja, u tom vremenu odbija dojiti, a flasicu bi pila,ali joj stavim sesiric i to funkcionira,sve ostalo je bez sesirica. Zasto joj to jednom dodje stvarno ne znam, nadam se da je to period.Tako svi kazu,pa im vjerujem donekle. I nije svaki dan tako. Ali sve u svemu zadovoljna sam. 

• Petra07
    23. Srpanj 2017. 18:06

Pozdrav, imam jedno pitanje vezano uz toxoplasmozu, trudna sam 22 tjedna i do sad nisam radila to testiranje. Vidim da su ga neke radile i po dva puta.. U kojem tjednu trudnoce se to inace radi? I da li moram posebno traziti ili je to obavezno? Prva mi je trudnoca pa sam malo zbunjena. Hvala unaprijed na odgovorima :)

• Skocki5
    23. Srpanj 2017. 19:07

Petra07 meni su radili toxo kod prvog pregleda,i rekli mi da se pripazim malo da ne jedem salame,kobasice itd. Kad je doso nalaz negativan na toxo ,rekli da mogu jest sta god hocu.

• Dena1009
    24. Srpanj 2017. 05:22

Skocki5

Petra07 meni su radili toxo kod prvog pregleda,i rekli mi da se pripazim malo da ne jedem salame,kobasice itd. Kad je doso nalaz negativan na toxo ,rekli da mogu jest sta

Skocki  jel ima oznaceno u trudnickoj za toxo? Koja je to rubrika? Moja doktorica ne govori previse pa me zanima? Ima dosta stvari koje mi je upisala al ne razumijem te njihove oznke. Al doslovno sve moram pitati, samo kaze uvijek "zadovoljna sam, sve je u redu". 

Cure jeste vi radile plan poroda? Ja sam bila na upisu u rodilistu al samo sam ispunila papire i potpisala. I rekli su mi da se vidimo kad zapocne porod. A doma sam se sjetila da sam negdje cula da se radi taj plan.

Jel zna koja kako se kaze prrsvlaka za zastitnu ogradicu i dal ima to za kupit u DE?

url=https://lilypie.com]

• Dena1009
    24. Srpanj 2017. 08:03

Sad vidim da uopce nema mog posta 😮

Skocki jel ti nalaz pise u trudnickoj? Meni je sve nesta upisala, a nista objasnila. Pod kojim je to nazivom? Moja doktorica ne prica puno, sve sto zelim znati moram pitati. Inace kaze samo "zadovoljna sam, sve je u redu".

Cure, jeste vi radile plan poroda? Bila sam na upisu u rodiliste i samo su mi dali da ispunim papire i na kraju mi je rekla da se vidimo kad zapocne porod. Doma sam se tek sjetila da sam cula da se radi plan poroda.

Jel znate kako se kaže presvlaka za zastitnu ogradicu za krevetic? Jel se moze to negdje kupiti?

url=https://lilypie.com]

Ninche9
    24. Srpanj 2017. 08:45

Dena ja prvi put cujem za to i mislim da se ne moze kupit sama presvlaka.. presvlaka je Bezug a ogradica za kindac nestchen für das babybett pa probaj prosurfati.
    Sta se tice plana poroda mislim da se tu ipak nema puno sta planirat. Vazno je da znas sta zelis a sta ne.. npr ja sam htjela epiduralnu i sve sto god mi mogu dati protiv bolova i na to sam se pripremila (reko nista se ja necu junacit, dajte mi sve )..a kad sam imala trudove htjela sam setat da se sto prije beba spusti. Nisam htjela ici u kadu jer mi se ideja vode u tom trenu nije svidala, bilo mi je vruce i morala sam biti u pokretu. I htjela sam ne jesti prije i tokom poroda jer mi je susjeda rekla da od toga bude mucno  ali sam uzela par keksi kad sam dobila epi
    Htjela sam roditi stojecki i ustala sam prije izgona ali to je takav pritisak da nisam mogla izdrzati i rodila u onom standardnom hrvatskom polozaju, guza dole noge gore i tiskaj

• Skocki5
    24. Srpanj 2017. 13:17

Dena imam ovu kao naljepnicu na 9.str. trudnicke. Ustvari pise da sam imuna na toxo,a ne negativan. Pogresno sam napisala u proslom postu.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.