Vec treci put pisem,nece da ucita
Toxoplasmosu sam ja radila samo jednom. Nitko nije spominjo drugi put.
Canesten krema se moze kupit u slobodnoj prodaji. Kupovala san je ja 2 tjedna prije poroda. Tad sam dobila gljivicnu i nikad mi gore nije bilo,uzas!
Nisam jos dobila racun za ogtt, cekam i skupljam racune, jucer sam napravila veliki test i rekli su mi da ce nalaz biti iduci tjedan na pregledu u srijedu.
Zadnji put su mi ponovno radili i naplatili testiranje na toxoplasmosu, ne znam zasto kad sam vec radila u 4mj. Kao mora se. Ne znam sta glume…
Sad me opet pocela pipica peci, mislim da su mi se vratile gljivice koje sam imala pocetkom 5mj. Znate li jel se canesten krema moze kupiti u slobodnoj prodaji?
Mozes je kupiti. Ma da je meni doktorica dala neku drugu, s tim da nakon prve su mi se vratile, a nakon druge je ok. Stavit cu ti sliku na kraju posta.
Inace ja sam kupila 100% sok od brusnice ( dm i bio ljekarne) i pila ga jedno vrijeme svaki dan, jest da je kiselo ko vrag al je pomoglo, od tada se nisu vratile, sad ga popijem ponekad samo.
url=https://lilypie.com]
Hvala cure, bila sam u ljekarni i farmaceutkinja mi je dala neku ljubicasto-bijelu koja pomaze. Imam u srijedu ponovno pregled prije GO pa cemo vidjeti kako beba napreduje. Osjecam se ogromnooo, tak mi je trbuh tezak i pritisak dole i u ledjima, a jos imam 3mj 🤤🤤🤤 samo bih sad da beba izadje. Od pocetka samo mucnine i neki bolovi, ne mogu reci da sam i jedan dan onak uzivala u trudnoci... 😔
Ako koja putuje uskoro avionom obavezno trazite potvrdu od svoje Dr da smijete putovati, mene su zadnji put u Hr pitali na Boardingu gdje mi je ta potvrda i jel mi je Dr odobrila putovanje, napravila sam se luda i rekla da imam samo Mutterpass ali da mi je odobreno putovanje, nisu me zafrkavali, ali ne bih se cudila da su inzistirali na papiru...
E da, sutra mi ujutro dolazi patronazna na upoznavanje pa cu pitati jos sto me zanima ili o cemu nismo ovdje puno pricale 😊
Cure, odnjela sam danas rodici od sogora sve racune da mi ih preda/odradi svakog posebno kako bih dobila sto vise love nazad. Iznenadila se kad je vidjela da su mi 2x zaracunali testiranje u laboru na toxoplasmosu 20€ + vadjenje krvi kod ginice za isto 15€. Rekla je da to nema opravdanje i objasnjenje, jer ako mi je drugi put i radila test iz razloga sto sam pozitivna ili na gornjoj granici, u tom slucaju nije smjela naplatiti meni troskove nego poslati racun direktno AOK-u. Tak da znate...
Upoznavanje s Hebamme je proslo super, draga je zenskica s nasim korjenima, nista mi novo nije rekla od onog sta vec znam, osim toga da ak se rodi u Klinici Sv.Ane u Stuttgartu nije potrebno sam traziti pedijatra vec onaj koji tamo napravi U1 i U2 u ona tri dana nakon poroda postaje po defaulru bebin doktor. To je super! I kao u toj klinici fuuuul forsaju dojenje bez sesirica i da nista ne nosim jer mi nece dati dojiti s njim, tek ako oni ocijene da je potrebno.
Hej Marijana evo meni su dva puta radili test na toxoplasmosu.. sad neki dan mi je dosao racun. Mozes pitato svoju rodicu da ti malo pojasni oko tih racuna da ne dodem u AOK bez argumenata obzirom da su mi vec vratili dio novca.problem je zto je meni ginicka uvijek dala papir da potpisem da sam upoznata da Kasa ne pokriva trosak pretrage i da se ona radi na moj zahtjev.
I ne brini meni je isto to razdoblje bilo najgore jer su me rasturala kriza i zdjelica ali kako sam dosla u zadnje tromjesecje bilo mi je malo lakse.
Ninche evo sad sam od ginice... moja mi je rodica rekla ako postoji indicija za ponovnim radjenjem testa za toxoplasmosu, da u tom slucaju Dr i Labor ne smije meni naplatiti nego direktno poslati racun AOK. A sad mi je ginica rekla, kad sam ju pitala za to, da njihov Labor nema mogucnost direktno slati racun u AOK nego naplati meni a nek ja onda potrazujem trosak. Mislim da sere, al sta da joj velim... budem jos nagovorila muza da nazove pa da trazi detaljnije objasnjenje jer ja ne znam bas super jezik
Cure meni su vec uplatit sve sa IKK, mada toxo ja nisam radila nego jednom i nemam racuna pa nisam ni slala. Ali su uplatili 100€ za uzv, 38,89 za ogtt i jos sam slala racun od zubara za profesionalno ciscenje i to su mi pola uplatili,nisuali punu cijenu. Ja sam samo poslala racune na njihovu adresu,jer kod nas u gradu nema njihova poslovnica. Tako da, Ninche, mislim da i ti trebas samo poslat, i da nece bit problema,ali eto provjeri.
Marijana ja sam pritisak dole i bol u stidnim kostima osjecala cijelo trece tromjesecje. To su te cari trudnoce
Pozdrav mamice, trebala bih par savjeta u vezi trudnoce u Njemackoj. Ako ima koja da mi se javi bila bi zahvalna. 😊
Valentina,ne znam na koji nacin mislis da ti se javi:) slobodno pitaj sta te zanima,ja sto znam odg cu...ne znam jesi li prije pisala...gdje zivis?
Marijana i Skocki hvala vam..otici cu prvom prilikom i spomenuti im kako IKK vraca za OGTT.. pa nije u redu od AOK, nek vrate jos nesto..dobro ce doci taman da stavim malcu sastrane..
Sortiraj odgovore
Najstariji