Cure jel ima neko da zna koji je njemacki naziv za pelene za siroko povijanje, one za kukice?
url=https://lilypie.com]
Pozdrav, evo da javim vezano uz Caritas i novcanu pomoc koju oni nude. Trebali smo donjeti zadnje platne liste, ugovor o najmu stana kao i sve druge ugovore ( struja, internet, kredit, osiguranje auta, mobitel..) da se vidi koliko nam novaca ostaje kada se podmire svi mjesecni troskovi i onda oni procjene da li imate pravo ili ne. Mi smo na minimalcu i nemamo pravo. Ali svakako savjetujem svim buducim mamama koje ne znaju kad, sto i kako da se jave u Caritas i zatraze termin, mi smo bili sat i pol i zena si je stvarno dala truda i sve nam lijepo objasnila, dala brosure, letke...
Caoo cure, vi koje imate ili cekate bebice, ne znam jeste li se ukljucivali u rossmann baby club...ja sam bila kod njih i sami su me pitali i odmaja se rijavila,ne znam moze li preko int, ugl dobila sam njihov paket sa nekim sitnicama i izmedju ostalog je i knjizica sa popustima...a tko je trudan dobije poklon za trudnice pa kad rodi onda i ovo....ja sam to preskocila,nazalost :) popusti su 15-20%....mozda nekom bude zanimljivo pa sam napisala
Trudnice se mogu ukljuciyi i u müller i dm baby klub. Müller daje ogromnu knjizicu s popustima a dm razne pokloncice.
Imam jedno mozda glupo pitanje vezano uz ovaj povrat novca od AOK-a, imam racun od ginekologa, dodatni uzv, 80e. Da li jos nesto moram prilagati uz taj racun? Kakav kratak dopis? Kopiju kartice tekuceg rn? Ako na taj nacin vracaju novce..ili?
Ne znam nazalost jer je meni to rijesavao muz i to nakon poroda a obzirom da sam ja primala Mutterschaftsgeld mozda su vec imali broj racuna.
Ali ne treba priloziti nista, nikakav zahtjev. Samo predati na recepciji. Tako smo barem mi.
Ali ne treba priloziti nista, nikakav zahtjev. Samo predati na recepciji. Tako smo barem mi.
Hvalaa Ninche9 :)
Dena, nemam pojma kakav je stav ovdje njemackih Dr i babica vezano za siroko povijanje. U Hr na Sv.duhu to vise ne prakticiraju jer je to zastarijela metoda nego se ceka 1.kontrola sa cca 8tj bebinog zivota, dok je za rodilje u Vinogradskoj siroko povijanje Must-have. Imam 18og ovog mjeseca upoznavanje sa svojom babicom, doci ce mi kuci, pa cu sve cuti... znas ti kakvih iskustava id frendica/rodbine kako je to tu po novom?
Petra, proguglaj i malo o Profamilia organizaciji, i oni navodno daju jednokratnu pomoc ako se ispunjavaju uvjeti o socijalnom statusu.
Bas je bezveze da ovdje apsolutno nista Grad ne daje kao u Hrvatskoj, jedino ako je obitelj malo losije fin.situacije. Mi ne spadamo u tu kategoriju jer mi muz kao inzenjer dobro zaradjuje, ali ipak je to samo jedna placa, a nas ce biti troje. Ja nisam ni radila otkako sam ovdje tako da ni s jedne osnove ne ostvarujem ni centa.
Ninche, trudnice ili rodilje? Znam da se u Hr moze u Dm Baby klub tek kad rodis...
Sortiraj odgovore
Najstariji