Trudnice i mame u Njemačkoj

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Dena1009
    24. Lipanj 2017. 18:04

Ninche hvala na info. Bas mi je predzadnji put rekla da imam pravo na 3, a meni je svaki put radila osim taj put, al sam mislila da zato jer su mi 5 dana prije napravili u bolnici. Zadnji put sam platila 4D. A sad idem sljedeci mj pa neznam dal ce mi isto radit. Al sad ta jos 2-3 puta bih htjela pa cu makar platiti.

url=https://lilypie.com]

• Skocki5
    25. Lipanj 2017. 00:00

Ninche hvala za info...nadam se da cu nac racun :* :)

• Petra07
    27. Lipanj 2017. 15:44

Pozdrav, imam jedno pitanje vezano uz jednokratnu novcanu pomoc za bebu, trudna sam 4 i pol mjeseca i razgovarala sam sa kolegicom na poslu, ona tvrdi da se javim u Caritas, da imam pravo na novcanu pomoc kod kupnje stvari za dijete. Na netu sam procitala da imam pravo jedino u slucaju da sam nezaposlena. Muz i ja radimo ( za minimalac ), s time da meni istice ugovor krajem godine.. Da li koja mama zna nesto vise?

Ninche9
    27. Lipanj 2017. 15:58

Dal cete dobiti pomoc ovisi iskljucivo o primanjima..ima neka financijska granica i ako imate iznad toga nece vam dati.. nazalost ne znam detalje, trebala bi se osobno raspitati, ali znam da ce vas pitati koliko placate stanarinu i jos nekanpitanja.. to je pomoc za socijalno ugrozene obitelji koje imaju stvarno mala primanja..znam da ako vam odluce dati tu pomoc da traze dosta papira ( izvadke placa, ugovor od stana..i slicno) 
    Moje informacije nisu iz prve ruke,, mozda nabolje da odes i napravis termin pa tu s mama podijelis da vidimo. Jer je to cesta tema novih cura 

• Petra07
    27. Lipanj 2017. 19:40

ok, hvala, otici cu prvom prilikom pa javim :) imam jos jedno pitanje vezano uz zahtjev za rodiljni dopust koji moram podnjeti poslodavcu, trazim po netu neki primjer ali ne mogu pronaci nista slicno. Da li ima neki obrazac ili? Sta bi sve trebao sadrzavati ako ga mogu i sama napisati? Hvalaa :D

Ninche9
    27. Lipanj 2017. 19:50

Ok. Napisi na google Bescheinigung für Arbeitgeber Elterzeit, bacit ce ti puno primjera. Ako neces navodit datume do kad hoces biti doma jer sad npr ne mozes znati kad ce beba doci napisi npr do prvog rodendana djeteta.. ili 18mj od rodenja djeteta..ili tako nesto neopcenito.

Marijana12345
    28. Lipanj 2017. 09:56

Ninche9

Cure nadam se da jos pratite ovu temu.. ja sam tokom trudnoce platila 120€ da mi doktoica uvijek radi ultrazvuk. Racun sam predala na AOK i AOK mi je upravo vratio 110€.
    Zivim u pokrajini BW.
    Probajte,mozda vrate i vama.
    Za sve ostale pretrage(toksoplasmoza, CMV, dijabetes) nisu mi vratili nista.

Sta se tice tog vracanja novca, nama je savjetovala rodica koja rafi u AOK predavati racune na vise puta, jer vracaju samo do cca 100eura. Ja sam isto evo nasla taj racun za ultrazvuke na 120€, njega cemo predati posebno, posebno racune za te ostale jeftinije pretragice po 15, 20€, a posebno za 4D kojeg sam obavila u Hr 500kn = cca 65€. Za taj zadnji sam trazila da bude racun na ime, da ne bi bilo nismo znali... rekla nam je ak predamo sve skupa da nam mogu odobriti samo oko 100€. To se moze za vrijme trajanja cijele trudnoce pa stignemo rascjepkati...

• Dena1009
    29. Lipanj 2017. 07:42

Cure neji dan mi oalo na pamet, pa mozda koja od vas zna. Kad rodim, jel ce fijete dobit njihovu osobnu? Jer ako mu moram pravit osobnu u HR, kako da dođem sa njim preko gdanice ako nema osobnu? Jel ga moram i u HR prijavit na adresu?

url=https://lilypie.com]

Marijana12345
    29. Lipanj 2017. 14:05

Dijete ne moze imati osobnu do 16god. Vec putovnicu koliko znam. I moze se napraviti u ambasadi, oko 70€

Marijana12345
    29. Lipanj 2017. 14:09

Dena, ne njem osobnu/putovnicu. Nego hrvatsku. To je dokument koji je izricito vezan uz drzavljanstvo. Ako ti i muz oboje imate samo hrv.drzavljanstvo onda je logicno da je i dijete Hrvat po rodjenju, koliko znam ne dobiva se drzavljanstvo automatski po mjestu rodjenja. Ne znam kak ide kad roditelji i jedno od roditelja ima samo njemacko ili dvojno drzavljanstvo... dobro si me podsjetila raspitat se o tome...

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani