Bokic svima..i ja sam mlada trudnica koja je jos u hrvatskoj,ali sredinom 7 mjeseca dolazi u munchen..njemacki naravno nemam pojma,jedino sto znam da me ceka hrpa stvari i nac ginica i sve ostalo..
Nije mi jasno za te babice apsolutno nista? Zasto je sam moras trazit i dali ona bas bas mora bit i dali moze doc babica iz hrvatske??
Molim pomoć drage buduće mamice
Josipa ,dobro dosla:)
Sto se babica tice,to je babica koja nakon poroda dolazi u patronazu. Nju ti nije obavezno imat,ali tebi je lakse ako je imas. Npr.ja je nemam,zvala sam u dvanaestom mj,a termin mi je bio 10.6. I vec su sve bile zauzete...lakse bi mi bilo da ona dolazi dok bebi pupak ne otpane i da prvo kupanje ona odradi,ali snac cemo se i sami :)
Bokic svima..i ja sam mlada trudnica koja je jos u hrvatskoj,ali sredinom 7 mjeseca dolazi u munchen..njemacki naravno nemam pojma,jedino sto znam da me ceka hrpa stvari i nac ginica i sve ostalo..
Nije mi jasno za te babice apsolutno nista? Zasto je sam moras trazit i dali ona bas bas mora bit i dali moze doc babica iz hrvatske??
Molim pomoć drage buduće mamice
Josipa, mozes ti dovesti nekoga svoga ako imas, ali to ce biti o vlastitom trosku. Kad imas njemacko zdravstveno osiguranje, ako i kad nadjes babicu to snosi zdravstveno osiguranje. Ja sam si isto osigurala babicu, ali posto sam cijelo vrijeme od sekinog poroda dosad s njom (cca 3tj) mogu reci da ta briga o novorodjencetu nije neka nauka, za neke stvari tipa brige o pupku, nacin ophodjenja prilikom kupanja, problemcicima sa zastopanim nosom ili upaljenim ocima je super imati babicu jer iz prve ruke saznas info koje su provjerene metode, kapi/praskovi za tretiranje svega toga.... ali u svakom slucaju majci puno toga dodje prirodno i u malo cemu moze kardinalno pogrijesiti. Savjetujem ti da uz ovaj topic procitas topic "ljetne bebe 2017" --> forum/bebe/ljetne bebe... tu pisu cure o svemu sta se tice brige za bebe nakon rodjenja, za slucaj da ne nadjes babicu. A i mi smo sve ovdje da izmjenimo iskustva i pokusamo odgovoriti jedna drugoj na pitanja 😊
Eh sve divno krasno i onda dode period grceva boze pomozi. ...dali znate sta moze pomoc i sta da uradim jer moje dvojke sve skupa podnose i ja s njima i umorni smo sve troje. .probala sam fenchel caj pa dvije vrste kapi ssd cekamo trecu narucio doktor da probamo pa sam kupila onaj jastucic od kospica sto se ugrije u mikrovel ni to nepomaze uffff
Pahuljice ja cu pokusat ucitat tri stvari koje imam pripremljene za grcice
Pahuljice navodno su super kapi Biogaia, uz to sto pomazu protiv grceva, k tomu su i probiotik koji pomaze sazrijevanju crijeva kod beba.
Ima ih i u Njemackoj i kod nas u Hrvatskoj
Sestricna mi je patronazna sestra i rekla mi je neka odmah po rodjenju bebe pocnem davati te kapi preventivno jer njihovo djelovanje pocinje tek za cca 2tjedna.
Ja dajem Bigaia kapi jednom dnevno 5 kapi u popodnevnim satima. Po potrebi dajem Sab Simplex.
Za ove cepice sam cula od Wede ali mi je rekla babica da dam pola cepica i to samo u kriznim situacijama ako beba bas jako dugo place i pati.
Ninche, samo 5kapi jednom dnevno? Moja seka koristi neke druge u Hr, no iduci put ce kupiti BioGaiu, te druge stavlja 6x dnevno po 3kapi
Sortiraj odgovore
Najstariji