Trudnice i mame u Njemačkoj

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • blackswan
    13. Lipanj 2017. 19:52

Bokic svima..i ja sam mlada trudnica koja je jos u hrvatskoj,ali sredinom 7 mjeseca dolazi u munchen..njemacki naravno nemam pojma,jedino sto znam da me ceka hrpa stvari i nac ginica i sve ostalo..
    Nije mi jasno za te babice apsolutno nista? Zasto je sam moras trazit i dali ona bas bas mora bit i dali moze doc babica iz hrvatske??
    Molim pomoć drage buduće mamice

• Skocki5
    13. Lipanj 2017. 21:59

Josipa ,dobro dosla:)
    Sto se babica tice,to je babica koja nakon poroda dolazi u patronazu. Nju ti nije obavezno imat,ali tebi je lakse ako je imas. Npr.ja je nemam,zvala sam u dvanaestom mj,a termin mi je bio 10.6. I vec su sve bile zauzete...lakse bi mi bilo da ona dolazi dok bebi pupak ne otpane i da prvo kupanje ona odradi,ali snac cemo se i sami :)

Marijana12345
    14. Lipanj 2017. 14:54

Josipa Delišimunović Vlahović

Bokic svima..i ja sam mlada trudnica koja je jos u hrvatskoj,ali sredinom 7 mjeseca dolazi u munchen..njemacki naravno nemam pojma,jedino sto znam da me ceka hrpa stvari i nac ginica i sve ostalo..
    Nije mi jasno za te babice apsolutno nista? Zasto je sam moras trazit i dali ona bas bas mora bit i dali moze doc babica iz hrvatske??
    Molim pomoć drage buduće mamice

Josipa, mozes ti dovesti nekoga svoga ako imas, ali to ce biti o vlastitom trosku. Kad imas njemacko zdravstveno osiguranje, ako i kad nadjes babicu to snosi zdravstveno osiguranje. Ja sam si isto osigurala babicu, ali posto sam cijelo vrijeme od sekinog poroda dosad s njom (cca 3tj) mogu reci da ta briga o novorodjencetu nije neka nauka, za neke stvari tipa brige o pupku, nacin ophodjenja prilikom kupanja, problemcicima sa zastopanim nosom ili upaljenim ocima je super imati babicu jer iz prve ruke saznas info koje su provjerene metode, kapi/praskovi za tretiranje svega toga.... ali u svakom slucaju majci puno toga dodje prirodno i u malo cemu moze kardinalno pogrijesiti. Savjetujem ti da uz ovaj topic procitas topic "ljetne bebe 2017" --> forum/bebe/ljetne bebe... tu pisu cure o svemu sta se tice brige za bebe nakon rodjenja, za slucaj da ne nadjes babicu. A i mi smo sve ovdje da izmjenimo iskustva i pokusamo odgovoriti jedna drugoj na pitanja 😊

pahuljica1901
    15. Lipanj 2017. 13:41

Eh sve divno krasno i onda dode period grceva boze pomozi. ...dali znate sta moze pomoc i sta da uradim jer moje dvojke sve skupa podnose i ja s njima i umorni smo sve troje. .probala sam fenchel caj pa dvije vrste kapi ssd cekamo trecu narucio doktor da probamo pa sam kupila onaj jastucic od kospica sto se ugrije u mikrovel ni to nepomaze uffff

• Skocki5
    15. Lipanj 2017. 13:59

Pahuljice ja cu pokusat ucitat tri stvari koje imam pripremljene za grcice

Do sad sam samo ovo koristila i ne mogu vjerovat kako pomogne. Iako mislim da moju bebu jos nisu uhvatili ono jaki grcevi. Ali po mom misljenju najvaznije od svega je pazit se hrane
    Do sad sam samo ovo koristila i ne mogu vjerovat kako pomogne. Iako mislim da moju bebu jos nisu uhvatili ono jaki grcevi. Ali po mom misljenju najvaznije od svega je pazit se hrane
  • Skocki5
    15. Lipanj 2017. 14:06
    Ima i ovo ulje od Bahnof Apotheke ,ali ga jos nisam koristila jer joj nije pupak otpo. Koristi se kao ulje za masazu...u smjeru kazaljke na satu umasirat.
    Ima i ovo ulje od Bahnof Apotheke ,ali ga jos nisam koristila jer joj nije pupak otpo. Koristi se kao ulje za masazu...u smjeru kazaljke na satu umasirat.
    I imam jos ove cepice,ali nji bih korostila kad ovo nista ne bi pomoglo. Tako su mi rekli.
    I imam jos ove cepice,ali nji bih korostila kad ovo nista ne bi pomoglo. Tako su mi rekli.
    Marijana12345
    15. Lipanj 2017. 18:02

Pahuljice navodno su super kapi Biogaia, uz to sto pomazu protiv grceva, k tomu su i probiotik koji pomaze sazrijevanju crijeva kod beba.
    Ima ih i u Njemackoj i kod nas u Hrvatskoj

Marijana12345
    15. Lipanj 2017. 18:04

Sestricna mi je patronazna sestra i rekla mi je neka odmah po rodjenju bebe pocnem davati te kapi preventivno jer njihovo djelovanje pocinje tek za cca 2tjedna.

Ninche9
    18. Lipanj 2017. 11:09

Ja dajem Bigaia kapi jednom dnevno 5 kapi u popodnevnim satima. Po potrebi dajem Sab Simplex.
    Za ove cepice sam cula od Wede ali mi je rekla babica da dam pola cepica i to samo u kriznim situacijama ako beba bas jako dugo place i pati.

Marijana12345
    18. Lipanj 2017. 12:36

Ninche, samo 5kapi jednom dnevno? Moja seka koristi neke druge u Hr, no iduci put ce kupiti BioGaiu, te druge stavlja 6x dnevno po 3kapi

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.