Trudnice i mame u Njemačkoj

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Ninche9
    21. Svibanj 2017. 15:27

Petra trazi potvrdu od ginekologa sto prije i kad poslodavcu predas potvrdu po zakonu NE SMIJES raditi izmedu 20h i ujutro do 6h. Znaci nema popodnevnih do 22h i nema nocnih.

Ninche9
    21. Svibanj 2017. 15:32

Tom potvrdom od ginekologa ti dokazujes poslodavcu svoju trudnocu i stjeces odredena prava (npr to za radno vrijeme), to je jako vazno jer bi kasnije poslodavac mogao npr reci da nikad nije nista primio napismeno i da o tvojoj trudnoci nije imao pojma. Ta potvrda kosta kod moje doktorice 8€ i predala sam je cim sam obavijestila poslodavca usmeno.
    A ako i kad vise neces moci raditi onda mu nosis Beschäftigungverbot (to je druga vrsta potvrde) i onda vise uopce ne dolazis na posao jer ti u njoj ginekolog zabranjuje raditi jer to ugrozava tebe i bebu.

21. Svibanj 2017. 15:49

Poz trudnice :)
    Hvala vam svima na cestitkama. :*
    Anabanana ja letim za hr sredinom 7.mj i rekli su mi da smijem ponjet samo jednu stvar znaci ili kolica, maxi cosi ili putni krevetic. I jos nesto moras prije leta otici na aerodrom i naglasit da imas bebu da oni znaju pripremit sve jer ti onu u avionu dodu povezat bebu za tebe. 

Sve mogu u Onome koji me jača <3

• Dena1009
    21. Svibanj 2017. 19:41

Pandica1510

Poz trudnice :)
    Hvala vam svima na cestitkama. :*
    Anabanana ja letim za hr sredinom 7.mj i rekli su mi da smijem ponjet samo jednu stvar znaci ili kolica, maxi cosi ili putni krevetic. I jos nesto moras prije leta otici na aerodrom i naglasit da imas bebu da oni znaju pripremit sve jer ti onu u avionu dodu povezat bebu za tebe.

Pandice kako ste ti i bebica? Kako je prosao porod? Jesi bila zadovoljna lijecnicima i sestrama? Znam da si sad zauzeta mazenjem sa bebicom, al ako uhvatis vremena, voljela bih da napises dozivljaje ☺☺

url=https://lilypie.com]

Mamicaaa
    22. Svibanj 2017. 14:10

Pozdrav zenice! Kako ste?? 😀
    Evo cure su sve lijepo objasnile sto se tice potvrda i poslodavca..msm da je kod mog gin ta potvrda bila 5€..
    Skocki bitno da je beba ziva i zdrava, a mama ce pretrpjeti carski..ako tako mora biti neka bude i naravno da bi sve mi htjele na prirodan nacin.. e i da meni je termin 31.5 pa mozda i isti dan budemo u bolnici 😂😂 

• Dena1009
    22. Svibanj 2017. 14:51

Mamicaaa

Pozdrav zenice! Kako ste?? 😀
    Evo cure su sve lijepo objasnile sto se tice potvrda i poslodavca..msm da je kod mog gin ta potvrda bila 5€..
    Skocki bitno da je beba ziva i zdrava, a mama ce pretrpjeti carski..ako tako mora biti neka bude i naravno da bi sve mi htjele na prirodan nacin.. e i da meni je termin 31.5 pa mozda i isti dan budemo u bolnici 😂😂

Mamicaaa pa tvoj termin samo sto nije, sitno brojis😃
    Jesi stigla sve pripremit? Mi smo tek poceli sa kupovinom, nest sitno za sad, bar da jedan dio rijesimo do godisnjeg jer me onda nema 5 tjedana 😃
    Stalno mislim da ima jos vremena, a bojim se da ce onda najedamput i necu stici 😏 Meni je pocetkom 9. termin 😄

url=https://lilypie.com]

Leptiric
    22. Svibanj 2017. 15:22

Pozz mamice klokanice 😊
    Ja bih imala pitanje u vezi integracijskog kursa u Njemackoj, da li je neka od vas pohadjala ili trenutno pohadja kurs, jer sam sad nakon prvog produzenja vize dobila papire za prijavu na kurs iako imam polozen A2 test za sad koji sam polozila u BiH, kakva su vasa iskustva i koju ste skolu izabrale, ja zivim u Detmoldu i imam na raspolaganju  Inlingua Sprachschule i Dialog Consulting. Nadam se da imate bar neka od vas savjet ili bilo sta u vezi kursa. 
    Ps.izvinjavam se na opsirnoj poruci 😘😘🍼

• Skocki5
    23. Svibanj 2017. 09:41

Mamice, i ja kazem samo nek je sve uredu sa bebicom,lako cu ja za mene. A trenutno sam na ctgu ovo mi je zadnji pregled kod moje doktorice do carskog. Doktorica kaze da se cervix skroooz skratio i dobro omeksao i jos je rekla nadamo se da ce izdrzat do iduceg cetvrtka ,a ja mislim da mi je u nedjelju vec otiso sluzni cep skroz,do sad je bilo 2 puta po malo,ali u nedjelju je bilo dosta vise i jucer opet malo jedva cekam
    Leptiric, ja sam bas nek dan zavrsila sa B2 tecajem,bila sam na bfz-u. Kod nas su tek poceli sa B2,ali A1,A2, i B1 imaju vec odavno.B2 je meni trajao cetiri dana tjedno od 8-12:30, 3 mjeseca. 
    Kako sam ja prosle god dosla,tako sam i prosle godine radila integracijski i B1 certifikat dobila u skoli jednoj u nas u gradu sto nudi integracijski kurs. Tako da ti ja ne bih znala preporucit koju od tih dviju skola da izaberes.

• Skocki5
    23. Svibanj 2017. 09:43

I da Mamice nadam se i ja da cemo u isto vrijeme bit u bolnici,ne zelim nikom da prenese termin,ja mislim da bih ja izludila cekajuc haha

Leptiric
    23. Svibanj 2017. 13:02

Skocki5

Mamice,i ja kazem samo nek je sve uredu sa bebicom,lako cu ja za mene. A trenutno sam na ctgu ovo mi je zadnji pregled kod moje doktorice do carskog. Doktorica kaze da se cervix skroooz skratio i dobro omeksao i jos je rekla nadamo se da ce izdrzat do iduceg cetvrtka ,a ja mislim da mi je u nedjelju vec otiso sluzni cep skroz,do sad je bilo 2 puta po malo,ali u nedjelju je bilo dosta vise i jucer opet malojedva cekam
    Leptiric, ja sam bas nek dan zavrsila sa B2 tecajem,bila sam na bfz-u. Kod nas su tek poceli sa B2,ali A1,A2, i B1 imaju vec odavno.B2 je meni trajao cetiri dana tjedno od 8-12:30, 3 mjeseca.
    Kako sam ja prosle god dosla,tako sam i prosle godine radila integracijski i B1 certifikat dobila u skoli jednoj u nas u gradu sto nudi integracijski kurs. Tako da ti ja ne bih znala preporucit koju od tih dviju skola da izaberes.

Hvalaaa u svakom slucaju...otici cu u toku sedmice da vidim za prijavu, ako traje jedan stepen 3 mjeseca  bar jedan zavrsim dok ne dodje bebi 😊 I sretno cureee na porodu vase bebe stizu uskoro 🍼🍼

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.