ana.b. - Kad si počela davati zobeno mlijeko u kašicama? Koje zobeno koristiš za malca? Ja isto često pijem zobeno, nekad kombiniram s kravljim mlijekom- pola pola. Probala sam ih dosta, od nekih proizvođača mi odgovaraju, a od nekih su mi bljeee 🙃
Špinat- probali smo u kombinaciji špinat+batat, te špinat + mrkva + tikvica 👍
Citrusi- još nismo konkretnije, samo koji liz 🙂 no probat ćemo, baš me zanima...

Životinjsko mlijeko- koliko se sjećam ide tek sa navršenih godinu dana

Pozdrav cure! Nisam dugo ništa pisala, no povremeno vas čitam… :)
Mi smo nedavno navršili 6 mjeseci. Mala lijepo napreduje, vesela je, glasna… :) Kada smo vani voli biti u kolicima, a doma je gotovo je stalno na trbuhu (na podlozi za puzanje), ako nije onda je nosimo :) Dojim ju, a počeli smo i s hranjenjem još kad je imala 5 mjeseci. To je bio 1 obrok dnevno - ručak. Uglavnom bih joj dala povrtnu kašicu i to je prihvatila. Najviše voli kašice s batatom i još nekim povrćem (tikvica, mrkva, brokula…). Pedijatrica je rekla da joj mogu dati i jutarnju i večernju kašicu - neku žitnu. Tu i tamo sam probala to s doruckom i večerom, uglavnom bih joj dala kombinaciju žitnih pahuljica (Hipp - baby first semolina - to je rižin i kukurizni griz, miješa se s vodom jer u sebi već sadrži formulu). Nekad prihvati kašicu, a nekad neće, već želi sisati…
Pitanje:
-U čemu kuhate palentu i pirov griz? Samo u vodi, ili dodajete vaše mlijeko/ formulu?
-Dajete li kakve dodatke prehrani osim vitamina D? Ja joj dajem probitik sa D vitaminom. Krvna slika joj je uredna, no pedijatrica je rekla da joj PREVENTIVNO dam željezo, te da joj dam C viitamin za imunitet (plivit C izdrobljen i vodi). Danas sam to digla u ljekarni i ne znam dal da joj dajem PREVENTIVNO 😕 Inače je zdrava, imala je jedino koronu kad smo svi u obitelji imali. Jesu li vama pedijatri tako nešto savjetovali?
Palentu, pirov griz i te žitarice kuham u vodi.
Ja maloj dajem biogaju i vit d (odvojeno). Probiotik dajem jer je na ad koji nema u sebi probiotik 😊
Ja preventivno nebi davala ukoliko je sve ok 😊

2021. M 💗
Cure, da vas pitam, dosta vas je imalo svakakve nesuglasice s muzevima onaj jedan period, jel ide na bolje? 😊 meni je to bas tuzno bilo za citati 😅 ne pricam bajke nego stvarno eto moj muz i ja super funkcioniramo unatoc djetetu koje zna biti zahtjevno... mislim zahtjevno, beba je, sta ona zna 😅 al tocno kad dodu tezi periodi se sjetim vasih iskustava i mislim si da bi osla na zivce da jos dobijem dozu nerazumjevanja od supruga

2021. M 💗
Mislim da u špinatu ima poprilično željeza (proguglat ću) pa bi ga uvela, blitve sam nešto malo smrznula proljetos ali se mislim stoji li mi to već dugo u zamrzivaču🤷♀️
Ako se dobro sjećam, negdje sam gledala tablicu mlijeka. Magareće je najsličnije MM, pa kozije i mislim da se ta dva mogu davat ranije (također treba provjeriti), a kravlje je poprilično teško pa zato kasnije, iako znam dosta slučajeva koji su već sa 6 mj počeli davat razrijeđeno kravlje (domaće).

02/13 missed ab. 7tt
12/19 missed ab. 13tt
10/20 +🤰 nadamo se najboljem 🤱
It's a boy 💙👣👶
28.06.2021. Treća sreća i ljubav najveća 👶
08/23 biokemijska
https://ibb.co/tZzQJws
https://ibb.co/p1k4W51
https://ibb.co/ZNJjn0h

02/13 missed ab. 7tt
12/19 missed ab. 13tt
It's a boy 💙👣👶
08/23 biokemijska
Cisto za info, mia je imala problem s atopijskoim dermatitisom koji je zahvatio noge najvise, krenulo je cini mi se kad smo krenuli s grijanjem... koristila sam od aderme kupku, kremu i balzam.. ALI mi se na kraju najbolje pokazala od bioderme emulzija! Sada ga vise nema 😊 nakon nekoliko mazanja se skroz povuklo i vise se nije vracalo. Sad koristim exomega gel za tusiranje posto ju vecinom tusiram (stavim na umetak od djecje kade i samo tusem prodem) i koristim exomega gel za tusiranje i super joj je koza! Nakon tusiranja namazem uljem ili balzamom, ovisi

2021. M 💗
Cure, s kojim igrackama se vase bebe samostalno igraju? 😃
Moja ugl. zeli drustvo na podlozi ili kad je u sobici odmah ispuze van i dere se 🙄😃

Mislim da u špinatu ima poprilično željeza (proguglat ću) pa bi ga uvela, blitve sam nešto malo smrznula proljetos ali se mislim stoji li mi to već dugo u zamrzivaču🤷♀️
Ako se dobro sjećam, negdje sam gledala tablicu mlijeka. Magareće je najsličnije MM, pa kozije i mislim da se ta dva mogu davat ranije (također treba provjeriti), a kravlje je poprilično teško pa zato kasnije, iako znam dosta slučajeva koji su već sa 6 mj počeli davat razrijeđeno kravlje (domaće).
Povlačim gore rečeno za mlijeko 🤦♀️

02/13 missed ab. 7tt
12/19 missed ab. 13tt
It's a boy 💙👣👶
08/23 biokemijska
Cisto za info, mia je imala problem s atopijskoim dermatitisom koji je zahvatio noge najvise, krenulo je cini mi se kad smo krenuli s grijanjem… koristila sam od aderme kupku, kremu i balzam.. ALI mi se na kraju najbolje pokazala od bioderme emulzija! Sada ga vise nema 😊 nakon nekoliko mazanja se skroz povuklo i vise se nije vracalo. Sad koristim exomega gel za tusiranje posto ju vecinom tusiram (stavim na umetak od djecje kade i samo tusem prodem) i koristim exomega gel za tusiranje i super joj je koza! Nakon tusiranja namazem uljem ili balzamom, ovisi
Ajme nepismena, vidi se da spavam na pola 😅
Cure, s kojim igrackama se vase bebe samostalno igraju? 😃
Moja ugl. zeli drustvo na podlozi ili kad je u sobici odmah ispuze van i dere se 🙄😃

2021. M 💗
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji