Mame i bebe ljetnice 2021.❤️

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    CrazyDiamond
    22. Veljača 2022. 18:43

I da, zaboravila sam napisati da voćne kašice uglavnom  za sad odbija, radi kiselu facu 🙃 Teže nam idu, pa mi se sviđa ova vasa komibacija voća sa grizom ili palentom - možda bi joj to bilo blažeg okusa pa bi lakše prihvatila. Inače, nudila sam jabuku, jabuku+mrkvu, jabuku+bananu, šljivu, šljivu+krušku. Htijela je jedino jabuku+mrkvu (no na jabuku se malo osipava po licu) i šljivu (par žlićica). 

CrazyDiamond
    22. Veljača 2022. 18:49

tweetyca

Ja koj ne bi davala preventivno zeljezo vec bi joj davala namirnice koje imaju zeljezo sto i je vecina onih koje se daju sa 6mj. Visak zeljeza u krvi je gori nego manjak, sto nije nesto sto ce ti svi doktori rec. Tako da ako je krvna slika okej - cemu i dokad?

Pa da, to ni meni nije jasno za zeljezo ako je beba OK... zato sam i imala potrebu dodatno raspitati se o tome ... Starije dijete je bilo kod drugog predijatra u toj dobi. Sjećam se da je pio željezo jedno kraće vrijeme , ali nešto kasnije, nisam sigurna... ne sjećam se detalja...

mara5
    22. Veljača 2022. 19:30

Također mi doktorica pripisala željezo, ali ja mu nisam dala jer je počeo papat a i sama sam uzimala više namirnica koje imaju željezo jer i dobi još. 

Palentu i griz kuham u vodi, kad su voćne kašice skuham u vodi od jabuke ili kruške i bude baš mljac! Ali on to ne želi 😅

Od citrusa je cuclao naranču kao i Mila sa 5 mj

🙅‍♀️30, 🙋‍♂️29

Magdalena2002
    22. Veljača 2022. 19:44

Malla- super za pregled i za posao! Danas je tvoj dan!😀
    Negativ- je, knjiga je jako dobra, a tehnika je jako dobra i nama pali, to smo kod Magdalene sa nekih 1.5 g. počeli primjenjivati...
    Veronika se sama danas posjela, no ne iz vrtnog patuljka, nego iz puzeceg polozaja se pridrzavala i sjela sama...Ono što je još zeza je što zna pasti na leđa dok sjedi...🙈🙈

👨‍👩‍👧‍👧👭

Aneee
    22. Veljača 2022. 20:27

Cure bravo za papalice 🥰 samo neka nastavi tim tokom ❤
    Bojana predivne su. Iris je bas narasla kosa 😍
    Mallla super za pregled..aime ja još ne mogu vjerovati da imamo dvije trudnice 😊 onako imam osjećaj da smo tek rodile, a već biti trudna ne mogu si to ni zamisliti 😄
    Mara ma vidi njega kako lijepo papa 😄 moj pravi face čim nešto takvo bljutavo dotakne 😅
    Jedan put je dotaknu bananu i onda poslije toga nema šanse da je jede 🙈
    Ono tako da mu nisam baš puno davala da sam jede 😅
    .
    Od citrusa je jeo klementine na sisac i sviđa mu se, a nismo imali reakcija.
    Ja mu npr zobeno najviše dajem za doručak sa vocem i nekad pomiješam sa vodom, a nekad sa zobenim mlijekom. Bilo mi je bitno da prihvati zobeno mlijeko jer mi samo njega i pijemo. Npr kod mojih doma imamo domaće kozije mlijeko pa me zanima dali bi ga mogla dati kad dođemo u hrv? Doduše idemo u 4.mj tad će imati 9mj...btw testirano je i čisto je i bez bakterija, ali bi ga ja svejedno prokuhala. Šta vi kažete? 
    Od vitamina mu dajem samo vitamin D, msm da nema potrebe za željezom ako je sve oke i ako lijepo jede namirnice bogate željezom.
    Bas mi bude drago ovak kad se netko javi kog nismo dugo čule kao crazydiamond 🥰

👱🏼‍♀️ 29 god
    🧔🏻 31 god
    👶 💙2021💙
    01.2022. krenuli na bebu br.2 🙏🏼🤗

Orhideja1
    22. Veljača 2022. 20:47

Mallla…. Tako mi naviru sjećanja sa tih pregleda, sutra ću ići pogledat cd iz tih tjedana 😍
    Mara… I moj baš voli komade koje naravno zgnječi kroz prste, od sad on će nam radit pire💪 i nama je pak jednom upalilo da mu dam komad banane da gnječi i proučava u rukama dok mu ja na varku utrpam kašicu u usta.
    Je li koja uvela špinat? 

02/13 missed ab. 7tt
    12/19 missed ab. 13tt
    10/20 +🤰 nadamo se najboljem 🤱
    It's a boy 💙👣👶
    28.06.2021. Treća sreća i ljubav najveća 👶
    08/23 biokemijska

Aneee
    22. Veljača 2022. 20:59

Orhideja1

Mallla…. Tako mi naviru sjećanja sa tih pregleda, sutra ću ići pogledat cd iz tih tjedana 😍
    Mara… I moj baš voli komade koje naravno zgnječi kroz prste, od sad on će nam radit pire💪 i nama je pak jednom upalilo da mu dam komad banane da gnječi i proučava u rukama dok mu ja na varku utrpam kašicu u usta.
    Je li koja uvela špinat?

Mi smo uveli špinat...on ga obozavaaa...najvj jer sam ga ja u trudnoći mogla jesti stalnooo, bas sam bila luda za špinata...čak I poslije trudnoce mi je ostalo to da ga toliko obožavam kao nikad 😅

👱🏼‍♀️ 29 god
    🧔🏻 31 god
    👶 💙2021💙
    01.2022. krenuli na bebu br.2 🙏🏼🤗

CrazyDiamond
    22. Veljača 2022. 21:09

ana.b. - Kad si počela davati zobeno mlijeko u kašicama? Koje zobeno koristiš za malca? Ja isto često pijem zobeno, nekad kombiniram s kravljim mlijekom- pola pola. Probala sam ih dosta, od nekih proizvođača mi odgovaraju, a od nekih su mi bljeee 🙃 

Špinat- probali smo u kombinaciji špinat+batat, te špinat + mrkva + tikvica 👍
    Citrusi- još nismo konkretnije, samo koji liz 🙂 no probat ćemo, baš me zanima... 

CrazyDiamond
    22. Veljača 2022. 21:19

Životinjsko mlijeko- koliko se sjećam ide tek sa navršenih godinu dana 

ana0310
    22. Veljača 2022. 21:30

CrazyDiamond

Pozdrav cure! Nisam dugo ništa pisala, no povremeno vas čitam… :)
    Mi smo nedavno navršili 6 mjeseci. Mala lijepo napreduje, vesela je, glasna… :) Kada smo vani voli biti u kolicima, a doma je gotovo je stalno na trbuhu (na podlozi za puzanje), ako nije onda je nosimo :) Dojim ju, a počeli smo i s hranjenjem još kad je imala 5 mjeseci. To je bio 1 obrok dnevno - ručak. Uglavnom bih joj dala povrtnu kašicu i to je prihvatila. Najviše voli kašice s batatom i još nekim povrćem (tikvica, mrkva, brokula…). Pedijatrica je rekla da joj mogu dati i jutarnju i večernju kašicu - neku žitnu. Tu i tamo sam probala to s doruckom i večerom, uglavnom bih joj dala kombinaciju žitnih pahuljica (Hipp - baby first semolina - to je rižin i kukurizni griz, miješa se s vodom jer u sebi već sadrži formulu). Nekad prihvati kašicu, a nekad neće, već želi sisati…
    Pitanje:
    -U čemu kuhate palentu i pirov griz? Samo u vodi, ili dodajete vaše mlijeko/ formulu?
    -Dajete li kakve dodatke prehrani osim vitamina D? Ja joj dajem probitik sa D vitaminom. Krvna slika joj je uredna, no pedijatrica je rekla da joj PREVENTIVNO dam željezo, te da joj dam C viitamin za imunitet (plivit C izdrobljen i vodi). Danas sam to digla u ljekarni i ne znam dal da joj dajem PREVENTIVNO 😕 Inače je zdrava, imala je jedino koronu kad smo svi u obitelji imali. Jesu li vama pedijatri tako nešto savjetovali?

Palentu, pirov griz i te žitarice kuham u vodi. 
    Ja maloj dajem biogaju i vit d (odvojeno). Probiotik dajem jer je na ad koji nema u sebi probiotik 😊
    Ja preventivno nebi davala ukoliko je sve ok 😊

2021. M 💗

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.