Mame/bebe proljetnice 2021. 🌸

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    zabica
    14. Listopad 2021. 09:05

Ines bas mi je drago da si se javila🥰🤗, u pravu si-bebe uvijek vise napreduju u jednom pravcu -ili govorno ili motoricki. Meni je prva govorno bila kao tvoja Nea, vrlo brzo je propricala, a prohodala je sa 14 mj, drugo-sin motoricki supernapredan, protrcao sa 8-9 mj, alii govor pravi do trece godine nije bio. Ova mala sada moja kifla evo na sve 4 puza punom parom, ali govorno jos nije na nekom nivou, pokazuje samo pa-a, ucimo slati pusu. Nisam do sada srela bebu koja je i u jednom i u drugom napredna, to je jednostavno tako.
    .
    Ruzice i MissGraz, hvala za ☕☕☕ sto ste nas se sjetile💜
    .
    Mi se evo borimo sa on-line nastavom, kamerama, testovima, samoizolacijama i slicnim stvarima🙄

• NeverEver
    14. Listopad 2021. 09:19

Hvala cure za info o vadjenju krvi. Dijete mi napreduje, zdravo je i veselo, nije bio prehladjen jos, nema probavne smetnje.. ne vidim zasto bi ga se pikalo ako ne mora. Primjecujem da je kod hrpe vas izostala pretraga krvi sa 6 mj. Ako je nesto vazno i neodgodivo uvijek sam za, lijecenje i prevencija (cijepljenje) se za mene podrazumijeva, samo se pitam ako je do pedijatra i on jednostavno pika sa 6mj i vadi krv a drugi ne, jel potrebno..
    .
    Ines drago mi je da je Nea dobro 🎀 Slazem se da nisu sva djeca ista sto se tice skokova i kako se manifestira napredak. Moj je jako brbljav iako sam mislila da ce se to zadnje razvit radi dvojezicnosti, moroticki je isto fit al ne puze jos, samp se vrti sam oko sebe 😅🤣 ali kod njega je nevjerojatna finomotorika. Ja to stvarno nisam vidjela jos a imam iskustva u radu s vrtickom i osnovnoskolskom djecom. Imamo glazbenika i kirurga u familiji, al imamo i prilicno velike seprtlje tak da jos uvijek moze krenut na obje strane 😂 ali izgleda mi vise da ce bit iznimno spretan i precizan sa rucicama. Al bas sad sportas.. 🤔😂🤭 Jel ste i vi ostale primjetile da bebe imaju veci interes za nesto ili im bolje ide od ocekivanog?

zabica
    14. Listopad 2021. 09:26

NevaEva moju malu nisu pikali do sada, evo imamo malo vise od 7.5 mj..nadam se da ni nece ovako bezveze pikati, ocito je do pedijatra..🤔

• ertzui
    14. Listopad 2021. 09:55

Pozdrav majke! 🌹
    Evo da se javim brzinski i kratko..nisam vas stigla pratiti od kad smo bili na putu za hr (vise od mj dana). Uglavnom krstitke smo obavili, 5. rodendan proslavili na 3 puta - s djecom na krstitkama, s bakama i dedama i nas 4 sami u igrandiji i u kinu gledajuci psice u ophodnji dok je teta cuvala malenu ispred kina. 🥳😊  
    Od prvog dana kada smo dosli u hr pomaknula si je spavanje 2 sata ranije tj oko 20 je morala biti u mraku i tisini. Preko dana nije imala rutinu spavanja jer smo stalno imali neke obaveze, pa se nadam sada kada smo se vratili da ce kroz koji dan nac neku svoju rutinu. Okrece se ko na ringispilu, svuda je ima 😆 jedino jos s trbuha na leda nije skroz savladala. Zadnjih mjesec dana dize glavu u zrak u lezecem polozaju, ona bi se vec posjela. Jel netko davno pisao da nije u redu da dize glavu? 🤔 ali ne znam kako joj to uopce zabraniti ako nije u redu, na googlu nisam nasla nista osim jednog odg da je to u redu i da je to zato sto ju zanima sve oko nje. Stalno "prica", zna reci ne, da, mama - naravno sasvim slucajno ali je lijepo za cut. 🥰😀 duga je 62, za tezinu neznam ali vjerujem izmedu 5500 i 6000 grama.
    .
    Putovanje od 1300 km je stvarno super proslo. 👌 tako rec cjeli put je prespavala u oba smjera..ali bilo je i uspavljivanja cicom u voznji tako da bi se nagnula nad nju, minuticu, dvije bi bila tako, dam joj dudu i spava. 🙈 a nekad je i sama zaspala bez moje pomoci ili bi me gledala i drzala za ruku dok ne zaspi. Po noci od dolaska u hr mi se pocela buditi svaka 2 sata i tako je i dalje.. 🙈 ...nadam se da ce se uskoro vratiti na ono svoje spavamje od 6 sati u komadu. 🤞🤞🤞 u ponedjeljak je primila rotu i 2 pikice.. a 1.11 imamo U5 pregled pa cu znati tocno koliko je duga i teska.😊 
    .
    Nadam se da ste mi sve dobro i da djecica lijepo napreduju. 😊❤

[/ url

kety992
    14. Listopad 2021. 10:03

Zabice to je stvarno tako, meni su svo troje razliciti za sad.. al moram rec da mi je curka rano propricala i prohodala.sa 10mj je vec gazila debelo..al i pricala,s godinu i pol je vec znala brojalice na engleskom uz nas hrvatski. Ona se oduvijek igra solo na engleskom...dok kad ima drustvo koristi hrvatski. A sin..on je malo ranije propuzao,prohodao s 11mj al prave smislene recenice tek oko 3g 😅  a ovaj malac sad....nema nesto posebno da veec bas voli...jos je malen...al motoricki super napreduje..vjerujem da ce ko i braco brzo propuzat...iako je poceo i vikat zadnjih par dana i glasat se svakako 🤣🤣 

https://lb1f.lilypie.com/sLAfp2.png

kety992
    14. Listopad 2021. 10:08

Ertzui ☺☺ drago mi je da je sve proslo ok 😍 i da curka super napreduje ☺ ma i moj dize glavu...tj vec i ramena i baca se na lakat na bok...ja ga samo prebacim na trbuh na pod...jos je malen za posjedanje pa nema smisla da se muci u tom polozaju...😉

https://lb1f.lilypie.com/sLAfp2.png

zabica
    14. Listopad 2021. 10:33

kety992

Zabice to je stvarno tako, meni su svo troje razliciti za sad.. al moram rec da mi je curka rano propricala i prohodala.sa 10mj je vec gazila debelo..al i pricala,s godinu i pol je vec znala brojalice na engleskom uz nas hrvatski. Ona se oduvijek igra solo na engleskom…dok kad ima drustvo koristi hrvatski. A sin..on je malo ranije propuzao,prohodao s 11mj al prave smislene recenice tek oko 3g 😅 a ovaj malac sad….nema nesto posebno da veec bas voli…jos je malen…al motoricki super napreduje..vjerujem da ce ko i braco brzo propuzat…iako je poceo i vikat zadnjih par dana i glasat se svakako 🤣🤣

Da, Kety bas je tako, tvoji isto kao i moji😄🙂 I moja mala vice, galami, brblja kojesta, ali daleko je to od one moje prve curke prepametne brbljavice🤣😂

zabica
    14. Listopad 2021. 10:36

E da, moja kifla obozava klavir, to ju uvijek smiri i zaspe..

• Bebanomoje
    14. Listopad 2021. 10:59

Emmie

Bebanomoje, kako je malena poslije cijepiva? Moja je imala blagu temperaturu, ali je bilo dovoljno da joj dam paracetamol samo jednom na dan.

Temp je počela sinoć oko ponoći pa sam joj stavila čepić. Tokom noći je cijelo vrijeme bila vruća, i maloprije sam opet mjerila, ima 38.1 u guzi pa sam joj opet stavila čepić.
    Počela mi je kašljati, kao da joj se vraća prehlada, bas je sva cendrava. Mislim da joj se spojila prehlada sa zubima i cjepivom 😔

MissGraz, hvala ti ❤

Petra982
    14. Listopad 2021. 17:17

Bebanomoje, vjvt sve skupa! 
    Mene je Adrian sinoć izludio dok napokon nije zaspao! Najveća fora mu je gristi i čupati siku, zagrize i potegne kao da je žvakaća guma! U jednom trenu me toliko zasmetalo da sam mu uvalila dudu (jedinstvena Chicco od kaučuka) koja samo tome i služi 😂😂😂 Grist i natezati. Valjda svrbe zubi!
    Osobno, gore mi izgleda cijeđenje prstića nego izvaditi krv iz vene... Ne vidim neki bauk, a kad su tako mali ako nisu grintavi, prođe brzo,tiho i neprimjetno....

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.