Mame/bebe proljetnice 2021. 🌸

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Bebanomoje
    13. Listopad 2021. 15:37

Evo mi odradile drugo cijepljenje. Mi kasnimo sa svime 2 mj, tako da je tek danas primila cjepivo koje ide sa 4 mj. Jako je plakala, tj plakala je cim sam ju spustila na podlogu u cekaoni da ju skinem. Unutra isto, pa sad doma... mislim da je zapamtila sve od prošli put, a i da ju danas puno više boli 😔
    Ima 9900 grama i 71 cm, doktorica je prezadovoljna kako napreduje sa mjerama, a i Lejla joj je pokazala kako se digne na sve 4 i ljulja i bas ju je pohvalila, a ja sva cvatem kad čujem i vidim kako je dokt zadovoljna 🥰😁
    Pitala sam za prelazak sa hipo 1 na 2, kaže da mogu ali i ne moram. Išle smo vadit krv iz prstića odmah danas da provjeri situaciju, ali nije baš željezo provjerila jer se to vadi iz vene pa da ju ne gnjavimo puno. Mislim, 3 put su ju pikali danas, na vađenju je samo malo zaplakala, stvarno je danas puno toga prošla... 
    I rekla je da joj slobodno krenem uvoditi meso i blitvu i slično. Ja mislila s time cekati da ima 7 mj, kaze da nema potrebe cekati, da krenemo pa će to odmah biti dobro i za željezo.

• NeverEver
    13. Listopad 2021. 16:51

Mame deckica, jel se igraju s pisulincem? 😂 Moj jednom rukom pokusava nozni palac dovuc do tog zuba koji ga muci da sve ogloda a drugom proucava svoju muskost 😂😂 Moram bit zadovoljna sta mi musko dijete multitaska i ne razmisljat puno o tome sto tocno radi 😂
    .
    Btw pricala sam malo s ljudima i slusala iskustva, kazu da svaki up to date pedijatar kaze da se kozica ne mice jer se moze vise baterija navuc i problema napravit, krvarit itd. Dok imaju 3,4 god sami navuku i to je to. Vjerovalo se drugacije prije 30 godina pa su neki dr.zagovarali te metode. 
    Sad se misli i preporuca ne dirati: Prepucij (koža koja pokriva glavić penisa) još čvrsto prijanja sa 6 mjeseci i ne može se potegnuti, što ne treba ni pokušavati. On čuva nježnu kožu glansa od upale koja može uslijediti pri zaostajanju mokraće, što bi moglo pogodovati razvoju bakterija koje se tu inače nalaze.

pupetta
    13. Listopad 2021. 17:20

Ruzice uzivajte! ❤
    Bebanomoje bravo za super napredak 
    NevaEva moj mali se stalno igra s pisulincem, pogotovo dok se kupa. Nateze ga i poteze u svim smjerovima, mene zaboli dok gledam  Mi natezemo kozicu, tako nam je pedijatar preporucio, a on se recimo drzi svih novijih smjernica, sad mi nista vise nije jasno. Meni je necak imao jaku upalu jer nije sam dobro navukao tako da nisam pametna sto bi rekla. Mozda mame koje imaju vece decke bolje znaju - Kety, Mom?

Baby P 03/21 💙

Petra982
    13. Listopad 2021. 17:44

S prvim smo natezali, a on je jako brzo to krenuo sam... Za Adriana pedica je rekla tek s 4 mj da natežemo, ja sam par puta u kadici i išlo je bez problema, nisam baš redovita. Miša još nije otkrio sam, al stopala su mu stalno u ustima.
    Frendica 2014. nije natezala  svom po preporuci pedijatra pa su morali recnuti... Pa budi pametan 🥴

kety992
    13. Listopad 2021. 18:02

Regresija po svemu sudeci...citam malo danas...nemam iskustva kao...prvo i drugo nisu bili spavaci bas...pa ono...M sad spavac pa odjednom od prije 2 tjedna vristi kad ga moram uspavat...baca se...neda se...jucer od 10 do pol 2 🥴🥴🥴 ajme sok za mene jer spava od prvog dana cjelu noc bez frke 🤦‍♀️ novo kaj radi od prije 3 tjedna...okrece se s leda na trbuh u sekundi 😅 poceo je vikat...derat se bas..po cijele dane,migolji se lijevo desno za igrackama...i evo danas se okrenuo s trbuha na leda 🙄🙄 znaci li to jos ne spavanja za nas ili 🤣🥴🤦‍♀️ eto nesto novo i za mene 🥵 
    Pisuljac ovako...mi smo svom starijem navlacili kolko je islo...do 3g smo skoro do kraja odvojili...drzalo se na jednom dijelu i ujutro kad je morao piskit...piso u zraku i boli ga naravno jer mu se digo i koza ga je zatezala...otisli u klaicevu i dr mu odvojio...nije recnuo nego odvojio (posprica sa sprejicem da utrne) i sad malom navlacim kolko ide..🤷‍♀️ kod mene u blizini...prvo buraz...sad 15g..tek prije 2g provukao..jer mama nije marila 🤦‍♀️ reko tata da ce si on to sam...mos mislit...a ko beba kad je bio..onda su mu prevukli jer je imao refluks i esirihiju je navuko...isto u obitelji deckic morao na obrezivanje jer nije mogao piskit sa 4g vise jer mu se zatvorilo...ne tjera vas nitko..al ak mozete malo po malo to vam je super...i lakse ce bit kasnije...eto moje iskustvo

https://lb1f.lilypie.com/sLAfp2.png

• Bebanomoje
    13. Listopad 2021. 18:55

Zvala me med sestra da je došao nalaz krvi, neki leukociti su sniženi. Kao to može biti radi njene dobi, ali dokt želi da ponovimo vađenje za 3 tjedna. Naravno, glupaca, odmah sam isla guglati i to može značiti da je podložnija infekcijama 😔 a ona je prehlađena već drugi put u mjesec i pol, tako da mi baš i nije svejedno.
    Da li koja od vas ima takvo iskustvo da me malo utjesi? Tko će sad cekati tri tjedna da ponovimo nalaz 😔

• MissGraz
    13. Listopad 2021. 19:12

Bebanomoje

Zvala me med sestra da je došao nalaz krvi, neki leukociti su sniženi. Kao to može biti radi njene dobi, ali dokt želi da ponovimo vađenje za 3 tjedna. Naravno, glupaca, odmah sam isla guglati i to može značiti da je podložnija infekcijama 😔 a ona je prehlađena već drugi put u mjesec i pol, tako da mi baš i nije svejedno.
    Da li koja od vas ima takvo iskustvo da me malo utjesi? Tko će sad cekati tri tjedna da ponovimo nalaz 😔

Koliko snizeni? Napisi mi vrijednost. Ili najbolje bi bilo ako mozes postavi sliku da pogledam cijeli nalaz, sakrij ime i prezime. Mozda ti kao lab. struka mogu nesto reci. 
    Ili te sestra samo zvala, ti nemas uvid u nalaz? 

• ružica
    13. Listopad 2021. 19:56

Bebanamoje, 

I ja sam danas preuzela krvnu sliku i leukociti su niži, pediiatrica me nije zvala ali to i ne očekujem od nje. Moja mama je obiteljski liječnik i kaže da je to ok...

👩 37, amh 6.2.pmol
    👨 33 ,normospermia
    26.09.2022. ET (trodnevni, osmostanični)
    5+3 🙏❤️

• Bebanomoje
    13. Listopad 2021. 20:15

MissGraz

Bebanomoje

Koliko snizeni? Napisi mi vrijednost. Ili najbolje bi bilo ako mozes postavi sliku da pogledam cijeli nalaz, sakrij ime i prezime. Mozda ti kao lab. struka mogu nesto reci.
    Ili te sestra samo zvala, ti nemas uvid u nalaz?

Nažalost nemam nalaz, išao je doktorici na mail. Da imam nalaz, jos uvijek bih guglala 😁 ako se dobro sjećam, rekla je malo snizeni, ali opet nisam sigurna. Ne bi mi valjda lagala da me utjesi 😏 

Ruzica, hvala ti,  nadam se da je stvarno u redu.

kety992
    13. Listopad 2021. 20:41

Bebanomoje nezz za bebe, al ja sma imaala prije 5g skroz niske leukocite...mislim da oko 1 je bila vrijednost. Dojila sam jos uvijek starijeg sina i ono nisam spavala 8mj ..ugl..temperatura neka danima bez drugih simptoma..pokupili se na hitnu usred noci i tamo su mi rekli da moram da daljnju obradu...da me ne ostavljaju u bolnici i da se javim za 2 dana na vadenje ponovo...uglavnom povecala se vrijednost sama od sebe...a ja sam morala prestat dojit. Pise mi leukopenija na nalazu.nadam se da ce se popravit nalaz 🤞🤞🤞🤞

https://lb1f.lilypie.com/sLAfp2.png

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.