Mame/bebe proljetnice 2021. 🌸

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopuŔteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • EmEn9
    15. Listopad 2021. 10:53

Mi koristimo dohranu bebimil i zadovoljna sam nikad problemaĀ  s bebimilom. Sve super.
    .
    Čaj imam onaj od komorača i voli popit ponekad tako da mu dam ali nije to neka straÅ”na količina možda oko 50-80ml dnevno.
    .
    Robu ja volim svakakvu i volim kad mi kupe veće jer moj nosi sad već za 1.5g-2gĀ  tj 86-92 viÅ”e 92 . Jedino mi bude žao kad mi kupe premalo jer nemam baÅ” kome dat a mene sram reć da promjene. Nosim mu robu i iz pepca i nije mi loÅ”e u biti kako Å”to kod njih su mi dovre one tutice pamučne za spavanje no kupila sam mu par trenirki u idexe i one su mi super , odličan pamuk i iz lidla hlačice su mi super.Ā 
    .
    Rižine pahuljice isto imam one instat i mijeÅ”aju se s vodom. Gris koristim obični nisam ni znala da ima pirov šŸ™ˆ probat ću ga pronać u dm- u pa probat napravit.
    .
    Mi svi prehrađeni isto. Koma sam. Starija curka u izolaciji i prehrađena i uĀ  online Å”koli, mlađa curka vuče kaÅ”alj od napada laringitisa već 2 tjedna i boli ju glava već dva tjedna tako da je viÅ”e doma nego u Å”koli i evo sad doma moram zadaću s njom, malenom isto nos začepljen. Uglavnom curke moje luda kuća.Ā 

Emmie
    15. Listopad 2021. 12:48

Voda/Sok/Čaj...moja samo pije vodu i voli. Prokuham joj i stavim da se hladi cijelu noć, pa izvadim iz frižidera rano ujutru. Tako pije iz jedne bočice cijeli dan. Nisam joj joÅ” dala probati sok niti čaj. Sok neću nikako, a čajevi me nekako plaÅ”e jer su oni kao lijek na neki način. Sjećam se da nisam smjela piti skoro nikakav čaj kad sam bila trudna.
    .
    Avama sretno malenom u utorak.
    Bebanomoje nadam se sa je malena bolje!

• NeverEver
    15. Listopad 2021. 12:55

MareIKate svidja mi se tvoj odgoj šŸ¤—šŸ˜
    .
    Dobio pikicu i vadili krv iz prsta. Plakao je, tresla mu se donja usna, izgubila sam 5 god zivota ALI izadjemo van, 10 koraka dalje od ordinacije i sve super. Jeo je i sad pajki. Izduzio se i dobio samo 1kg, 70/9180. Kaze pedijatar da je to super jer je "normalno" dobiti 250-300g/mj sad. Zubici top, motorika top, pisulinac top.Ā 
    Napomena: krenuti ozbiljno s kasicama jer mu treba vitamina i zeljeza. Ja mu dam cca 60ml dnevno i nist ne forsam. Treba to malo podebljat kaze, ne radi kilaze nego zeljeza makar nije bolezljiv ni nist. Ista preporuka se odnosi i na hipp2.

• NeverEver
    15. Listopad 2021. 13:01

I da podijelim s vama preporuku sestre za hranu: sve vrste mesa OSIM ribe, davat juhu koju mi jedemo, ja kazem da stavljam sol, papar i persin i ona veli moze to mali vec, sokici, voce, vode kolko hoce. Eto zast ja imam rezervacije prema medicinskom osoblju i odlazim privatno po 2.misljenje šŸ˜‚šŸ˜‚šŸ˜‚ Ne mislim uvoditi sol niti ga navikavati na secer al netko drugi bude rekao super i dao bebi bez dvojbe. I kuzim to, preporuku je dala med.sestra! Rekla je da mu dam sir i vrhnje! Kravlji! Cure.. ja sam samo kimala glavom i cekala da zavrsi da uzmem dijete i pobjegnem. Meni je to skandalozno..Ā 

• NeverEver
    15. Listopad 2021. 13:03

Jedino kao da ne dajem med i jagode i umjesto smokija ubacim kukuruzni 🤣 Jel vi malcima dajete smoki? 🤣🤣🤣🤣 ni ja ga ne jedem, pa nije pilic za tov. Ah

• EmEn9
    15. Listopad 2021. 14:04

NeverEver

🤣🤣🤣 ni ja ga ne jedem, pa nije pilic za tov

Znači umirem na ovo 🤣🤣🤣🤣🤣🤣 baÅ” si me nasmijala. 🤣🤣🤣🤣
    Ja sam mu dala kukuruzni da proba jer je mala jela i naravno oduŔevio se i mi smo se ful smijali kako kuži da mora žvakat jer kaŔice odmah guta a smoki ful mljacka dok se ne otopi ko stari neki dedo bez zuba 🤣🤣🤣🤣
    .
    Ovo za sir i vrhnje mi jos nikad nisu rekli ni za jedno djete da može tako rano jest, onda im netreba ni dohrana nego odmah možemo sa 6mj preć na kravlje mlijeko, po tome Å”to ona kaže, ne kužim možda neka nova pravila nemam pojma. Moja doktorica rekla isto da može juhu od piletine ali bez začina tako da ne kužim, i samo bijelo meso joÅ” za sad rekla mi tek tamo kasnije oko 9-10mj da se pomalo uvodi drugo meso. Svatko svoje priča na kraju svatko napravi po svom i bok🤣🤣

Emmie
    15. Listopad 2021. 14:10

NeverEver Å”ok!Ā  Od sve slane hrane juha je jedna od najslanijih iako se ne čini tako. Treba svu tu vodu posoliti sa dosta soli da ima neki ukus. Ja ne bih to malenoj dala ni u snu. Mogla je joÅ” reći da maleni zamezi suhim mesomšŸ™„
    .
    Dječije pahuljice su pojačane željezom, a ne kaÅ”ice, osim onih koje sastoje meso.Ā MožeÅ” i ti malenom praviti neke kaÅ”ice sa mesom, pa ćeÅ” vidjeti da li voli ili ne. Žitarice također imaju željeza.Ā 
    Ja se ipak oslanjam na pahuljice jer one koje dajem malenoj imaju 40% željeza na 25 grama. 
    .
    ZaŔto beba ne smije ribu? Nije mi jasno stvarno.
    .
    Sokić - zaÅ”to?
    Smoki - zaŔto?
    .
    Sir...kod nas preporučuju trvdi kravlji sir i jogurt za bebe od 6 mjesecišŸ¤·šŸ»ā€ā™€ļø Ne shvatam logiku iza toga.
    .

Valkris
    15. Listopad 2021. 14:27

Ne smatram da su pedijatar i med. Sestre dovoljno obrazovane na temu dječje prehrane. Čast izuzecima ako je netko isao na neke edukacije ili se samoeducirao.
    A savjeti se dijele sakom i kapom.Ā 

Valkris
    15. Listopad 2021. 14:29

A smokice smo mi malom dali kasnije i bilo mi je zao sto mu nisam dala puno ranije cisto zato sto je na taj nacin brze i bolje naucio zvakatiĀ 

• MissGraz
    15. Listopad 2021. 14:51

Zasto uvijek kazem da medicinska sestra nije pedijatar, pedijatar nije nutricionist, kirurg nije dr opce prakse itd. Svako se svakome ā€œpetljaā€ u posao. Uzas.Ā 

• Uključi se u raspravu, znaÅ” da želiÅ”!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali joÅ” se niste prijavili na račun. NemaÅ” korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.