Mi koristimo dohranu bebimil i zadovoljna sam nikad problemaĀ s bebimilom. Sve super.
.
Äaj imam onaj od komoraÄa i voli popit ponekad tako da mu dam ali nije to neka straÅ”na koliÄina možda oko 50-80ml dnevno.
.
Robu ja volim svakakvu i volim kad mi kupe veÄe jer moj nosi sad veÄ za 1.5g-2gĀ tj 86-92 viÅ”e 92 . Jedino mi bude žao kad mi kupe premalo jer nemam baÅ” kome dat a mene sram reÄ da promjene. Nosim mu robu i iz pepca i nije mi loÅ”e u biti kako Å”to kod njih su mi dovre one tutice pamuÄne za spavanje no kupila sam mu par trenirki u idexe i one su mi super , odliÄan pamuk i iz lidla hlaÄice su mi super.Ā
.
Rižine pahuljice isto imam one instat i mijeÅ”aju se s vodom. Gris koristim obiÄni nisam ni znala da ima pirov š probat Äu ga pronaÄ u dm- u pa probat napravit.
.
Mi svi prehraÄeni isto. Koma sam. Starija curka u izolaciji i prehraÄena i uĀ online Å”koli, mlaÄa curka vuÄe kaÅ”alj od napada laringitisa veÄ 2 tjedna i boli ju glava veÄ dva tjedna tako da je viÅ”e doma nego u Å”koli i evo sad doma moram zadaÄu s njom, malenom isto nos zaÄepljen. Uglavnom curke moje luda kuÄa.Ā
Voda/Sok/Äaj...moja samo pije vodu i voli. Prokuham joj i stavim da se hladi cijelu noÄ, pa izvadim iz frižidera rano ujutru. Tako pije iz jedne boÄice cijeli dan. Nisam joj joÅ” dala probati sok niti Äaj. Sok neÄu nikako, a Äajevi me nekako plaÅ”e jer su oni kao lijek na neki naÄin. SjeÄam se da nisam smjela piti skoro nikakav Äaj kad sam bila trudna.
.
Avama sretno malenom u utorak.
Bebanomoje nadam se sa je malena bolje!
MareIKate svidja mi se tvoj odgoj š¤š
.
Dobio pikicu i vadili krv iz prsta. Plakao je, tresla mu se donja usna, izgubila sam 5 god zivota ALI izadjemo van, 10 koraka dalje od ordinacije i sve super. Jeo je i sad pajki. Izduzio se i dobio samo 1kg, 70/9180. Kaze pedijatar da je to super jer je "normalno" dobiti 250-300g/mj sad. Zubici top, motorika top, pisulinac top.Ā
Napomena: krenuti ozbiljno s kasicama jer mu treba vitamina i zeljeza. Ja mu dam cca 60ml dnevno i nist ne forsam. Treba to malo podebljat kaze, ne radi kilaze nego zeljeza makar nije bolezljiv ni nist. Ista preporuka se odnosi i na hipp2.
I da podijelim s vama preporuku sestre za hranu: sve vrste mesa OSIM ribe, davat juhu koju mi jedemo, ja kazem da stavljam sol, papar i persin i ona veli moze to mali vec, sokici, voce, vode kolko hoce. Eto zast ja imam rezervacije prema medicinskom osoblju i odlazim privatno po 2.misljenje ššš Ne mislim uvoditi sol niti ga navikavati na secer al netko drugi bude rekao super i dao bebi bez dvojbe. I kuzim to, preporuku je dala med.sestra! Rekla je da mu dam sir i vrhnje! Kravlji! Cure.. ja sam samo kimala glavom i cekala da zavrsi da uzmem dijete i pobjegnem. Meni je to skandalozno..Ā
Jedino kao da ne dajem med i jagode i umjesto smokija ubacim kukuruzni 𤣠Jel vi malcima dajete smoki? š¤£š¤£š¤£š¤£ ni ja ga ne jedem, pa nije pilic za tov. Ah
š¤£š¤£š¤£ ni ja ga ne jedem, pa nije pilic za tov
ZnaÄi umirem na ovo š¤£š¤£š¤£š¤£š¤£š¤£ baÅ” si me nasmijala. š¤£š¤£š¤£š¤£
Ja sam mu dala kukuruzni da proba jer je mala jela i naravno oduÅ”evio se i mi smo se ful smijali kako kuži da mora žvakat jer kaÅ”ice odmah guta a smoki ful mljacka dok se ne otopi ko stari neki dedo bez zuba š¤£š¤£š¤£š¤£
.
Ovo za sir i vrhnje mi jos nikad nisu rekli ni za jedno djete da može tako rano jest, onda im netreba ni dohrana nego odmah možemo sa 6mj preÄ na kravlje mlijeko, po tome Å”to ona kaže, ne kužim možda neka nova pravila nemam pojma. Moja doktorica rekla isto da može juhu od piletine ali bez zaÄina tako da ne kužim, i samo bijelo meso joÅ” za sad rekla mi tek tamo kasnije oko 9-10mj da se pomalo uvodi drugo meso. Svatko svoje priÄa na kraju svatko napravi po svom i bokš¤£š¤£
NeverEver Å”ok!Ā Od sve slane hrane juha je jedna od najslanijih iako se ne Äini tako. Treba svu tu vodu posoliti sa dosta soli da ima neki ukus. Ja ne bih to malenoj dala ni u snu. Mogla je joÅ” reÄi da maleni zamezi suhim mesomš
.
DjeÄije pahuljice su pojaÄane željezom, a ne kaÅ”ice, osim onih koje sastoje meso.Ā MožeÅ” i ti malenom praviti neke kaÅ”ice sa mesom, pa ÄeÅ” vidjeti da li voli ili ne. Žitarice takoÄer imaju željeza.Ā
Ja se ipak oslanjam na pahuljice jer one koje dajem malenoj imaju 40% željeza na 25 grama.Ā
.
ZaŔto beba ne smije ribu? Nije mi jasno stvarno.
.
SokiÄ - zaÅ”to?
Smoki - zaŔto?
.
Sir...kod nas preporuÄuju trvdi kravlji sir i jogurt za bebe od 6 mjeseciš¤·š»āāļø Ne shvatam logiku iza toga.
.
Ne smatram da su pedijatar i med. Sestre dovoljno obrazovane na temu djeÄje prehrane. Äast izuzecima ako je netko isao na neke edukacije ili se samoeducirao.
A savjeti se dijele sakom i kapom.Ā
A smokice smo mi malom dali kasnije i bilo mi je zao sto mu nisam dala puno ranije cisto zato sto je na taj nacin brze i bolje naucio zvakatiĀ
Zasto uvijek kazem da medicinska sestra nije pedijatar, pedijatar nije nutricionist, kirurg nije dr opce prakse itd. Svako se svakome āpetljaā u posao. Uzas.Ā
Sortiraj odgovore
Najstariji