Mame/bebe proljetnice 2021. 🌸

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Emmie
    11. Rujan 2021. 03:11

Ines...Tvrditi da je nešto "bio" kad nije je protiv zakona. Svaki proizvođač hrane koji to uradi rizikuje kazne, zatvor, uništen ugled itd. To je tako bar ovdje.
    .
    Ako sam ja proizvođač "bio" hrane, na meni je da posjetim svakog poljoprivrednika koji mi prodaje voće/povrće da bi se uvjerila u "bio" status njihovih proizvoda. Ponekad su iznenadne inspekcije najbolji način da se ovo izvede. Ako poljoprivrednik želi lagati o "bio" statusu, može neko vrijeme, ali se to lako otkrije. Rizik za njegov i njen biznis je veliki, pa neka izvoli lagati.
    .
    Što se tiče kupljene hrane, "bio" status nije jedina, niti najvažnija stvar o kojoj se moramo brinuti. Ja se više brinem o higijeni radnika, okoline i sastojaka kao i temperaturi/ raznim procesima kroz koje hrana prolazi. Ako ti vjeruješ prizvođačima da je Neino mlijeko koje kupiš zdravo i sigurno za nju, i da sastoji sve što proizvođač tvrdi da sastoji i ništa drugo, zašto onda ne povjerovati u bio status, bar što se tiče uglednih proizvođača?!

• Ridja21
    11. Rujan 2021. 09:16

Ines dušo, bez uvrede, ali svašta si ti tu nadrobila što je veliki oksimoron.
    Po nekim stvarima ovdje ja sam pomislila da si doktor pedijatar i fizijatar po struci, jer vidim da ponekad znaš i više od njih samih i zaista, jako je lijepo što ti osluškuješ Neu i radiš po svom, ali smjernice su tu sa nekim razlog i netreba ih slijepo pratit, ali mislit da znaš bolje od struke, sa prvim djetetom i ići u rizik tipa posjedanje jer ona to želi, sa razlogom se djete ne posjeda, jer je jako štetno za kralježnicu u toj dobi a kasnije uzrokuje još više problema.
    Kažeš da je Nea energičnija na mlijeku 2 i 4 obroka dnevno, ja iskreno mislim da ako dijete od 7 mjeseci treba takvu prehranu da bude energicnije, kao što kažeš, onda je moj sin sa svojom energijom samo na cici sa 6 mjeseci malo čudo, jer nema di ga nema. 
    Nemoj me krivo shvatit, ali kako se kaže, demokracija je i ja moram podjelit svoje mišljenje o tome što si napisala. I to što si ti osoba sa svojim DNA i ostalim što te cini razlicitim kao osobu pa recimo nisi morala pit nikakve vitamine ne znaci da si u poziciji savjetovat nekome ko ih pije i kome pomažu da ih netreba pit jer tebi nisu trebali.
    Hvala ti što djeliš svoja iskustva sa nama ali to ne znaci da moraš i stavove. 

• Ridja21
    11. Rujan 2021. 09:23

I velike pohvale i oduševljenost Neinim napretkom, stvarno se lijepo razvija i kuži, znam i stariju djecu koja neznaju poslat pusu i mahat papa. 

• Ridja21
    11. Rujan 2021. 09:38

I ispricavam se u startu na frazi nadrobila, prepravljam u napisala jer zvuci ružno ovako.
    Znam da svaka cura zna za svoje dijete najbolje, tako i ti znaš za svoje, ali sugerirat iz svojih postupaka nekome da ono kako ti osobno radiš je najbolje, nije poanta ni čar ovog foruma. Ispravite me ako sam u krivu. Niti želim zapocinjat rasprave niti imam loše mišljenje o nekom, ja sam samo iznjela svoja mišljenja o stvarima koje su mi upale u oči jutros.
    Ispricavam se svima na poduljem pisanju i želim Vam svima lijep i ugodan dan sa bebicama 🤗

• avama
    11. Rujan 2021. 10:10

Mame pitanje da li koja od vas razmislja o ponovnoj trudnoci? Ja sam na carski rodila i meni je rano, ali eto zanima me!

• MissGraz
    11. Rujan 2021. 10:19

Julesica, ajme mogu mislit koji strah! Ja sam vjecito u nekom grcu kad sam s njom u autu, jer sam prije nekoliko godina imala tesku prometnu i jos uvijek se nisam rijesila tog straha, a otkako imam nju jos mi je to sve izrazenije i gore. Doslovno mi je svaka voznja autom stres. 
    Hvala Bogu da ste dobro i da je sve ok! 🙏🏼 Saljem zagrljaje! 💚
    .
    Ines, ja cu samo reci da ti prva recenica nije tocna jer sam ja najmanje 2 puta pitala gdje si, a mislim i jos netko. 😇 
    Na ostatak se necu referirati, svatko ima pravo na svoj tempo i odnos prema djetetu. Neki idu u jedan ekstrem, neki u drugi. Zaista je tesko naci zlatnu sredinu u danasnjem vremenu kada nas bombardiraju sa more informacija. Kada citam o necemu, bilo cemu, dobro razmislim o tome i vodim se nekom svojom logikom jer smatram da imam neki IQ. Npr. kada citam od djecijeg nutricionista preporuku da je bolje kupiti povrce u ducanu kojem ne znam odakle dolazi niti cime i kako je tretirano umjesto kasice na kojoj pise BIO ili BIO ORG. UZGOJ vodim se svojom logikom da je to totalni nonsens i pribjegnem kasici umjesto sljivi iz Konzuma i sl.. Takodjer kada citam od djec. fizijatra kako treba pravilno poticati bebu na motoricki razvoj umjesto da ih pustamo da rade sto zele, to mi ima itekako logike, pa se vodim time.
    Sve u svemu, treba imati filter i koliko toliko se koristiti zdravom logikom. Sigurno ne radim sve ispravno, ali barem znam da se trudim jako i nemam si sto zamjeriti. 
    .
    Pozdrav svim curama! ♥️

Emmie
    11. Rujan 2021. 11:15

Avama mi razmišljamo da pokušamo ponovo kad malena napuni godinu dana tj kad prođe cijela godina od mog carskog. Bit će mi 41 godina.😊

Emmie
    11. Rujan 2021. 11:24

Samo da još kažem... kada proizvođač hrane stavi neku tvrdnju na proizvod...bilo to "bio", ili "bez masnoće" itd, taj proizvođač ima odgovornost da tu tvrdnju dokaže državnoj inspekciji kao i ostalim inspektorima koji se mogu pojaviti i bez najave. Da li Aldi ili Lidl recimo želi ugled da lažu o svojim bio proizvodima? Naravno da ne, i znam da će učiniti sve da kupuju provjerene bio proizvode. 
    Baš sam se nastavila kao kvočka...ali svaka od nas ima dati neki doprinos iz svoje struke ili iskustva koje bi moglo pomoći drugima.🧡

• Bebanomoje
    11. Rujan 2021. 13:31

avama

Mame pitanje da li koja od vas razmislja o ponovnoj trudnoci? Ja sam na carski rodila i meni je rano, ali eto zanima me!

Ja  sve više razmišljam da li će moja curica imati bracu ili seku 🥰 bas sam jučer muza zezala da ovuliram i bas me boli ova ovulacija, mogli bi joj napraviti bracu ili seku 😁 ali to je sve šala, planiramo i želimo još jednu bebicu, ali moram se vratiti na posao (nazicat povišicu 🤣) I onda ići na drugu bebu. Voljela bih da razmak izmedju njih bude oko dvije godine, max tri, sve ovisi kako će nam se život posložiti. Nekako mislim da ako sad odmah zatrudnim da psihički i fizički ne bih uspjela dvoje djece hendlati, zato svaka čast mamama koje imaju tako malu razliku i više djece 😊
    Ali bome jedva cekam da ih gledam kako se skupa igraju (i svađaju 🤣🤣🤣)

Ostale teme/postove koji su napisani ne bih komentirala, ne želim se zivcirat 🙂 tj samo ću napisati kako je netko već napisao - dobro je imati filter na stvari koje pročitamo, e po tom principu ja funkcioniram 🙂

Girl1234
    11. Rujan 2021. 13:44

Slažem se s vecinom sto je napisano.   Neka svaka mama radi sto misli da je najbolje za svoju bebu, ali ne može tvrditi da je to zaista najbolje i na neki nacin ici protiv neke struke. No dobro.. Sve mi imamo najbolje namjere za svoju djecu. ❤️
    Cure, ja dobila prvu mengu. Samo da mi se ne smanji kolicina mlijeka jer jos samo i isključivo dojim i bilo bi mi žao prestati.. I nadam se da nece biti pretjeranih promjena raspoloženja. 🙊
    Svima želim ugodan vikend. 💚

Blighted ovum, 6/2020, 10. tt 💔
    Rainbow baby 🌈🙏 7/2020 ❤️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.