Inace Nea je tooliko odrasla, odavno vise nije beba. Sa 6mj kada smo bile na cijepljenju je imala 67,5cm i 7,5kg bas je duga i vitka curica, ahh na mamu 🥰😍
Sve razumije, prica na najjace, jos smo u propuzavanju, a zubica jos nema..vidim da je kod puno bebica vec izbilo, eto mi smo jos uvijek na cekanju 🥴 ali dobro, sve se to lako podnese kad se ona ponasa kao velika cura. Kad kazes daj 5, daje 5, posalji pusu salje pusu, koliko je Nea velika, digne ruke iznad sebe, jel idemo papa, masi, mase..znaci stvarno je bas odrasla. Gym je odavno prerasla i zaboravila. Sve te stvari za bebe vise nisu interesantne. Imamo seku sveznalicu koju obozava, interaktivna zivotinja koja raste zajedno sa djetetom do 36mj starosti. Ostale "igracke" su joj sve sto suska random stvari po kuci, loptu za odbojku obozava, kuhace i pribor za jelo, plasticne casce, jabuke ili bilo koje okruglo voce u zdjeli, to joj je hit, uzme zlicu ili kuhacu, pa mijesa, voli kad se prevrce po zdjeli i s tim se moze igrat citav dan. Ove klasicne igracke za nju nisu fora. Takoder psa i macke preobozava. I cvijece vani obavezno mora ubrati i donijeti mami 🥰Nozni palac joj je zamjena za dudu i skidanje carapica 😂
Nea 💗
Kad smo na spavanju, spava mi dosta dobro s jednim ili nijednim budenjem. Najcesce spava od 23-9,10h s tim da se meskolji na svaka sat i pol, dva, dam joj bocicu koju napravim 150ml i to ima do 5h i onda jos jednom pravim da ima do budenja. Znaci nema dizanja u koje doba noci i svaki puta pravljenja nove, nema razbudivanja nit mene nit nje dok jadna ceka bocu, pa ponovno uspavljivanje 🥱 glupost velika sto sam tako radila prije. Ovak lijepo samo dam kad se krene meskoljit, ona si popije koliko joj treba i nastavi dalje, a ja se isto tako nit ne sjecam kad sam joj dala jer sve radim u polu snu i time se i ja lijepo naspavam. Da, znam bit ce svakakvih komentara, al ljudi moji nisam jedina koja tako radi plus njoj ne skodi, nista joj ne fali, kao ni meni, naspavamo se, lijepo nam je i radimo tako i dalje dok ne izbacimo nocne obroke. Sjedimo vec dobrih 10tak dana, nema hrpetine jastuka, jer ju stavimo na kutnu u sam kut, eventualno ako je na kaucu onda ju samo lagano pridrzavamo ili smo samo pokraj nje, ali uglavnom sama sjedi bez dodatnih potpora. Tako da eto kad je vec bilo rijeci oko posjedanja, eto ja sam svoju pustila da sve radi sama i nisam ju u nicemu sprjecavala i sputavala. Krenula se dizati iz kolica, tako smo joj podizali naslon povremeno dok nismo skuzili da vise nema smisla drzati ju pod nekim nagibom kad ona sama vec sjedi fino, tako smo ju i pustili. Po meni jedino i najispravnije je pratiti dijete i ono sto ti pokazuje i ne sputavati ga. Pedica na kontroli rekla odlicno napreduje i nema smisla odgadati posjedanje samo zato jer eto kao nije jos vrijeme. Zene nema nekog odredenog vremena, samo pratite dijete i to je to.
Nea 💗
Jaje, kosara od kolica, ljihaljka sve je to vec spremljeno na tavan prije 2mj. Robice sto je prerasla imam vec jednu jumbo vakuum vrecu. Trenutno smo na vel 68, mada nesto nosi i 74.
Moja kilaza - ja sam na -4 ispod svoje uobicajne kilaze sto bi znacilo na mene od 175cm, 55kg 🤷 eh nije lako bit ni mrsav
Hranilica - Kinderkraft Fini 2u1 🔝🔝 preporuke svima 👍
Vitamini - samo Olevit D3 nista osim njega, stvarno nema potrebe
Kupanje - ja Neu nicime ne mazem poslije jer otkako smo ju krenuli kupati uvijek u vodu stavimo maslinovo ulje. Kosu perem i dalje mustelinom pjenom za tjemenicu i tijelo isto njihovim gelom. Obrisem rucnikom i to je to. Koza joj je kao svila 👌
Vodim se uvijek onime da je manje, vise.
Nea 💗
Kosa - nit sam sta pila od vitamina, nit sam mijenjala svoju standardnu rutinu i prozivode za kosu, a farbam ju i dalje svaka 2mj izrast i svakih 6mj pramenove + kovrcava i gusta kosa znamo da je itekako zahtjevna za odrzavanje i trazi posebnu njegu, prestala opadati sama od sebe. Zakljucak cure, sto manje prozivoda i vitamina i sto vise pridrzavati se istih stvari kao i prije i pustiti da hormoni odrade svoje 👍
Palonkica - drago mi je da je tvoj sincic sada dobro i da napokon mozete odahnuti i polako se vratiti uzivanju 🥰
Blender/mikser - niti jedno, kod nas vlada samo drucanje sa vilicom
Mrlje od kasica - pa i nema ih bas, a ono i sto bude sve se lijepo opere bez nekih vecih fleka. Kad i ostane koja odmah taj bodi, majicu ili sto vec ima na sebi skidam, natopim u vodi, istrljam denkmitom za mrlje i ubacim u masinu. Najcesce sve i sto padne od kasice, padne na podbradnjak tak da eto 🤷
Vidim da nekima vec bebice puzaju 💪 odlicno 🥰👍
Slozit cu se s Bebolinkom za ova "pravila" i mjesece i razvoj, dohranu, sjedenje i ostalo. Pusti dite da raste i razvija se, uci bit samostalno i uzivaj 🥰💪
Julesica - ufff dobro je da ste svi okej i da hvala Bogu nije nista. Apsolutno se slazem, doobro procijenite koliko ste odmorni/umorni..pa tek onda krecite na put. Kumin decko je isto prosli tj imao nesrecu jer je zaspao za volanom od umora. Iz nicega se moze desit svasta, hvala Bogu nije bilo prometa na cesti, mada je on od udarca ipak zadobio ozljede kicme 😏 ljudi pazite se
Nea 💗
Dohrana - ehhh tu bi se dalo svasta napisati. Pa ajmo ispocetka. Prelazak AD-a na dvojku, sa napunjenih 6mj presli bez ikakve dileme (koristimo od prvog dana NAN optipro 1, sada smo na 2). Ne kuzim bas cemu tolika frka, al okej. Nama pase perfektno i nije mi ni mi palo na pamet ovo kao da se ceka sto duze s prelaskom, iskreno meni je to malo bezvezno, al okej. Mi smo to skolski presle i super nam je.
Voda - ne prokuhavam ju uhh vec otako smo na kasicama, znaci puna 3mj. Pije iz Twistshake mini cup case sa kljunom.
Kasice - ogranicavala sam joj broj zlica na samom pocetku iskljucivo zbog alergije, jer sam i sama alergicar. Onda kad sam skuzila da je potpuno nepotrebno ogranicavati sve, davala sam joj koliko je htjela. Eto nedavno smo probale borovnicu i jagode i eto jedino sam joj to ogranicila, ali isto ne brojem zlica vec manje kolicine kroz dan.
Nea 💗
Drugi obrok smo uvele poslije 3tj, sad vec imamo 4 obroka. I da, znam sad ce se bacat koplja, al ne opterecujem se.
Ja se oduvijek vodim da slusam i pratim svoju Neu kako se ponasa i sto mi govori. Ako je dijete spremno za vise obroka, necu ga ogranicavati samo jer je to preporuka. Necu drzati svoje dijete gladno, ako ono zeli jesti. Tak da ne zanimaju me tuda misljenja niti savjeti. Savjete nicije nisam niti slusala, radila sam kako sam mislila i znala da je ispravno. I ispostavilo se tako na pregledu kad smo bile kod pedice jer nas je pohvalila na svim mogucim razinama od napretka, posjedanja, motorike, do ishrane.
Tako da ovako izgleda nas raspored obroka. Poslije budenja mlijeko, oko 11h prvi obrok, oko 2h drugi, oko 4,5 treci i oko 7 cetvrti, mlijeko za spavanje..s tim da ona izmedu svakog obroka pije ili vodu ili mlijeko, mlijeka pije i vise nego dovoljno. Otkako imamo ovakav rezim punooo je energicnijia, zadovoljnija, bolje spava i najbitnije super napreduje. I dokle god njoj takav nacin odgovara nema razloga da joj nesto oduzimam ili mijenjam.
Nea 💗
Isto tako jedemo apsolutno sve sto se moze, da ne nabrajam jer bi potrajalo. Ukratko nisam se bazirala na nikakve tabele i rasporede. Samo pratim koje namirnice smije, al ne vodim se onime da prvo ide povrce, zitarice, voce itd..dajem joj svakako i do sada joj sve odgovara i jedino sto joj stvarno ne pase su rizine pahuljice s pocetka dohrane i to sam ful izbacila odmah i zamijenila drugom namirnicom. Jede mi i nase od doma i kupovne kasice, ne nuzno uvijek Hipp, realno Babylove ima jako dobre kasice a itekako povoljnije. Keksolino, pir, grisolino, yogolino itd.
Osobno nisam tip mame koja kao sve mora imat kontrolirano i po p.s.-u. Ne bi bilo na policama da je nesto toliko lose za bebu i same ste vise puta navele kako se to kontrolira, odobrava itd..pa onda ne vidim pretjeranu razliku izmedu tih kupovnih stvari i stvari od doma. I to iz jednog razloga. Eko.
Nea 💗
Eko, ne znam da li ima koja od vas ovdje da je zavrsila strucno poljoprivredu, ali eto ja jesam. Knjigu bi mogla napisati o toj eko temi, ali necu. Pa evo samo ukratko. Kasice, bio, eko uzgoj od kuce ili nekog opg-ovca. Iskreno jedino eko je ono sto ste vi sami uzgojili i sto znate da nije tretirano nicime. Kako vi mozete garantirati od nekog opg-ovca da uzgaja bio/eko, samo eto jer vidite zelenu naljepnicu. Ne, ne mozete nikako. Da ne idem u dubioze kako i zasto. Isto tako kasice imaju oznaku bio, dok druge nemaju. Vi mislite to je bio. Isto tako ne nije. To je iskljucivo markentinski trik, veca potraznja, veca prodaja, veca proizvodnja. Mogla bih jos stosta reci, ali necu se zamarat.
U svakom slucaju svatko radi kako misli i zna najbolje i ne treba nikoga osudivati, niti ispravljati kako i sto da radi. Svatko cw raditi najbolje sto umije za sebe i svoje dijete. Eto zene moje toliko od mene na tu temu.
Nea 💗
I da skoro zaboravih. Zubi gelovi nista to kod nas ne djeluje. Bacanje para na nista. Po preporuci pedice uzela Lupocwt sirup, ne konzumiramo na klasican nacin da ga popije, vec samo istrljamo celjusti s njime. Takva mala doza anestetika jednaka je kao u gelovima, a ima punoo duze trajanje. Evo meni Nea prospava noci mirno bez komesanja i trzanja gotovo svaku vecer po 3,4h u komadu otkako ga koristimo na takav nacin umjesto gelova. I mazemo samo navecer prije spavanja. Eto ako netko zeli isprobati tople preporuke, mi se preporodili.
Nea 💗
Ispravak Lupocet sirup 🤗
A sad odoh i ja u krpe, sutra imamo u planu divan dan, muz i moj tata i brat dadiljaju Neu, a mama i ja idemo na bazene 🥰🏊 divnih li muzeva 😉
Aquapark Shhhuma Park prirode Papuk prvi aquapark u Slavoniji 🏖️🥰♥️ Laku noc narode 🥱
Nea 💗
Sortiraj odgovore
Najstariji