Uvodenje kasice - takoder dobili preporuku da sa 4mj mozemo poceti. Ja sam krenula sa 4 i pol mj. Do sad smo probali mrkvu, jabuku, marelicu, rizine pahuljice, bananu, tikvice, krusku i evo sutra bas uvodim pir. Ne gomilam nepotrebno puno namirnica, pustam ju da svaku namirnicu dobro isproba i da sama skuzi sta joj se svida, a sto ne. Za sad su i dalje samo rizine pahuljice no za nju i ne silim ju. Zamijenim joj drugom zitaricom i to je to. A dobitak na kg od uvodenja kasica ne znam, jer idemo tek sa 6mj na cijepljenje, pa cemo znati i kg, ja ju ne vazem, ali osjetno je teza, tak da po mojoj slobodnoj procjeni dobila je 500g minimalno, mozda i vise. Ne bih se slozila sa dvije stvari. Da ju ta kasica ne zasiti, totalno krivo. Zasiti ju itekako, meni je Nea zamijenila potpuno taj obrok. Gore "novoj mami" sam pisala da se ne ponavljam. I drugo, probava. Okej znamo, svaka beba je drugacija. Moja nije hvala Bogu nikada imala zatvor. Ali njoj je stolica na svaka 3,4 nekad 5 dana bila ful normalna. Otkako smo krenuli sa kasicama, ona svaki dan kaka bez iznimke, bez ikakvih problema, nekad ni ne skuzimo da je obavila svoje jer se ne napreze niti bilo sto slicno. Nikada bolje nije kakala i imala najnormalniju probavu. Eto to je moje iskustvo.
Takoder da mrkva zatvara kod nas nije slucaj.
Nea 💗
Jagodica - da te utjesim dobro dosla u klub 🦷😅 krece party. Prevelike pomoci bas i nema. Kod nas gelovi skoro 0 bodobva. Gengigel nista, Anaftin nista + je samo sto ima cetkicu na vrhu, pa joj dobro dode za masazu i to joj pase. Dentinox cak nesto i je malo, al nije to nista extra. Sve u svemu prestali smo bacati pare na sve te puste gelove i odlucili se za metodu hladenja i masiranja, definitivno najbolje funkcionira.
Tak da u pravilu ne ocekuj neko cudo od tih gelova, jer sve to i ako djeluje kratko traje. Tak da, najtopliji savjet, strpljenja i nista pomirit se s tim, masirati, hladiti i pregurati kako god bilo proci ce 👍👍
MissGraz - drago mi je da kod vas stanje ide na bolje 😀👍 kod nas standardno, nista previse promjena hhahah 😅 izdrzat cemo 💪 veseli me to sto je preko noci "odrasla" samo brblja, slogovi su sad vec ucestali, smijanje na glas konstantno, podizanje na koljena, laktove/dlanove i priprema za propuzavanje, nogice u ustima, igranje sa svim zivim stvarima u njezinoj blizini i to je ono sto me drzi. Jako je aktivna, sve ju zanima i ne treba joj 10 puta pokazati da nesto skuzi, vec nakon 2 puta sve "kopca" i odmah krene s time, kada vidim kako svakim danom sve vise napreduje, to je sve na svijetu ♥️💕 i drago mi je sto je takva, zivahna jer je citav dan maximalno aktivna i u pokretu.
Nea 💗
Opseg glave - rodena sa 34cm, 1mj - 35cm, 2mj 35,5cm, 4mj 38cm
Presvlacenje- mi se od prvog dana presvlacimo na krevetu/kutnoj i takoder hrpa igrackica oko nje. Nema sanse da se presvlacimo bez necega sa strane da joj bude zanimacija. U trenutnom slucaju su zvecka u jednoj ruci, gricka za zube u drugoj u ustima 😅
Bocica/otpust - mi smo presli prije koji dan na sisac sa 4 rupice (6+mj), Avent.
Jagodica - za nespavanje, probaj ne spavat uopce 1 noc i vec ti bit previse. Ne pokusavaj. Tako sam ja ispocetka. Jer me glava boljela uzasno od tog isprekidanog sna, pa glupaca 2 noci citavu noc bila budna i kad sam skuzila da sam tek tad u banani. Bolje i spavat 20min, pa dizi se, 20min dizi se, nego ne spavati uopce. Savjet svima, ne budite kao ja, makar i samo lezale i zmirile na silu, bolje i to nego biti budna citavu noc.
Nea 💗
Avama - naslon od kolica, mi smo trenutno na ovom polozaju https://ibb.co/5MHHqX3, a posto mi je kolega djeciji fizijatar, nekidan se srela s njim i rekao je da komotno mogu i jos malo vislje ako se ona sama podize.
Nea 💗
Prosla prva tura duzeg meskoljenja i prebacivanja, a sad ode spavat, do iduceg. Pa nastavljam nekom drugom prilikom dalje 😀 laka vam noc 🤗🥱
Nea 💗
Svim mama koje gustaju na moru zavidim vam 🏖️😉 i ja bi, ali ove godine zbog kumovanja nazalost nista 🤷
Okupajte se i za nas, nadam se da uzivate s bebicama 👍
Girl- cestitke jos jednom 🥰 iako vec jesam na insta, predivna si bila 😍😍😍
Anchimama- dobro nam dosla, nazalost ja ti ne mogu pomoci jer moja stvarno ne jede puno, niti previse dobiva na kg, uvijek je u onih 700-800g mjesecno sto kazu zlatna sredina..ali evo posto smo tu negdje sa starosti bebica, moja ti nijednom jos nije presla 950ml, uglavnom je tu izmedu 750-900ml + kasice koje jedemo vec mj dana. S tim da dobije kasicu oko 11h, zadnje mlijeko prije kasice bude oko 8h pojede oko 120ml (na AD-u smo) onda ide kasica oko 11h i ne trazi mlijeko do 1, pola 2 najcesce i tad pojede izmedu 50 i 100ml nikada vise. Kad bi to sad racunala bez kasice dosla bi sigurno na tih 1000ml o kojima ti pricas, tak da to po meni nije puno nikako, cak bi rekla da je normalno za tu dob u kojoj jest.
Ines-hvala ti i ja se nadam da nije tako loše kako ja mislim,pedijatru idemo tek za mjesec dana na cjepljenje,govorim da puno jede jer se razmak između hranjenja dosta smanjio ali svakako ne želim držati bebu na dijeti,probala bih sa uvođenjem kašica ali i tako ima velikih problema sa kakanjem (svaki 3 dana uz vrištanje od bolova)pedijatar kaže bit će bolje kad budu kašice (nije me baš utješio ali eto) er znam da neka hrana zatvara pa se bojim da će joj biti još teže.
Mame na moru okupajte se jednom i za nas na kontinentu,osjetit ćemo to..
Evo sinoc se unormalilo sve i za sad je dalje sve u redu, nadam se da ce tako i ostati i da vise nece plakati i odbijati cicu. Thera to sam isto pomislila, sad je ok pa je onda mozda bilo zbog cjepiva. AnaAn hvala na iskustvu. Ovdje nisu vrucine, bude oko 20 - 23, ujutro oko 13 stupnjeva..ljeto se totalno izgubilo ove godine. 🙈 Kety hvala na savjetu, ako se ponovi probat cu tako..mada kad se smirila i cim sam ju stavila na bok i prema cici odma je pocela plakat ko da joj neznam sta nudim.🥴 rekla je ped. samo da ju podsjetim sad u 9mj kad cu dolazit, da ju izvazu da vide opet koliko je dobila pa cemo onda vidjet za dalje. 🤷♀️ Ivancice sve drugo je u redu. Sretna i vesela beba, kada je budna veselo guguce, smije se..svaka 2 sata ju stavljam na cicu, ako spava onda zna bit nekad razmak do 3 sata ali ugl svaka 2 sata papa. Po noci odapava jednom 5 do 6 sati u komadu. S tatine strane su svi mrsavi..i sin nam je isto od rodenja mali zgoljavac ali nikad nije dobio bas ovako malo na kilazi dok je bio beba. Ali je uvijek s kilazom bio ispod prosjeka kako je i ona sada. Neznam zasto je tako malo dobila ali se nadam da vise nece dobivati ispod 600 grama, mada da je gladna valjda bi plakala? 🤔 kad se krene meskoljit po noci onda ju dignem i dam papati, po danu pratim kad je jela i sama joj ponudim ne cekam da sama trazi tako da se jako rijetko desi neka nervozica i cvilkanje od gladi.
[/ url
Prvi pokusaj davanja AD-a je bio promasena misija Popio je 40 ml na jedvite jade. Cak nisam sigurna je li do bocice ili do mlijeka (Novalac plus). Uzela sam Mam bocicu s duplim dnom jer sam citala da ona ima spori otpust mlijeka, al on jadan ne zna sto da radi s njom. Nikako da uhvati sisac kako spada. Nedavno je pio moje izdojeno mlijeko na Avent bocicu i to je bilo ok. NevaEva kako je to kod tebe islo kad si pocela kombinirati dojenje i AD?
Ines razumijem te 100% da si malo odahnula bez tehnologije. Ja se stalno zalim kako nemam vremena za nista, a kad zbrojim koliko dnevno vremena izgubim na mobitelu cisto mi je muka. Dode mi da napravim neki teski digitalni detox, al mislim da cu onda sluzbeno biti luda
Baby P 03/21 💙
Pupetta moj bi popio i kozje da sam mu iz salice dala 😅 Nismo imali nikakvih problema, samo je popapao. Isto sam mu davala izdojeno dok smo nekam isli pa je bocicu poznao, imam tommee tippee jer su najblize mojim bradavicama 🙈🙈
Cureee kako bebi od 2 tjedna ocistit nosic? Kao da je malo zaceplje ,pa za svaki slucaj da znam😁
Ja sam s nastavkom za usisivac i fizioloska.
Ja imam onu obicnu pumpicu. Sto malo jos uspricam fizioloske u nosic?
Najbolji je onaj nastavak za usisivac, ja imam nosi. A obavezno fizioloske uspricati i to malo vise
Sortiraj odgovore
Najstariji