Mame/bebe proljetnice 2021. 🌸

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • NeverEver
    08. Kolovoz 2021. 13:05

Lonmi i moj ima zlato u uhu, jel to nije normalno? 😅
    Anchimama.. pa je ne vidim problem.. od 3.mj.na dalje bebe rastu 1-2cm mjesecno a kako ih je tesko izmjerit tocno, mozda je i dobila taj cm a nisi primjetila. Mi se mjerimo samo kod pedijatra, vazemo se doma pa evo stanja kod mene. Za 3 dana punimo 4 mjeseca. Rodio se sa 3840g i 50cm, sad ima 8300g i cca 65cm. Prva 3 mjeseca je bio dojen, sas smo vec mjesec dana samo na ad. Motoricki super napreduje, gleda znatizeljno od 1.dana okolo, nije imao grceve. Pedijatar ne radi pitanje oko kilaze pa me cudi zasto je kod tebe drugacije. Popije od 800 do 1000/1050ml ad dnevno, sad cemo i vise jer je preporuka za combiotic koji koristimo 4-5x200ml dnevno.

kety992
    08. Kolovoz 2021. 13:52

Normalan vam je sekret iz uha..mojima isto cesto iscuri...nisu ni jednom imali upalu uha 😊

https://lb1f.lilypie.com/sLAfp2.png

• thera
    08. Kolovoz 2021. 13:53

Pusa s plazeeeee🤗
    Konacno smo se odvazili. Ispod apartmana nam je kamp u borovoj sumi,cijelo vrijeme ima duboke hladovine. Uzeli mali sator,smjestili se i evo spavamo ko veliki uz zvuk cvrcka🥰
    Samo neka potraje.
    Regresija-ja vise nisam sigurna jel krenula ili ne. Jer sve ovisi od dana do dana. U zg-u je zadnjih par dana bilo katastrofa,od kad smo na moru spavamo do pola 8,jutros do 9 cak. Ima jedno budenje oko 6 cca,a kaj se tice okretanja kako kad. Dva dana je bilo ok,nocas smo ga oboje morali drzati za ruke i noge da ne ubije nekog😅 Spava izmedju nas u krevetu trenutno jer da je u svom kreveticu nema sanse da bi mi spavali. To okretanje bude intenzivno oko sat vremena i onda stane. A neke noci prodju bez,sumnjam da smo toliko umorni da to ne bi culi😂 
    Primjetila sam da se jako znoji i da vecinu vremena bude nervozan ako mu je vruce. Gledam jutros malog Cvetka od suputice u dugim hlacama i kosuljici obasjanog suncem i place mi se.

• anchimama
    08. Kolovoz 2021. 15:53

NeverEver

Anchimama.. pa je ne vidim problem.. od 3.mj.na dalje bebe rastu 1-2cm mjesecno a kako ih je tesko izmjerit tocno, mozda je i dobila taj cm a nisi primjetila. Mi se mjerimo samo kod pedijatra, vazemo se doma pa evo stanja kod mene. Za 3 dana punimo 4 mjeseca. Rodio se sa 3840g i 50cm, sad ima 8300g i cca 65cm. Prva 3 mjeseca je bio dojen, sas smo vec mjesec dana samo na ad. Motoricki super napreduje, gleda znatizeljno od 1.dana okolo, nije imao grceve. Pedijatar ne radi pitanje oko kilaze pa me cudi zasto je kod tebe drugacije. Popije od 800 do 1000/1050ml ad dnevno, sad cemo i vise jer je preporuka za combiotic koji koristimo 4-5x200ml dnevno.

NeverEver hvala utješila si me i ti i druge mame,zasad i ona napreduje školski,ali meni se činilo da ne raste dovoljno i njoj vrućina ne smeta za bočicu. Inače i ona slabo spava (mislim da je tu na mamu) pogotovo po danu od rođenja je slabo spavala,sad je malo bolje po noći zaspi oko 21:30 do nekih 1-2 h  onda jede i do 5-6 ujutro kad je vrijeme za novu bočicu (inače vrišti dok joj ne dam)....Još jednom hvala vidim da je svaka beba drugačija,vidjet ćemo šta pedijatar kaže za mjesec dana

• anchimama
    08. Kolovoz 2021. 15:57

thera

Anchimama,dobrodosla🥰
    Ja imam malog izjelicu i slican problem. Obozava jesti i cesto predemo litru. Moja pedijatrica ne radi probleme oko toga,mali ima uskoro 4 mj i cca 8 kg, roden sa 3850. Provala sam i dr browns bocice,i tehniku sporog hranjenja ali nista. Jedino sto pomaze je da mu izvadim bocicu iz usta a ni to nije lako. Ali pokusavam se ne zamarati previse s time,bebac super napreduje,je bucko ali nije pretjerano i vjerujem da ce se kad se krene gibati malo vise sve to posloziti

thera sad mi je puno lakše,jer i ja njoj prilikom hranjenja pokušavam izvaditi bočicu ali ona doslovno vrišti ne mogu je podignuti da podrigne dok sve i kap ne popije.Zato i kažem da joj očito ni ova količina mlijeka nije dovoljna jer imam osjećaj da bi pojela puno više da joj dam,a poslijeima problema sa trbuščićem jer prebrzo jede.Ne znam ima li koja bočica sa još sporijim otpustom od dr.Browns...

Lonmi
    08. Kolovoz 2021. 16:08

NeverEver

Ajoooj pa naravno da je normalno. 
    Samo je puno iscurilo zato sam pitala, do sad nije bilo tako.
    Kety hvala ti 😊. Bilo je bas obilno i zna rucicama cupati to uho, a danas je i ne moguca s placem i vriskanjem pa sam se prepala. 

Elledanse
    08. Kolovoz 2021. 17:04

Anchimama - dobrodosla. Moja mala je isto gurman. Kad pokusavam tu tehniku hranjenja pocne se vise vrtiti i unervozi se pa cak malo zareži. Sada je radije spustim u lezeci polozaj kao i inace. Moja pojede od 900 - 1000, a nekad i vise. Cesto zaplace nakon hranjenja jer bi jos. Ali je ja dignem i smiri se. A nekad joj bude puno pa se pocne sekati pri kraju. Sad je se pocela i igrati sa bocom. Uhvati je za obe ruke i ispusta zvukove. To bude bas na kraju kad isprazni bocu. Ali ona je na mojem mlijeku u zadnje vrijeme a vidim da ima i debljih pa se ne brinu. No nastavi li jesti preko 1000 morat cu dohranu poceti jer ne mogu vise od toga izdojiti. Kad je imala 3 mjeseca imala je 6600 i 59 cm. Tek cemo na vakcinu kad bude imala 5 mjeseci pa dotad necu znati. Koliko vidim mala sve ok napreduje pa mislim da se mi mozda bespotrebno brinemo. 
    Na fbu cesto spominju bocice: mam sa duplim dnom, tomee i twistshake. One kao imaju sporiji otpust. 
    Ja sam probala tu dr browns i kad sam vidjela da se prolijeva moje mlijeko brzo sam odustala od nje. Svakako je koristim za skladistenje pa mi nije propala

https://lb1f.lilypie.com/pi8fp2.png

• avama
    08. Kolovoz 2021. 17:40

Evo da se.malo javim, mi jos uvijek na moru. Obozava se kupati u moru, smije se i prica dok  se kzoa. I u kolut hoce. 
    I moj maleni je poceo glavicu drzat u jednu stranu, ali on je sad tu na moru uvijk okrenut na tu stranu dok spava pored mene. Uvijek se okrene orema meni. Bas me brine to sad. Mi smo sad 4.5 mj i ne bi jos kasice uvodila.ima vremena. 

Elledanse
    08. Kolovoz 2021. 18:07

Avama bas super sto ti se hoce kupati! 
    .
    Anchimama - ako ti je jela prije tjedan dana manje, a sad povecala mozda je neki skok ili slicno. Mislim da nemas razloga za brigu

https://lb1f.lilypie.com/pi8fp2.png

Jagodica125
    08. Kolovoz 2021. 19:01

Cure, nas su jucer poceli muciti zubici, ali danas je ludnica 🤯nedaju nam spavat, papati, samo plac plac plac 😭 znaci slini jaaaaako, zubice na clanke prstica bas onak gura i žulja, dudu i sisace na bocici isto onak grize. Imate kakav savjet za gel? One krugove za gristi drzim u hladnjaku i rotiram samo kratko traje to olaksanje🤕

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.