Mame/bebe proljetnice 2021. 🌸

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • MissGraz
    08. Kolovoz 2021. 09:16

BruNa, Ines, AnaAn, kakvo je kod vas stanje sa nocnim akrobacijama? 🤭

kety992
    08. Kolovoz 2021. 09:23

Anchimama dobrodosla 😊🥰 
    MissGraz pedijatri inace vole rano preporucivat pocetak dohrane bebama na adaptiranom...tako sam i ja davno dobila savjet od svoje kad je curka navrsila 4 mj...al mi smo krenuli sa 5 mj...sa sinom sam krenula sa 6 mj...i sad cu tek kad navrsi 6 mj...prije stvarno nema potrebe. Al i po meni dobitak od 600g u mj dana je odlican...i mislim da nece nis puno vise dobit zbog te jedne kasice🙄 mozda se varam...al to je moje iskustvo...a imam ga vec dosta. 
    Kupanje - moj se obozava kupat u kadici...place kad ga vadim....ali kad sam mu nogice umocila u bazenu...vristao je doslovno...ne odgovara mu hladnija voda...😬 

https://lb1f.lilypie.com/sLAfp2.png

• MissGraz
    08. Kolovoz 2021. 09:30

Kety, da, primjetila sam da savjetuju dosta taj raniji pocetak dohrane. Moja cura doji, a pedijatrica mi je rekla da krenemo sa 5mj, medjutim, kako kila ima i vise nego dovoljno, a netko me ovdje savjetovao da zbog probave ne idem ranije (posto se malo i muci sa kakanjem) onda sam odlucila cekati 6. Pa evo, kad napuni 6, idemo lagano sa zitaricama prvo sa mojim mlijekom, pa na slano, pa na slatko. Takodjer mislim da nece ta kasica prominit puno na kilazi. Barem u pocetku. 🤷‍♀️

• NeverEver
    08. Kolovoz 2021. 09:45

Bok cure 😊 Anchi dobro nam dosla! Koliko je previse hrane?
    Moj pedijatar svima preporuca s 4 mj da se lagano uvode mirisi i okusi pa zato kasice, nije radi same hrane koliko sam skuzila jer to ionako ne bude zasitilo bebu, bar ne u ovim malim kolicinama 1x dnevno. Ja cu svom pocet s 4.5 mj.davat mrkvicu pa cemo vidjet dalje. Veselim se tome jer vidim da ga zanima hrana i sve mi je zao nest jest a njemu ne dat 😂😂
    Miss ni moj ne voli more a obozava se kupat u kadici 😂 Super da je malo bolje, tvoja curka to sve propisno odradjuje 🤗😘

• anchimama
    08. Kolovoz 2021. 10:23

NeverEver

Bok cure 😊 Anchi dobro nam dosla! Koliko je previse hrane?
    Moj pedijatar svima preporuca s 4 mj da se lagano uvode mirisi i okusi pa zato kasice, nije radi same hrane koliko sam skuzila jer to ionako ne bude zasitilo bebu, bar ne u ovim malim kolicinama 1x dnevno. Ja cu svom pocet s 4.5 mj.davat mrkvicu pa cemo vidjet dalje. Veselim se tome jer vidim da ga zanima hrana i sve mi je zao nest jest a njemu ne dat 😂😂
    Miss ni moj ne voli more a obozava se kupat u kadici 😂 Super da je malo bolje, tvoja curka to sve propisno odradjuj

Pisala sam na zasebnoj temi ali da ponovim,beba rođena 3.3.2021 CR 3230 g i 48 cm,sad ima punih 5 mjeseci i popije ukupno za 24 sata oko 1080 ml mlijeka i to uz pbf  tehniku i dr.browns Option bočicu široko grlo,nažalost nemam mlijeka za dojenje ali jednom do dva puta dnevno je stavim da se umiri jer po danu jako malo spava,a po noći se budi dva-tri puta za mlijeko.Povećala sam joj količinu mlijeka ali svejedno se  smanjuje razmak hranjenja,uskoro ću uvesti kašice ali bojim se da i to neće riješiti problem. Još je problem što je duga samo 62 cm koliko je bila i prije mjesec dana,pedijatru idemo tek za mjesec dana pa ćemo vidjeti što kaže...

kety992
    08. Kolovoz 2021. 10:47

Miss - pa da...iako mene moja vise ne savjetuje...za drugog me pitala dal dojim i to je to...krenula sam sa 6 mj jer se zbog probave ne preporuca. Ja sam krenula sa tikvicom,batat,jabukica,banana,avokado,palenta,zobene,proso,amarant,i griz od pira...krumpir,mrkva nesto kasnije jer mrkva je dosta teska na probavu. I moj je sa kilazom odlicno tak da nece bit potrebe za ranijom dohranom.sto se tice soli,secera moji nisu do godine konzumirali i nije im falilo jer nisu ni znali za to. 

https://lb1f.lilypie.com/sLAfp2.png

pupetta
    08. Kolovoz 2021. 11:15

Jutro, drage mame! ❤
    Dohrana - mi imamo pedijatra za 2 tjedna pa cu ga pitati sto savjetuje. Inace planiramo krenuti sa 6.mj. Pocela bih s povrcem, pa s vocem. I planiram brzo uvesti zob tako da moze ujutro s nama papati zobenu kasu. Jaaako me veseli sve to, nadam se da ce voljeti papati na mamu i tatu 🥰 Stigla nam je hranilica neki dan, uzeli smo Peg perego Prima Papa Follow me i bas mi je odlicna. Ide u vise polozaja tako da se moze koristiti i dok se beba samostalno ne posjedne. Tako da sad vec stavljamo malca u hranilicu u lezeci polozaj dok mi rucamo da je s nama za stolom 😊
    Regresija sna - vise ne znam jel dosla ili je posla  Imali smo jedan period kad smo se jako tesko uspavljivali, sada je to proslo, ali se nekih 10ak dana cesce budi po noci. Sise 2 puta, a ostalo ne zeli nego se jednostavno ne zna sam uspavati natrag pa moram ponovno ici hopsati na loptu. Pokusala sam ga pustiti pa bi se nakon nekog vremena previse unervozio ili bi se toliko razbudio da bi onda bio budan 2 sata. Ako neka mama ima iskustva ili savjet - pucajte 
    Kupanje u moru - zasad smo samo tockali nogice i to mu se svida. Uskoro cu ga i cijelog okupati, ali u nekom plicaku da mu bude toplije more 😁
    Anchimama - dobro nam dosla! Nemam iskustva s AD-om, ali imas super grupu na fejsu Adaptirano mlijeko - uvodenje i prehrana pa se tamo mozes obratiti za savjet 😊

Baby P 03/21 💙

• thera
    08. Kolovoz 2021. 11:33

Anchimama,dobrodosla🥰
    Ja imam malog izjelicu i slican problem. Obozava jesti i cesto predemo litru. Moja pedijatrica ne radi probleme oko toga,mali ima uskoro 4 mj i cca 8 kg, roden sa 3850. Provala sam i dr browns bocice,i tehniku sporog hranjenja ali nista. Jedino sto pomaze je da mu izvadim bocicu iz usta a ni to nije lako. Ali pokusavam se ne zamarati previse s time,bebac super napreduje,je bucko ali nije pretjerano i vjerujem da ce se kad se krene gibati malo vise sve to posloziti

• BruNa
    08. Kolovoz 2021. 11:39

MissGraz, i kod nas ide nekako na bolje, kao i kod tebe,javi se,trazi dudu, al nema to ucestalo. Osim prekjucer ponoci kad sam cujelu noc hopsala na lopti,nije htjela da ju spustim. 

Lonmi
    08. Kolovoz 2021. 11:43

Cure jel ima i kod vasih beba povremeno sekreta iz uha, onako zuckastog? Danas sam iz desnog uha primjetila jaci sekret, onako skoreni.
    Nadam se da nije neka upala u pitanju.
    Iskusnije mame jel to ok da se tako "iscjedi"?
    Sve ostalo ok, nema temp. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.