Opseg glave - rodena sa 34cm, 1mj - 35cm, 2mj 35,5cm, 4mj 38cm
Presvlacenje- mi se od prvog dana presvlacimo na krevetu/kutnoj i takoder hrpa igrackica oko nje. Nema sanse da se presvlacimo bez necega sa strane da joj bude zanimacija. U trenutnom slucaju su zvecka u jednoj ruci, gricka za zube u drugoj u ustima 😅
Bocica/otpust - mi smo presli prije koji dan na sisac sa 4 rupice (6+mj), Avent.
Jagodica - za nespavanje, probaj ne spavat uopce 1 noc i vec ti bit previse. Ne pokusavaj. Tako sam ja ispocetka. Jer me glava boljela uzasno od tog isprekidanog sna, pa glupaca 2 noci citavu noc bila budna i kad sam skuzila da sam tek tad u banani. Bolje i spavat 20min, pa dizi se, 20min dizi se, nego ne spavati uopce. Savjet svima, ne budite kao ja, makar i samo lezale i zmirile na silu, bolje i to nego biti budna citavu noc.

Nea 💗
Avama - naslon od kolica, mi smo trenutno na ovom polozaju https://ibb.co/5MHHqX3, a posto mi je kolega djeciji fizijatar, nekidan se srela s njim i rekao je da komotno mogu i jos malo vislje ako se ona sama podize.

Nea 💗
Prosla prva tura duzeg meskoljenja i prebacivanja, a sad ode spavat, do iduceg. Pa nastavljam nekom drugom prilikom dalje 😀 laka vam noc 🤗🥱

Nea 💗
Svim mama koje gustaju na moru zavidim vam 🏖️😉 i ja bi, ali ove godine zbog kumovanja nazalost nista 🤷
Okupajte se i za nas, nadam se da uzivate s bebicama 👍
Girl- cestitke jos jednom 🥰 iako vec jesam na insta, predivna si bila 😍😍😍
Anchimama- dobro nam dosla, nazalost ja ti ne mogu pomoci jer moja stvarno ne jede puno, niti previse dobiva na kg, uvijek je u onih 700-800g mjesecno sto kazu zlatna sredina..ali evo posto smo tu negdje sa starosti bebica, moja ti nijednom jos nije presla 950ml, uglavnom je tu izmedu 750-900ml + kasice koje jedemo vec mj dana. S tim da dobije kasicu oko 11h, zadnje mlijeko prije kasice bude oko 8h pojede oko 120ml (na AD-u smo) onda ide kasica oko 11h i ne trazi mlijeko do 1, pola 2 najcesce i tad pojede izmedu 50 i 100ml nikada vise. Kad bi to sad racunala bez kasice dosla bi sigurno na tih 1000ml o kojima ti pricas, tak da to po meni nije puno nikako, cak bi rekla da je normalno za tu dob u kojoj jest.
Ines-hvala ti i ja se nadam da nije tako loše kako ja mislim,pedijatru idemo tek za mjesec dana na cjepljenje,govorim da puno jede jer se razmak između hranjenja dosta smanjio ali svakako ne želim držati bebu na dijeti,probala bih sa uvođenjem kašica ali i tako ima velikih problema sa kakanjem (svaki 3 dana uz vrištanje od bolova)pedijatar kaže bit će bolje kad budu kašice (nije me baš utješio ali eto) er znam da neka hrana zatvara pa se bojim da će joj biti još teže.
Mame na moru okupajte se jednom i za nas na kontinentu,osjetit ćemo to..
Evo sinoc se unormalilo sve i za sad je dalje sve u redu, nadam se da ce tako i ostati i da vise nece plakati i odbijati cicu. Thera to sam isto pomislila, sad je ok pa je onda mozda bilo zbog cjepiva. AnaAn hvala na iskustvu. Ovdje nisu vrucine, bude oko 20 - 23, ujutro oko 13 stupnjeva..ljeto se totalno izgubilo ove godine. 🙈 Kety hvala na savjetu, ako se ponovi probat cu tako..mada kad se smirila i cim sam ju stavila na bok i prema cici odma je pocela plakat ko da joj neznam sta nudim.🥴 rekla je ped. samo da ju podsjetim sad u 9mj kad cu dolazit, da ju izvazu da vide opet koliko je dobila pa cemo onda vidjet za dalje. 🤷♀️ Ivancice sve drugo je u redu. Sretna i vesela beba, kada je budna veselo guguce, smije se..svaka 2 sata ju stavljam na cicu, ako spava onda zna bit nekad razmak do 3 sata ali ugl svaka 2 sata papa. Po noci odapava jednom 5 do 6 sati u komadu. S tatine strane su svi mrsavi..i sin nam je isto od rodenja mali zgoljavac ali nikad nije dobio bas ovako malo na kilazi dok je bio beba. Ali je uvijek s kilazom bio ispod prosjeka kako je i ona sada. Neznam zasto je tako malo dobila ali se nadam da vise nece dobivati ispod 600 grama, mada da je gladna valjda bi plakala? 🤔 kad se krene meskoljit po noci onda ju dignem i dam papati, po danu pratim kad je jela i sama joj ponudim ne cekam da sama trazi tako da se jako rijetko desi neka nervozica i cvilkanje od gladi.

[/ url
Prvi pokusaj davanja AD-a je bio promasena misija Popio je 40 ml na jedvite jade. Cak nisam sigurna je li do bocice ili do mlijeka (Novalac plus). Uzela sam Mam bocicu s duplim dnom jer sam citala da ona ima spori otpust mlijeka, al on jadan ne zna sto da radi s njom. Nikako da uhvati sisac kako spada. Nedavno je pio moje izdojeno mlijeko na Avent bocicu i to je bilo ok. NevaEva kako je to kod tebe islo kad si pocela kombinirati dojenje i AD?
Ines razumijem te 100% da si malo odahnula bez tehnologije. Ja se stalno zalim kako nemam vremena za nista, a kad zbrojim koliko dnevno vremena izgubim na mobitelu cisto mi je muka. Dode mi da napravim neki teski digitalni detox, al mislim da cu onda sluzbeno biti luda
Baby P 03/21 💙
Pupetta moj bi popio i kozje da sam mu iz salice dala 😅 Nismo imali nikakvih problema, samo je popapao. Isto sam mu davala izdojeno dok smo nekam isli pa je bocicu poznao, imam tommee tippee jer su najblize mojim bradavicama 🙈🙈
Cureee kako bebi od 2 tjedna ocistit nosic? Kao da je malo zaceplje ,pa za svaki slucaj da znam😁
Ja sam s nastavkom za usisivac i fizioloska.
Ja imam onu obicnu pumpicu. Sto malo jos uspricam fizioloske u nosic?
Najbolji je onaj nastavak za usisivac, ja imam nosi. A obavezno fizioloske uspricati i to malo vise
Hej mamasite, nadam se da ste sve dobro i uživate. Ja čekam da se Leo probudi pa ćemo valjda na plažu. Baš je na moru nezgodno to što on već oko 7 ide na spavanje, nemremo na plažu popodne baš puno i nemremo šetat navečer. Ali neću se žalit, sam nek on spava po noći 😃
.
Ertzui držim fige da bude sve ok na idućoj kontroli, ako je sve ostalo uredu mislim da neće bit problema 😁 A i vruće je pa možda manje jede. Moj si je na moru uveo jedno dodatno hranjenje, al je skratio sva ostala, tako da sumnjam da je povećo količinu.
.
Ines ajme Nei je kosica preslatka u tom repiću 🥰 Držim fige da brzo prestane muka sa zubićima.
.
Papanje - kaj bi samo moj sve živo pojeo s očima i lovi rukama, a čim mu dam neće? Probali smo s tikvicom koju sam s izdojenim blendala, al ne ide mu nikak. Gnječeno ni blendano na žlicu neće, sam pljuje i mršti se. S prsta malo lizne, al ne proguta. Na kraju sam mu danas dudu umakala u to i davala i tak pocucla. Možda ne voli tikvicu, al sam mu davala 3 dana da ispratim s obzirom da je imo urtikariju. Sutra ćemo probat batat, možda će s njim bit više sreće, držite fige 🙃
.
Sladoled - ja sam danas svom dala malo izdojenog zamrznutog mlijeka. Napravila sam onak u kalupiću od sladoleda. Cure moj, on bi to cijelo zguro u usta da mu dam, jedva sam mu uzela iz ruke. Nisam se usudila puno mu dat da ga ne bi bolilo grlo, al baš je uživo s tim.

Evo mi na plazi, bas smo se kupali, bebac uziva. Bio je u fredovom kolutu i plivao i smijao se i pricao. I onda smo sjediki u plicaku i ja sam mu drzala kamencice i on se malo igrao s njima. Sad je jedva docekao sisu i mislim da ce zaspati. Nama je dobro sto ide spavati oko 22,23 tako da mozemo i setat. Nekad zaspi i spava u kolicima i onda ga samo prebacim. Zato mi je bolje da ne ide spavat u 19, 20 jer onda ne mogu nikud.
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji