Evo nas dan je danas cak bio ok. Mislim da nam je za grceve stvarno pomogao probiotik Pileje u Lefax (stvarno djeluje najbrze od svih tih kapi).
Cak je i od probiotika boljanstolica nema vise 5 puta dnevno.
I da moram ga pohvalit voli nosiljku. Mozemo i u ducan s njom i cak sinoc kad je trebao spavati je plakao, umoran, a nece spavati. I ja ga stavim u nosiljku i zaspi za sekundu. Sad mi ipak nije zao da sam ju toliko platila.
Mi palimo klimu samo pazimo da ne puse po njemu i da nije velika razlika. I strah me da se ne prehladi kad ne znam kako bebe reagiraju na to.
Idete li vi sa svojim bebama van po ovoj vrucini. Mi smo npr u hladu u sjenici u dvoristu skoro cijeli dan. Vidim da se znoji, dam mu cesce sisati. Ne znam jel to dobro ili je bolje pod klimom u kuci.
I moj bebac place kad je premoren i onda ne zeli sisu. To mi je bas cudno da nece ni za utjehu.
Kremu za sunce sam.kulila.od Alphanove, u biobio sam nasla. Moze se mazat kao od rodjenja, ne ostavlja tragove. To nam je bas kad su nogice ili nesto na suncu dok je u kolicima
Missgraz,
Samo da ti kažem da moja frendica ima 4 ero djece, njoj nije poznat pojam regresija, pa valjda bi znala da su joj djeca to imala? Kaže da su se s 4 mjeseca njihovi ritmovi ustalili…
Ruzice, mislim da većina roditelja ne zna za dosta tih pojmova jer se to ne spominje u 'stvarnom životu uzivo'. Npr neke moje frendice ne znaju za skokove u razvoju, a na ovom forumu ih je svaka iskusila. Zapravo sve te faze većina (neću reći sva djeca ali velika vecina) prodje, ali roditelji ne znaju za te službene nazive i misle da je to faza koja prodje. I to zaista je faza ali one imaju imena. Moja mama se cudila kad smo proživljavale prvi skok u razvoju. Ona je bila uvjerena da malu nešto muči, boli. Ja sam joj objasnjavala i smirivala (dakle ja svoju mamu, umjesto da bude obrnuto 😅) da je sve u redu i da su ti skokovi normalni! Ranije bi sve mame mislila ok, dijete je danas nešto nervoznije ili ga nešto boli, i zaboravile bi da se to dogodilo. Mi znamo sada taj službeni naziv i zašto i kada se to desava pa više pričamo o tome i lakše to uocimo i drugima prenesemo.
Velika je stvar u educiranju i čitanju te pripremanju na faze koje se desavaju u prvoj godini (pa i dalje) djetetova života. To ranije mame nisu radile (nije net bio toliko dostupan), a danas se to i dalje desava kod nekih starijih a i mladjih majki. Evo npr, ja pratim dosta grupa na fejsu od trudnoće, mama, adaptiranog mlijeka, dojenja i šokiram se kad vidim koliko žena ne zna dosta osnovnih pojmova i situacija. A sve se da lako saznati ako imaš dostupan net. Možda sam sada okrutna, ali ja evo nisam čitala nikakve knjige o trudnoći I bebama, ali zato pratim ovaj forum, razne grupe na fejsu, članke i tako učim i pripremam se na to šta me čeka.
Tko je preporučio od Bioderme Cicabio-velika hvala ❤️ krema je zakon!!
Ja sam ta. Bas mi je drago. Ja sam se iznenadila da zak obrzo djeluje.
Daaa, super je 😍
Za sta je ta krema? Mozda treba i meni 😂
Missgraz,
Samo da ti kažem da moja frendica ima 4 ero djece, njoj nije poznat pojam regresija, pa valjda bi znala da su joj djeca to imala? Kaže da su se s 4 mjeseca njihovi ritmovi ustalili…
Ruzice, mislim da većina roditelja ne zna za dosta tih pojmova jer se to ne spominje u 'stvarnom životu uzivo'. Npr neke moje frendice ne znaju za skokove u razvoju, a na ovom forumu ih je svaka iskusila. Zapravo sve te faze većina (neću reći sva djeca ali velika vecina) prodje, ali roditelji ne znaju za te službene nazive i misle da je to faza koja prodje. I to zaista je faza ali one imaju imena. Moja mama se cudila kad smo proživljavale prvi skok u razvoju. Ona je bila uvjerena da malu nešto muči, boli. Ja sam joj objasnjavala i smirivala (dakle ja svoju mamu, umjesto da bude obrnuto 😅) da je sve u redu i da su ti skokovi normalni! Ranije bi sve mame mislila ok, dijete je danas nešto nervoznije ili ga nešto boli, i zaboravile bi da se to dogodilo. Mi znamo sada taj službeni naziv i zašto i kada se to desava pa više pričamo o tome i lakše to uocimo i drugima prenesemo.
Velika je stvar u educiranju i čitanju te pripremanju na faze koje se desavaju u prvoj godini (pa i dalje) djetetova života. To ranije mame nisu radile (nije net bio toliko dostupan), a danas se to i dalje desava kod nekih starijih a i mladjih majki. Evo npr, ja pratim dosta grupa na fejsu od trudnoće, mama, adaptiranog mlijeka, dojenja i šokiram se kad vidim koliko žena ne zna dosta osnovnih pojmova i situacija. A sve se da lako saznati ako imaš dostupan net. Možda sam sada okrutna, ali ja evo nisam čitala nikakve knjige o trudnoći I bebama, ali zato pratim ovaj forum, razne grupe na fejsu, članke i tako učim i pripremam se na to šta me čeka.
E totalno potpisujem. Takodjer sam morala mami i svekrvi objasniti da je nista ne boli nego da je to samo skok u razvoju i da ce proci k’o da nista nije bilo. Inace, nazvale su me internet mamom i da su to gluposti. Poludila sam.
MareiKate, ja sam insta zahtjev poslala, lopta je sad u tvojoj polovici 😂
.
Thera bas mi je drago da si imala super dan 🤗🤗🤗 I moj se znoji u jajetu. I opcenitp mu se stopala bokcu znoje. I mi smo imali divan dan, od petka je moj mali beba za pozeljet. Spavali smo svi troje cijelo popodne, papao je, bili smo 2 sata u setnji, okupali ga, opet je papao (mene + 150ml ad na moje veliko iznenadjenje, ocito jos mlijeko nije skroz back zbog menge), nosila sam ga 3 min kolko traje pjesma koju mu pjevam (la vie en rose) i zaspao je. Nije se probudio kad sam ga stavljaöa u krevetic. Milina. Racunam s tim da uskoro krece drama.
.
Jel pijete i dalje vitamine i magnezij? Ja ne, nekih mj.dana jesam i onda vise ne. Razmisljam da opet kupim. Procitala sam da je magnezij hiperbitan za vrijeme dojenja.
E totalno potpisujem. Takodjer sam morala mami i svekrvi objasniti da je nista ne boli nego da je to samo skok u razvoju i da ce proci k’o da nista nije bilo. Inace, nazvale su me internet mamom i da su to gluposti. Poludila sam.
Bebanomoje tak i ja. I bas mi je tesko kad vidim koliko neke zene ignoriraju dostupnost informacija i rade po svom ili kao prije 100 godina umjesto da se informiraju. Olaksale bi sebi i bebama pruzale bolje uvjete.
MissGraz i ja sam dobila takve komentare. Vise u trudnoci nego sad. I onda "nekad je bolje pitat za iskustvo i savjete nego guglat" a savjeti su nekad kao kod vidovitog milana: ako ste nesretni u ljubavi bacite sol preko desnog ramena i utrljajte svinjsku mast u oko. No dobro. Mozda i nisu takvi ali me zivciraju pa recimo da jesu.
I kaj je najbolje ja i poslusam i pitam pa mi nije jasno odakle ta potreba za komentiranjem al dobro. Sva sreca pa mali napreduje, da mu ista fali "cula bi ja svoje" 😂😂😂😂
Tko je preporučio od Bioderme Cicabio-velika hvala ❤️ krema je zakon!!
Ja sam ta. Bas mi je drago. Ja sam se iznenadila da zak obrzo djeluje.
Daaa, super je 😍
Za sta je ta krema? Mozda treba i meni 😂
Obnavlja i umiruje, nama su pristici i ona suha koza na licu nestali.
Bebanomoje tak i ja. I bas mi je tesko kad vidim koliko neke zene ignoriraju dostupnost informacija i rade po svom ili kao prije 100 godina umjesto da se informiraju. Olaksale bi sebi i bebama pruzale bolje uvjete.
MissGraz i ja sam dobila takve komentare. Vise u trudnoci nego sad. I onda "nekad je bolje pitat za iskustvo i savjete nego guglat" a savjeti su nekad kao kod vidovitog milana: ako ste nesretni u ljubavi bacite sol preko desnog ramena i utrljajte svinjsku mast u oko. No dobro. Mozda i nisu takvi ali me zivciraju pa recimo da jesu.
I kaj je najbolje ja i poslusam i pitam pa mi nije jasno odakle ta potreba za komentiranjem al dobro. Sva sreca pa mali napreduje, da mu ista fali "cula bi ja svoje" 😂😂😂😂
Al me nasmija sa Milanom 🤣🤣🤣
MissGraz, moja mama i svekrva nemaju takve komentare, vjer zato što znaju da bih ja njima vratila sa puno gorim komentarom 🤣🤣🤣 ali da se čude o čem ja pričam, bome se čude 🤷♀️
Dooobro jutro😊😂
Evo mene s prve runde spavanca🤗 Malisa je imao jednu rundu ‘ne znam zasto vristim’ predvecer kad smo se vratili,jedva sam ga uspavala. Valjda se nadao da cemo opet van ali nama se nije dalo vise nakon cijelog dana. Sad smo spavali u dnevnom,ja sam se mokra probudila,mogu misliti kak je njemu. Klima-mi ju palimo i gasimo valjda 100 puta dnevno. Navikao je spavati na mjestu koje je tocno ispod nje. Tak da ju gasimo kad je tu a palimo cim ga selimo bilo gdje drugdje. Mislim da ce nocas raditi cijelu noc da se naspavamo donekle. Na cemu vasa djeca spavaju po danu? Nas ne voli biti u spavacoj sobi u kinderbetu osim po noci. Po danu zaspi ili na podlozi za preskidanje ili na improviziranoj podlozi za preskidanje na kutnoj😂 Nekad mi ga zao bude😅
Pregled kod pedijatrice-sutra nam je drugi pregled. Sta nas ocekuje? Za sta ga cijepi i kakve su nuspojave? Jel se one ako se pojave pojavljuju sami prvi dan ili i kasnije?
Sortiraj odgovore
Najstariji