Mame/bebe proljetnice 2021. 🌸

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • avama
    15. Lipanj 2021. 12:10

Valkris

Bok mame, evo i mene..
    Inace je curka dobra, ali muci je probava.. Grceve hvala bogu nemamo 🙂

Dajem biogaju, imate kakav savjet za plinove/kakanje? Ona se jadna cijelu noc napinjala i proizvodi zvukove, nikakva poza za kakanje niti nista nije pomoglo.. Sad sam je spustila jer moram malom dati jesti i cujem da se sad tek pokakala.. Znaci 12h se napinjala… I eno je zaspala.. Ukakana.. Dok mali vristi uz nju 🙈 ponekad imam osjecaj da joj fali njegovo vristanje po noci.

Mozda dati biogaju u neko drugo vrijeme? Da prestanem jesti neku hranu?
    S malim nisam jela skoro nista, samo rizu i meso s tave… 😪

AnaAn, drzim fige da sve to bude ok 🤞🤞

Mi koristimo od Bayera Lefax i boljo je od espumisana i sab simplexa, stvarno se isprdi i pokaki skoro odmah kad mu dam. To sam vidjela u grupi u faceu jrdino sto ga nema za kupit u svakoj ljekarni. 
    I dajem probiotic Pileje Lactibiane (ima d vit i vise vrsta probiotika od biogaje i waje).

Ružice imat ce 23. 3mj. Nije da ga neato muci nego je bas bio cendrav
     Grcevi nisu jer se nije ni grcio niti nista. Jedino je bio nenaspavan, a nije htio zaspat.

Valkris
    15. Lipanj 2021. 12:46

avama

Mi koristimo od Bayera Lefax i boljo je od espumisana i sab simplexa, stvarno se isprdi i pokaki skoro odmah kad mu dam. To sam vidjela u grupi u faceu jrdino sto ga nema za kupit u svakoj ljekarni.
    I dajem probiotic Pileje Lactibiane (ima d vit i vise vrsta probiotika od biogaje i waje).

Hvala :) 
    A gdje si ga uzela? Kako se zove ljekarna? Ili ako je u Zg gdje je..
    I kad ste počeli s tim? Tvoj malac je 2 mjeseca stariji od moje malicke pa ne znam jel to smije tak mala...

• julesica
    15. Lipanj 2021. 12:58

Voznja - ja sam vozila odmah nakon vadjenja konaca, znači nekih 10 dana nakon carskog
    Odjeća - ja ne stanem gotovo u niti jedne hlače od prije trudnoće, nije do trbuha nego su mi se bokovi raširili, ima li nade da će se vratiti, imam super novih hlača koje ne mogu obući 🤣🤣
    Smijanje - moj se počeo smijati više od samo par sekundi, ali još ne na glas, samo se čuje auu, auuu

• avama
    15. Lipanj 2021. 13:52

Valkris

avama

Hvala :)
    A gdje si ga uzela? Kako se zove ljekarna? Ili ako je u Zg gdje je..
    I kad ste počeli s tim? Tvoj malac je 2 mjeseca stariji od moje malicke pa ne znam jel to smije tak mala…

Na trgu na dolcu imaju. Mislim da smije. Ja sam od 2tj davala espumisan ovo koristimo od subote i puno je bolje.

kety992
    15. Lipanj 2021. 14:12

Bok mamice 😊🌞🌞 
    Spavanje po noci- 🤣🤣 o zablude li velike...moji su bili ad/dojena beba i curka je pocela spavat cijelu noc oko druge godine...kad su izasli svi zubici. A sin oko 3. Godine...želim vam svima naravno i sebi da nam bebice brzo pocnu spavat po noci...al znam vec po iskustvu da se to nece dogodit...barem meni 🙈🙈🙈 
    Nas bebac za sad jos uvijek super spava noc...cicka 2x u noci..po danu je druga prica.😑  
    Lonmi- moras ju dizat da podrigne..pa opet vratis da papa. Tak ja svog dignem i nastavi papat...rijetko mi bljucne za sad 💪 
    Presisali smo 5kg 💪 vec sam bila brinula jel mu dovoljno s obzirom da po noci ne papa bas cesto...al vidim da je sasvim ok 😊  
    Ja dam bio gaiu s vitaminom d, vecinom oko podne, on se fino pokaka (prosjek) 6x dnevno...nekad vise ,nekad manje...prije spavanja se isprdi i pokaka...i bas ljepo zaspi.
    Ne znam kako vas,mene je ovaj porod bas jako iscrpio...danas smo otisli u setnju da docekamo seku kad dode busom iz skole...pa jedva...bas osjetim da nemam snage...kila imam i manje nego prije poroda,a jedem doslovno sve osim graha i tih mahunarki zbog probave. Od vitamina sam si uzela kalcij,pijem zeljezo i vit c i ponekad popijem magnezij..imate nesto za debljanje? 😅🤔  
    Sakice i slina- to sam vec spomenula...to nije znak za zubice,to jednostavno rade sve bebe...uskoro ce vam krenut i s nogama u usta...🙈🙈 a zubice mogu dobit sa godinu dana,unatoc tome sto sline jako s dva mj vec i guraju sakice u usta 😊 
    NevaEva - presladak je 😍 i nije debeo...bas je taman..moj je isto dobivao po 2kg..i prvi i drugi mjesec..onda je smanjio nakon toga..super je to 😊 

https://lb1f.lilypie.com/sLAfp2.png

Lonmi
    15. Lipanj 2021. 16:13

Kety podriguje mala 😂
    A s tim jelom 🤦‍♂️
    Ja sam cijeli dan na jelovniku. Moja mama nije vjerovala do danas do kad nije vidla koliko ona zeli jesti, majicu mi trga i jede 45 min nakon sto je bila na meni 1 sat ili vise 😂. Sad jel negde problem pa dijete ostane gladno ili probavi to tako brzo nemam pojma.
    Ja sam uvijek mislila da je dojenje dati sisu oni 20 min pojedu i to je to 😂😂😂
    Do kad nisam postala mama 😂

kety992
    15. Lipanj 2021. 17:35

Lonmi

Kety podriguje mala 😂
    A s tim jelom 🤦‍♂️
    Ja sam cijeli dan na jelovniku. Moja mama nije vjerovala do danas do kad nije vidla koliko ona zeli jesti, majicu mi trga i jede 45 min nakon sto je bila na meni 1 sat ili vise 😂. Sad jel negde problem pa dijete ostane gladno ili probavi to tako brzo nemam pojma.

🤣🤣🤣🤣🤣 dojenje je bas suprotno...moj zna isto po 1h i onda trazi vec za 20min...al stalno je pokakan il popiskan...i nase mlijeko je lako probavljivo...zato im i treba dat kad zakmece 🤣😅🙈 prvih mjesec dva je tak...a onda dolazi ljepse razdoblje kad rjede papaju i brze se zasite...jedva cekam to razdoblje..onda su najdrazi.😍🥰

https://lb1f.lilypie.com/sLAfp2.png

Lonmi
    15. Lipanj 2021. 17:42

kety992

Lonmi

Kety podriguje mala 😂
    A s tim jelom 🤦‍♂️

🤣🤣🤣🤣🤣 dojenje je bas suprotno…moj zna isto po 1h i onda trazi vec za 20min…al stalno je pokakan il popiskan…i nase mlijeko je lako probavljivo…zato im i treba dat kad zakmece 🤣😅🙈 prvih mjesec dva je tak…a onda dolazi ljepse razdoblje kad rjede papaju i brze se zasite…jedva cekam to razdoblje..onda su najdrazi.😍🥰

Mjesec je prodao, znaci moja ce me u sljedecih mj dana pojesti zivu 😂
    Evo sad dojim i nek slucajno maknem sisu vristi doslovno, nit nezz sta vise ima u njoj koliko me zvace. I moja stalno popisana ili pokakana. Najbolje se pokaka usput dok jede 🤦‍♂️😂😂
    Kako nece jesti kad samo proleti kroz njih 😂

Ruska1986
    15. Lipanj 2021. 17:56

Ja sad citam ovo o dojenju... Pa moja nikad ne doji 20 min, cak mislim ni 10 min ne traje podoj. Ali stvarno pojede i dobiva na kilazi i uredno piski i kaki.. I jede svaka 2, 3 sata.. 🤷🏻‍♀️🤔

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

pupetta
    15. Lipanj 2021. 18:38

Ruska1986

Ja sad citam ovo o dojenju… Pa moja nikad ne doji 20 min, cak mislim ni 10 min ne traje podoj. Ali stvarno pojede i dobiva na kilazi i uredno piski i kaki.. I jede svaka 2, 3 sata.. 🤷🏻‍♀️🤔

To je sve normalno, ne brini 
    Moj po danu jede svaka 2 ipo - 3 ipo sata i podoj traje 10-15 minuta. Prvih mjesec dana sam ga stalno stavljala da sise tako da se uspostavi ponuda i potraznja, i podoji su dosta dugo trajali, al brzo je sam uhvatio ovakav ritam. Doduse vjerojatno bi sad on cikio isto nekad 40 minuta, ali ja ga otkopcam kad vidim da neko vrijeme samo duda u prazno  Ponekad i sam izbaci ciku kada zavrsi.

Baby P 03/21 💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.