Mi imamo ovu https://ibb.co/HKNjtDw
I kak je to malo veće i kako ona mase rukicama, mene je strah da će si to na facu staviti 🤦♀️ a imam i manju tjesilicu, samo što izgleda da još nisam raspakirala tu kutiju 😁
Znači moram se riješiti svog straha i samo joj stavljati blizu da se navikne na to, počinjem od danas 😃
Bebano, mi koristimo tjesilicu kao signal za spavanje. Stavljala sam joj je uz obraz kad bi god bilo vrijeme za spavanje i na taj nacin joj povezivala taj osjecaj mekoce sa signalom “vrijeme je za spavanje”. Sad ju vec i sama grli i cvrsto drzi rukicama dok se uspavljuje. A kad place i stavim joj je uz obraz ponekad kao da je bas to umiri.
Ruzice, nisu zubi. To ti izgleda tako da se puno cesce budi u noci i trazi da ju se uspavljuje. Kako raste postaje svjesnija svijeta oko sebe, pa samim time nocu kad se probudi svjesnija je okoline i svega i ne moze zaspati nazad sama, tj. trazi da se uspavljiva. Problem je da nacin na koji se navikne uspavljivati u vecini slucajeva ostaje trajna navika. Recimo, ona doji, znaci svako budjenje ubuduce postoji sansa da trazi dojenje iako nije gladna zbog toga sto jedino to poznaje kao “povratak u san”. A budi se svako sat do dva. Ludilo.
Emmie kosaaaa 🤩🤩🤩🤩🤩🤩
Let down - ja ga jako osjetim, bas zategne i krene mlijeko i na drugoj cici.
Hranjenje - Kety i Lonmi moj je prvih 5 tjedana po sat vremena bio. I nije vukao na prazno nego je jeo. Isla sam brojat gutljaje. 500 i vise po podoju. Ne zezam se.. voli papat i takva je beba i gotovo. Dok imam let down mogu izdojit 100ml bez problema tak da ja mislim da moj sad popije oko litre mlijeka dnevno 😂😂😂 isla sam guglat, 750ml je normalno, moj cugne vise ja bi rekla. Thera, tvoj istp?
To su mjere za dojenje, za ad mislim da je 5x120ml za 2 mj, dakle 600ml.
Lonmi ako tak puno i tvoja cica, na usta joj ide mlijeko jer ne moze vise al ne zeli prestat 😂😂 probaj uvalit varalicu. Moj prihvatio s 8 tjedana tek.
Btw od tjedna 6 podoji kod mene traju cca 15 min po cici.
Mi smo s prvim tjesilicu (obicna bijela tetra) krenuli koristit kad je micao stvari sa lica. Bilo me strah ranije.. Ne sjecam se koliko je mjeseci tad imao.. Ali i dan danas koristi tetru..
Narucene kapi lefax (zena u ljekarni se cudila sto je to ali je narucila?) i za svaki slucaj homeopatske kids colic relief.. Pa cemo vidjeti.. Danas je stenjanje krenulo u 05 pa smo bar dio noci spavale 🙈
..
Nego, sto mislite o odlasku na more s ovako malom bebom? Općenito o putovanju od 2 i pol sata?
Tjesilica-mi ju imamo. Stavljamo ju uz njega kad god se sjetimo a sad koliko ju je prihvatio tesko je reci. Mislim da treba jos vremena. Znam da voli bljucati po njoj😂
NevaEva,ja mislim da je moj blizu litre🙈 S time da je on uglavnom na ad. Ne racunam ono sto povuce od mene dok je raspolozen. Ima dana kad bez problema pojede 2 dcl odjednom i imam osjecaj da bi i jos da mu dam. Pa toliko je meni previse🤦♀️
More-mi smo isli kad je imao mjesec i pol,i ici cemo jos. Ja sam stava,ako moze šuput,mogu i ja😂 Jedino se mi ne naslikavamo po privatnim brodicima i luksuznim restoranim ali zato je šeširić na glavi😎
Moj malac danas ima foru spavanja na meni. Zalijepio se i ne mice se😂❤️
I zadnjih par dana vristi na cicu. Bas sam tuzna zbog toga. Mislim da cu ako zelim sacuvati mentalno zdravlje u jednom trenu morati odluciti i prestati s time. Ali cijelo vrijeme se nekako nadam jos...A mlijeka naravno sve manje.Dobila sam mengu prije 6 dana. Vise nemam bolova ko prije poroda ali krvarim jace i evo 6.dan a nemam osjecaj da ce stati. Ima netko iskustva s time? Jel to normalno? Na pregledu je sve bilo ok
Tjesilica-Znam da voli bljucati po njoj😂
More-Ja sam stava,ako moze šuput,mogu i ja😂 Jedino se mi ne naslikavamo po privatnim brodicima i luksuznim restoranim ali zato je šeširić na glavi😎
Ali si me nasmijala s ovim 🤣🤣🤣
Kako vi koje dojite znate kada imate let down?
Ja bas osjetim... Mlijeko nenormalno krene. Kad let down prodje, onda normalo ide, a dok je let down, ona se bori za zrak a guta 😂😂😂
Inace, jucer je bila budna svega sat vremena znaci i jutros u 4 nas probudila. Ali ono, mlati rukama i nogama pa umire od smjeha pa place.. Trajalo je i vise nisam znala sta bi pa ju nosila pa ju presvlacila i tek se nakon nekog vremena smirila na sisi. Al kao da je u snu cijelo vrijeme bila. Jel to regresija sna onda?
👨🏻41, 👩🏻35
3 godine pokušavanja
u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
Asthenoteratozoospermia
AMH: 38,2
1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
24.04.2021./01:43= 💝
Drage mame, zelim vam dobar dan svima. Ja sam bas u pripremama za vjenčanje pa se rijetko javljam. Al citam redovnoo. Mi idemo na more, na krajnji jug, k mojima. Jedva čekam, idemo početkom 7. Baš se veselim :)) mislim da moze to beba, radit cemo pauze, temperatura u autu ce biti okej. Mislim da ce sve biti dobro. 😊😊
Ja moram priznati, otkad su grčevi stali (ima sigurno 2, 3 tjedna, mozda i vise), bas uzivam s njim. I super mi je sto se sam zna zabaviti u gymu, bude tamo po par sati 🙈 i naravno, okretanje na bok mu je sad glavna zanimacija 😊
Blighted ovum, 6/2020, 10. tt 💔
Rainbow baby 🌈🙏 7/2020 ❤️
Thera normalna su jaca krvarenja kod prvih par menstruacija i da traju duze, kasnije to dode opet u normalu. 😉
.
Kety i ostale mame koje znaju - zatvor popila sam jucer 2 caja od kamilice (jedan sa 2 zlicice secera, drugi sa 3 zlicice) i litru soka od jabuke...navecer sam ja zavrsila na wc-u, a malena se jos nije pokakala. Muce ju vjetrovi, a nikako da se pokaka. Jutros sam popila caj od kamilice za 4 zlicice secera i malo lubenice pojela, sad cu jogurt vocni pojest, muz ce donijet jos jedan sok. Ne znam vise sta da radim..na kraju cu sebe iscistit, a kod nje nema pomaka. 😞 ne znam koliko smijem jos cekati, prosla su 3 dana? Po noci mirno spava i dalje 5 sati u komadu (vise od toga joj ni nedam da spava). I sada spava mirno..sinoc je bila nervozna i puno prduckala (smrdi kao kad se pokaka) i svakih 45 min je trazila papati.
[/ url
Sortiraj odgovore
Najstariji