Mame/bebe proljetnice 2021. 🌸

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    🌺Principessa🌺
    09. Lipanj 2021. 08:45

pupetta

Jutro, drage mame! ❤ Bas mi je drago da vam je noc dobro prosla, i nama je bila ok
    Sto mislite od cega je ovo? Nije od komarca jer ima ubod na licu i samo je tamnija roza tockica. Probudio se jutros s ovim, sinoc nije bilo. Pricekat cu pa ako se ne povuce ili pogorsa onda cu zvati pedijatra.
    https://ibb.co/2tRhLSw

Rozo i bijela tockica? Tak moja zna imat. Ja danas idem k pedijatru na prvi pregled pa cu pitati za to. Mi to znamo imat na licu i rijetko na nozi. Zacas se  povuce.
    Slikala sam na svojoj dok je imala,pa cu pokazati.

• MissGraz
    09. Lipanj 2021. 09:08

Hej, hej mame! 🌸 
    .
    Drago mi je da su vas nasmijale moja mama i svekrva! 😇
    A prica o sprovodu - ajmeeee majkooo 😱 ja bi valjda skandal napravila. 😂 
    .
    Ines, kosica joj je wow. 😍 Po svemu se vidi da je posebna beba. 
    Slazem se sa elsom - koliko si god spreman prigrliti neko stanje i skulirati se to nema veze s tim koliko ce beba plakati. Ima mozda veze s tim jedino kako ces ti to dozivljavati i podnositi. Mozda u jednom ill par slucajeva beba. Ali kad beba place svaki dan, vise od 15 sati, da si najspremniji na svijetu nakon nekog vremena uhvatit ce te i nemoc i muka i ne znam ni ja kakvi osjecaj skupa sa tjeskobom. Onda ces doci ovdje i procitati takav post i upitati se sto to s tobom nije u redu?! Recept da padnes u depru. Ne kazem da nije Ines imala takvih situacija i da ih treba dijeliti s nama, ne mora naravno… svatko pise o onome sto zeli… ali to nas i dovodi do toga da zivimo u svijetu gdje nam nesto necije izgleda savrseno samo zato sto se ne vidi ispod povrsine i dolazimo do toga da preispitivamo sebe i trazimo si mane i nabijamo si komplekse. Vec sam odavno rekla da se na neke stvari ovdje ne trebamo referirati ukoliko nemamo rijec podrske i razumijevanja. Ja mislim da bi bilo pametnije da se svi toga drzimo i da ostanemo vesela druzina. 😇 no hard feelings. 
    .
    Mi zadnja dva dana kao da smo opet dobili grceve. Ljudi moji ona je toliko plakala prekjucer da to nije bilo normalno, grcila se, stenjala… na kraju kad se pokakala - novo dijete. Ista stvar jucer. Pa ja sam mislila da je to iza nas?!?!? Ona bez problema kaki vec mjesec i vise dana. Vrtim u glavi sto sam mogla pojesti da joj ne odgovara… ali zaista nista neuobicajeno. Tocno me strah danasnjeg dana… 😢 
    Tako da… sto se tice spremnosti na bebu - nikako nisam bila spremna na ovo sto je doslo iza trudnoce! Mislila sam da je porod najtezi dio, ali oooo kako sam se grdno zeznila! 
    .
    ruzice, ajde jos mjesec dva, da oni stasaju malo, pa se mozemo dogovoriti za setnju i kavu i jadati se do mile volje ako si za. Meni kazu da sam odlican “slusac”. 😂 
    Avama, zao mi je da se tako mucite. Nadam se da ce biti bolje!  💜 
    Jagodice, super da je sve ok na pregledu, bravo!  
    Kety, stvarno si mama zmaj! 💪🏻
    Girl, Blossom, MareiKate, Bebano, Ruska, Ridja i Elladanse drago mi je da ste se malo javile! 🌸 
    .
    Ja tipkam ovo dok mi ona visi na sisi i spava. 😅 Ugodan dan svima! 

MareiKate
    09. Lipanj 2021. 09:10

Emmie zubi mogu mučiti dugo prije nego izbiju, jednostavno ih smeta. Prošla sam to s prvom curkom, svaki zub smo čekali tjednima i prolazili show.
    Ja sam sigurna da su nama sad zubi jer osim što je počeo gristi igračke, kad uzme moj prst i stavi ga u usta ne cucla ga nego baš trlja i stišće desni. Uz to, bolno deranje, a nisu grčevi... Curka mi je prvi zub dobila s 5 mjeseci a kažem tjednima smo ga čekali ga probije i jako ju je mučio. 

• MissGraz
    09. Lipanj 2021. 09:11

E da… hvala na preporukama za flastere i mrezicu za kolica u DM-u! Ne znam tko je to napisao. Svakako puno hvala, jucer smo to kupili i nije nas ujeo nijedan komarac cijeli dan! 💪🏻

Jagodica125
    09. Lipanj 2021. 09:35

Dobro jutro, mamice i bebice!👋 malisa, ja i pas danas soliramo 👶🐶🤗 cista pelenica, presvucen, papao, bili u gymu i sad drijema u gnijezdu.
    .
    Ja se zaista divim vama mamicama koje imate bebice i jos djecice, mamice cije bebice muce grcevi 👏 ja sam isto htjela kao Ines napisati da ja dobro "hendlam" kad moj malisa place. Kao prvo pokusavam se ne dati "izluditi" kad krene plac, koji je kod mog malise zaista rijetko🙏 najcesce ako je gladan, a presvlacenje traje predugo, ako je prestimuliran, izmoren i nemre zaspat... pokusam biti proaktivna i smirena, jer si mislim dvoje nas van sebe nemre pomoc, ja mama moram ostat mirna. Ne muce nas grcevi, niti zubici jos...
    .
    Ali isto tako znam da plac zna izluditi🤯 ima trenutaka kad jw dragi doma ili baka servis kad place, ja se moram ici barem.na 2min u kupaonicu umit i resetirat hladnom vodom🧊
    .
    Podsjecam se stalno da su ovo sve faze, sve je prolazno, sad je super, mozda nas zato zubici budu morili🤷‍♀️ vidjet cemo. Idemo dan po dan🧡

🌺Principessa🌺
    09. Lipanj 2021. 10:06

Jagodice, jel tvoj Fran samo na AD-u? Jel mu dajes malo caja sad kad su vrucine?
    Pitat cu sad pedijatra dok idemo svakako,ali da pitam i tebe kak ti radis 🥰

pupetta
    09. Lipanj 2021. 12:47

🌺Principessa🌺

pupetta

Jutro, drage mame! ❤ Bas mi je drago da vam je noc dobro prosla, i nama je bila ok
    Sto mislite od cega je ovo? Nije od komarca jer ima ubod na licu i samo je tamnija roza tockica. Probudio se jutros s ovim, sinoc nije bilo. Pricekat cu pa ako se ne povuce ili pogorsa onda cu zvati pedijatra.

Rozo i bijela tockica? Tak moja zna imat. Ja danas idem k pedijatru na prvi pregled pa cu pitati za to. Mi to znamo imat na licu i rijetko na nozi. Zacas se povuce.

Ajde pliz javi sto on kaze ako ti nije problem 

Baby P 03/21 💙

🌺Principessa🌺
    09. Lipanj 2021. 12:57

pupetta

🌺Principessa🌺

pupetta

Rozo i bijela tockica? Tak moja zna imat. Ja danas idem k pedijatru na prvi pregled pa cu pitati za to. Mi to znamo imat na licu i rijetko na nozi. Zacas se povuce.

Ajde pliz javi sto on kaze ako ti nije problem

Evo nas. Kaze da je to sve normalno, pokazala ja slike tih ko gnojnih tockica a okolo crveno i kaze da ce to proc samo od sebe, da mlgu s kamilicom ili fizioloskom,a ne moram s nicim tretirat ako necu
    Taman ju skinem tamo i vidim na nozi tockicu.. cekam doktoricu 10ak min dok je sestra sve upisala i ocu pokazat doktorici a na nozi vise nista😣 a taman si mislim sad cu pokazat i pitat..reko nista, trazi slike po mobitelu😅 

.
    Pregled prosao dobro,sad idemo zvat za kukove, dohranu moramo svaka tri sata po 90ml jer je premalo dobila. Caj ilo voda na zlicicu tek tolko dok su vrucine. Narasla 3 i pol cm u mj dana, ali je premalo dobila, tak da moramo vise papati. Preko dana svaka tri sata,a preko noci ako se ne probudi na tri sata,onda pricekat i dat joj na 4-5 sati, ne mora se striktnk budit ju na 3 sata jer bude stres i meni i njoj i ne budemo se uopce naspavale. Na pikicu idemo tek 12.8 jer je sestra na godisnjem,a iduci redovni pregled je 8.7 

• NeverEver
    09. Lipanj 2021. 13:47

Ines prekrasna kosica! Moj brat je imao tako do 1.godine! I veeeelike plave oci. Prekrasno! Onda je kosica poplavila i dan-danas je plavusa samo ima guuustu narancastu bradu.
    .
    Tockice - to je normalno i ne tretira se s nicim, prodje. Mi nemamo vise ni tockice od hormona ni ove koje kao ubod komarca izgledaju.
    .
    Cajevi i voda - konzultirala sam se, s tim bas treba pazit, nebi na dudu nisz smjeli dobit do 6.mj.zivota jer nisu razvijena crijeva, mogli bi imat problema kasnije u zivotu. Lussi osobito ako beba nije dobila dovoljno na tezini nebi trebala davat vode ili caja.. 
    .
    Moj je danas prava beba, tocno se vidi da je zavrsila neka faza rasta i sav je "odrasliji". Spava, jede kratko ali puno i onda 1 sat gugutanja, smijanja, pricanja 💜💜💜 pa ga premotam, malo baby gym, malo plesemo, opet papa i zaspe. I tak u krug. Divno nesto. Imam osjecaj da me kuzi, ja polako kuzim njega.. super je. Naravno, znam da dolaze i drugaciji dani ali ovi su super 😍

• ertzui
    09. Lipanj 2021. 13:56

Cure opet ja ko padobranac. 🙈
    Danas joj je otpao pupak, bilo je maaalo krvavo i kao bijela tocka se vidi unutra, a pupak je izbocen malo van. Dal je nekome od vas tako bilo i dal je to u redu? 
    https://ibb.co/D9xx8fD
    ...ovo bijelo sto vidite je predpostavljam vernix  jer u bolnici ih tu ne kupaju kao u hr. Ja je prebrisem blazinicom i toplom vodom, da ne mislite da ju ne kupam tj prebrisem ju. Kupat ce sad nakon par dana dok pupak zaraste. 😊 receno mi je stapicem za usi namocenim u vodu prebrisati oko pupka. Sad kad je otpao malo sam izvana samo stapicem prosla..unutra me strah cackati. Prekrila sam joj to kompresom.

[/ url

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.