Mame/bebe proljetnice 2021. 🌸

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • ružica
    08. Lipanj 2021. 22:38

Avama,

Moj je večeras umjesto 180 ml popio više od 250 ml mlijeka, nervozan... pretpostavljam skok s 3 mjeseca.
    Stalno nešto.

👩 37, amh 6.2.pmol
    👨 33 ,normospermia
    26.09.2022. ET (trodnevni, osmostanični)
    5+3 🙏❤️

MareiKate
    08. Lipanj 2021. 22:38

Kod nas su evo drugi dan problemi zbog zuba, znači horor. Dere se gore nego s grčevima, i još dok se dere nešto mrmlja zvuči kao da priča arapski 😅 jadan zapomaže, katastrofa 🥴 jadan ništa nije spavao danas, ama ništa, čak ni na rukama, evo tek sad nakon sto godina deranja, ne vjerujem da će potrajati san 😵

• ružica
    08. Lipanj 2021. 22:46

Mareikate,

Ma kako već zubi⁉️
    Koje simptome ima pa misliš da je zub?

👩 37, amh 6.2.pmol
    👨 33 ,normospermia
    26.09.2022. ET (trodnevni, osmostanični)
    5+3 🙏❤️

• avama
    08. Lipanj 2021. 23:11

ružica

Avama,

Moj je večeras umjesto 180 ml popio više od 250 ml mlijeka, nervozan… pretpostavljam skok s 3 mjeseca.
    Stalno nešto.

Pa ovo je uzas. Bio je zaspao do ka tipkala, pa se opet probudio i kao ne zeli spavati. I ja placem skupa s njim i pitam se sta krivo radim, ne znam uspavati svoje dijete. A pokakao se posteno prije sat vremena i mislim da sad nisu grcevi. Sve strah sta ce biti sa zubima, ali vidim da si stalno s jezikom cese dole. 
    Uf kako je nervozan. Mislim da kad prodju grcevi on nece biti nesto bolja beba jer je naucio da ga se nosi. 
    Jucer ga nosi deda, i kao neato malo se ljuti i ja kazem da fa jos malo nosi i prodjem pored njih i kad je on skuzio da ga necu uzeti tako je zaplakao i zacvilio da ja nisam vjerovala.

• avama
    08. Lipanj 2021. 23:13

I sta nam se dogodilo. Rekla nam je pedijatrica da kao ima malo zalezanu glavicu u lijevu stranu jos iz trbuha i da ga stavljam spavat na desnu stranu i tako sam ja ova dva tjedna stavljala njega na deanu stranu i sad lijepi drzi glavicu na desnu stranu nekako malo ukoso. Bas sam ljuta. Sad uopce ne znam kako to ispraviti. Pokusat cu ga sad na lijevu stranu stavljat. 

Ines
    09. Lipanj 2021. 00:01

Hej drage moje, cini mi se da je retrograndni merkur poceoo 😲🤣 sta da vam kazem da mi Nea nije jutros od 9h do pola 3 uopce htjela zaspat, a inace nema s tim problema. Inace ima spavanac od 7-10h i od 12-2, pola 3. Nije plakala nit nista. Vise je samo kenjkala i eto valjda joj se nije spavalo, mislim spavalo joj se jer je vjecito trljala okice i zijevala, al eto nije mogla zaspat. Dok se posteno nije izmorila u gymu i kolicima sa igrackicama. Uspavljivala sam je bar 5 puta, al kad sam skuzila da od toga nema nista, samo sam ju pustila da se dooobro izmori i eto spavala mi vani u kolicima 3h..
    Inace spava mi svakako u zadnjih dan, dva. I po 3h, pa po sat. Dal su zubi ili sto ne znam. Mada nema sto drugo bit osim zubi 🤔 ili eventualno regresija sna, mada prije bih rekla da su zubi jer nenormalno slini, stalno mora nesto imat u ustima i kad joj prodem prstom po celjusti basse vidi da joj pase, da uziva. A i gornje jedinice se full bijele.
    Inace ovako je skroz dobra i vesela, nasmijana beba 😊🥰

Avama - trebala si ga "rostiljat". Znaci jedno spavanje na jednu stranu, drugo na drugu. Jedino tako ces dobit simetricnu glavicu. Cim ti forsas jednu stranu sasvim logicno je da ce se opet i ta ulezati. Nea je imala desnu stranu zalezanu i samo smo ju okretali, lijevi bok, desni bok, leda i tako u krug. Rijesili problem u 10tak dana. 

Nea 💗

Ines
    09. Lipanj 2021. 00:02

Girl - bome kod nas u Slavoniji, bar u ovom mom dijelu nije jos tako toplo da bi bila bez hlacica samo u bodiju. Cak ni za kratki rukav bas nije svaki dan, posto smo odmah ispod sume dosta je hladnjikavo. Tak da smo mi na kratkom rukavu bili samo dva dana preko dana, hlacice i carapice. Evo danas mi je prvi put bila vani i bez carapica. Inace za spavanje dugi rukav bodi i hlacice. Spava uvijek bez carapica i tanju dekicu prebacim preko. Jer kod nas se izjutra temp u kuci spusti nekad i na 22° pa nije bas extra toplo da mi bude samo u bodiju ili bez dekice.

Cvjetakzanovijetak - nekidan sam pisala o tome. Ja sam imala vaginalni porod bez sivanja i imali smo odnos nakon ravno 60 dana od poroda. Sto bi bilo negdje oko 8tj nakon. Krvarila sam 45dana, bila bez krvarenja tj dana i dobila mengu koja je trajala oko 9 dana, nakon toga smo se i sexali prvi put. I od tad se bas cesto i ooodlicno nam je. Usupt ja na pregledu jos nisam bila 😝 gin mi na godisnjem do 14.6. tek onda zovem za termin.

Buckaste bebe - bome moja nije u toj kategoriji. Ima kulencice po rukicama i nogicama, al nema podbradak i daleko je ona od bucke. Bit ce vitka na mamu i tatu 😝 jer kaze i mama i sveki da ni ja ni muz nismo bili bucmaste bebe, pa je valjda povukla i ona.

Nea 💗

Emmie
    09. Lipanj 2021. 00:03

MareiKate, nećeš vjerovati, ali i moja malena to radi, pola plače, pola se žali kao da nešto govori. Rukice su non stop u ustima, sa prstićima pritišće donje desni. Isto tako na desnima vidim dvije crtice. A slini, da ti i ne govorim. I ja sumnjam na zubiće. 
    Avama, poslije nesprospavanog dana, nadam se da će maleni imati mirnu noć. Ne znam zašto neke bebe plaču više, neke manje ali to će proći dok malo budu veći. Držite se samo.
    Moja je odspavala od 9:30 ujutru do 8:30 navečer 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️, sa 3 hranjenja, tako da sam vam ja opet dežurna u noćnoj smjeni. Pokušavam pomjerati vrijeme njenog spavanja, a poslije toga uvesti rutinu. 
    Ne mogu ovako. Nedostaje mi svjetlost i dan. Biti budan cijelu noć je tako depresivno ☹
    .
    Rita88 drago mi je da si se javila i da je malena Ena super podnijela cijepivo za rotu! 🤗

Ines
    09. Lipanj 2021. 00:03

Kosica - Nei je baas duga i odavno joj vec ide preko usiju, al ne zelimo ju sisat i ni necemo. Odozada smo joj vec par puta vezali repic onda mozete mislit koliko joj je duga. I da cini mi se da je Jagodica pisala ako se ne varam da joj Fran ima ridu kosicu, e pa nasa Nea isto, tooliko je crvena da je prelijepo vidjet, a tek na suncu ljudi mojii 😲 povukla gene na tatu 👍 nas crvendac mali. Jos k tome ima plave okice i ako joj ostanu bit ce bas posebna jer samo 2% ljudi na svijetu ima plave oci i crvenu kosu. A boja ociju joj se jedino moze promijenit u zelenu jer ja imam nekave izmedu plave i zelene. Tako da opet ce bit posebna, jos k tome ima veeliku sansu za blijedu put. Ja sam blijeda, i nikada se ne suncam jer se meni toliko svida moja put da ju ne zelim potamnjivat suncem. Obozavam ljude s blijedom puti. Tak da da, eto inace ne stavljam Neine slike nigdje, al evo da vidite samo tu predivnu kosicu 🥰🥰 https://ibb.co/BZ1hxNR

Nea 💗

Ines
    09. Lipanj 2021. 00:23

Spremnost na bebu - ja jos takvu mamu nisam upoznala. Jer realno kako mozes biti spreman na nesto o cemu nemas pojma i sto jos nisi iskusio. Ja bih to najbolje docarala kao s voznjom auta. Netko tko nikada nije vozio, kako moze bit spreman kada nikada nije sjeo za volan. Jer ja sam bila ta koja se extremno plasila voznje, a otkad imam vozacku malo rec da obozavam voznju. Eto tako je i za majcinstvo. 
    Da sam bila spremna na trudnocu jesam itekako, jer smo mi planirali i desilo se bas kada smo to i zeljeli hvala Bogu 🙏 
    Ali na majcinstvo tesko da netko moze bit spreman. Doduse ja sam onaj tip mame koja nije toliko osjetljiva na plac svoje bebe, znam ovo mozda zvuci cudno. Ali mene njezin plac ne pogada kao recimo Ruzicu, AnaAn ili neku drugu majku. Mada vjerujem da ima i do toga kakva je bila trudnoca i sam porod. Ne da me ne boli taj njezin plac, al nisam tjeskobna kad ona place, nisam ona mama koja ce plakat kad i beba place. Ja sam onaj tip koji je skuliran i odmah trazi kako rijesit problem, ne dopustam si da me taj njezin plac dovede do neke emotivne granice. Netko bi mozda rekao ti si hladna, ne nisam hladna vec eto jednostavno ima nas mama koje mozemo to podnijeti bolje nego neke druge majke. Mislim da je takav moj pristup jako puno pomogao ovome gdje smo sada..da je Nea po cijele dane nasmijana, cak i kad je najumornija ona ce se smijati kao da se tek probudila. Da je dobro raspolozena vecinu vremena. Da sam bila spremna na to sto me ceka kao majku, ne nisam, ali skromno tvrdim da sam se dosta dobro snasla u svemu tome i nekako prigrlila sva dosadasnja stanja takva kakva jesu. Kad sam bila u baby bluesu prihvatila sam to, kad su nju patili grcevi i kad je bila nervozna na ovaj novi vanjski svijet prigrlila sam to tako kako je i isle smo dan po dan. Samo treba bit nacisto sa samim sobom i sve ce biti punoo lakse 👍

Nea 💗

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI