Mame/bebe proljetnice 2021. 🌸

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Ines
    09. Lipanj 2021. 00:02

Girl - bome kod nas u Slavoniji, bar u ovom mom dijelu nije jos tako toplo da bi bila bez hlacica samo u bodiju. Cak ni za kratki rukav bas nije svaki dan, posto smo odmah ispod sume dosta je hladnjikavo. Tak da smo mi na kratkom rukavu bili samo dva dana preko dana, hlacice i carapice. Evo danas mi je prvi put bila vani i bez carapica. Inace za spavanje dugi rukav bodi i hlacice. Spava uvijek bez carapica i tanju dekicu prebacim preko. Jer kod nas se izjutra temp u kuci spusti nekad i na 22° pa nije bas extra toplo da mi bude samo u bodiju ili bez dekice.

Cvjetakzanovijetak - nekidan sam pisala o tome. Ja sam imala vaginalni porod bez sivanja i imali smo odnos nakon ravno 60 dana od poroda. Sto bi bilo negdje oko 8tj nakon. Krvarila sam 45dana, bila bez krvarenja tj dana i dobila mengu koja je trajala oko 9 dana, nakon toga smo se i sexali prvi put. I od tad se bas cesto i ooodlicno nam je. Usupt ja na pregledu jos nisam bila 😝 gin mi na godisnjem do 14.6. tek onda zovem za termin.

Buckaste bebe - bome moja nije u toj kategoriji. Ima kulencice po rukicama i nogicama, al nema podbradak i daleko je ona od bucke. Bit ce vitka na mamu i tatu 😝 jer kaze i mama i sveki da ni ja ni muz nismo bili bucmaste bebe, pa je valjda povukla i ona.

Nea 💗

Emmie
    09. Lipanj 2021. 00:03

MareiKate, nećeš vjerovati, ali i moja malena to radi, pola plače, pola se žali kao da nešto govori. Rukice su non stop u ustima, sa prstićima pritišće donje desni. Isto tako na desnima vidim dvije crtice. A slini, da ti i ne govorim. I ja sumnjam na zubiće. 
    Avama, poslije nesprospavanog dana, nadam se da će maleni imati mirnu noć. Ne znam zašto neke bebe plaču više, neke manje ali to će proći dok malo budu veći. Držite se samo.
    Moja je odspavala od 9:30 ujutru do 8:30 navečer 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️, sa 3 hranjenja, tako da sam vam ja opet dežurna u noćnoj smjeni. Pokušavam pomjerati vrijeme njenog spavanja, a poslije toga uvesti rutinu. 
    Ne mogu ovako. Nedostaje mi svjetlost i dan. Biti budan cijelu noć je tako depresivno ☹
    .
    Rita88 drago mi je da si se javila i da je malena Ena super podnijela cijepivo za rotu! 🤗

Ines
    09. Lipanj 2021. 00:03

Kosica - Nei je baas duga i odavno joj vec ide preko usiju, al ne zelimo ju sisat i ni necemo. Odozada smo joj vec par puta vezali repic onda mozete mislit koliko joj je duga. I da cini mi se da je Jagodica pisala ako se ne varam da joj Fran ima ridu kosicu, e pa nasa Nea isto, tooliko je crvena da je prelijepo vidjet, a tek na suncu ljudi mojii 😲 povukla gene na tatu 👍 nas crvendac mali. Jos k tome ima plave okice i ako joj ostanu bit ce bas posebna jer samo 2% ljudi na svijetu ima plave oci i crvenu kosu. A boja ociju joj se jedino moze promijenit u zelenu jer ja imam nekave izmedu plave i zelene. Tako da opet ce bit posebna, jos k tome ima veeliku sansu za blijedu put. Ja sam blijeda, i nikada se ne suncam jer se meni toliko svida moja put da ju ne zelim potamnjivat suncem. Obozavam ljude s blijedom puti. Tak da da, eto inace ne stavljam Neine slike nigdje, al evo da vidite samo tu predivnu kosicu 🥰🥰 https://ibb.co/BZ1hxNR

Nea 💗

Ines
    09. Lipanj 2021. 00:23

Spremnost na bebu - ja jos takvu mamu nisam upoznala. Jer realno kako mozes biti spreman na nesto o cemu nemas pojma i sto jos nisi iskusio. Ja bih to najbolje docarala kao s voznjom auta. Netko tko nikada nije vozio, kako moze bit spreman kada nikada nije sjeo za volan. Jer ja sam bila ta koja se extremno plasila voznje, a otkad imam vozacku malo rec da obozavam voznju. Eto tako je i za majcinstvo. 
    Da sam bila spremna na trudnocu jesam itekako, jer smo mi planirali i desilo se bas kada smo to i zeljeli hvala Bogu 🙏 
    Ali na majcinstvo tesko da netko moze bit spreman. Doduse ja sam onaj tip mame koja nije toliko osjetljiva na plac svoje bebe, znam ovo mozda zvuci cudno. Ali mene njezin plac ne pogada kao recimo Ruzicu, AnaAn ili neku drugu majku. Mada vjerujem da ima i do toga kakva je bila trudnoca i sam porod. Ne da me ne boli taj njezin plac, al nisam tjeskobna kad ona place, nisam ona mama koja ce plakat kad i beba place. Ja sam onaj tip koji je skuliran i odmah trazi kako rijesit problem, ne dopustam si da me taj njezin plac dovede do neke emotivne granice. Netko bi mozda rekao ti si hladna, ne nisam hladna vec eto jednostavno ima nas mama koje mozemo to podnijeti bolje nego neke druge majke. Mislim da je takav moj pristup jako puno pomogao ovome gdje smo sada..da je Nea po cijele dane nasmijana, cak i kad je najumornija ona ce se smijati kao da se tek probudila. Da je dobro raspolozena vecinu vremena. Da sam bila spremna na to sto me ceka kao majku, ne nisam, ali skromno tvrdim da sam se dosta dobro snasla u svemu tome i nekako prigrlila sva dosadasnja stanja takva kakva jesu. Kad sam bila u baby bluesu prihvatila sam to, kad su nju patili grcevi i kad je bila nervozna na ovaj novi vanjski svijet prigrlila sam to tako kako je i isle smo dan po dan. Samo treba bit nacisto sa samim sobom i sve ce biti punoo lakse 👍

Nea 💗

Lunica
    09. Lipanj 2021. 01:16

Ines

Spremnost na bebu - ja jos takvu mamu nisam upoznala. Jer realno kako mozes biti spreman na nesto o cemu nemas pojma i sto jos nisi iskusio. Ja bih to najbolje docarala kao s voznjom auta. Netko tko nikada nije vozio, kako moze bit spreman kada nikada nije sjeo za volan. Jer ja sam bila ta koja se extremno plasila voznje, a otkad imam vozacku malo rec da obozavam voznju. Eto tako je i za majcinstvo.
    Da sam bila spremna na trudnocu jesam itekako, jer smo mi planirali i desilo se bas kada smo to i zeljeli hvala Bogu 🙏
    Ali na majcinstvo tesko da netko moze bit spreman. Doduse ja sam onaj tip mame koja nije toliko osjetljiva na plac svoje bebe, znam ovo mozda zvuci cudno. Ali mene njezin plac ne pogada kao recimo Ruzicu, AnaAn ili neku drugu majku. Mada vjerujem da ima i do toga kakva je bila trudnoca i sam porod. Ne da me ne boli taj njezin plac, al nisam tjeskobna kad ona place, nisam ona mama koja ce plakat kad i beba place. Ja sam onaj tip koji je skuliran i odmah trazi kako rijesit problem, ne dopustam si da me taj njezin plac dovede do neke emotivne granice. Netko bi mozda rekao ti si hladna, ne nisam hladna vec eto jednostavno ima nas mama koje mozemo to podnijeti bolje nego neke druge majke. Mislim da je takav moj pristup jako puno pomogao ovome gdje smo sada..da je Nea po cijele dane nasmijana, cak i kad je najumornija ona ce se smijati kao da se tek probudila. Da je dobro raspolozena vecinu vremena. Da sam bila spremna na to sto me ceka kao majku, ne nisam, ali skromno tvrdim da sam se dosta dobro snasla u svemu tome i nekako prigrlila sva dosadasnja stanja takva kakva jesu. Kad sam bila u baby bluesu prihvatila sam to, kad su nju patili grcevi i kad je bila nervozna na ovaj novi vanjski svijet prigrlila sam to tako kako je i isle smo dan po dan. Samo treba bit nacisto sa samim sobom i sve ce biti punoo lakse 👍

Da je meni jedno dijete pisale bi i ja pricice...uzivajte dok imate samo jedno..setajte, odmarajte, uzivajte...sto reci...i ja sam fosta skuliranija sad nwgo s prviim al ono..vrijeme koje imas tad i sad ovo je neusporedivo..ja ga uopce nemam sad🤣al zato imam kucnu pomocnicu jer mi fali ruku🤣🤣 
    Jeau se javljale mom i palonkica??

ᗰIᕼᗩᗴᒪ 6.5.2021.

• Elsa
    09. Lipanj 2021. 01:26

pupetta

Elsa, mislim da si ti nedavno pisala. Smiju li se lavanda i limun u difuzor s tako malim bebama? Mislim moj ce sad 3.mj. pa koliko kuzim to je ok?
    Idemo uskoro na selo i tamo ima jaaako puno komaraca pa se zelim opskrbiti.
    Btw vidjela sam u Dm-u flastere Mosquitan koji se zalijepe za krevetic ili kolica i navodno tjeraju komarce

3 mj može...ali moraju biti prava 100% čista ulja...ja ostavim pola sata u prostoriji pa ugasim kad dodjem s bebom...tako sam i s prve dvije...i imam i blendove koje bebe mogu pa znam njih upaliti prije spavanja...

• Elsa
    09. Lipanj 2021. 01:48

Ines…oprosti, ali meni je ovo fkt smiješno...možeš ti prigrliti stanja kako dolaze i biti totalno cool, ali nemaš pojma kako je imati bebu koja cim je odložis place da vise ne možeš slušati taj plac jer se proteze kroz cijeli fucking dan i pitala bih te bi li bila “kao mi” mame koje
    taj plac pogađa kad bi kad se oglušis na njega beba poljubicastila u licu da ti se čini da će ostati bez zraka...
    Drago mi je stvarno šta imaš bebu u kojoj možeš uživati, ali shvati da tvoji postovi nekad mogu mamu kojoj je ovo prvo dijete i koja prolazi kroz takav period baciti u još veću depru...bar bih se ja tako osjećala da sam to čitala kad sam rodila prvi put...
    Ruzice, Avama…ne radite apsolutno ništa krivo, imate takve bebe i taj period će proći...imam je ja i sada, ali ništa drugo nisam ni očekivala ovaj put😂sretna sam ako ne vrišti dok je nosim...doslovno cim je odlozim krene vrištanje, a sve je budnija i budnija po danu...nisu ni grčevi ni zubi...tko zna šta ju smeta...možda je ova glupa južina🤣a di su još ove druge dvije...nema muza koji cijeli dan radi, nema baka servisa jer i oni rade...jbg tako nam je grah pao, ali obećavam da će biti bolje...naci ćete zajednički jezik🤗

Ines
    09. Lipanj 2021. 02:14

Elsa

Ines…oprosti, ali meni je ovo fkt smiješno…možeš ti prigrliti stanja kako dolaze i biti totalno cool, ali nemaš pojma kako je imati bebu koja cim je odložis place da vise ne možeš slušati taj plac jer se proteze kroz cijeli fucking dan i pitala bih te bi li bila “kao mi” mame koje
    taj plac pogađa kad bi kad se oglušis na njega beba poljubicastila u licu da ti se čini da će ostati bez zraka…
    Drago mi je stvarno šta imaš bebu u kojoj možeš uživati, ali shvati da tvoji postovi nekad mogu mamu kojoj je ovo prvo dijete i koja prolazi kroz takav period baciti u još veću depru…bar bih se ja tako osjećala da sam to čitala kad sam rodila prvi put…
    Ruzice, Avama…ne radite apsolutno ništa krivo, imate takve bebe i taj period će proći…imam je ja i sada, ali ništa drugo nisam ni očekivala ovaj put😂sretna sam ako ne vrišti dok je nosim…doslovno cim je odlozim krene vrištanje, a sve je budnija i budnija po danu…nisu ni grčevi ni zubi…tko zna šta ju smeta…možda je ova glupa južina🤣a di su još ove druge dvije…nema muza koji cijeli dan radi, nema baka servisa jer i oni rade…jbg tako nam je grah pao, ali obećavam da će biti bolje…naci ćete zajednički jezik🤗

Meni uopce to nije bila namjera nekog bacit u depru. Al nisam znala da se ne smijem nadovezat na neku temu na koju zelim 🤔 i da vjeruj itekako sam prosla taj period placa i nedostatka zraka, koliko puta mi se samo znala zacenit da bi joj puhali u lice da nadode. Cak i sa 12 dana starosti zavrsili na hitnoj u 2 ujutro jer je plakala 5h bez prestanka 3 dan za redom i nismo znali sto bi. Ali ja ne pisem na ovom forumu uvijek i sve, prema tome ako nesto nisam pisala to ne znaci da nisam prosla u nekom momentu. Tak da, molim te nemoj sudit nekome ako je nesto napisao na neku temu, a ne znas cijelu pricu, kao sto nitko od nas tu ne zna niciju pricu u potpunosti. Sigurno ne bih pisala nesto sto nisam prosla. Hvala Bogu pa je to trajalo kratko. Ne zelim da se krivo shvati, al i mene su prale razne emocije i hormoni, pa se nisam ni naciju pricu uhvatila ono tipa da cu se jos vise ubedirat. Nismo sve iste i ima nas hrpa razlicitih mama i zena. 

Nea 💗

kety992
    09. Lipanj 2021. 06:15

Tema zubici - vidim da pisete o slinici i rukicama...itd..cure drage kolko god je meni izgledalo na mojima da im se bijele gornje jedinice,izasle su im prve donje dvije jedinice 🤣🙈 curki sa tocno 5 mj,a sinu sa 3mj i 10 dana...i to sinu onak nenadano..skuzila sam jer me ugrizo za bradavicu 😒🙄🤯 Rukice trpaju sve bebe u usta...a proces zubica vam stvarno moze potrajat....evo malena od sogice ima 6 mj..trpa u usta od 3 mj a zubica nigdje...🤷‍♀️ od seke malac isto tak 9 mj ni jedan zub...a slini pojacano od 2mj...🤔 doci ce zubici,necete ni primjetit 😅

https://lb1f.lilypie.com/sLAfp2.png

Emmie
    09. Lipanj 2021. 06:21

Kety992 moja prva curka je dobila prvi zubić na prvi rođendan 😆

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.