Emmie - moja se dosta cesto tako zagleda, al nije pospana, cak nit blizu toga. Tak da nije uvijek znak pospanosti, bar ne kod nas..onak obicno se zagleda i samo odjednom siroki osmijeh. Evo primjera od danas, bili na terasi i okrenuli ju da gleda nebo i vrbe, posto imamo uz terasu dvije velike vrbe posadene. I ona se tak duboko zagledala u nju, zvala ju ma nista, pricam ma nista, zatresem granu ona baci osmijeh kao da sam napravila ne znam ni ja sto 🤣🙈

Nea 💗
Priprema bocice s AD - mi kupujemo vodu za Neu jer u ovoj nasoj ima previse kamenca. Imam dvije termosice, u jednoj mi je uvijek vruca voda, u drugoj mlaka. Kombiniram dok ne dobijem temp koju trazim, al vec znam napamet (inace za mame koje mjere temp, vec ako niste sigurne da li je prevruca voda, brzi nacin vam je da si kapnete vodu na zapesce ili pregib lakta, ako je vama vruce onda je i bebi). Mi nikada nismo koristili termometar za mjerit temp vode za hranu. Samo ovako na zapesce ispocetka, al sad vec znam pa ne radim ni to jer znam koji objer vruce i mlake stavljam na koliko ml. Zatim sipam prah, dobro promuckam i to je to. Ne traje ni punu minutu, mozda pola min max. Bocica mi napraljena nikada mi ne stoji duze od pola sata. Jer obicno mi jede cijelu bocicu odjednom ili na pola, pa ju podignem da si podrigne pa jede drugu polovicu. Ako i ostane bacam i pravim novo ako je jos glada. I kad negdje idemo nikada ne muckam mlijeko da mi bude spremno, jer samim time stoji i nije dobro. Uvijek ide novo. Ako recimo idemo samo na pregled u bolnicu i znam da necemo bit duze od sat, dva, odvojim si vruce vode u bocicu i prah posebno u male one posudice kao za cuvanje izdojenog mlijeka i kad je gladna samo istresem u vodu, smuckam i papica spremna. A ako idemo kod mojih, gdje znam da nas nema citavo popodne, onda idu s nama obje termosice i hrane s odgrabim za onoliko hranjenja koliko znam da ce joj trebat. Ne nosim nista vise jer mama ima kod sebe jednu hranu neotvorenu i znam ako i ponesem malo imam kod nje, mada eto u ova 3 i pol mj niti jednom nismo posegnuti za tom neotvorenom hranom, uvijek imam dosta jer znam koliko mi jede u koje doba dana.
I vec znam kad je vrijeme da pravim bocicu, a da se ne rasplace od iscekivanja. Znaci cim se krene vrpoljit po kreveticu duze od 5min, znam da ce se probudit za 2,3 min ful i onda u tom vremenu dok se jos meskolji, napravim bocicu, ona se probudi onak da vidi jesam tu, uzmem ju, dam joj papat, a ona jos skilji i razbuduje se. Samim time, nema plakanja, nema nervoze i dobro je raspolozena cim je dobila na vrijeme papat i napapala se kako treba.

Nea 💗
Pelenski osip - mi ga hvala Bogu nismo imale. Ali vjerujem da je tome zasluzna moja tehnika presvlacenja. Cesto mijenjanje, znaci kad je pelena i na pola popiskena (imamo indikator vlaznosti jer koristimo od pocetka Pampers premium care) odmah ju skidam i stavljam novu. Brisemo se, kozu nikada ne ostavljam vlaznu (jer gljivice obozavaju toplo i vlazno), posusim ili tetricom ili rukom potapkam i ostavim da se malo "vjetri" par min..da joj koza dise. Preko nje prebacim lagano veliku tetru da nije bas gola gola i tako se malo igramo par min, nakon toga namazem Pavlovicevu u tankom sloju i to je to. Znaci cim vise pustat da guza dise i pustat to podrucje da dobije zraka.

Nea 💗
Jagodica - pitala si za obnavljanje trepki, ricinusovo ulje. Uzmes stapic za usi ili cesljic za trepke kao u maskari sto bude (moze ti posluzit i taj iz maskare, samo ga dobro operi). Natopis stapic ili cesljic u ulje i naneses na korijen trepavica kad ides spavat najbolje da sto duze stoji. Rezultati kod mene bili vidljivi vec nakon tj dana.

Nea 💗
A npr cure na facebooku neku grupu napraviti ako budete za. Ne znam je li to bolji nacin komunikacije jer nemam bas iskustva u tome, ali ne pada mi nista drugo na pamet. Cisto prijedlog...
https://lb1f.lilypie.com/pi8fp2.png
Ines hvala ti ! Izglesa da tvoja Nea super napreduje! Moja se još ne okreće na trbuh, a tek je postala zainteresovana za stopala i pokušava ih dohvatiti.
Lussi....poslala sam zahtjev na Facebook.
Elledanse, ja sam za.

Prihvatila sam vas curke❤️
Elledanse mozemo napravit zatvorenu grupu i kod ulaska pitanje za nick s foruma,da nam nebi u grupu usao netko random i gledao kaj pisemo ili slike bebica

Prihvatila sam vas curke❤️
Elledanse mozemo napravit zatvorenu grupu i kod ulaska pitanje za nick s foruma,da nam nebi u grupu usao netko random i gledao kaj pisemo ili slike bebica
Slazem se u potpunosti 😁 samo za nas grupa
Jutro sa sv.duha, nadam se da je to zadnji dan da smo ovdje, jucer je njemu bio nesto povisen crp popodne, navecer u opadanju, u 8 vade opet da provjere da mozemo tateku kuci 🥰
Jutros nadoslo mlijeka, osjetim da su teske, pokusavamo svaki dan al jucer su mu i dohranu dali, bolje da se ne patimo i on i ja kad rjesenje postoji. ❤️

Cure, sjetite se kada je netko predlagao whatsapp grupu. Većina nas se složila da bi to bilo previše poruka za pratiti, vjerujem da bi isto bilo i sa fejs grupom. A drugo, što mi je nekako i važnije - mi ne znamo niti možemo zamisliti koliko cura/mama nas cita. Mi ni ne znamo i kolikim curama/mamama smo pomogle jer tu pišemo sve vezano za bebice. Ako napravimo grupu bilo gdje, mnoge mame nas neće više pratiti i time će ostati bez naše pomoci/savjeta. Meni je to bas tužno.
A i na forum svatko dodje kada želi, postavi pitanje i zatraži pomoć kada mu treba. Ako predjemo u neku zatvorenu grupu, više nećemo tipkati ovdje i time možda nećemo nekome odg na pitanje jer eto neće znati gdje smo i kako do nas ukoliko se sjeti javiti npr tek za 3 mjeseca.
Ukoliko sve pristanete na neki drugi način dop, i ja ću se pridružiti, ali znam kako je meni bilo kada su se neke teme na forumu ugasile jer su se cure pokupile u neku zatvorena grupu.

Dobro jutro mame drage❤️,
Ja samo znam da želim da i dalje ostanemo u kontaktu obožavam ovu našu malu zajednicu.
Osobno facebook ne volim, ali ako se odlučite naravno da ću se priključiti.
Ines, jako mi je lijepo čuti kako tvoja Nea lijepo napreduje i kako uživate svi zajedno❤️.
Ines, rekla si da ste imale skok s 3.5 mjeseca, pa koji je to skok, taj nije zabilježen u literaturi⁉️
Ne znam da li si popratila ali mi smo radi neviđenog vrištanja pred 4 dana išli na hitnu. To je bio 82 dan od poroda, koji bi to skok bio (ja sam zaključila da je skok jer nikada nije tako vrištao a sutra dan je poceo hvatati igračke). Ne kužim je li to skok zakašnjeli s 10 tjedana ili preuranjeni od 3 mjeseca ili što?
Valkris, ne dojim i ne volim te tablete, ali cu poceti piti kada procjenim da mi je preveliki stres vrištanje, evo vidim da je tebi pomoglo. Do sada sam popila samo jednu od 2 mg i ništa posebno me baš nije smirilo, ali ja sam u trudnoci morala piti normabel od 5 mg radi kontrakcija pa se možda tijelo naviknulo na jaču dozu...
👩 37, amh 6.2.pmol
👨 33 ,normospermia
26.09.2022. ET (trodnevni, osmostanični)
5+3 🙏❤️
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji