Trbuh ima ko balon i samo hoce jesti 😂
Imati cu bebu michelina ako tako nastavimo 😂
Evo curke,ak se koja oce cuti, tu su moji profili🥰
Bilo mi je drago druziti se s vama,skicat cu povremeno❤️ ali cunse sad ipak vise zaokupiti malom Princezicom❤️
9 mjeseci je uz vas brzo proslo, mi smo svoje odradile,sad ide ljepsi period,period majcinstva🌺
Puse svima😘
https://ibb.co/4YYwW34[ibb.co]
https://ibb.co/QM0rPbr[ibb.co]
Eto zahtjev na insti od Darije 😘
I od mene ;)
Heloo mamice evo i mene. Ako cemo gledat skokove kad je vec to tema zadnjih dana onda je moja imala skok ovaj tj i trajao je dobrih 5,6 dana. A evo imamo 3 i pol mj. Kako znam da je skok? Vrlo jednostavno ih prepoznajem. Nervozna, jela bi, a i kad jede nemirna je, razmase se rukicama i nogicama doslovno samo sto ne poleti. Jede male porcije, al jako cesto. Ne spava, budi se cak i preko noci na svaka 2, 2 i pol sata max i pojede svaki put po 90-100ml. Zeli se sto vise nosit i ne voli bit sama. I tako je islo u krug eto negdje od petka, subote do jucer. Od jucer promjena za 360°. Spava opet stari ritam 4,5h, jede normalno, nema one nemirnosti, smije se sad uvijek naglas, nema vise ono samo kes od uha do uha bez tona, brblja 200 na sat i ona najveca promjena okrece se kako god, s boka na bok, s boka na leda, s boka na trbuh, s trbuha na leda, hvatanje svih igracki u gymu i veliko zanimanje i pricanje s njima kao s nama, i jos sto je danas otkrila puzanje, ali unatraske. Ubit nije to sad ono ful puzanje, ne bih rekla ni obicno odgurivanje jer ipak ima pokrete ruku i nogu kao za puzanje. Nea nam se totalno promijenila, nabolje naravno i sve je lakse u smislu igranja kad znas sto zeli i sto ju zabavlja, ali svakako teze jer se moras igrat kad god je budna, tak da nema vise onog slobodnog vremena u smislu kao prvih mjeseci da ju stavim u ljulju i ona promatra. Ona bi sad sve, ziva vatra je postala 🤣🤣 i da jedinice donje i gornje nam se ful bijele ispod celjusti. Takoder ima tehniku za spavanje, kad joj se spava onda se dekicom pokrije skroz do brade. Inace joj dekica bude onako do pasa ili pola trbuha, a kad joj se spava uvijek ju povuce do brade, tako se zabunda, umiri se i onda znamo da je vrijeme za spavanac. Dudu isto sve cesce zna vratit sama u usta, naravno treba ju malo navodit dok nacilja usta, ali pokusava sve vise. Tak da sve mame koje se pate s grcevima i jos malim bebicama, cekajte samo ovaj period i bit ce vam se punoo ljepse i lakse. Barem nama je, jer ona je stvarno super beba i cendra samo kad joj nesto nije po volji ili ako je preumorna. Stvarno sad bas uzivamo s njom 🥰🥰
Nea 💗
Principessa - mi se vec pratimo 👍🥰 evo i moj insta tko https://ibb.co/v3n8zCK
Nea 💗
Emmie - moja se dosta cesto tako zagleda, al nije pospana, cak nit blizu toga. Tak da nije uvijek znak pospanosti, bar ne kod nas..onak obicno se zagleda i samo odjednom siroki osmijeh. Evo primjera od danas, bili na terasi i okrenuli ju da gleda nebo i vrbe, posto imamo uz terasu dvije velike vrbe posadene. I ona se tak duboko zagledala u nju, zvala ju ma nista, pricam ma nista, zatresem granu ona baci osmijeh kao da sam napravila ne znam ni ja sto 🤣🙈
Nea 💗
Priprema bocice s AD - mi kupujemo vodu za Neu jer u ovoj nasoj ima previse kamenca. Imam dvije termosice, u jednoj mi je uvijek vruca voda, u drugoj mlaka. Kombiniram dok ne dobijem temp koju trazim, al vec znam napamet (inace za mame koje mjere temp, vec ako niste sigurne da li je prevruca voda, brzi nacin vam je da si kapnete vodu na zapesce ili pregib lakta, ako je vama vruce onda je i bebi). Mi nikada nismo koristili termometar za mjerit temp vode za hranu. Samo ovako na zapesce ispocetka, al sad vec znam pa ne radim ni to jer znam koji objer vruce i mlake stavljam na koliko ml. Zatim sipam prah, dobro promuckam i to je to. Ne traje ni punu minutu, mozda pola min max. Bocica mi napraljena nikada mi ne stoji duze od pola sata. Jer obicno mi jede cijelu bocicu odjednom ili na pola, pa ju podignem da si podrigne pa jede drugu polovicu. Ako i ostane bacam i pravim novo ako je jos glada. I kad negdje idemo nikada ne muckam mlijeko da mi bude spremno, jer samim time stoji i nije dobro. Uvijek ide novo. Ako recimo idemo samo na pregled u bolnicu i znam da necemo bit duze od sat, dva, odvojim si vruce vode u bocicu i prah posebno u male one posudice kao za cuvanje izdojenog mlijeka i kad je gladna samo istresem u vodu, smuckam i papica spremna. A ako idemo kod mojih, gdje znam da nas nema citavo popodne, onda idu s nama obje termosice i hrane s odgrabim za onoliko hranjenja koliko znam da ce joj trebat. Ne nosim nista vise jer mama ima kod sebe jednu hranu neotvorenu i znam ako i ponesem malo imam kod nje, mada eto u ova 3 i pol mj niti jednom nismo posegnuti za tom neotvorenom hranom, uvijek imam dosta jer znam koliko mi jede u koje doba dana.
I vec znam kad je vrijeme da pravim bocicu, a da se ne rasplace od iscekivanja. Znaci cim se krene vrpoljit po kreveticu duze od 5min, znam da ce se probudit za 2,3 min ful i onda u tom vremenu dok se jos meskolji, napravim bocicu, ona se probudi onak da vidi jesam tu, uzmem ju, dam joj papat, a ona jos skilji i razbuduje se. Samim time, nema plakanja, nema nervoze i dobro je raspolozena cim je dobila na vrijeme papat i napapala se kako treba.
Nea 💗
Pelenski osip - mi ga hvala Bogu nismo imale. Ali vjerujem da je tome zasluzna moja tehnika presvlacenja. Cesto mijenjanje, znaci kad je pelena i na pola popiskena (imamo indikator vlaznosti jer koristimo od pocetka Pampers premium care) odmah ju skidam i stavljam novu. Brisemo se, kozu nikada ne ostavljam vlaznu (jer gljivice obozavaju toplo i vlazno), posusim ili tetricom ili rukom potapkam i ostavim da se malo "vjetri" par min..da joj koza dise. Preko nje prebacim lagano veliku tetru da nije bas gola gola i tako se malo igramo par min, nakon toga namazem Pavlovicevu u tankom sloju i to je to. Znaci cim vise pustat da guza dise i pustat to podrucje da dobije zraka.
Nea 💗
Jagodica - pitala si za obnavljanje trepki, ricinusovo ulje. Uzmes stapic za usi ili cesljic za trepke kao u maskari sto bude (moze ti posluzit i taj iz maskare, samo ga dobro operi). Natopis stapic ili cesljic u ulje i naneses na korijen trepavica kad ides spavat najbolje da sto duze stoji. Rezultati kod mene bili vidljivi vec nakon tj dana.
Nea 💗
A npr cure na facebooku neku grupu napraviti ako budete za. Ne znam je li to bolji nacin komunikacije jer nemam bas iskustva u tome, ali ne pada mi nista drugo na pamet. Cisto prijedlog...
https://lb1f.lilypie.com/pi8fp2.png
Ines hvala ti ! Izglesa da tvoja Nea super napreduje! Moja se još ne okreće na trbuh, a tek je postala zainteresovana za stopala i pokušava ih dohvatiti.
Lussi....poslala sam zahtjev na Facebook.
Elledanse, ja sam za.
Sortiraj odgovore
Najstariji