Curke koje kombinirate dojenje i ad, koliko ad-a date bebi nakon podoja?
Meni receno 10 min jedna, 10 min druga cica i onda ad ali nitko nije rekao kolicinu, kao vidite kad joj je dovoljno s time da se svaki put izbljuca poslje hranjenja na bocicu bez obzira koliko joj dam.
Razlog je to sta kao ne dobiva na tezini ako bude samo na prsima, makar ju patronazna vaze jednom obucenu, drugi put svucenu… nema logike, sad nam je ostavila vagu pa kontroliramo. Jucer nam je imala 3740 g,(ona vagala obucenu i oduzela bodic kao da ima 30 g 😅😅) sve to napamet, danas vec ima 3820g (gola) , a samo sam joj 2 put dala dohrane jucer… ja mislim da je problem u patronaznoj 😅
Dijete se toliko najede na prsima da ova dohrana koju forsiraju jedva stane u nju.
Pa vjerojatno bljucne jer joj je previse…99%
A ne vidim razlog i poantu toga da se bebi ogranici dojenje na jednoj 10min i na drugoj 10 min…to je cista glupost. Majcino mlijeko beba sise po fazama…prvo ide za žeđ i onda ide sve masnije i masnije mlijeko…al za to treba min 20-ak min. Neke bebe hlapljivo jedu i puno prije dodu do svoje norme…al bebi na prsima se nikad nebi smjelo ogranicit…samo pojacat dojenje…puno cesce i duze..pogotovo ak ne dobiva na tezini…i ako onda nece i dalje dobivat onda pojacat s adaptiranim il skroz prelazit na ad…a steta kad vec imas mlijeka rekla si. Moj je na siki min 20 min a vecinom po 35min…i bas doji na zahtjev…kad zakmeci ja sam tu..
Moja trazi svakih 2,3 h po danu. Po noci da ju ne budim ta mala bi od spavala noc u komadu.
Kad sam samo dojila par dana za probu ja sam ju i po 1h imala na sisama. Dosla ova vagnula ju i kaze tezina ista. Samo sto vaze jedanput svucenu pa obucenu s pelenom pa ona to napamet oduzima. Reko necu se prepirati nek vaze kak hoce i nek ide van. I kaze ona moramo pojacati ne dobiva. Ja danas vidim da dobiva, ali ipak je sad bilo dohrane jucer 😅
Ali brate mili koliko da joj dam dohrane, ne vidim ja koliko je ona pojela... svaki put izbljuca. I kad ju imam tih kao 10 min na svakoj pa dam 30 ml dohrane ona opet bljucne.
No ugl te patronazne i vage i sve ostalo... koliko koristi od njih toliko te i zbunjuju.
Mame,
Kakav vam je danas dan s bebacima?
Mi bilo na zraku na otvorenom kod mojih, sralno ga je netko morao animirati. Opcenito, stalno netko mora oko njega da ne pocme vristati, a i tada je upitno hoce li se uspjeti smiriti.
Znaci on place i kad nema grceve, kratko se smije ali onda odmah moze plakati, je li to tako kod vas ili imam musavo dijete?
👩 37, amh 6.2.pmol
👨 33 ,normospermia
26.09.2022. ET (trodnevni, osmostanični)
5+3 🙏❤️
Lonmi slažem se sa Kety! Zašto ograničiti vrijeme na siki?! Pa za 10 minuta vjerovatno izdoji samo vodenijeg mlijeka, moguće je da bebica nema šansu doći do masnijeg za samo 10 minuta. Ja ne bih slušala patronažnu. Beba voli da doji i ne odbija siku, to je pravi blagoslov. Samo ti nju na siku koliko ona želi. Vidjet ćeš po mokrim pelenama koliko jede.
Lomni Poslije 10 min nastupa masnije mlijeko (tako kazu i da se izlucuju dobre kiseline) pa mi to nema logike. Zato bi se trebala dojiti jedna dojka. Kad vec imas toliko mlijeka uzivaj i ne brini. Ne znam zasto te tako zamara ta patronazna. Stvorila je problem gdje ga nema (barem mi se sada tako cini). Nego ti meni reci u cemu je tajna da imas toliko mlijeka 😉
https://lb1f.lilypie.com/pi8fp2.png
Ruzice - mozda tvoj mali trazi paznju i navikao je da se oko njega uvijek vrti. A mozda bude i nervozan od svih tih grceva pa trazi zanimaciju. Eh kad bi znali kako djetetu skrenuti paznju i umiriti ga.
.
Moja je prilicno mirno djete. Jedno 10 dana je non stop bila u kolicima. Cak dvije noci prespavala u njima (no ne smije vise). Onda mislim da je imala skok u razvoju pa je malo nervoznija. Sad vec trazi da se oko nje nesto desava, da joj se javljamo. I kad ne moze zaspati da joj pomognemo. Kako rastu trebat ce ih vise i animirati. Sve je to normalno.
https://lb1f.lilypie.com/pi8fp2.png
Cure, za to siroko povijanje.. Ja to ne radim niti mi je to patronazna rekla.. Jel za to cekam prvi UVZ kukova ili sta?
👨🏻41, 👩🏻35
3 godine pokušavanja
u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
Asthenoteratozoospermia
AMH: 38,2
1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
24.04.2021./01:43= 💝
Da li se vaše bebe ponekad zagledaju u nešto? Moja se danas zagledala u nešto, nije trepnula dok joj ja nisam dodirnula vrh nosića. Rade li to i vaše bebe?
Da li se vaše bebe ponekad zagledaju u nešto? Moja se danas zagledala u nešto, nije trepnula dok joj ja nisam dodirnula vrh nosića. Rade li to i vaše bebe?
To ti je prvi znak pospanosti, tupo dugacko zagledavanje u jednu tocku Moj cesto to radi, iako sam prije vise primjecivala, sad ga ostavim da se sam zabavi u gym-u pa nekad i propustim te prve znakove i uhvatim zijevanje
Baby P 03/21 💙
Valkris,
Lijepo si to napisala.
Eto tako i ja uglavnom razmišljam, proći će, ali onda kad nalete ekstra teški dani svašta mi pada napamet.
Imam sreću da nisam rodila u zimako vrijeme jer bi s mojim malim bilo nemoguće stati kući.
Ja sam odlučila izesti
Normabel kad nalete teški dani. Koji si uzimala, mogu prepoloviti onaj od 5 mg? Kako ti je djelovao, je li pomagao?
Normabel ti ne ide uz dojenje. Konzultiraj se radije s dr.
Ja sam uzimala od 2mg. Opustio me da nemam onaj osjećaj panike ajmo rec čim krene urlanje.
A ovo da ga moras animirati, znam kako ti je. Mog evo dan danas covjek mora animirati inace cendra jer mu je dosadno.
Najzabavnije mu je vani na dvoristu kad se sam igra.
Sortiraj odgovore
Najstariji