Mame/bebe proljetnice 2021. 🌸

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    🌺Principessa🌺
    27. Svibanj 2021. 07:33

Thera evo i moja od 4 s istom pricom danas

Emmie
    27. Svibanj 2021. 07:41

Thera - moja malena je prošla kroz periode tog napinjanja. Ona bi to radila po cijelu noć, i napinjala bi se dok nije bila crvena/ljubičasta u licu. Skoro svako njeno napinjanje je završavalo ljutim plačem. Pravila je životinjske zvukove, nešto slično konju ili svinji i hajde ti onda zaspi pored toga😆. Stolica joj nikada nije bila tvrda, pa je razlog napinjanju bila prava misterija. Patronažna nije imala pojma. Eh, to stenjanje i napinjanje ima ime. Zove se infant dyschezia ili grunting baby syndrome. Ne znam za tvoju bebicu, ali ja mislim da je to moja malena imala. Znači bebe su još malene i kad žele da kakaju one ne znaju 100% kako to izvesti, pa stisnu anus i zatvore ga čvrsto, a guraju stolicu stomakom jer kordinacija između mozga i guze nije još dobro razvijena. Vremenom shvate što trebaju napraviti i to napinjanje ode. 
    .
    Valkris čestitke i dobro nam došla! 
    .
    Avama - dojene bebe mogu imati rijetku stolicu. Moja je to uvijek imala. Vodena stolica sa malenim ugrušcima.
    .
    Skok u razvoju - ja nisam ništa primjetila na svojoj, ali juče je bila skroz nervozna. Ona toliko slini i trpa sve u usta, pomislila sam da su možda zubići.

• ružica
    27. Svibanj 2021. 07:43

Valkris,
    čestike od srca❤️, dobrodošla!

👩 37, amh 6.2.pmol
    👨 33 ,normospermia
    26.09.2022. ET (trodnevni, osmostanični)
    5+3 🙏❤️

• julesica
    27. Svibanj 2021. 08:02

Emmie

Avama, sretno malenom sutra i neka sve prođe u najboljem redu!
    .
    Samo da kažem da sam se ja (ovako stara) promijenula zahvaljujući mobitelu/ekranima, a kako ne bi beba?! Postala sam nestrpljiva kad gledam nešto na TV, nema šanse da mi mogla trpiti reklame ili gledati nešto što ja sama ne izaberem. Većinom sam na mobitelu čak i kad gledam nešto na TV. A pročitati knjigu - nema šanse, a toliko sam uživala u čitanju. Znači strpljenje je postalo nula! Navikli smo pritisuti prstom na ekranu i instantno dobiti željenu reakciju. Sve ostalo (meni) nije dovoljno dobro.🤷🏻‍♀️
    .
    Malenoj neću dopustiti ekrane do treće godine a i tada će vrijeme provedeno sa ekranima biti strogo kontrolisano.

Potpisujem ovo, ja sam znala čitati, osobito u srednjoj po 3,4 knjige mjesečno, sad kao što ti kažeš nemam strpljenja, kad imam vremena uzmem mob u ruke i prčkam, čak i kad gledam nešto na TV, sama sebi idem na zivce s tim i pokušat ću to nekako promijeniti, ako uspijem javljam recept 😊 trudit ću se i malome ograničiti ekrane što više, a pokušavati više interakcije, biti na otvorenom i sl. radim u školi pa vidim da sve više ima djece, rekla bih čak i većina kojima manjka koncentracije, socijalnih vještina i strpljenja 

• MissGraz
    27. Svibanj 2021. 08:32

Jutro mame! ☀️ 
    Sto se tice izazivanja sukoba mislim da to nikome nije bila namjera. Dapace, Ines, ako se ne varam mislim da sam ja prva spomenula tv obracajuc se tebi u smislu kako nam sad curke slicno napreduju, pa vjerujem da je ta “kritika” bila upucena meni. 
    Naravno da svatko ima pravo odgajati svoje dijete kako zeli. Ja sam mogla npr tvoj komentar za kupanje shvatit kao “izazivanje sukoba”, ali znam da ja imam pravo svoje dijete kupati svaki dan bez obzira sto neko drugi misli da za to nema potrebe ili da je stetno za kozu. Tako da… mislim da nikome nije bilo do sukoba, ukratko. 😇
    E sad sto se tice plakanja ne znam je li to bilo upuceno meni ili ne, ali svejedno cu se osvrnuti… neke mame doje, lupaju ih hormoni, pa placu, ne znaci da nisu chill. Neke mame su skoro pa 15-16 sati dnevno same, svlada ih umor da imaju najbolje dijete na svijetu, pa “puknu”, ne znaci da nisu chill. Neke mame imaju zahtjevno dijete, koje stalno place, a one ne znaju kako pomoc, pa ih svlada nemoc i plac, ne znaci da nisu chill. Neke mame su imale tezak porod, trudnocu, sad imaju kontinuirano ne prospavane noci, pa tu i tamo zaplacu, ne znaci da nisu chill. Itd. Mogla bih nabrajati. 
    U svakom slucaju ja sam izrazito chill osoba, neko tko je uvijek nasmijan, spreman za rad, za pomoc, za bilo sto u zivotu… bez puno komplikacija i nauke. Također imam muza koji ne hoda po “kafanama” i koji je maksimalno meni na raspolaganju kad god je kuci… ali nazalost, kuci je rijetko zbog posla. To sto sam ponekad placljiva nema veze s tim kako odgajam dijete i jesam li chill ili nisam. Svi imamo svoje zute minute i trenutke kad nam “padnu žunte” rekli bi mi u Dalmaciji. Na izmaku snaga nisam svaki dan, ali ponekad stvarno jesam. U tome se ne mozemo mjerit ovdje, niti komentirat. Neke od nas imaju 3 djece, skolu, bebe, itd, bez pomoci su - mozda se zale mozda ne zale. Neke od nas imaju svekrvu/mamu da im kuha svaki dan, a neke od nas ne stignu pojest, a kamo li skuhat jer su same. Necije dijete spava skoro cijelu noc, necije se konstantno budi. Itd itd. 
    Ovaj forum volim zbog toga sto mame ne moraju “skrivati” kako se osjecaju i bez problema kazu da su imale grozan dan jednako kao i dobar.. i svi poletimo, podrzimo jedna drugu i to prodje. Jer, zbog one slike svijeta - ja sve hendlam, moje dijete je savrseno, ja sam savrsena - vecina mama zavrsi u depresijama i ne znam ni ja cemu misleci “sto to sa mnom i mojom benom nije u redu?!”. 

• MissGraz
    27. Svibanj 2021. 08:32

Eto svakako se slazem sa onom voli svoje, postuj tuđe. Pa pri tom mislim da nema razloga ulaziti u to zasto neko place i na izmaku je snaga, a neko ne i s cime to ima veze. Svako ima svoje, no hard feelings. 😇
    .
    Ugodan dan žene! 🌸 Mi se jos uvijek malo valjamo po krevetu i mazimo… 

• MissGraz
    27. Svibanj 2021. 08:34

Valkris, cestitam i dobro nam dosla! 🌸💛

• ružica
    27. Svibanj 2021. 08:54

MissGrazz, Ines, molim vas zaboravite taj izmišljeni sukob. Pa tu smo da podupiremo Jedna druge kao što jesmo. Pa mene ste vi cure spasile sto puta. Nadam se da i ja nekad pomognem....❤️

👩 37, amh 6.2.pmol
    👨 33 ,normospermia
    26.09.2022. ET (trodnevni, osmostanični)
    5+3 🙏❤️

• MissGraz
    27. Svibanj 2021. 09:01

Ruzice nisam mislila da je Ines uputila kritiku meni za Tv, nego druge mame, pa sam htjela reci da se ona ne treba osjecat “prozvano”, jer mislim da cure nisu mislile na nju nego na mene. 
    Svakako, nema sukoba, mi smo uvijek tu da diskutiramo… pogotovo uzivam u tome sa Ines jer je ona temeljita. 😂 
    Ma ljubim vas sve 😘

Emmie
    27. Svibanj 2021. 09:10

MisGraz ti si jedna predivna osoba i jako si mi draga! 😘

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.