Mame/bebe proljetnice 2021. 🌸

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Jagodica125
    20. Svibanj 2021. 15:36

Ivancica90

Jagodica125

Jao, cure moje, mene leđa ubijaju😩
    .
    Skicnula sam maloprije letak o baby handlingu, je li se neka od vas malo vise time pozabavila? Iskustva? Savjeti?🤗

Ja pokušavam zadnja 3 dana 🙂 I doslovno samo pokušavam, znači pravilno uzimanje i spuštanje izvedem možda svaki 10 put jer čim skuži da ću to napravit se izvije u luk i ukoči. Ako ga samo okrećem na bok onda surađuje, ali podizanje koma. Tako da recimo presvlačenje ga rotiram tak umjesto dizanja nogica, i okrećem ga na trbuh dok se igramo. Prije sam ga ja stavljala na trbuh, ali su mi rekli da ga treba s boka okrenut. Al on ima hipertonus, trebalo bi bit lakše kad ga beba nema. A pravilno držanje kako kad, nekad protestira, nekad je ok, naviknuo se nosit prema naprijed pa mu je ovo novo. Iako ne nosimo ga puno pa nije strašno. Zapravo mislim da ga više smeta kaj mu stavljam ručicu na prsa nego sam taj položaj. Jedino se borim s njim kad ga idem uspavat pa ga tak primim, cure ja nemrem vjerovat da beba može bit tak jaka. Ja ga doslovno jedva držim dok on urla i pokušava se izvit. Pa se smiri i ljuljam ga dok onak na pol sklopi oči i tak ga spustim da sam zaspe do kraja. Nekad uspije iz prve, nekad ponovimo par puta. Ima po internetu dosta uputa kako to treba, samo pazi da ti se tak ne izvija dok ga se okreće na bok, glavica i ručica trebaju pratit tijelo, i ručice im ne smiju visit prema iza, nego uvijek bit ispred njih. Recimo ako ga podriguješ na ramenu moraju njegove obje ručice bit preko tvog ramena.

Ja ne znam jesu bebice na tim slikama sedirane ili kaj, da tako opusteno i mirno suraduju🤣 podrigivanje - meni se u toj pozi mali hoce na glavu popet😩 nogama mi po cicama gazi, izvija se, proteze i rasteze gore, trebam ga ukrotiti, a ne hendlati😑 
    .
    Opcenito mi je danas koma dan 😔 Umorna sam, bole me ledja, ima osijecaj da sve krivo radim i da mali kuzi da u biti nemam pojma kaj radim. Dvojim u svoje majcinske sposobnosti i jedva cekam da dodje dragi doma i uzme ga samo da se umijem hladnom vodom🙏 a kad tako razmisljam si nabijem osijecaj krivnje jer kako to da mi je "tesko" s vlastitim sinom😥
    .
    Ajmo jedna runda utjehe za mene ovaj put😭

pupetta
    20. Svibanj 2021. 15:37

Vidim da vam bebice pocinju biti dobri spavaci, bas mi je drago 
    Moj mali spoji nocu recimo 3 hranjenja, znaci budi se svakih cca 2 ipo-3 sata da pojede i nastavi spavati. Ali tezak je za uspavati navacer, borimo se s njim dok ne posustane 
    Kada stavljate bebice na nocno spavanje? Ili vam to varira iz dana u dan?
    Ridja kada ga uspavljujes na ciki jel ga pustis da sise koliko god zeli ili prekines podoj kad vidis da je zaspao?
    Julesica mastitis mozes dobiti bilo kada dok dojis, neke zene ga dobiju i kada ukidaju dojenje. I nemoj sve izdojiti, jedino ako be planiras dati obrok na bocicu, ali po prici mi se cini da si se isla izdojiti samo zbog tvrdoce dojke. Ako je to slucaj rucno se izdoji samo onoliko koliko je potrebno da malo popusti pritisak. Budes li sve izdojila samo ce ti se jos vise mlijeka stvarati, jer i tad vrijedi ono ponuda-potraznja.

Baby P 03/21 💙

20. Svibanj 2021. 15:43

pupetta

Vidim da vam bebice pocinju biti dobri spavaci, bas mi je drago
    Moj mali spoji nocu recimo 3 hranjenja, znaci budi se svakih cca 2 ipo-3 sata da pojede i nastavi spavati. Ali tezak je za uspavati navacer, borimo se s njim dok ne posustaneKada stavljate bebice na nocno spavanje? Ili vam to varira iz dana u dan?
    Ridja kada ga uspavljujes na ciki jel ga pustis da sise koliko god zeli ili prekines podoj kad vidis da je zaspao?
    Julesica mastitis mozes dobiti bilo kada dok dojis, neke zene ga dobiju i kada ukidaju dojenje. I nemoj sve izdojiti, jedino ako be planiras dati obrok na bocicu, ali po prici mi se cini da si se isla izdojiti samo zbog tvrdoce dojke. Ako je to slucaj rucno se izdoji samo onoliko koliko je potrebno da malo popusti pritisak. Budes li sve izdojila samo ce ti se jos vise mlijeka stvarati, jer i tad vrijedi ono ponuda-potraznja.

Kad vidim da je zaspao onda malim prstom izvucem mu cicu iz usta, onda cmokne i nastavi spavat, vecinom. Nekad me odmah pogleda i uvuce ju nazad, pa onda cekam🤣. A znam da je gotov kad je pocne ko dudu onako dudati😅

• MissGraz
    20. Svibanj 2021. 15:53

Jagodice!!! Naravno da ne radis nista krivo! Svakom djetetu je njegova mama upravo ono sto on treba, zapamti to! I ne moze “misliti” da radis nesto krivo, moze samo osjecati tvoju ljubav i brigu. ♥️  Kad dodje muz, odi umi se, otusiraj, sta vec… resetiraj se, stisni zube i šibaj dalje! Sve radis kako treba, danas je samo takav dan i proci ce! ♥️ 
    Pupetta, kod nas je kupanac u 8 svaku vecer i onda iza toga pravac u sobu s izgasenim svjetlom. Od tamo vise ne izlazi. 😅 e sad… nekad zaspi ovako kako je Ridja napisala dok doji. Ako je sita onda ju spustim bez problema u krevet i nastavi, ako nije onda odmah otvori sirom oci i nastavi dojiti. Ako pak ne zaspe dok doji, a sita je, spustim ju tako budnu u krevetac i onda krece runda izbacivanja dude i vracanja nekad pola sata dok ne zaspi, nekad sat… u svakom slucaju do 22h zaspi. Sad kako ide ljeto planiramo to kupanje prebacit na 9-9 i po’ i onda u krevet. 
    Hvala cure na info o nocnom dojenju! Nadam se da idemo prema duzem spavanju u komadu. 

Sunflower! 🌻
    20. Svibanj 2021. 17:24

Ruzice, 26.7. punim okruglih 30 🎉😁
    I ja skuzila da mi navecer sise budu praznije a ona nervoznaaaa za poludit i ne zeli uzet sisu i navlacit 🤨
    Par dana smo se tak natezale, jednu noc do pola 4, ona place, ja nervozna, nece sisu, potegne tri put i pusti. I onda sam jednu vecer poslala muza u dezurnu ljekarnu po flasicu i dohranu, smuckala joj i ona vise ni a ni b, sretna i zadovoljna 😳
    Tak da od te veceri joj dajem navecer vec par dana kad ju ulovi nervoza, nekad pojede 30 a nekad bome 120! 

• ružica
    20. Svibanj 2021. 18:41

Jagodice!
    Što da kažem a da već nismo rekle!
    I sama znaš da je danas takav dan, a sutra već sto puta bolji! Evo danas je i meni "očajan" dan. Mali cijeli dan nije oka sklopio, moje psihičko stanje je loše 🤣. Ali onda se sjetim da je sto puta do sada bilo tako ali već sutra dan je puno bolje. Uz tebe sam❤️

👩 37, amh 6.2.pmol
    👨 33 ,normospermia
    26.09.2022. ET (trodnevni, osmostanični)
    5+3 🙏❤️

Petra982
    20. Svibanj 2021. 19:31

Cure, već je bila tema masu puta, al da ponovimo gradivo. Moj mrvek trenutno nosi br 56, al bih mu naručila tutice s Nexta da bude br.62, al sad vidim da je u ponudi neki polu broj 56/62 (za 1mj)i 62/68(do 3 mj). Pamtim da su brojevi neš manji... 
    Isto tako savjet za tetre online što se isplati.
    Koliko svega imamo toliko mi fali. Trenutno mi ne dolazi u obzir šaplastit po dućanima, dakle samo online. 
    Savjet molim!

Thnx

🌺Principessa🌺
    20. Svibanj 2021. 19:38

Petra982

Cure, već je bila tema masu puta, al da ponovimo gradivo. Moj mrvek trenutno nosi br 56, al bih mu naručila tutice s Nexta da bude br.62, al sad vidim da je u ponudi neki polu broj 56/62 (za 1mj)i 62/68(do 3 mj). Pamtim da su brojevi neš manji…
    Isto tako savjet za tetre online što se isplati.
    Koliko svega imamo toliko mi fali. Trenutno mi ne dolazi u obzir šaplastit po dućanima, dakle samo online.
    Savjet molim!

Thnx

Tetre Etheral🥰

Bubica1
    20. Svibanj 2021. 20:07

Cure, moram se i ja malo izjadati... Znaci, moja curka vec dva dana ne jede kak spada. Svaki put za vrijeme jela, ne poslije, nego za vrijeme jela ona place. Ja to jednostavno ne kuzim, cujem joj crijeva kak joj kruli, ko da joj to kaj pojede direktno ide u crijeva, a ne u zeludac najprije. Neki put vidim da tiska, opet u vrijeme jela, pa naravno tada ne jede. Iduci put urla jer treba prdnuti, opet ne jede. Samo bezveze navlaci tu bocicu i na kraju zaspi. Znaci, ne pojede ni pola svoje porcije. Znalo se to dogoditi i prije, ali ne kod svakog obroka. Ovo zadnja dva dana nije normalno. Ne znam vise kaj da radim, kak da ju potaknem da jede jer cim ju muci ta probava, to hranjenje tak izgleda. Bojim se da ce mi poceti gubiti na tezini. 🙁 Pa kak je moguce da ju ti grcevi tolko muce da nece ni jesti? Dal je to normalno uopce da tak slabo jede vec dva dana? Evo ocajna sam vise, sutra zovem pedicu da ju pitam za misljenje. Ali prije toga vas da li koja ima ili je imala takav slucaj jer ce mene ovo izluditi. Cak sam vec plakati pocela od jada. 😥 Dajem joj Espumisan, a kad prestanem, imam dojam da je jos gore.

👩 37 - AMH 13
    👨 34 - Oligoasthenoteratozoospermia
    1. 6/2020 -> ICSI (Betaplus) ET 1 trod. - uspjelo od prve - 👶 🩷; 1 🐧
    2. 6/2023 FET 12.06.23. (Betaplus)
    Beta I. = 181, Beta II. - 541 ❤️
    23.02.2024. Stigla druga curica 🩷

• ružica
    20. Svibanj 2021. 20:33

Bubice draga!
    Kod nas je to svakodnevica. Grčevi su ti to isto. Ja sam od subote na aptamil Comfortu za grčeve i čini mi se da mu je svakako lakše. Dakle kreni od hrane - moj topli savjet. Koju hranu jede?

👩 37, amh 6.2.pmol
    👨 33 ,normospermia
    26.09.2022. ET (trodnevni, osmostanični)
    5+3 🙏❤️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.