Mame/bebe proljetnice 2021. 🌸

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • ružica
    19. Svibanj 2021. 18:04

Iva,
    I meni su rekli da ne treba jesti 24 sata  a ja sam svjedok da je moj mali plakao od gladi.
    Mame koje se razumiju, dajte objasnite kako djeluje Biogaia a kako Espumisan. Djeluje li to trenutno ili što.
    Ja gledam ne davati toga previše, gledam samo što bi pomoglo djetetu a uopće ne shvačam mehanizam djelovanja. 

👩 37, amh 6.2.pmol
    👨 33 ,normospermia
    26.09.2022. ET (trodnevni, osmostanični)
    5+3 🙏❤️

• julesica
    19. Svibanj 2021. 18:12

Evo i mog malca
    https://ibb.co/f1ZY0Gv

• julesica
    19. Svibanj 2021. 18:15

I meni su rekli da ne treba jesti prva 24 sata, ali ja sam više puta trazila da mi ga daju na prsa, dali su mi ga nakon cca 18 sati, no on nije plakao. 
    Svaka čast vama koji hendlate više klinaca 👏👏ja sam solo s njim veći dio dana i kad nam je koma dan baš budem umorna navečer

19. Svibanj 2021. 18:18

ružica

Iva,
    I meni su rekli da ne treba jesti 24 sata a ja sam svjedok da je moj mali plakao od gladi.
    Mame koje se razumiju, dajte objasnite kako djeluje Biogaia a kako Espumisan. Djeluje li to trenutno ili što.
    Ja gledam ne davati toga previše, gledam samo što bi pomoglo djetetu a uopće ne shvačam mehanizam djelovanja.

Iva je objasnila espumisan dobro, on bi trebao jedan veci plin u crijevima razbit na vise manjih i lakse se izbace. A biogaia je probiotik, on u pravilu stvara dobre bakterije u crijevima i održava crijevnu floru, iskreno mislim da kod grčeva on nije od pomoci nesto ekstra kao takav. To mi se vise kao prevencija za crijeva daje 🤷🏼‍♀️ kao što mi popijemo linex...

19. Svibanj 2021. 18:19

julesica

Evo i mog malca
    https://ibb.co/f1ZY0Gv

Miš medeni pava 😍

pupetta
    19. Svibanj 2021. 19:32

Evo i mene nakon par dana, imali smo nekoliko obiteljskih proslava pa nikako do mobitela. Nisam sve uspjela pohvatati jer ste bome bas aktivne bile 
    Pupak - nama je otpao s 10 dana, sve je bilo ok, cistila sam 70% alkoholom i sterilnom gazom.
    Spolni odnosi dajte me prosvijetlite kada uspijete, mi doslovno nemamo kad iako imamo zeleno svjetlo oe doktora. Par puta smo se poceli ljubiti i mali se odmah oglasio kao sirena 
    Kontracepcija godinama sam bila na pilulama, ne bih se sad vracala na njih. Ali ne bih ni kondome jer sam se totalno od toga odvikla, tako da mislim da ce kod nas biti oprezna igra "vadi ga van" 
    Ruzice cure su ti vec objasnile, samo da napisem da bi Espumisan trebao djelovati ubrzo nakon koristenja, a Biogai treba nekih 7-10 dana da odradi svoje.
    MissGraz, Ruzice - mi kazemo bavarin, ali to vam je inace jedna zanimljiva rijec koja u hrvatskom jeziku ima puno inacica. Najcesce su bavarin, babarin, slincek, partikla. Imala sam seminarski rad na ovu temu pa mi je bilo simpa 

Baby P 03/21 💙

• Bebanomoje
    19. Svibanj 2021. 19:36

Cure/mame drage... evo i nas dvije... bile smo tri dana u bolnici i danas smo došle doma... vodili smo ju na hitnu u pon ujutro jer sam vidla da je nosic začepljen i stvarno je teško disala.  Tamo dodjemo, pomognu joj, naprave sve pretrage ali primijete da joj je trbuh veći i jako tvrd. Pitaju me otkad je trbuh takav, ja nisam znala reći. Na rendgenu se vidi da su crijeva povećana i puna zraka, zovu kirurga koji kaže da je sve ok s njegove strane ali ali... uzv organa u trbuhu sve ok... zaključak njihov - ostajemo u bolnici jer to povecanje je možda urođeno i možda će čak trebati operacija. Zamislite, dodjete zbog nosica,  a ostane radi trbuha. U šoku smo svi bili, plačem ja, place muz, mama moja, ma svi. Ona je bila hrabra, plakala je, ali svako vađenje krvi bi brzo zaboravila. A bome su ju ispikali,  na kraju nakon pokušaja na rukicama i nogicama, stavili su joj bromilu na glavicu 😔
    Dodjemo na odjel i tamo gledaju trbuscic, kao je napetiji ali nije tako strašno, malo me tjese... od daljnih pretraga su joj samo jucer i tokom noći vadili krv prije svakog jela da vide razinu šećera. 

Ona misica vesela, smije se doktorima i sestrama, papa, kaka, spava koliko je mogla u tim uvjetima i kažu danas doktori da idemo doma 🥳 zaključak- od placa se nagutala zraka u pon, a inače grcevi i napuhanost jer se ne zna dobro isprditit 🤷‍♀️ a jadna i inače se rodila sa većim trbuhom, u trudnoći je stalno imala veći trbuh ali to kao zbog mog gestacijskog... tako sam ja uvjeravala doktore i ok, prihvatili su to...

Mi koristimo epsumisan i bio gaia. Kaze meni danas doktor da bio gaia čak ne moram više davati jer nema baš neke.pomoci kod grceva, ali da nastavim sa epsumisanom. Ja više nisam sigurna šta njoj pomaže jer u pon joj nisam dala nijedne kapi i bila je ok popodne,  a jucer sam joj dala I užasno mi je plakala i grcila se popodne 🤷‍♀️ sutra napokon nakon korone idemo na prvi pregled kod pedijatra pa ćemo vidjeti. Inače mala je u 7 tjedana dobila 2 kile (od otpusne kilaze) I narasla 9 cm tako da sada ima 5810 grama i 61 cm 😊

• NeverEver
    19. Svibanj 2021. 19:59

Julesica malac je cisti secer! 🤩🤩
    Ajme Bebanomoje, ja se splasila dok sam citala. Pa moj isto ima veci trbuscic kad jede ko prase. Tvoja je bome dosta dobila, to je vec prava dekla rekli bi mi u podravini. Sva sreca da je zdrava. Probaj se opustit sad.. casu vina drmni 😅

• NeverEver
    19. Svibanj 2021. 20:03

Bebanomoje se tvoja curka vec smije sa tonom? Kad to dodje? 
    Moj mali se smije dok ide na cicu i danas dok se kupao. 😍 Inace je neki ozbiljan lik. 😆 A muz i ja se cerekamo cijele dane i radimo mu grimase, stalno ga ljubimo a on se izmice - 5 tjedana 😂😂 moj mali grinch.

• NeverEver
    19. Svibanj 2021. 20:18

Btw - ima neki video od 10 sati na youtubeu koji imitira zvukove iz maternice. Kaze mi sogorica da se njen sav umiri dok to slusa i odmah zaspi. Sounds from the womb se utipka pa prvi koji izadje. Isla sam gledat komentare, ljudi odusevljeni. Ako netko zeli isprobat 🤗

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.