Pitanje vezano za one Niveine fizioloske kapi za nos.. jel dovoljno samo nakapat te kapi il se bas treba izvuc sa aspiratorom? Jel beba onda bude na ledjima ili ju treba staviti na bok?
Mozes koristiti aspirator, ali i ne moras. Stavi bebu na bok i u gornju nosnicu uspricaj malo fizioloske. To ce ti odmah isteci na drugu nosnicu. Onda ponovis istu stvar samo na drugom boku. Ja ako vidim da ima koji smrkalj onda uzmem onaj mali rucni aspirator pa usisam to
Mozes i uspricati u obe nosnice na ovaj princip pa staviti bebu na trbuh da podize glavicu i onda ce isto iscuriti stogod
Baby P 03/21 💙
Mi smo bili na uzv-u kukova.. Sve super 🥰
Blighted ovum, 6/2020, 10. tt 💔
Rainbow baby 🌈🙏 7/2020 ❤️
Ivancice, mislim da se uspostavila ponuda - potraznja. Tako je meni bilo na pocetku, kao da su bile pune vecinu vremena, cak joj je bilo tesko uhvatit bradavicu jer bi se nekako prepunile. Sad mi izgledaju normalno, nekad cak prazno, ali vidim da ima mlijeka jer ona bljucka stalno i nekad joj se slijeva niz usta koliko se prejeda. 😅 tako da predpostavljam da je to ponuda - potraznja. Nekome dodje prije nekome kasnije. Ali da je gladan plakao bi, mozda mu je jednostavno tako dovoljno?
Mateja, svaka cast hendlat sve s 3 djece! 💪🏻
Ruska, bas ovako kako je pupetta rekla i ja radim.
Ruzice kod nas je jutro iznenadjujuce dobro. Ali mislim da je to zato jer se ukakala skroz do ledja, ma do vrata doslovno 😅… i morala sam ju okupati… onda ju je to kupanje vejrovatno prevarilo (jer ju kupamo navecer prije spavanja i koristimo to kao signal za noc) i cijela je uspavana. Zato me sad strah kakva ce nam bit noc ako danas prespava cijeli dan. 😅
Ivancice, kad ti je prestao jest po noci? Je li mu dajes dohranu? Od koliko do koliko spava cca? Meni se cini da ona ide prema tome… zaspe oko 22h u najkasnijoj verziji… onda je hranjenje u 1, pa u 5. Prije je bilo oko 23, 1, 3, pa 5…
Ivancice, kad ti je prestao jest po noci? Je li mu dajes dohranu? Od koliko do koliko spava cca? Meni se cini da ona ide prema tome… zaspe oko 22h u najkasnijoj verziji… onda je hranjenje u 1, pa u 5. Prije je bilo oko 23, 1, 3, pa 5…
Moguće da će uskoro doć do toga, evo moj sinoć zaspao u 23, nešto je mrljavio prije toga pola sata, pa je u 23 baš zaspao i prvo buđenje u 5.20 za jesti 😃 sa obzirom da ga uspavljujem na cici jel, najeo se pa zaspao. Sljedeće je bilo u 7 nešto budan, pa je udario do 10 opet. Ja sam mislila da mi se cini da se sve kasnije vrzma za jesti, pomislila sam da sam u polusnu i zaboravila koji put da se probudio i jeo, ali sinoc sam potvrdila si da je postao pravi spavac 😊
Imam sličan problem, volim da je sve čisto i na svom mjestu i onda kad on njurga i ne zeli spavati ujutro ja sam nervozna jer vidim što sve treba napraviti, a on ne zeli zaspati, znam da griješim, da trebam ignorirati sve i posvetiti se njemu, ali još mi ne uspijeva. I onda kad zaspe ne znam što prije da krenem
Ja isto imam iznad reza na desnoj strani kao malo izbočenje, tu mi je bila masnica pa sam mislila da će splasnuti ali još je tu, ne kuzim šta bi to trebalo biti
Meni se prvi put noćas dogodilo da me probudilo mlijeko koje je curilo, dojka mi je bila tvrda ko kamen pa sam iz straha se išla odmah izdojiti. Uspjela izdojiti 60 ml, inače nikad više od 15, kaze dragi to sve izašlo iz tvoje sise 🤣🤣 Koliko dugo postoji opasan od mastitisa, dok se ne uspostavi ponuda i potražnja ili stalno, prestaje li to s vremenom?
Fiziološka - i mi smo štrcali dok je na boku
Jao, cure moje, mene leđa ubijaju😩
.
Skicnula sam maloprije letak o baby handlingu, je li se neka od vas malo vise time pozabavila? Iskustva? Savjeti?🤗
Spava cijelu noć zadnja 2 i pol tjedna. Najčešće zaspe između 7 i 8, najkasnije do 9, al to rijetko. I onda spava do cca 6, 7 ujutro. Meškolji se po noći oko 3, 4, al mu vratim dudu i zaspe. Prije je tad imo papanje, ja bi mu dala dudu dok se malo razbudim i namjestim se za dojenje dok sam jedan dan on nije natrag zaspo prije nego sam se ja razbudila. Ne dajem mu dohranu, samo doji, to prvo cicanje ujutro najduže traje i najviše pojede, ne znam di mu stane. Svi mi govore za cice da je ok, da se uspostavila ponuda i potražnja, da ne bi on tak spavo da je gladan. Al čudno mi je kad sam 3 mjeseca curila non stop, imala pune cice odmah pol sata nakon dojenja, a sad ko da su prazne, osim to ujutro. I još je on skratio dojenje makar možda jače vuče pa je brže gotov.
.
Julesica koliko ja znam mastitis može bit bilo kad, al valjda je prvo kvrga koja ne boli, onda se napravi zastoj ako se kvrga ne razbije i to boli pa tek ako se to ne izmasira i razbije onda nastane mastitis. Meni ti svaku noć curi iz cica i budu tvrde, spavam s tetrom preko njih jer ako bilo kaj drugo stavim dobijem zastoj, ovak dok slobodno curi mi je bolje. Čini mi se da je MissGraz rekla da se izdojim prije spavanja pa sam to radila jedno vrijeme da smanjim to prepunjavanje po noći.
Jao, cure moje, mene leđa ubijaju😩
.
Skicnula sam maloprije letak o baby handlingu, je li se neka od vas malo vise time pozabavila? Iskustva? Savjeti?🤗
Ja pokušavam zadnja 3 dana 🙂 I doslovno samo pokušavam, znači pravilno uzimanje i spuštanje izvedem možda svaki 10 put jer čim skuži da ću to napravit se izvije u luk i ukoči. Ako ga samo okrećem na bok onda surađuje, ali podizanje koma. Tako da recimo presvlačenje ga rotiram tak umjesto dizanja nogica, i okrećem ga na trbuh dok se igramo. Prije sam ga ja stavljala na trbuh, ali su mi rekli da ga treba s boka okrenut. Al on ima hipertonus, trebalo bi bit lakše kad ga beba nema. A pravilno držanje kako kad, nekad protestira, nekad je ok, naviknuo se nosit prema naprijed pa mu je ovo novo. Iako ne nosimo ga puno pa nije strašno. Zapravo mislim da ga više smeta kaj mu stavljam ručicu na prsa nego sam taj položaj. Jedino se borim s njim kad ga idem uspavat pa ga tak primim, cure ja nemrem vjerovat da beba može bit tak jaka. Ja ga doslovno jedva držim dok on urla i pokušava se izvit. Pa se smiri i ljuljam ga dok onak na pol sklopi oči i tak ga spustim da sam zaspe do kraja. Nekad uspije iz prve, nekad ponovimo par puta. Ima po internetu dosta uputa kako to treba, samo pazi da ti se tak ne izvija dok ga se okreće na bok, glavica i ručica trebaju pratit tijelo, i ručice im ne smiju visit prema iza, nego uvijek bit ispred njih. Recimo ako ga podriguješ na ramenu moraju njegove obje ručice bit preko tvog ramena.
Sortiraj odgovore
Najstariji