Mame/bebe proljetnice 2021. 🌸

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • MissGraz
    20. Svibanj 2021. 20:35

Bubica, da nije ono sto zovu strajk kod beba? Ajme zao mi je da se tako mucis. Probaj ju podrigivati tijekom podoja kad se krene griciti i cujes to kruljenje… mozda joj bude lakse jest kad izadje zrak iz zeludca. Nadam se da ce biti bolje i vjerujem da je to samo faza. 🙏🏼  Imas sos telefon kod Roda za hitna pitanja, one su savjetnice iskljucivo za dojenje i opcenito prehranu beba, mozda da tamo nazoves? 
    Petra, imam tetre sa svih zivih stranica, a najbolje su mi se pokazale babyono (obicne, ne bambus). Tako mekane, a dezeni prekrasni. Sto se tice velicina - ja sam totalno zbunjena. Evo ona trenutno nosi h&m vel 68, koja je kao do 6mj, a njoj je vec skoro mala. Ali stvarno nije tako debela 😅 u svakom slucaju uvijek je bolje veci broj uzet po meni… oni doslovno u dan pretastu velicinu. 

• MissGraz
    20. Svibanj 2021. 20:40

Bubice, citam ponovo pa vidim da nisi na dojenju nego na bocici. Uglavnom, lapsus, ali svakako vrijedi moj komentar. Mozes nazvati Rode bez obzira sto ne dojis. 

• thera
    20. Svibanj 2021. 21:10

Bubice,nemam neki pametan savjet nazalost. Jedino sto mogu reci je da se i mom cuje kako rade crijeva kad papa,to je valjda normalno. I da zna mahati glavom i odbijati bocicu,a sisu jos vise. Na sisi zna i plakati ali bocicu na kraju ipak pojede. Vjerujem da je samo neka faza i da ce te pedijatrica umiriti❤️
    Mi smo danas bili na uzv mozga i kod pedijatrice na prvom pregledu. Ultrazvuk super,kod pedijatrice isto sve ok proslo🤗 Narastao je s 53 na 55 cm, ima 4400, na otpustu je imao 3550,na rodenju 3850 g. Ja sam iskreno mislila da je dobio vise. Prva osoba koja mi nije rekla da MORA dojiti. Rekla je da je normalno da s obzirom na to da na pocetku dojenje nije islo sad radije jede iz bocice jer je ipak lakse. S obzirom na to da lakse ide,ne vuce dovoljno i automatski ni ja nemam dovoljno mlijeka. I da mu slobodno dajem dohranu i stavljam na sisu koliko on to bude htio. I sto se tice dohrane,nek mu dajem koliko god moze pojesti(znam da su neki ispitivali koliko davati pa mozda pomogne). On je u 5.tjednu sad,jede 120 cca svaka 3 sata+sto navuce od mene. I kaze pedijatrica da mogu povecati dozu ako on trazi. 

blossom
    20. Svibanj 2021. 22:08

Jutro/vece mamice...dok spava jednim okom otvorenim da se javim...ovo je pisano jucer tako da cu sad samo nadopunit 
    Prvo da cestitam svima kojima nisam na malim smotuljcima...jos malo i sve smo na ovoj temi 
    Mi smo prosli tjedan bile u zg na pretragama, neke nalaze jos cekamo, na neke cemo ici, al sve je ok i nastavljamo sa vjezbicama...MareiKate thx <3
    Vidim grcici, refluks, vjetrovi svega ima, ali izdrzat cemo...Ruzice zao mi je sto vas bas jako more grcici, ali drago mi je da si ti bolje...Emmie kako je tvoja malena sa refluksom, sta kazu dr. to ce proci? Mislim da moja ima taj tihi, tak da joj isto dajem manje i cesce jesti, podrig, drzanje uspravno..Nego reci mi si otisla ti po one krafne? 
    Bebanomoje drago mi je da je sve na kraju dobro <3
    Thera super za uzv
    Ivancice i Jagodice - vidim pisete za vjezbice radi hipertonusa, moze li vas vasa pedijatrica uputiti na vjezbe? Mislim mozete i same, ali stvar je da ce vas fizijatar uputiti kako i koje vjezbe je najbolje raditi za vase dijete, jer nije svako isto npr. nama krilo ne dolazi u obzir, ne pase joj, samo tvrda podloga ili pilates lopta, podrigivanje na ramenu nikako jer mi se izvija, pa to radimo preko ruke ko da je na boku...recimo vjezbe koje mi radimo nisam nigdje vidjela osim jedne na youtubeu + baby handling..zato kazem da ako mozete da vam fizijatar pokaze...a sto se tice samog hendlinga ni ja u pocetku nisam znala, 1000 pokusaja evo unazad par dana dizanje spustanje vrtnja super...tako da budete i vi polovile..jedan tip-  kod dizanja kad zavucete ruku ispod noge i ona ode na bok, onda palace obje ruke ispred ramena a ostalim prstima pridrzavate glavicu i dio leda (meni je taj dio s palcima nedostajao i krivo sam radila)...nadam se da sam uspjela objasniti, jer tesko je opisivat...i ne posustajte moja i dalje place kod nekih vjezbica al znam da je to za njeno dobro, ona nakon vjezbi je umorna, ne mlatara i zaspi samo tako
    .
    Dojenje - moja ko da je zaboravila kak se papa...cokče za poluditi...ali kad krene vuce ko luda, stalno joj govorim polako nece ti nitko uzeti
    Poza za papanje - naslonim se na trosjed jastuk iza leda i jedan ispod ruke gdje joj je glavica, znamo i zaspat tako
    Cijepljenje - mi bi trebali u petak, ali po savjetu neurologa odgodit cemo dok ne dosegne 5kg

blossom
    20. Svibanj 2021. 22:11

Malo jadanja...nitko mi ne daje savjete/upute/komentare do svekrve...dajes li joj vode/caja nakon sto me u trecem navratu pitala zast ne dajem (jer to je uzrok grcica) rekla sam joj da joj dajem caj od hibiskusa i hmelja kako kad...pa sad je krenula trpat ruke u usta, isli do njih mala taman papala, reko sad ce tvoja mama pitat jel gladna ...i da, joooj pa ona ti je gladna, reko dijete otkrilo da ima ruke i istrazuje..i opet gladna je, dok joj dragi nije rekao jela je prije neg smo dosli...pa kad cu krenut sa kasicama i tak ima jos situacija al ne dam se...a na primanje za ruke sam alergicna, ne razumijem ljude kak ne razmisljaju, onak sebe po ustima pa njoj za ruku grrr ...ko sokol sam pored nje spremna kad krene ustima da joj brisem ruke 
    Eto istresla se ja ...drage moje nadam se da ce ova noc biti dobra.....drzi te se, sutra kazu lijepo, pa malene u kolica i dva sata mozak na pasu  noc

• Marina21
    20. Svibanj 2021. 22:18

Vidim da je Jagodica pisala da sumnja u svoje majčinska sposobnosti... Vjeruj nisi jedina. Na dnevnoj bazi sumnjam. Svaku noć kad ga ne vratim u njegov krevet nego ostanem spavat tako jer zaspem u toku hranjenja padam u depru!
    Baby handling nam je patronažna dosta rano predložila, ima video na YouTube nekakav hrvatski, pokušavam tako, ali to bude na kraju svakako.

blossom
    20. Svibanj 2021. 22:23

Bubice i ja svojoj cujem kad ide u crijeva i kao krulji, sam sto nju ja moram molit za kakanje  ne brini sutra zovi pedijatricu i umirit ce te, bit ce sve dobro...sjetila se kako sam u bolnici imala cimericu koja je dojila znaci mali je kakao samo tako, pojede i paf smijale se obje..i kaze ona ajd probaj jel dobio na kilazi, ja ga dignem i kazem je je al ne znam koliko od toga je kakice...nemajke 🙈

• thera
    20. Svibanj 2021. 22:34

Moj kaka jednom dnevno,nekad preskoci dan pa se kakici veselimo ko suncu ovaj tjedan. Ali zato se danas iako je to vec obavio ranije kad smo morali krenuti pedijatrici tako fino olaksao u tetricu u koju smo ga jedva zamotali jer koristimo jednokratne pelene. Pa motaj opet novu,onda se popisao. Pa trecu,i na kraju je izbljuvao svoje odijelce za doktora. I preskidaj sve opet. Jesmo kasnili? Naravno da jesmo😂

• ružica
    20. Svibanj 2021. 22:47

Mame,

Moj muž koji je od rođenja malog smiren je večeras totalno puknuo. Mali cijeli dan nije oka sklopio, veceras je uhvatio vrištati, danas nije muž mogao jutros raditi od njega, mi nismo mogli vani radi ružnog vremena, u malom smo stanu, prenervozni smo, premoreni i mogu reći očajni. 

👩 37, amh 6.2.pmol
    👨 33 ,normospermia
    26.09.2022. ET (trodnevni, osmostanični)
    5+3 🙏❤️

Jagodica125
    20. Svibanj 2021. 23:00

Svim umornim, iscrpljenim mamicama, saljem zagrljaj potpore💗👭 ocito takav dan🤷‍♀️
    .
    Moj sin vec 3.turu za redom spava😳 oko 16h je papanje - spavanje na repertoaru. Mislim, volim ja da on spava, ali pored toliko aktivnog bebaca, ovo mi je malo vec sumnjivo😩
    .
    Vjezbice budem svakako radila samo ako fizijatar/fizioterapeut preporuci i poduci kako se pravilno izvode👌
    .
    Zelim vam laku noc🧡

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.