Drage mame, sve ste svježe sa poroda ovdje pa vas molim pomoć...
Imate li kakav savjet za prirodno otvaranje ili poticanje trudova?
Doktor mi je rekao da sam skroz zatvorena i da ću se teško otvarati bez trudova...
A ja bih samo htjela izbjeći inducirani ako je moguće...
Skačem na pilates lopti, jedem datulje (iako su mi grozne), počet ću piti čaj od lista maline i dosta sam pokretna po kući...stalno nešto čistim...idem u šetnje iako me sve boli i siječe sa svih strana...
Ne znam što bih još mogla napraviti da se nešto pokrene?
url=https://lilypie.com]
url=https://lilypie.com]
Drage mame, sve ste svježe sa poroda ovdje pa vas molim pomoć…
Doktor mi je rekao da sam skroz zatvorena i da ću se teško otvarati bez trudova…
A ja bih samo htjela izbjeći inducirani ako je moguće…
Skačem na pilates lopti, jedem datulje (iako su mi grozne), počet ću piti čaj od lista maline i dosta sam pokretna po kući…stalno nešto čistim…idem u šetnje iako me sve boli i siječe sa svih strana…
Ja sam jela datulje i ananas..
I seksala se 🤣 i moja gospodicna je dosla 13 dana prije na svijet🥰🥰
Bebanomoje, moja sucut 🙏
U bolnici su mu davali Hipp dohranu, nisam bila zadovoljna, prema preporuci iz bolnice uzela sam Aptamil, koliko je pojeo toga cini mi se ok.
Ja se izdajam, spremam u frizider, nekad s pomocu sesirica sisa. Cekam Medela sesirice, jer ovi Avent su uzasni. Plesu mi oko sise🙈
.
Ako mi na otpusnom pismu pise kontrola za mjesec dana, jel to idem na Sv.Duh ili kod svog ginekologa?.
.
Cure, koje ste imale carski, jeste normalno sjedile? Kad dirate ranu, jel ona ispod ravna ili imate onak kao da je oteceno uzduz sava? Ako kuzite sto zelim reci.
Ja se osjecam predobro, samo imam paniku od sava🙈🙈🙈🙈
Jucer smo odradili nase prvo slikanje. 11 kg manje imam na vagi.
NevaEva i menj trbuh malo visi, tako mi to ruzno😭😭
Da normalno sam sjedila, samo se nisam previše naginjala prema naprijed prvi tjedan, dva (slično kao i i trudnoći 😉) danas prolazi treći tjedan od poroda, sjedim potpuno normalno. Mislim da je oteklina skroz normalna, ja sam ju imala doduše samo na jednoj strani. Meni kao da trbuh malo visi gore od sisa, odnosno izgleda baš kao da se ispuhao, dio oko pupka je svakim danom sve manji i manji. Mislim devet mjeseci je rastao, ne moze se vratiti na staro u par dana, polako doći će sve na svoje ❤️
Mene zanima kada tu ranu smijemo početi mazati kremom, losionom, čim god, nisam se još usudila
Drage mame, sve ste svježe sa poroda ovdje pa vas molim pomoć…
Doktor mi je rekao da sam skroz zatvorena i da ću se teško otvarati bez trudova…
A ja bih samo htjela izbjeći inducirani ako je moguće…
Skačem na pilates lopti, jedem datulje (iako su mi grozne), počet ću piti čaj od lista maline i dosta sam pokretna po kući…stalno nešto čistim…idem u šetnje iako me sve boli i siječe sa svih strana…
Ja sam prenijela 10 dana, radila sve, šetala, sex, pilates lopta...nisam se otvarala ni nakon dva gela na indukciji. Možeš sve probati, moje iskustvo govori da ništa to ne pomaže, ili će krenuti ili neće 🙍 znam da te nisam baš utješila 😁🤣🤣
Pozdrav cure, uspjela sam vas procitat, nikako da se javim!
LAMPA imamo difuzor koji mjenja boje kraj kreveta nisko dolje pa se svjetlost odbija od ormar onako priguseno al njoj je to zanimljivo i gleda u to i zaspi.
SPAVANJE/RUTINA jucer je zaspala oko 19 h bile smo u dvoristu i spavala je u kolicima i u kuci kod svekrve njoj na rukama! Ja sam u medjuvremenu sebe okupala, pospremila neke stvari , ispeglala i spremala se za eurosong 🤣 Ena se probudila gladna oko 21:30 h nahranila je ,nije puno cicala, malo razgledavala i onda sam muzu oko 22:30 h rekla da je odnese u sobu na krevet da bocicu od 60 ml i da joj nista ne prica jer ona sama zaspi nakon hranjenja! Tako je i bilo, popala,trljala se po okicama neko vrijeme dok nije nasla polozaj i zaspala. Spavala je do 2 ujutro pa onda cicanje i probudila se oko 5:30-6h , pa je opet nacicala iduce budjenje oko 8! I tako svaku vecer uspavljujem, odnosno nju pustim da se sama uspava!
FIZIOLOSKA kakvu vi fizio.dajete svojima, onu sa spricom u boci ili onu pumpicu koja rasprsuje? Ja dajem preko sprice al ne znam kolko ml da dam? Bojim se da premalo strcnem, a ne bi bas htjela ni previse! Pa ako imate savjet...
BABY HANDLING hjoj pa ja je svakak uzimam,jedino kod presvlacenja okrecem je na bok!
Ja- 34 god, muz-38 god
Ena 25.03.2021 ❣
Jutro mamaiste! 🌸
.
Blossom, pricaj mi o svekrvinim savjetima… 😅 evo mi danas idemo kod njegovih, meni je cijelo jutro mucnina u zeludcu. Uzasno sam nervozna, a takva je i ona jutros jer vjerovatno osjeca moju nervozu. Isti komentari doslovno. Gladna ti je, zasto ne das malo vode, hladno joj je u tome… o Boze! Inace mi je sveki super, ali jezik joj je malo dug, a ja sam odgojena po principu “presuti” i onda se u meni uz sve hormone nakuplja nekakav miks bijesa i ludila. Samo da prodje ovaj vikend, uh!
.
Bebano, zao mi je cuti sta vam se izdogadjalo. 😞 sigurno da vam je sex zadnji na pameti, vjeruj mi i nama je. Pocela sam se pitati da li uopce vise djelujem privlacno svom muzu. Ali znam da je i on umoran i svi ti problemi koje smo
imali i briga oko nje itd. Valjda ce proci i ta faza! Sto se tice naredbi, ja svom muzu ako nisam “nacrtala” nista od toga… sve ce on napravit bez pogovora, ali mu treba rec! Mene isto to nekad zivcira, mislim si - pa vidis li sam da treba pospremit cipele s hodnika npr? Ali ne.. takvi su oni.. ne vide dok ne upres prstom… i trebamo to prihvatit! 🤷♀️
.
Bubica moja curka meni postane izrazito nervozna na podoju kad joj udje zrak i bas tako kako ti opisivas cuje se to kruljenje u zeludcu/crijevima, ona se izvija, place… onda ju podignem, ona place idalje jer je gladna, ali cim izbaci zrak smiri se i nastavi dojiti u miru.. to nekad znam ponoviti po par puta za vrijeme podoja. Naporono je, ali sto je tu je. Probaj! 💪🏻
.
AnaAn, da, moj je rez jos uvijek “zadebljan” - to ti je normalno. Ipak je to sad mrtva koza tu i sivano/spajano je. Oziljak, ukratko. 🤷♀️
.
Avama, ne mari za kile, sav taj nabildani stres oko grceva, nespavanje i ostalo mozda utjece na to da ti organizam trazi slatko! Slatko ipak izaziva neko mini zadovoljstvo… ja sam barem takva da uvijek nesvjesno trazim jest slatko kad je nervoza u pitanju. U svakom slucaju, kile ce doci na svoje, a grcevi ce proci… drzi se! 💛
.
Julesica, ono sto sam ja citala o npr. kremama za oziljke, nekakva sigurna zona za koristenje je nakon 3 mj. da bas budes sigurna da je zaraslo i da se nece nista dogoditi. Ali evo ja sam pocela obicnom kremom za tijelo mazati cim su mi kraste otpale… ne stavljam puno i mazem jednom dnevno. A sad kad bude 3 mj planiram poceti koristiti neku od krema za oziljke ne bi li bar malo pomoglo.
Bokic i od nas! 👋 kod nas dosta izazovno danas😩 koliko je jucer bio predvecer i navecer miran, sad to sve nadoknađuje izgleda...😒
.
Dohrana - ja pitala u rodilistu koju vrstu su mu davali, rekla sestra da to ne smiju reci, jer bi bilo kao da preporuca i reklamira 🤷♀️ pa sam uzela od prvog dana doma, pa do sad Bebimil, malisa lijepo raste, dobiva na tezini, ne planiram mijenjati👌
.
Rez - meni je neko vrijeme bilo kao nateknuto na jednom i drugom kraju reza ili kao neko zadebljanje ispod. Jos uvijek je malo prisutno🤔 ja nicime rez ne mazem a niti ne budem jer mi je tocno u onom pregibu koze i spekeca gdje mi trbucic staje, tako da rez uopce ne vidim🙏 samo mi je eto to bilo malo problem njegovati jer zbog spekeca je koza objesila i dolje je rez morao biti na suhom, a pregibi koze se uvijek znoje, pa sam sterilbe gazice metala da bude suho i super je zacijelilo🙏🥳
.
Posvecenost - jeste primjetile da vase bebice primjete kada niste "100% s njima" ne znam kak da se izrazim, ali moj kad je samnom, tocno kuzi kad mu nisam 100% posvecena jer gledam na mob itd...
.
Dragi na tapeti - ovih dana kod mene😖 hormonalna i emocionalna sve u 16...
.
Danas zato gibamo u setnju poslijepodne🙏
.
Divim se vama mamicama cije bebice muce grcevi, meni je tesko ponekad podnijeti njegovu cendravost, a ne muce nas grcevi hvala Nebesima zasad 🙏
Jagodice pitala sam ih ja za dohranu, rekli su da imaju kako kad jer zavisi od kog dobe donacije.. znaci razlikuje se stalno😅
Dok sam ja bila su imali Bebimil,zato sam ja i doma bila na Bebimilu dok nismo presle na Nan complete comfort 🥰
Jagodicepitala sam ih ja za dohranu, rekli su da imaju kako kad jer zavisi od kog dobe donacije.. znaci razlikuje se stalno😅
Da, to isto, da svaki put netko drugi donira🤷♀️ ma dok su nama nase bebice site i lijepo napreduju nema potrebe mijenjati👌
.
Pokusaj spavanja broj 3... opet ista štorija, malisa gledati ne moze, bili u baby gymu, pelena - premotana, nahranjen, zanunan, ususkan da mu nije zima, prozor na kip da ima zraka da nije prevruce, podrignuo je, kakao je 👍spava li - ne🤣
.
I sad kad zaspe, ako zaspe, ja bih trebala isto kao spavati, ali ne, ja cu biti na mobu, jer ako sad zaspem... znam da cu se probuditi sva na lijevu nogu, bez pojma koji je dan, koliko je sati...
.
Sex - ja cekam pregled kod ginica, imali smo dosad samo jedanput odnos, tad mi je bilo bas to toga i uzivala sam. Sad me pocinje prati neki neracionalni strah da opet ne zatrudnim, nekako sam sumnjicava prema metodama kontracepcije, najradije bih apstinirala do daljnjega...😔 osijecate li vi kao pressing od strane decka/muza?
Sortiraj odgovore
Najstariji