Samoca - znam da ponekad kad mi je bas bas tesko i izazovno, osijecam svojevrsnu ljubomoru na dragog sto ide na posao svaki dan🤣 i meni nedostaje posao, ona stara rutina i onaj stari identitet mene, iako znam da je to normalno da sada gradim novi identitet, ja kao mama👩👦🤗🥰
.
Oko - inace sam od jucer primjetila da mu lijevo oko suzi😥 krmeljavo je i budem sad skuhala caja od kamilice pa time tapkala i obrisala, nadam se da bude proslo, ako ne, trazim pomoc i savjet👩⚕️
.
Meni sutra sluzbeno zavrsava babinje 🥳😭 nekako pomijesne osijecaje imam u vezi toga 🤔 sretna, opet nekako sjetna, ocito kombinacija hormona i ovog mis-mas vremena☺🤷♀️
.
E da, kupila sam malisi jucer baby gym🤗 uzela sam u babycentru za 300kn, onaj 5u1 od Playgroa, samo zato jer ima i crno bijelih zebra uzoraka, a to kao prvo vide te kontrasne boje. Prvo ja mislila malisa je jos premali, nece on to nista skuziti, malo morgen, dragi to "sastavi", polegnemo maloga ispod i gleda on😳 i onak se glasa i cak se nasmijao jednom🤣 a ja pocela plakat od ganutosti, kak moj mali mis brzo raste, vec se igra 🥺😭
.
Slazem se sa Nevom za ovaj alone time, moj malisa ako je onak grintav i ne pomaze niti nunanje, ni hranjenje, niti pjevanje, pricanje, nista, primirm ga i spustim makar na 5min u kindru. Kao da se resetira 🤷♀️🤔 a posebice ako se u kuci nesto desava, tipa neki metez majstora, ili tv, glazba, ili jak miris dinstanog luka, to podnosi neko vrijeme i onda kao da trazi "ajmo sad opet u mirnu sobu". I sad ga stavim u kindru kad ide odspavati, prije bih ga na svaki znak negodovanja dizala na ruke, pa skuzila ne pase mu to. Ponekad se zeli samo namjestiti, ili izbaci dudu ili trazi dudu. I naravno treba mu neko vrijeme da se namjesti i ugnijezdi 🤷♀️recimo pase mu i ako se uspavljuje da ja ili dragi samo stojimo uz kindru nagnuti. Onda gleda onak s vremena na vrijeme jesmo li tu, to je tu i tak i zaspe. A ponekad nista je pomaze nego na ruke i hopsam s njim na rukama kroz kucu pjevajuci Letovanic, Letovanic, selo pokraj Kupe🤣🤦♀️pa se kroz to hopsanje nadrnda, a ja imam osijecaj da cu od novca s porodiljnog si platiti operaciju koljena i novi set nogu🤣💸
Spavanje - spava u jednodjelnom onom kombinezoncicu i "krutoj" dekici ispod ruku, jer druge lakse dekice mi se cine preopasne, ovu teze navuce 🥰 to mi mu je najudobnije jer nista ga ne steze oko buse, samo pelena. A i tokom nocnog previjanja tu nakmanje negoduje. Samo provirim i chekiram situaciju u pelenama. Probala sam s vrecom za spavanje, par noci okej, dok nije plakao jednu noc neutjesno, skinula ga, on znojan u vreci, predebela je za ovo vrijeme. Ne koristim sad.
.
Dohrana-dojenje - papa.sad 120ml ponekad unutar 2ipol, ponekad 4sata, kako trazi🤷♀️ ponekad citavu flasicu iscjedi, ponekad natezemo i dodjemo od 60m i amen. Ja mogu reci da dok sam forsirala dojenje na saaamom pocetku - ja sam bila frustrirana, gnjecila sise, mali svaki, ama bas svaki put kad bi skuzi da ide na cicu, plac i to kakav😳😭 i onda switch na dohranu i od tada i on i ja vise uzivamo i kvalitetno papamo. Pricam mu dok papa, pjevusim, pa se malo mazimo u pauzi. Ono na pocetku je bio kaos, puki kaos😱
.
Sve u svemu sam Bogu zahvalna da je takav kakav👶💙 je i da sam ja dobro i dragi isto, nisu svi dani super, nije uvijek lako, ali stvarno da se idem zbog icega zaliti, bilo bi to bogohuljenje i svetogrde🛑
NevaEva,
Ne znam iskreno zašto refluks, rekla mi je pedijatrica kada ga je vidila kako se grci da po načinu grčenja sumnja na refluks, nisam ništa zapitkivala⁉️
Ivančice, koje simptome je imao tvoj maleni kad mu je dijagnosticiran refluks, koje mlijeko pije?
Girl, nikada ne pomišljaj da si ti kriva ili liša majka, pa vidiš da nas ima još s grčevima i to jakim i kojima djeca plaču stalno... Tu smo da se bodrimo. Svakoj od nas je neki dan bolji a neki lošiji, na onaj bolji hrabrimo druge cure kojima je teško, a sutra kad ja potonem hrabriti će me druge cure... tu smo za tebe❤️
👩 37, amh 6.2.pmol
👨 33 ,normospermia
26.09.2022. ET (trodnevni, osmostanični)
5+3 🙏❤️
Ruska1986,
Za koji dan brojimo punih 10 tjedana, nažalost stanje još isto. Prešli smo na aptamil Comfort za grčenja pa se sad nadam boljitku....
👩 37, amh 6.2.pmol
👨 33 ,normospermia
26.09.2022. ET (trodnevni, osmostanični)
5+3 🙏❤️
Ružice, i moja malena ima reflux i slijedeće simptome:
Štucanje nekoliko puta na dan
Podrigavanje koje "mokro" zvuči
Čujem kako se mlijeko vraća gore poslije jela, i vidim da ona to guta onako malo preplašena kao da se davi☹
Vidim je kako su pravi grimase i nešto žvače
Lako se budi i ponekad plače kad se probudi
.
Sad je stara 3 mjeseca i mogu reći da ide malo na bolje..dajem joj svoje izdojeno mlijeko i jednu bočicu anti reflux formule. Nije ni to pretjerano pomoglo, niti je pomogao lijek, samo vrijeme.
Curke mi smo obavili pregled sa 2 mjeseca danas kod pedijatrice i pikicee😊.
Dobio je 900g od zadnjeg pregleda i 2,5 cm, sada smo na 5840 i 60cm, sljedeci pregled tek u 8 mjesecu, preksutra još samo kukovi 🙌
Cijepljenje ja sam se toliko bojala reakcije i svega, kad on je zaplakao na ravno 2 minute, izašli od tamo, ušli u auto i zaspao srce junačko 🥰 (čak sam stigla shopping obavit za doma) 😆
Toliko me bilo strah tog prirasta na kilaži zbog isključivo dojenja na zahtjev, ali eto, ne da je super, nego odličnoo, pao mi je veliki kamen sa srca 😁
Morala sam tu ispisat doživljaj pregleda, laknulo mi je jako 😆
Super Ridja! Dojenje na zahtjev je po meni najbolja stvar! Moj savjet, samo nastavi!
Adrian dobiva 50gr dnevno otkad smo doma! Isključivo je dojen! Prejeda se doslovce!!! Fakat sam više luda od tih izbljucanih tetri! 🤦
Petra982 , čestitam ti od srca na sinčiću! Želim vam mnogo zdravlja, sreće i ljubavi! Bila sam odsutna kad si ti rodila pa ti nisam čestitala na vrijeme! 💗💗💗💗
.
Ridja super za malenog! 🤗
Ridja supeeer 🤩🤩
Petra i moj, jedan tjedan je bio samo na 42g/dnevno a od tad svaki tjedan 55 ili zadnji 66g/dnevno. Jel ti se to ne cini previse? Ne znam kak da smanjim kad trazi.. a prosjek je kao 15g
Evo da i ja napisem, mislim da jd moj mozda danas imao grceve ili refluks il ne znam sta. Podrignuo se tipa 3, 4 puta nakon jela, jednom je malo povratio nesto sirasto i nije kakao 6 sati, dva prematanja. Poceo je vristat, plakat, nekak ko da ga je boljelo nest. Prikopcala sam ga na sebe makar je tek jeo i povracao.. opet je jeo.. tek nakon dost nosenja i masiranja trbuha i nozica i ponovnog jela se opustio i pokakao i vise nije povracao, evo sad spava. Mrvics mala mi se namucila. Koma je osjecaj da ne mozes pomoci a muci se.. 😔😔 Obicno spava od 22 do 02, sad ce se vjerojatno prije probudit pa cemo vidjet kakva bude noc. Savjeti?
Tesko mi ga je nosit..i dojit.. ima 5200g, 5 tjedana i bas osjecam tu tezinu i dok dojim. Nikak se namjestit.
.
Palonkica, kako je tvoj sin?
.
AnaAn kako tlak?
Sortiraj odgovore
Najstariji