Mame/bebe proljetnice 2021. 🌸

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    pupetta
    14. Svibanj 2021. 18:50

Toplomjeri - ja imam Aventov digitalni iz onog njihovog seta za njegu. Mjerila sam par outa rektalno, namazala vazelinom guzu i vrh toplomjera, stavila onaj vrh (sivi dio) u guzu dok sam drzala nogice u zraku. Jako brzo izmjeri, malac se nije bunio, nije ni primijetio da se nesto drugacije dogada. Inace, citala da toplomjeri za uho nisu bas pouzdani kod malih beba, a sad tko ce znati. Svi toplomjeri me zivciraju u svakom slucaju, blazena živa je jedina valjala 
    Slina - ista stvar i kod mog malca. Jako slini, zagrcne se cesto na svoju slinu i pravi baloncice 

Baby P 03/21 💙

pupetta
    14. Svibanj 2021. 18:51

EmEn evo ja placem od smijeha na ovaj tvoj opis dudanja 

Baby P 03/21 💙

• NeverEver
    14. Svibanj 2021. 18:51

Cure, molim vas za preporuku za nosiljke. Svidja mi se ergobaby ali ne znam jel valja kaj. Nosili bi malca za cca tjedan dana u tome, tad bude mjesec i pol i preko 5 kg. 
    https://www.bubamara.eu/djecja-oprema/nosiljke-i-klokanice/nosiljka-embrace-73587

• NeverEver
    14. Svibanj 2021. 18:54

AnaAn cimerica u bolnici je nakon carskog razvila brutalnu hipertenziju i sva je bila otecena. Dali su jok terapiju pa je tlak bio 160/40, nest se cudno dogadjalo ali evo je zive, zdrave i vesele, ostale smo in touch i bas se jucer cule. Tak da sve bude ok, popravit ce te.. 

pupetta
    14. Svibanj 2021. 18:54

NeverEver

Cure, molim vas za preporuku za nosiljke. Svidja mi se ergobaby ali ne znam jel valja kaj. Nosili bi malca za cca tjedan dana u tome, tad bude mjesec i pol i preko 5 kg.
    https://www.bubamara.eu/djecja-oprema/nosiljke-i-klokanice/nosiljka-embrace-73587

20 mojih postova u zadnje 3 minute, sorry. Mi smo bas ovu narucili na Svijet beba jer je bio popust. Odlicna je, lagana i prozracna. Bebac se lako postavi, nije tesko za manevriranje. Nisam htjela odmah kupovati onu njihovu 360, a i ova mi se cinila bolja za prvu ruku i sto se tice materijala. Nama je ovaj video pomogao za prvu "montazu" pa baci oko. https://youtu.be/LnbCegxCD6o
    Nismo je previse koristili jer nam je tek stigla, ali zasad nam je stvarno top 👌🏻

Baby P 03/21 💙

Rita88
    14. Svibanj 2021. 20:34

I mi imamo tu nosiljku i meni se cini sasvim ok iako jos nismo malu stavili u to, cekam da prodjemo prvu kontrolu kukica pa cemo je onda nosati u tome, moj muz jedva ceka  🙃
    Emen opisala.si tocno tu dudu kak je i kod moje Ene ,voli je i ne voli 🤣

Ja- 34 god, muz-38 god
    Ena 25.03.2021 ❣

• Ivancica90
    14. Svibanj 2021. 20:49

Pozdrav mamice, nadam se da ste mi sve dobro.

.

AnaAn čestitam 🥰 Cure su ti već sve rekle, ja ću samo ponovit da je i meni lagano kretanje bilo spas. Jer kad god bi dugo ležala i morala ponovo ustat bolilo je puno jače. A kašljat se nisam usudila tjedan dana, suze su mi tekle kolko me znalo grlo grebat, al se nisam usudila. I mlijeko mi je došlo treći dan naglo i jako puno, al ja sam do prije tjedan i pol imala problema s hiperprodukcijom tako da nisam relevantna. Samo izmasiraj i izdoji ako ga je puno i pogotovo ako osjetiš kvrge.

.

Hipertenzija - nisam imala, cimerica je. I samo ću reći da ako su vam dali terapiju, onda je uzmite. Ona nije htjela jer doji iako su joj rekli da smije s dojenjem, i nije im rekla kako nije popila. U jednom trenutku joj je baš jako pozlilo, a bebica je još tad bila s njom u krevetu. Srećom nije ništa bilo, ja sam brzo po sestre otišla pa su je doktori ful našpotali. I eklampsija se može i nakon poroda dobit pa je bitno pratit.

.

Duda - mi koristimo, doduše od nekih mjesec i pol. I ako pregladni bome duda ne pomaže. Iako ga ja hranim prije nego se počne derat, al kad se zalomilo da nisam stvarno baš urla.

.

Slina - isto slini i puše balončiće. Sad i trpa šakice u usta bez obzira na to jel gladan ili nije.

.

Toplomjer - kupili omron s fleksibilnim vrhom, piše da se drži i nakon što pišti da je gotov jer još mjeri. On pišti ful brzo, ja ga onda ostavim još dok ne prestane rast temperatura, tako mu je i doktorica mjerila. I rekla da je u guzi 37,5 granica bez ikakvog oduzimanja od mjerenja. Opet svi imaju različite kriterije.

.

Rota - cure koje ste cijepile, koliko dana su vam bili nervozni poslije? Ne bih htjela da na krštenju bude cendrav ako je to nuspojava cjepiva. I jel druga doza ide nakon 1 ili 2 mjeseca?

• MissGraz
    14. Svibanj 2021. 21:31

Sta ovo citam, da se rota cjep. daje oralnim putem?? Moze li mi netko pojasniti tko je vec to radio? 

Jagodica125
    14. Svibanj 2021. 21:33

Mi jos ne slinimo i ne pusemo baloncice, ali sam zato primjetila pocetke kao gugutanja🤗 poticem to, nije vezano uz plac, nego recimo kad lezi i pricam mu. Ili kad se divi nasem starom, prasnjavom lusteru, kao da "ooooouuuu" kaze🙃
    .
    Zubici - ja danas bas gledala malcu zubno meso, bas se dolje naprijed, gdje ce biti jedinice, naziru dvije kao bijele crtice, pa se pitam kad bebici pocinju zubici rasti? 🤔 baka je danas napomenula da sam ih ja vec sa 4 mjeseca imala 🤣
    .
    Moram uskoro opet u shopping, iako nisam puno kupovala, imamo vec dosta stvari koje su nam male, a mi rastemo naocigled🤗🥰

Rita88
    14. Svibanj 2021. 21:46

MissGraz

Sta ovo citam, da se rota cjep. daje oralnim putem?? Moze li mi netko pojasniti tko je vec to radio?

To su kapi kolko znam, ja sam narucila to u ljekarni i stiglo je i na iducem pregledu budemo cijepili Enu! 
    Ivancice to i mene zanima jer mi tjedan poslije imamo krstenje! 

Ja- 34 god, muz-38 god
    Ena 25.03.2021 ❣

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.