Toplomjeri - ja imam Aventov digitalni iz onog njihovog seta za njegu. Mjerila sam par outa rektalno, namazala vazelinom guzu i vrh toplomjera, stavila onaj vrh (sivi dio) u guzu dok sam drzala nogice u zraku. Jako brzo izmjeri, malac se nije bunio, nije ni primijetio da se nesto drugacije dogada. Inace, citala da toplomjeri za uho nisu bas pouzdani kod malih beba, a sad tko ce znati. Svi toplomjeri me zivciraju u svakom slucaju, blazena živa je jedina valjala
Slina - ista stvar i kod mog malca. Jako slini, zagrcne se cesto na svoju slinu i pravi baloncice
Baby P 03/21 💙
EmEn evo ja placem od smijeha na ovaj tvoj opis dudanja
Baby P 03/21 💙
Cure, molim vas za preporuku za nosiljke. Svidja mi se ergobaby ali ne znam jel valja kaj. Nosili bi malca za cca tjedan dana u tome, tad bude mjesec i pol i preko 5 kg.
https://www.bubamara.eu/djecja-oprema/nosiljke-i-klokanice/nosiljka-embrace-73587
AnaAn cimerica u bolnici je nakon carskog razvila brutalnu hipertenziju i sva je bila otecena. Dali su jok terapiju pa je tlak bio 160/40, nest se cudno dogadjalo ali evo je zive, zdrave i vesele, ostale smo in touch i bas se jucer cule. Tak da sve bude ok, popravit ce te..
Cure, molim vas za preporuku za nosiljke. Svidja mi se ergobaby ali ne znam jel valja kaj. Nosili bi malca za cca tjedan dana u tome, tad bude mjesec i pol i preko 5 kg.
https://www.bubamara.eu/djecja-oprema/nosiljke-i-klokanice/nosiljka-embrace-73587
20 mojih postova u zadnje 3 minute, sorry. Mi smo bas ovu narucili na Svijet beba jer je bio popust. Odlicna je, lagana i prozracna. Bebac se lako postavi, nije tesko za manevriranje. Nisam htjela odmah kupovati onu njihovu 360, a i ova mi se cinila bolja za prvu ruku i sto se tice materijala. Nama je ovaj video pomogao za prvu "montazu" pa baci oko. https://youtu.be/LnbCegxCD6o
Nismo je previse koristili jer nam je tek stigla, ali zasad nam je stvarno top 👌🏻
Baby P 03/21 💙
I mi imamo tu nosiljku i meni se cini sasvim ok iako jos nismo malu stavili u to, cekam da prodjemo prvu kontrolu kukica pa cemo je onda nosati u tome, moj muz jedva ceka 🙃
Emen opisala.si tocno tu dudu kak je i kod moje Ene ,voli je i ne voli 🤣
Ja- 34 god, muz-38 god
Ena 25.03.2021 ❣
Pozdrav mamice, nadam se da ste mi sve dobro.
.
AnaAn čestitam 🥰 Cure su ti već sve rekle, ja ću samo ponovit da je i meni lagano kretanje bilo spas. Jer kad god bi dugo ležala i morala ponovo ustat bolilo je puno jače. A kašljat se nisam usudila tjedan dana, suze su mi tekle kolko me znalo grlo grebat, al se nisam usudila. I mlijeko mi je došlo treći dan naglo i jako puno, al ja sam do prije tjedan i pol imala problema s hiperprodukcijom tako da nisam relevantna. Samo izmasiraj i izdoji ako ga je puno i pogotovo ako osjetiš kvrge.
.
Hipertenzija - nisam imala, cimerica je. I samo ću reći da ako su vam dali terapiju, onda je uzmite. Ona nije htjela jer doji iako su joj rekli da smije s dojenjem, i nije im rekla kako nije popila. U jednom trenutku joj je baš jako pozlilo, a bebica je još tad bila s njom u krevetu. Srećom nije ništa bilo, ja sam brzo po sestre otišla pa su je doktori ful našpotali. I eklampsija se može i nakon poroda dobit pa je bitno pratit.
.
Duda - mi koristimo, doduše od nekih mjesec i pol. I ako pregladni bome duda ne pomaže. Iako ga ja hranim prije nego se počne derat, al kad se zalomilo da nisam stvarno baš urla.
.
Slina - isto slini i puše balončiće. Sad i trpa šakice u usta bez obzira na to jel gladan ili nije.
.
Toplomjer - kupili omron s fleksibilnim vrhom, piše da se drži i nakon što pišti da je gotov jer još mjeri. On pišti ful brzo, ja ga onda ostavim još dok ne prestane rast temperatura, tako mu je i doktorica mjerila. I rekla da je u guzi 37,5 granica bez ikakvog oduzimanja od mjerenja. Opet svi imaju različite kriterije.
.
Rota - cure koje ste cijepile, koliko dana su vam bili nervozni poslije? Ne bih htjela da na krštenju bude cendrav ako je to nuspojava cjepiva. I jel druga doza ide nakon 1 ili 2 mjeseca?
Sta ovo citam, da se rota cjep. daje oralnim putem?? Moze li mi netko pojasniti tko je vec to radio?
Mi jos ne slinimo i ne pusemo baloncice, ali sam zato primjetila pocetke kao gugutanja🤗 poticem to, nije vezano uz plac, nego recimo kad lezi i pricam mu. Ili kad se divi nasem starom, prasnjavom lusteru, kao da "ooooouuuu" kaze🙃
.
Zubici - ja danas bas gledala malcu zubno meso, bas se dolje naprijed, gdje ce biti jedinice, naziru dvije kao bijele crtice, pa se pitam kad bebici pocinju zubici rasti? 🤔 baka je danas napomenula da sam ih ja vec sa 4 mjeseca imala 🤣
.
Moram uskoro opet u shopping, iako nisam puno kupovala, imamo vec dosta stvari koje su nam male, a mi rastemo naocigled🤗🥰
Sta ovo citam, da se rota cjep. daje oralnim putem?? Moze li mi netko pojasniti tko je vec to radio?
To su kapi kolko znam, ja sam narucila to u ljekarni i stiglo je i na iducem pregledu budemo cijepili Enu!
Ivancice to i mene zanima jer mi tjedan poslije imamo krstenje!
Ja- 34 god, muz-38 god
Ena 25.03.2021 ❣
Sortiraj odgovore
Najstariji