Mame/bebe proljetnice 2021. 🌸

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Emmie
    10. Svibanj 2021. 01:40

Thera da nisi možda malenog cijepila rotavirusom? Virus je oslabljen, ali živ. Moja malena je vrištala po sat vremena danima poslije cijepljenja, u oko 10-11 navečer i 4 ujutru... pa onda nastupaju vjetrovi i zelena stolica. U hitnoj su i nama rekli da je sve u redu. 
    Možda maleni ima žgaravicu pa je se pokušava riješiti? Moja nije vidljivo povraćala, ali vidim da se mlijeko vraća gore, a ona jadna to guta. Isto tako smo imali mokri zvuk pri podrigavanju i neizbježno štucanje. Isto tako kašljuca tu i tamo i zna praviti grimase dok nešto žvače.
    Eto, to su naši razlozi za vrištanje. Nadam se da tvom malenom nije ništa i da će to proći.
    Ne znam što bih ti rekla. Znam kako ti je⚘

• thera
    10. Svibanj 2021. 01:48

Nismo ga cijepili jos. Uzasno je to kad im ne znas pomoci. Ne osjecam se nista bolje bez obzira kaj su svi nalazi ok😔 Mogu se jedino nadati da se to dogodilo dva puta i da nece vise

Emmie
    10. Svibanj 2021. 01:53

Znam...nisam se ni ja osjećala bolje i sa strahom sam očekivala svaku večer. Najgore je to što nam ne znaju reći šta nije u redu. ☹
    Nadam se da se neće više ponoviti. 

• NeverEver
    10. Svibanj 2021. 02:37

Emmie prekrasna je curka! Plave oci su mutacija, ne mora ih nitko imati, ali jos ste u periodu kad se mijenjaju. Moja seka je imala do 6. mj. plave kao nebo, onda su posmedjile. Ja sam odmah imala plave i takve su ostale.. u svakom slucaju je tvoja mala prekrasna 😍
    .
    Spavanje - ja zestoki zagovornik vlastitog krevetica i odvojenog spavanja evo drzim bebu izmedju muza i sebe na krevetu. Prva beba, panika da ne cujem da se gusi, posljedica toga sto se nakon carskog nisam mogla micar pa mi je zgodno bilo imat ga jako blizu..lijepo mirisi, mirnije spavamo.. planiramp ga prebacit u krevetic za 2 tjedna da imamo svoju intimu a on ce se tad moc sam okretat skroz, sad mu vec super ide pa je gusenje manje vjerojatno.. vjerujem da ce bit problema s tim al probat cemo sve i vidjet sto nam najbolje pase.
    .
    Rucice stisnute u sake - beba do 3.mj.zivota ne moze manipulirati.. dok place nest treba. Obicno je glad, podrigavanje, kakanje. Stisnute sake su znak da je beba gladna. Moj ima nekad i kad spava al ga ne budim i onda dok se probudi je sav vec ljut zast nije vec jeo 😂😂 nekad se tesko "prikopca" jer je pregladnio ali nadjemo nacin uvijek.. 
    .
    Sretan Majcin dan svima sa malim zakasnjenjem 😘 ja si mislim da bi bez podrske muza bila puno losija mama 😅 On me smiruje, nosi malog.. dizr se i po noci.. ljubi nas jednog i drugog dok smo cendravi 😅 ne znam kak bi to bez njega.. stijena. Ali eto, prosao i prvi Majcin dan i nisam jos shvatila skroz da sam mama..
    .
    Thera ne bude poplavio niti ostao bez zraka. Stavi ga ns poviseno i svako malo preko ramena da podrigne ili ispovraca sto ima. Da je bilo ista alarmantno ostavili bi ga u bolnici. Meni se moj zahliknuo u bolnici i ostao bez zraka i trcala sam sestri a ona mrtva hladna kaze dok su tak mali i poplave dok im nest zapne. Samp bez panike. Za 3 sekunde je dosao k sebi jer ima ionak onaj refleks da se ne moze ugusiti na tekucini ali meni se cinilo da to traje 5 min i da mi beba umire. Dogadjalo se i doma ali hendlamo. Uglavnom, grozno.. dok mislis da mu ne mozes pomoc. Meni fizicki pozli. Tak da se drzi draga moja supatnice po trudnoci i porodu, sve ce stvarno biti ok. 😘

• ružica
    10. Svibanj 2021. 06:50

Dobro jutro drage mame,

Thera što su liječnici rekli o čemu se radi?

👩 37, amh 6.2.pmol
    👨 33 ,normospermia
    26.09.2022. ET (trodnevni, osmostanični)
    5+3 🙏❤️

• ružica
    10. Svibanj 2021. 07:00

Mame drage,

Ja razmišljam da se maknem s foruma jer nemam što drugo nego kukati, a nikada to ne radim.
    Muži ja psihički prilazimo teško razdoblje, nekidan sam popila normabel za vrijeme plakanja, mali po cijeli dan plače, pola noći grčevito stenje, premoreni smo. Bojim se da meni ne udre na psihu ozbiljnije.
    Jučer je toliko vrištao da smo mislili u bolnicu, zvali smo baku u panici, poslije se malo smirio pa opet nastavio.
    Pitam se samo zašto moje dijete ovako
    Mora patiti a i mi skupa s njim. Punimo dva mjeseca a stanje je užasno a možda ovo nije niti vrhunac još.
    Baš sam tužna i teško mi je.

👩 37, amh 6.2.pmol
    👨 33 ,normospermia
    26.09.2022. ET (trodnevni, osmostanični)
    5+3 🙏❤️

• MissGraz
    10. Svibanj 2021. 07:51

ružica

Mame drage,

Ja razmišljam da se maknem s foruma jer nemam što drugo nego kukati, a nikada to ne radim.
    Muži ja psihički prilazimo teško razdoblje, nekidan sam popila normabel za vrijeme plakanja, mali po cijeli dan plače, pola noći grčevito stenje, premoreni smo. Bojim se da meni ne udre na psihu ozbiljnije.
    Jučer je toliko vrištao da smo mislili u bolnicu, zvali smo baku u panici, poslije se malo smirio pa opet nastavio.
    Pitam se samo zašto moje dijete ovako
    Mora patiti a i mi skupa s njim. Punimo dva mjeseca a stanje je užasno a možda ovo nije niti vrhunac još.
    Baš sam tužna i teško mi je.

Ruzice, nemoj ici s foruma. Bolje je da imas mjesto gdje se mozes pojadati i gdje te netko moze priblizno razumjeti kroz sta prolazis. Cim naidjes na neko razumijevanje i podrsku biti ce ti psihicki lakse... sugurno. A ovdje se trudimo jedna drugoj pomoci savjetom, utjehom... 
    zao mi je da se toliko mucite, bas mi je zao. Vjerujem da se osjecas uzasno jer ne mozes uzivati u onome sto si toliko cekala. Sve smo mi zamisljale da ce majcinstvo biti njezno, slatko, puno ljubavi... i je, ali puno je tu umora i izazova fizickih i psihickih “iza kulisa” i treba to izdrzati. 
    Evo meni je patronazna rekla kad god je histericni plac u pitanju, a ne znamo zasto, pa cak i kad znamo da su grcevi u pitanju - okupati bebu... topla voda ih smiruje i podsjeca na utrobu, a isto tako i olaksava grceve. Probajte tako. Nama je pomagalo kod grceva, ako nista, zaspala bi iza toga bar sat vremena i nekako bi se umirila. 
    Nadam se da cete ubrzo biti bolje! 🙏🏼 Kad zaspe ti odi pod topli tus, isplaci se ako treba, resetiraj se, skupi snagu i sibaj dalje... proci ce, vjeruj mi! Ja i sad tako radim kad god je tesko, a osim bebe sto me stvari snaslo i ne znam kako sam jos uvijek normalna. Samo sebi ponavljam - prosao je i ovaj dan, proci ce i sutra... i hoce, proci ce i bit ce bolje. Drzi se! ♥️ I pisi nam kad god ti je tesko, tu smo! ♥️

pupetta
    10. Svibanj 2021. 08:22

Ruzice draga, napravi kako se osjecas da ti odgovara, nadam se da znas i sama da smo ti za tebe. Razumijem te jer sam se i sama osjecala tako jedno vrijeme i bas mi je bilo ekstra izazovno i samo sam plakala po cijele dane. Ne znam uopce kako sam preokrenula sve, ali sam prihvatila da ce mi zivot izgledati drugacije i da se potrudim biti najbolja verzija sebe za sebe i za svoje dijete. Da je lako - nije, ali trudim se ne gubiti zivce i usmjeriti se samo na pozitivno. Ono sto ti mogu sa sigurnoscu reci je da bebe stvarno osjete nasu energiju. Kada sam bila tako lose raspolozena i nervozna, onda je i malac bio jos vise takav. U zadnje vrijeme je generalno super sto se tice raspolozenja, ali mu vodimo borbu jer cim ga spustimo u krevetic otvori oci, pa nam je vecinom po rukama da barem nesto odmori. Tako da svatko ima neku borbu, cak i oni sa "savrsenim" bebama, koje naravno ne postoje jer ne postoji ni savrsena osoba.
    Pisala sam vec, ako vas toliko more grcevi prouci Bowel tretman, vidim da su iskustva vrlo pozitivna, mozda vam pomogne. I jos nesto, skakutaj s bebom na pilates lopti, citala sam da to jako umiruje bebe s grcevima. Ja sam isprobala sinoc jer mi se nije dalo dugo biti na nogama dok uspavam maloga i bome je zaspao u rekordnom roku. Sve u svemu, da ne duljim, tu smo za tebe, izdrzi, nisi sama. Stizat ce uskoro novi izazovi i nikad nece biti jednostavno, ali to je majcinstvo i roditeljstvo u svojoj punini - najtezi, ali i najljepsi posao na svijetu. I ne zaboravi da ne postoji bolja mama od tebe za tvoju bebu ❤ 

Baby P 03/21 💙

• MissGraz
    10. Svibanj 2021. 08:35

pupetta

Ruzice draga, napravi kako se osjecas da ti odgovara, nadam se da znas i sama da smo ti za tebe. Razumijem te jer sam se i sama osjecala tako jedno vrijeme i bas mi je bilo ekstra izazovno i samo sam plakala po cijele dane. Ne znam uopce kako sam preokrenula sve, ali sam prihvatila da ce mi zivot izgledati drugacije i da se potrudim biti najbolja verzija sebe za sebe i za svoje dijete. Da je lako - nije, ali trudim se ne gubiti zivce i usmjeriti se samo na pozitivno. Ono sto ti mogu sa sigurnoscu reci je da bebe stvarno osjete nasu energiju. Kada sam bila tako lose raspolozena i nervozna, onda je i malac bio jos vise takav. U zadnje vrijeme je generalno super sto se tice raspolozenja, ali mu vodimo borbu jer cim ga spustimo u krevetic otvori oci, pa nam je vecinom po rukama da barem nesto odmori. Tako da svatko ima neku borbu, cak i oni sa "savrsenim" bebama, koje naravno ne postoje jer ne postoji ni savrsena osoba.
    Pisala sam vec, ako vas toliko more grcevi prouci Bowel tretman, vidim da su iskustva vrlo pozitivna, mozda vam pomogne. I jos nesto, skakutaj s bebom na pilates lopti, citala sam da to jako umiruje bebe s grcevima. Ja sam isprobala sinoc jer mi se nije dalo dugo biti na nogama dok uspavam maloga i bome je zaspao u rekordnom roku. Sve u svemu, da ne duljim, tu smo za tebe, izdrzi, nisi sama. Stizat ce uskoro novi izazovi i nikad nece biti jednostavno, ali to je majcinstvo i roditeljstvo u svojoj punini - najtezi, ali i najljepsi posao na svijetu. I ne zaboravi da ne postoji bolja mama od tebe za tvoju bebu ❤

Potpuno se slazem! Nema savrsene bebe, kao ni savrsenih nas. Danas zivimo nazalost u vremenu koje ja zovem “instagram majcinstvo” gdje se sve prikazuje u sjaju i ljepoti, uzivanju i ne znam ni ja cemu... i htjele mi ne htjele podsvjesno nam to stvara pritisak i mislimo kako smo same na svijetu i pitamo se zasto je bas nama tesko i zasto nam je kosa rascupana i mi umorne i svakakve dok su druge mame savrseno sredjene i nasmijane. Primjer dajem samo. A svima je tesko. I ima nam pravo biti tesko. I da zastanemo i kazemo - nije lako, ne mogu, umorna sam... i da kukamo i placemo ako treba... jer gutati u sebe, najgora je opcija. I bas kako je Pupetta rekla, ja sam prihvatila - tako je kako je i proci ce. Sve smo u nekom problemu i u danima kad smo tuzne i umorne, ali iskopaj snagu iz sebe bas onako kako samo mame znaju! ♥️

Girl1234
    10. Svibanj 2021. 08:41

Draga Ružice, vjerujem da svaka od nas ima neku borbu, veci ili manju, ali nikome nije savršeno. Bitno je znati da imas nekoga uza se, a vjerujem da imas, u krajnjem slucaju imas i nas. Uvijek smo tu za savjet ili barem riječ utjehe. Znas onu, sve ce proci, pa i to. Samo treba snage. Znamo da ti to mozes izdrzati. ❤️

Blighted ovum, 6/2020, 10. tt 💔
    Rainbow baby 🌈🙏 7/2020 ❤️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.