Mame/bebe proljetnice 2021. 🌸

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    10. Svibanj 2021. 12:10

I opet izgleda da nam je svima skoro isto. I kod nas je kao kod Rite, vracanje, bljucanje nekad u mlazovima, isto zna na nos izletiti, sumnjala sam i ja na refluks, tata mu isto ima problema sa gastritisom, ali on nije nervozan, ne place zbog toga, ne smara ga to prejako, pa si mislim da ga ja stvarno prejedam nekada. A i to naprezenje, njemu se to dešava pred jutro, ulovi ga neki lagani san i onda se napreže i stenje, crveni, kad mu podignemo i stisnemo nogice, prdi. Ali kad se razbudi, gotovo, nema naprezanja, dok u dubokom snu prdi tako lagano da mi je smiješno nekada. Ja mu dam espumisan za to naprezanje, on razbije veći mjehur u puno sitnih i onda lakše prolaze ti sitni, a i prasac voli okus, srce tu zlicicu 😅

• Elsa
    10. Svibanj 2021. 12:12

Ružice...cure...ne stignem pisati od samih početaka trudnoce obzirom da imam još dvoje djece, prošli smo kroz koronu, sveopći kaos je otkad je i beba stigla...sad ima 6 tj...ponekad vas citam, češće u ovoj grupi otkad sam rodila jer onda prva je bila prepreaktivna da bi uspjela sve pohvatati, ali imam potrebu Ružici, a i svakoj drugoj mami koja prolazi kroz nešto slično reci da će proći...sad imam bebu koja ne place...da nosi se i spava s nama, ali ne place...prva dva puta smo imali grčeve 3 mj bez prestanka, a osim toga je bio non stop plač...plac na rukama, u autu, u ljuljačci...ništa nije pomagalo dok samo jednog dana s cca navršenih 3 mj nije prestalo kao rukom odneseno...jedino kad nisu urlale je bilo na cici...pa su visile non stop jer jedino tad bi mogla pojesti nešto...pranje kose SF...

• Elsa
    10. Svibanj 2021. 12:16

Hoću reci da je nekima lakše, nekima teze, moje su sve frendice bez beda pile kavu s klincima koji spavaju u kolicima, ja sam nosila svoje i nunala oko stola😂
    Ali cim sam se pomirila s tim da mi je dijete takvo i da ne mogu iz svoje koze van postalo je lakše i sat po sat, dan po dan našle smo neki zajednički ritam...

Ines
    10. Svibanj 2021. 12:51

Hej drage mame, kao prvo sretan vam mamice vas dan sa zakasnjenjem ❤❤🥰 mi smo jucer proveli divan dan pa mi iskrena da budem forum ni nije padao na pamet toliko. Bez brige nisam vas zaboravila, ali znate onaj osjecaj kad toliko uzivate u trenutku da sve drugo pada u drugi plan. E tako je nama bilo jucer.

Tako smo se lijepo naspavali, igrali, mazili, pricali, bas je bilo svako njezino budenje zabavno i nimalo kenjkavo. Popodne smo odlucili ici malo do grada prosetati setnicom uz rijeku i bilo je predivno. Uzivanje na stotu. Bas smo daleko isli, tamo je cijelo vrijeme spavala u kolicima, nazad smo ju morali nosati jer je malo bila nervozna posto nikada nismo tako daleko isli, ali dobro brzo je proslo 😊 vratili se kuci. Muz otisao kod zupnika poslije vecernje mise pitati za krstenje, ja ostala s njom kuci jer bi joj bilo previse da smo ju jos i tamo vukli. Navecer proveli uz mazenje i brbljanje, ma divan divan dan. Uzasno se veselim tek ovima sto dolaze kad bude starija i kad budemo mogli bit po cijeli dan izvan kuce 🥰

Nea 💗

Ines
    10. Svibanj 2021. 12:52

Sto se tice Ruzice, slazem se s curama da ne pisemo sad svi jedno te isto. Ja mogu samo nadodati da se rodenjem djeteta, rada i majka. Nitko te na to ne moze pripremiti. Ali kao sto je Elsa rekla ima svakave djece, a ti se moras pomirit kakvo god da je, tvoje je. Proci ce kao sto i sve u zivotu prebrzo prolazi. Moja je super beba stvarno, al da se ne lazemo ima zutih minuta naravno. Ali ja sam dosta jaka i kak bi rekla nekak dosta dobro podnosim te stresne situacije. Vjerovatno zbog onoga kada je tata nastradao, tome sam zahvalna jer me ojacalo kao nikada u zivotu. Jako gorki trenutci, ali trenutci kad se mijenjas kao osoba i kad ne dopustas da te bilo sta pogada. Ona place, ja sam tu, nosam ju, hranim, pjevam, mazim, igram se, ma nema sta ne radim, ali ne dopustam si da me navede na onu slabu stranu, jer znam da si ne smijem to dopustit i da ce onda dernjava trajat vjecno. Ponekad ju ignoriram i samo gledam sta radi i smiri se sama, ako se ne smiri uzmem ju naravno i probamo nesto drugo. Mogu reci da imam cvrst karakter za jednu novopecenu mamu, sto su i obje bake potvrdile. Kroz roditeljstvo gradis i sebe kao osobu. Tezak period tek dolazi, onaj sa zubima 🙈 al ja znam da cemo mi to izgurati lako jer smo oboje tipovi koji ce pred djetetom podnijeti sve i ostati smireni, al ce se slomit kad ona spava.

I da definitivno mi ide u prilog sto izlazim van solo kad god hocu. Kupovina, farbanje, nokti, shopping za mene, cijeli spa tretman kuci, tusiranje, pranje kose, maskice itd.,ma sta god, muz je uvijek tu za suradnju. I to me spasava. Dosta je bitna i odnos medu vama kao partnerima, da li si dozvoljavate to slobodno vrijeme ili je jedna strana vise, a druga manje slobodna. Naravno da je moj muz slobodniji u smislu psihickih stvari, razmisljanja o svemu i svacemu, jer mama je mama, al mogu reci da smo jako blizu i jedno i drugo po pitanju kolicine slodnodnog vremena. Priusti si izlazak, na satak dva. Znam nije lako ostavit bebicu kuci, a ti izaci i biti "sebicna" al vjeruj to ce te resertirat u momentu cim izades van. Neces ti to dijete zanemarit ako malo budes solo. Zapravo time cinis njemu uslugu, jer ces biti smirena, opustena, svoja na svome, sretnija i zadovoljnija.  

Nea 💗

• Ivancica90
    10. Svibanj 2021. 12:53

Pozdrav mamice, bili smo zauzeti za vikend pa vas nisam stigla popratit. Čestitam novim mamicama i nadam se da ste mi sve dobro.

.

Ružice žao mi je ako odeš s foruma, ali napravi kako misliš da je najbolje. Cure su ti već sve rekle, mi smo tu ako se trebaš izjadat nekome i kada se želiš pohvaliti nekim uspjehom. Vjerujem da ti je teško, ja sam se od mame i svekrve naslušala kako smo i ja i muž urlali non stop prva 3 mjeseca i imala traume samo od njihovog žaljenja. Ne znam jel dojiš ili daješ bočicu, ako je bočica možda da probaš s drugom formulom, a ako dojiš izbaciš iz prehrane sve što imalo napuhuje na par dana pa vidiš jel ima pomaka. I meni su u ljekarni rekli kako je sab simplex jači od espumisana pa možda njega. I one masažice protiv grčića. I pilates lopta je nama pomagala i držanje njega na trbuhu. Možda si već sve probala, drži se, bude prošlo. Potražite pomoć preko dana da se malo odmakneš i odmoriš. Stvarno se nadam kako će uskoro biti bolje.

.

Bljucanje - moj isto podrigne, par sekundi nakon bljucne. Nekad je to malo, nekad zna stvarno bit puno, zaključila sam da se tad prejede. Još ga ja dižem više puta tijekom podoja da podrigne, to nam je pomoglo jer se on baš jako naguta zraka. S urlanjem na cici je pomoglo kad sam prorjedila podoje na cca 2 i pol, 3 sata, ne sjećam se tko je bio pisao da im je preopterećen želučić kad previše papaju. Sad nekad viče prije nego podrigne, al to onda bude ful glasan podrig i nakon njega se smiri. Neki dan je bljucnuo florescentno žuto. Moja pedijatrica kaže da je sve to normalno, premali su, nije im razvijen probavni sustav do kraja i još jadni ne znaju kad im je dosta pa jedu kolko god im daš i prejedu se. Da je problem jedino ako se jako deru zbog toga i ako ne prestane kada im se uvede kruta hrana. E sad, ja dojim, ne znam jel to vrijedi i za bebe na dohrani.

Ines
    10. Svibanj 2021. 12:53

Jer da sve smo mi mame i nezamjenjive smo, ali sve mi imamo pravo na svoju slobodu i dalje 🥰  samo trebas napraviti odmak od svega sto te zamara i stresira. Napravit si u glavi nekakav plan. Reci si aha iz ovog stanja ne mogu, ali ne mogu ni bit takva da sebe trujem tabletama itd, smirit se i poslozit si stvari u glavi. Sta je prioritet. Dijete, ali i ti sama sebi. Jer nitko ti nece pomoci, ako si sama ne pomognes. Mozes ti to, samo polako i bit ce to sve super 👍💪 glavu gore 

Nea 💗

Ines
    10. Svibanj 2021. 13:02

Thera - uzasno je, ali nadam se da ce se sve to sto prije smiriti i da ce biti okej 🤞

Emmie - draga bome si svasta prosla, ali nadam se da je to sada iza vas i da cete uzivati od sada pa nadalje 🥰🥰 curka je preslatka

Nea 💗

• avama
    10. Svibanj 2021. 13:46

Pozdrav mame evoj moj malisa od.petka po dan uslabo spava. Danas je spavao 10 min od kad smo ustali. I sinoc od 19 do 23.30 nosanje i jedva je zaspao. I cim ga spustim kad zasli odmah se budi. Probala sam ga danas malo pustiti jer smo sami, ali nenpali dere se i sav se zacrveni i naravno opet mama nosi. 
    I dalje ga nitko ne mlze cuvati jer ne zeli kod nikog bit samo place onda. A ja jos imam migrenu i to od petka. Nocas sam mislila da cu morati na hitnj na injekciju. Ali ajde nekako sam prezivjela.

Jagodica125
    10. Svibanj 2021. 14:24

Ruzice - nas dvije smo imale dosta "zajednickog" u onoj drugoj grupi dok smo cekale bebice, tjeskobne, anksiozne, gle:
    1. Dijete osijeti tvoju vibru - totalno istina! Ako si ti dobro, dijete je dobro. Ne mozes nista forsirati ili glumatati, dijete pokupi kako se ti zaista osijecas. Kad ja pitam baku ili sestru "kako vam to uspijeva pobogu?!?!"😳 odgovor je uvijek isti - baka kaze "jer mu pristupam opusteno", a sestra "jer sam chill"🤣 dijete ne manipulira, ne igra se s nasim osijecajima ili je podlo ili sta vec, ja pokusam ako ne opusteno, onda neutralno mu prici i prilagoditi se onome sto treba. Umoran - uspavat cemo te? Dosadno - idemo pjevatiiii! Pricati!!!! Vjezbati!!!
    2. Kukanje na forumu - ja uvijek kazem trudnice sa trudnicama, mame s mamama, nitko te je moze razumijeti kao novopecena mamica. Jer ako ne prolazimo isto onda barem slicno. Sto mi pomaze - rasplakati se👍 nije sramota, eto i bebice placu, olaksas se i oke ti se razbistre za ono zaista vazno.Samo pazi da to ne prijede u ono konstantno plakanje.
    3. Nema "dobrih" i "manje dobrih" beba - to su apsolutne gluposti, "ona ima tak dobro dijete", "njen mali je bio jako tezak", bedastoce, dijete ne zaokruzi "dobar" ili "zao" kad dolazi na svijet. One price "moj mali je zlatan" spusti niz vodu jer ima njen mali i ne-zlatnih trenutaka, samo sto oni ne dobivaju toliko paznje kao zlatni🤷‍♀️
    4. Tvoja bebica treba bas TEBE -  i to takvu kakva jesi 👍nitko tvog sina ne zna ununat, smirit, nahranit, uzljubit, nasmijat kao ti. Nema te dadilje, baka servisa, stavec tko to moze napravit kao ti. Koliko od ti sumnjas u to, tvoje dijete treba tebe. Zato se pobrini da budes dobro. Meni recimo godi kad uzmem pauzu od foruma🤷‍♀️ ne cita mi se bas neke dane, nemam kaj za tipkat, pa sve 5👌kao sto su cure rekle tu smo potpora i podrska 👭🥰

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.