Drage mame dobar dan!
Nadam se da su vam posljednji dani bolji nego nama.
Moj maleni je zadnja tri dana užasno nervozan i stalno plače. Neznamo više što bi moglo biti. Nahranimo ga, promjenimo on i dalje plače. Po danu gotovo uopće ne spava, čak i u šetnji počme plakati. Dok jede prekida jelo, gura bocicu rukama, jede u prekidima, a odmah nakon jela gura šake u usta. Ušli smo u deveti tjedan i nadali smo se prestanku grceva, a sad je ispada još gore. Savijanje, grčenje i naprezanje je gotovo cjelodnevno a noćas je isto trajalo cijelu noć.
Ovo stavljanje šaka u usta čak i kad je sit što znači? Ipak mislim da je za zube pre pre rano.
Znate li što bi moglo biti, i ako možete pomozite savjetom….
I moja gura sakice u usta kad je premorena i tad i odbija zaspati. Inace je spavala u kolicima vani bez problema, al par dana ni to nije palilo. Jucer sam ju nahranila, spustila u koljevku, kraj glave i na glavu sam joj stavila hobotnicu (imamo pletenu) i pustila sam ju da place nekih 10-ak minuta (bio je to plac dozivanja i trazenja paznje) i sama je zaspala. Spavala je nekih 50minuta i za sat i pol sam ju stavila na nas krevet i zajedno s njom odspavala sat vremena. Prije kupanja je muz stajal s njom na terasi da ulovi zraka i nakon hranjenja sam ju budnu stavila u kindic i plakala je par minutica i sama je zaspala. Spavala je od 21 do 3:30, pojela i spavanje do 6. Danas nije uopce bilo trpanje sakica u usta i svaki put je zaspala sama bez problema. Istina je kad se premore vise ni nemogu spavati i bas su zivcani i tesko se umiruju. Probaj ga nekak uspavat pa makar i na sebi samo da odspava. Sretno 💪
http://www.essentialbaby.com.au/baby/baby-care/the-wonder-weeks-20120426-1xni4
Nisam pomišljala na skok u razvoju radi tjedna u kojem smo.. ali na ovoj stranici imaju akokove drugačije po tjednima nego u našim člancima pa bi čak onda možda i mogao biti skok plus grčevi. Jao nama.
👩 37, amh 6.2.pmol
👨 33 ,normospermia
26.09.2022. ET (trodnevni, osmostanični)
5+3 🙏❤️
Bok mamice, evo da se javim na kratko. Danas imamo velikih dva mjeseca pa smo se tom prilikom malo i sliknuli. Puse od Sare!
https://ibb.co/bK06JbG
https://ibb.co/DKZHcBq
Danas nam nazalost i nije neki dan, ona je dosta nervozna i ja drage moje vise ne znam stvarno kaj bi ona htjela. Eto, nadam se da ce nam sutra biti bolji dan.
Laku noc svima!
👩 37 - AMH 13
👨 34 - Oligoasthenoteratozoospermia
1. 6/2020 -> ICSI (Betaplus) ET 1 trod. - uspjelo od prve - 👶 🩷; 1 🐧
2. 6/2023 FET 12.06.23. (Betaplus)
Beta I. = 181, Beta II. - 541 ❤️
23.02.2024. Stigla druga curica 🩷
I moja mala je danas nekako nervoznija i drugačija. Cijeli ritam je danas promijenila i još ju je navečer trbuh mučio, nije nam već dugo tako jako plakala 😏
A ja sam izgleda dobila mengu 😳😳😳 39 dana nakon poroda eto nje, pa kaj nije mogla bar još 1 mjesec pričekati?! 🙄😥 ne krvarim već više od tjedan dana I danas skuzim neki krvavi iscjedak, rekoh možda sam se preforsirala bla bla i maloprije se tusiram i bas ide krv... stvarno ju nisam još očekivala jer se izdajam... i sad mi je jasno zašto mi se tražila čokolada zadnja dva dana 🤣
Jagodice, pitala si dal se nunamo i bez djece, evo mog primjera 😁 zadnji put kad sam isla u bipu, mala i muz me ostali čekati u autu. Ja uzela ona veća njihova kolica jer sam dosta toga treba kupiti i vozim se po bipi, stanem kod neke police i citam o nekom proizvodu i skuzim da ta kolica za kupnju vozim naprijed nazad kako inače vozim malu dok stanemo da se ne uznemiri 🤣🤣 rekoh ok, pukla sam 🤣
Bubice, Sara je bas slatkica 🥰
I moj bebac danas nije bas spavao. Po 10 min par puta i to je to.
Takodjer trazi blizinu, kad je u kreveticu (spava odmah pored mene u Chicco hug) onda se vrti i isto proizvodi svakakve zvukove, a kad ga stavim pored sebe nista.
Kupanje- voli se kupati, imamo onu neku podlogu sa stiroporom za kupanje (kao luftic) i veliku kadicu i uziva bas.
Ja sam isto mislila kak cemo se lijepo setat 4 i 5 mj, a kad ono kisa skoro stalno. I drugi tjedan opet najavljuju.
Vecer drage mame, vidim da imate svakakvih dana. Nama je bio jedan od boljih 🥳😉 iako se prije nekih 2h bas bas derala tipa sat vremena, al ju je pupo bolio, kad se posteno isprduckala bilo je super opet s osmijehom od uha do uha i vjecitim brbljanjem 😊🥰
Muz iznenadio sa buketom cvijeca i bombonjerom za sutrasnji dan 🙈 https://ibb.co/QbCmSdf
Principessa - cestitke jos jednom iako sam ti vec cestitala na insta 💗💗🥳 malo je potrajalo i namucila si se, ali proslo je i Aurorica je u maminim rukama 🥰
Bubica - Sara je premedena 💗🥰
Bebanomoje - tako sam i ja dobila svoju mengu, znaci krvarila sam 45 dana, 7 dana bilo onako kao u plodnim danima i onda krenula mega koja je traja 9 dana, evo sad kroz koji dan trebam dobit ponovno jer sam u pms-u 😝
Ruzica - skok u razvoju nije samo za dojene kao sto su cure rekle to nema veze cime se beba hrani. Skokovi obicno idu 3,6, 9,12 medutim nemoj se uvijek slijepo time vodit jer moja je imala skok nekidan (znam da je to bio skok po tome sto smo primjetili jucer i danas par novih vjestina koje ranije nije znala) a tek sutra punimo 11tj. Do sad je imala skolske skokove, znaci 3,6,9 dana, 3,6,9 tjedana, evo jedino sto je ovaj 12ti malo uranio, ali tko zna kako ce bit jos tokom iduceg tjedna. Takoder sve sto su cure rekle za nervozu, premorenost i razdrazljivost, te trpanje rukica u usta potpisujem.
Jagodica - samo tako i treba, gustajte kad god mozete vani 👍🥰
Nea 💗
I da mamice ako zelite vezice za dudu, preporucam toplo Nea's world stranicu na instagramu i fejsu https://ibb.co/gwPdJTs meni bas u cetvrtak stigla, malo reci da sam odusevljena. Sve je silikonsko i jako kvalitetno napravljeno, inace zenska radi jos puno toga (kockice, cvjetna slova, natpise, kutije, kolica za djecu guralice, personalizirane starke ma nema sta ne radi). Inace 80kn vam je ta vezica, s tim da ima i u setovima raznim, a i dosta cesto budu akcije.
Evo je nasa https://ibb.co/R7Lt3Mg ovaj pingvin je oslikan (oci, nos itd.) al sam ja specijalka vidjela da sam krivo okrenula tek kad sam uslikala 🤣
Nea 💗
Ae jel.vase bebe spavaju u kindrrbetu ili s vama na krevetu. Za sad spava u chicco hug (s madracem) pored mene, ali uskoro mu bude malo za spavanje, i rucicama sad dira sastrane kad se razmase, pa.ne znam da li kupiti krevetic. A ne da mi se kupovati ako nece spavati u njemu. Mozda da ga isto stavim uz nas krevet, ali onda moram i dalje ostati spavati na krivoj (mm-ovoj strani kreveta).
Kad ste primjetile da vase bebice vide? Skuzila sam da se okrece i gleda ko ga nosi (naravno ako nije mama plac), ali jos ne prati pogledom.
Ae jel.vase bebe spavaju u kindrrbetu ili s vama na krevetu. Za sad spava u chicco hug (s madracem) pored mene, ali uskoro mu bude malo za spavanje, i rucicama sad dira sastrane kad se razmase, pa.ne znam da li kupiti krevetic. A ne da mi se kupovati ako nece spavati u njemu. Mozda da ga isto stavim uz nas krevet, ali onda moram i dalje ostati spavati na krivoj (mm-ovoj strani kreveta).
Kad ste primjetile da vase bebice vide? Skuzila sam da se okrece i gleda ko ga nosi (naravno ako nije mama plac), ali jos ne prati pogledom.
Nea niti jednom nije spavala s nama, uvijek je u svom kreveticu ili kolicima eventualno. Isto je pored moje strane kreveta, ali ne da gleda u mene vec je ubiti moja bocna strana do njezinog uzglavlja, tak da nit ja vidim nju nit ona mene i za sad nam to nikada nije predstavljalo problem, cak stovise najbolje nam je tako kad nas ne vidi, jer kad ju spustimo u krevetic ako smo mi jos pored ona ce gledati u nas i nece zaspati, al cim se maknemo iz njezinog vidokruga odmah oci krenu kolutati i zaspe ili se prije toga malo zabavi sa vrtuljkom i tako zaspi. Muz i ja zato i jesmo odmorni i naspavani jer nam ne remeti san osim sto se eto nekad probudi tako oko 3,4 za jelo i presvlacenje, al ovako spavamo dosta dobro.
A sto se vida tice, pa nasa sad sve prati i bas fokusira pogled kad ju nesto jako zanima, a pogledom je pocela pratit pa dosta rano ja bih rekla negdje sa mj dana, kad smo ju prvi puta stavili u gym tad je vec pratila igrackice, naravno nije to bilo ono bas sa zanimanjem, ali zagleda se malo u jednu, pa u drugu i recimo jako rano je pocela raspoznavat tko joj se javlja ja, muz, moja mama ili svekrva. Cim cuje glas odmah pogleda u tu osobu, tocno je znala tko joj se obraca.
Nea 💗
Drage moje,
Nije me dugo bilo. Hvala vam ako ste pitali za mene. Žao mi je ako sam nekoga zabrinula, nije mi to bila namjera.
Čestitam novim mamama od srca.
Mi smo dobro.
Imala sam neki težak period jer je malena dobila žgaravicu pa se jadna mučila. Bilo mi je teško to sve gledati. Dobila je lijekove protiv toga, pa valjda ide nabolje.
U utorak je primila vakcine, uključujući rotavirus i Meningitis B. Bilo je užasno. Malena je toliko vrištala nekoliko sati poslije cijepiva. Vrištala je i po sat vremena i na kraju smo je vodili na hitnu. Sve su joj provjerili i sve je super. Na kraju se pokakila zeleno, i bila je bolje do 4 ujutru. Ona opet vriska 30 minuta i tako nekoliko dana. Dobila je i blagu temperaturu od Meningitis vakcine, ali ništa strašno. Ovu rotavirus više nikada neće primiti.
Već je velika, guče, smije se, prati nas pogledom, daje signale da je uzmemo, pokušava se ustati i drži glavicu kao velika. I da...ima plave oči. Nemam pojma na koga. Kod nas baš nitko nema plave oči. Genetika je čudo jedno😊
https://ibb.co/yBkwSNj
Sortiraj odgovore
Najstariji