Mame/bebe proljetnice 2021. 🌸

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Ivancica90
    26. Travanj 2021. 04:45

Hej mamice, evo nas poslije prvog papanja ovu noć, nadam se da će nastavit ovak lijepo spavat, taman smo neki ritam ulovili 😊

.

Temperatura sobe - termostat nam je na 22.5 u dnevnom pa u sobi bude možda stupanj, dva hladnije. Ostavim otvorena vrata po noći. Preko dana proluftamo, za sad je po noći zatvoren prozor. Al dok se malo ustabili ljepše vrijeme planiram držat na kip.

.

Savjeti - ja ne znam jel ja to ne doživljavam ili mi ne daju ljudi baš previše savjeta 🙃 Osim konstantnih komentara kak je dojenje lakše i jednostavnije 🤨 Nekad mi se da pa objašnjavam kak nije i da još uvijek imam problema, a nekad sam kažem nije baš i odem na drugi temu. Ugl nemam problema s tim, zovem mamu i frendice pitat kad me nešto muči, tu znam postavit pitanje i to je to 😁 Ovdje pokušam odgovorit iz svog iskustva ako mogu pomoć, al i meni je to sve novo i nadam se da ne misli neko kako pametujem.

.

Mazanje kremicom - meni su u Petrovoj rekli da ne mažem jer da dok su mali dišu i kroz kožu, tako nekako. Tako da ja nisam mazala, u početku je imo suhu kožu, pogotovo ručice, ali se samo od sebe popravilo. Stavimo bademovo ulje u vodu dok ga kupamo i od toga bude baš mekan.

.

Navikavanje na ruke - iako svi tvrde da su premali, ja mislim da moj definitivno kuži. Nije mi problem naviknut ga na ruke, ali ga ne želim naviknut na nošenje okolo. Tako da on meni puno vremena provede u rukama i da je na meni dok sjedim ili sam u poluležećem položaju, ali ne hodam s njim okolo. Nosam ga kad baš vidim da ima grčiće i da se napinje jer mu onda bude lakše.

• Ivancica90
    26. Travanj 2021. 04:46

Muž spava s nama u sobi. Muž i ja smo na krevetu, bebač u svojoj kolijevci pokraj mene. Dojim u turskom sjedu na krevetu tako da mi ga nije problem prebaciti u njegov dok završimo. A dok nisam niš mogla od reza ionako ga je muž vadio, davo meni, pa ga dizo da podrigne i onda spustio u kolijevku. Al znali smo svakak spavat, nekad bi mališa i ja zaspali na kauču pa ostali tam, nekad muž i on pa mi ga donese u sobu dok se probudi, nekad samo muž ostane na kauču. Nemamo neko pravilo, ali sada smo polako većinom svi troje u sobi po noći. A prematalica mi je u sobi do naše tako da ako ga presvlačim ne smetamo mužu, ali dosta često ga je i on po noći presvlačio.

.

BabyBoy - ne znam jel mogu grčevi tako rano, našeg je počelo smetat s cca 2 tjedna, al mi nismo imali velikih problema s tim. Jedino kaj mi još pada na pamet je skok u razvoju, moj dva ili tri dana taj prvi tjedan nije htio opće spavat do pred jutro. Al onda se ne grči, samo se dere i na cici se smiri.

• NeverEver
    26. Travanj 2021. 09:28

Evo nas nakon super noci i jutarnjeg podoja, tata je presvukao i pricao sa sinom, mama nahranila (25min svaka strana) i sad odmaramo. Ulovili smo ritam uz povremene oscilacije i poteskoce mlijeka ima, tata stalno pomaze.. meni se cini da nam super ide. Savjete bas i ne dobivamo, svi nam kazu da nam dobro ide a i ja pitam sama dok me nest zanima pa su tako navikli od nas.. mazanje s kremicom kao i Ivamcica jos n8smo uveli iako mu je koza kao i meni bila dosta suha. Kupili smo bademovo ulje od becutana ali nismo jos krenuli. S Ivancicom se slazem oko nosenja.. mi se isto mazimo i cuvamo i bas be briga ako ga razmazim, ali ne nosim ga jer sad ima 2tj.i 4kg i ne budemo mogli i ne vidim poantu.
    Polozaj dojenja - dojim kak mogu jer jos osjetim rez tu i tam pa smo u turskom sjedu i sa strane i svakak. Bitno da se majede a kroz ovaj tj.cu ga pocet bas u klasicni hvat stavljat. Mislim da sam ok polako sto se oporavka tice. Cekam jos analizu ciste zbog koje su mi na carskom odstranili i jajnik.. zadovoljna sam sto mogu sve radit i ne pijem tablete protiv bolova a imala sam 2u1 op.
    Baby gym - od kad ste vi pocele? Mi nismo kupili jos, mislimo sad pa ako imate preporuke.. dakle 15 dana smo stari. 😎

Girl1234
    26. Travanj 2021. 10:18

Najgora noc ikad. Grčevi na najjače 😐 on je vrištao i vrištao od nekih 11 do 2 i po u noci.. Bez prestanka, histerican plač. Muž i ja nema sta nisno probali da mu pomognemo i dali da pije, al nista nije pomagalo... Jučer mu je bilo tocno mjesec dana.
    Tako me strah današnjeg dana i noci. 😐😐

Blighted ovum, 6/2020, 10. tt 💔
    Rainbow baby 🌈🙏 7/2020 ❤️

• Bebanomoje
    26. Travanj 2021. 10:47

Girl1234

Najgora noc ikad. Grčevi na najjače 😐 on je vrištao i vrištao od nekih 11 do 2 i po u noci.. Bez prestanka, histerican plač. Muž i ja nema sta nisno probali da mu pomognemo i dali da pije, al nista nije pomagalo… Jučer mu je bilo tocno mjesec dana.

Jel imate onaj jastucic koji se grije u mikrovalnoj pa da mu stavite na trbuscic? Mi smo jednu noć imali sličnu epizodu ali zato što se mučila kakati, čim sam stavila taj jastucic smirila se.

Girl1234
    26. Travanj 2021. 11:09

Bebanomoje

Girl1234

Najgora noc ikad. Grčevi na najjače 😐 on je vrištao i vrištao od nekih 11 do 2 i po u noci.. Bez prestanka, histerican plač. Muž i ja nema sta nisno probali da mu pomognemo i dali da pije, al nista nije pomagalo… Jučer mu je bilo tocno mjesec dana.

Jel imate onaj jastucic koji se grije u mikrovalnoj pa da mu stavite na trbuscic? Mi smo jednu noć imali sličnu epizodu ali zato što se mučila kakati, čim sam stavila taj jastucic smirila se.

Nemam 😏

• Bebanomoje
    26. Travanj 2021. 11:14

Girl1234

Bebanomoje

Girl1234

Nemam 😏

Mi smo kupili u Mulleru, mislim da oko 80 kn košta. Možda da probate s tim, nemate šta izgubiti.

Girl1234
    26. Travanj 2021. 11:33

Bebanomoje

Girl1234

Bebanomoje

Girl1234

Nemam 😏

Mi smo kupili u Mulleru, mislim da oko 80 kn košta. Možda da probate s tim, nemate šta izgubiti.

Hvala tii. Sestra mi je rekla da mogu probati i s obicnom tetra pelenom koju ugrijem peglom 

• ružica
    26. Travanj 2021. 12:17

Girl1234,

Samo ti mogu reći izdrži.
    I mi muku mučimo s grčevima, i došla sam do zaključka da ne treba bacati pare na preparate i da jedino protek vremena pomaže.
    Možda provati s jastučićem. Naš Bogu hvala noću ne vrišti ali se skoro cijelu noć mući, ste je, vrpolji, nema mi gore nego to gledati. 

👩 37, amh 6.2.pmol
    👨 33 ,normospermia
    26.09.2022. ET (trodnevni, osmostanični)
    5+3 🙏❤️

• Ivancica90
    26. Travanj 2021. 12:27

Mi nismo imali puno problema s grčićima pa sam skroz zaboravila na taj jastučić. Mi bi ga ugrijali, ja bi ga stavila na cicu i taj jastučić na trbuščić i za par minuta bi se umirio. Onda bi sam maknula cicu i nastavila ga držat u tom položaju sa zgrčenim nogicama. I inače mu povremeno tak zgrčim nogice kad vidim da se muči da prdne ili ga nosim leđima naslonjenog na mene sa zgrčenim nogicama i ja ga s rukama ispod koljena držim, to mi je frendica pokazala da su nju naučili kad je bila na vježbicama za malu. Ja to zovem poza za kakanje 😁

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.