Mislim, ali nisam sto posto sigurna, ako porodiljni završava prije 30.6. onda stari godišnji može bilo kad do 30.6., a ako završava poslije onda može do kraja godine. Jedino kolko sam ja čula obično poslodavac želi da se iskoristi odmah nakon porodiljnog, a s obzirom da ubiti prema zakonu on ima pravo određivanja rasporeda godišnjeg ako on odluči tako, ne možeš tu ništa. Meni rukovoditelj srećom da kako hoću :).Dora kako će ti bit naplaćeno? Pa kolko znam godišnji mora bit plaćen normalno
Dora zao mi je zbog peseka🥺🥺🥺😌😌
Uspavljivanje je kod nas pretežno u kolicima posto svaki dan srecemo po minimalno sat vremena,uvijek krenemo u doba kad bi trebala zaspati tak da zaspe u setnji u kolicima i pretezno vise ne spava doma🤷🏼♀️ ili odspava kratko i to joj dam bocu i zaspe..
Meni je rečeno da stari godisnji koristim čim se vratima, novi mogu i ne moram odmah. S obzirom da ja ne znam sta cu sa svojim radnim mjestom jer mi je ponuđen minimalac za povratak,a porodiljni mi je sada bio veci od toga, nazalost moram se baciti u traženje drugog posla...
I godišnji mora biti plaćen,ili da se iskoristi godisnji ili novci na račun za taj godišnji
Lonmi, evo: https://ibb.co/kK8544Hhttps://ibb.co/XYcj1fs
.
Mi smo krenuli sa 11 mj na taj nacin da ga umijesam malo u jelo, gris i sl., ali smo imali reakciju i sad smo samo na fermentiranim proizvodima, jogurt i sl. Na kasice koje sadrze mlijeko nemamo reakciju, a ni na AD, tako da ono sto po sastavu imaju te kasice i AD od proteina KM je dozvoljeno od rodjenja ili odredjene dobi predpostavljam, a iz nekog razloga “cisto” KM se ne preporuca…
Mom tati je baka sa 6mj “u ono doba” dala bocicu KM… isto je napravila i njena susjeda koja je imala malu bebu… tata je jedva zivu glavu izvukao, 7 dana je bio u teskom stanju… druga beba je nazalost preminula… radilo se o trovanju svjezim kravljim mlijekom… (tad je uistinu bilo svjeze “direktno iz staje” je l’) Ali eto i tad su neki davali, pa nista nije bilo, a neki su dali pa nazalost imali posljedice…
Tko bi to vise znao…
Mislim, ali nisam sto posto sigurna, ako porodiljni završava prije 30.6. onda stari godišnji može bilo kad do 30.6., a ako završava poslije onda može do kraja godine. Jedino kolko sam ja čula obično poslodavac želi da se iskoristi odmah nakon porodiljnog, a s obzirom da ubiti prema zakonu on ima pravo određivanja rasporeda godišnjeg ako on odluči tako, ne možeš tu ništa. Meni rukovoditelj srećom da kako hoću :).Dora kako će ti bit naplaćeno? Pa kolko znam godišnji mora bit plaćen normalno
Ona placa doprinose a meni nula kuna 😂😂
Dora zao mi je zbog peseka🥺🥺🥺😌😌
Uspavljivanje je kod nas pretežno u kolicima posto svaki dan srecemo po minimalno sat vremena,uvijek krenemo u doba kad bi trebala zaspati tak da zaspe u setnji u kolicima i pretezno vise ne spava doma🤷🏼♀️ ili odspava kratko i to joj dam bocu i zaspe..
Meni je rečeno da stari godisnji koristim čim se vratima, novi mogu i ne moram odmah. S obzirom da ja ne znam sta cu sa svojim radnim mjestom jer mi je ponuđen minimalac za povratak,a porodiljni mi je sada bio veci od toga, nazalost moram se baciti u traženje drugog posla…
I godišnji mora biti plaćen,ili da se iskoristi godisnji ili novci na račun za taj godišnji
Hvala milo ❤️
Radim u knjogovodstvu.. Ironije li 😂 ja si vec trazim posao i kaj je najbolje, do sadasnjeg minimalca nasla sam gdje bi imala 5000 neto plus prehrana i prijevoz, što mi super, i 9-15h,dva sata manje bi radila ko sad, gladim bradu 🤪
Hej curke!
Nama je idući vikend ročkas, a tjedan dana nakon toga kreće na adaptaciju!
Uspavljivanje, kako god da se domauspavljuje, u jaslicama će prihvatiti situaciju i zaspati, one way or another. Ne sekirajte se.
Dora, kupila si pidžame za jaslice? U kojim to jaslicama koriste? Pitam, da nisi možda u zabludi kao ja s prvim djetetom 😂 ne oblače im pidžame za spavanje, barem ne u ZG 😁
Neva, čajek mu nećeš moći smiksati za vrtić. U vrtiću smiju nositi bočice u kojima je isključivo voda!
Ujutro vam je doručak do 9, ako je lijepo vrijeme izlaze van prije ručka, ručak je full rano, između 11:15 i pol 12. Zna varirati ovisno o njihovim aktivnostima. Odmor je do nešto prije 15, u 15 je užina...
Uglavnom, prilagode se bebe na sve, neke lakše, neke teže. Moja prva je bila teška, ne očekujem lakoću ni s njim sada. Budite spremne na suze, poremećaje u spavanju navečer... Ali prođe sve, ako nemaš izbora (kao ja) ideš dan po dan i prođe...
Meni je osobno najgori period s prvom bio kad je nakon par tjedana skužila da nakon doručka (moji doručkuju doma a ne u vrtiću) ide spremanje i vrtić. Otezala bi doručak, onda bi se trgala za oblačenje i bježala, urlala, onda kad ju nekako obučem primjenjujući silu i sve moguće trikove, onda se ne bi dala zavezati u autosjedalicu... Ugl horor i kaos. Ali evo, sad trči u vrtić 😂 ovo vam pišem ne da vas ubediram nego znam iz iskustva svoje frendice koja niti malo nije mislila kako to loše može izgledati 😂 ona je svoje dijete ispisala nakon tjedan dana jer nije mogla to podnijeti. Ja nisam imala izbora i morala sam ustrajati. Isplatilo se. Naravno ima i neke djece koja brže to prihvate, pa kasnije nakon nekog vremena uđu u neku regresiju... Ali poanta je da sve prođe!
Ja koristim prvo stari GO za adaptaciju a onda novi za svoju rekuperaciju 😂
Jučer sam išla u jaslice od starije pokupiti šlapice jer seli u novu grupu i taman sam došla kad su ih tete spremale za van... Bolje da to nisam vidla 😂 očito imaju 2-3 pačića na adaptaciji. Oni sjede na podu, tule, nemaju pojma što se događa, tete oblače drugu djecu, stariji skaču, deru se!
Kako možete koristiti GO ovisi o vašoj firmi, nema nekog generalnog pravila...
Ja neću uvoditi kravlje mlijeko kao napitak do 2 g. Sad je počeo piti napokon milumil 3, ali svi mi govore da bi trebao piti pre ili 1 posto je on najsličniji majčinom mlijeku. Vidjet ću. I to smo uspijeli s Nuk bočicom onom nature. I vodu je počeo tako piti napokon, pa ga sad navikavam na kljun isto nuk onaj silikonski
Te naše dojene bebe ništa neće haha.
Moj isto kratko spava preko dana, ili u kolicima (onda baš lijepo odspava) ili ovako, ali onda kratko. I to je sve njegovo spavanje vec od 6,7 mj.
E baš me zanima da li će biti uskoro novih plusića!
Hej curke!
Nama je idući vikend ročkas, a tjedan dana nakon toga kreće na adaptaciju!
Uspavljivanje, kako god da se domauspavljuje, u jaslicama će prihvatiti situaciju i zaspati, one way or another. Ne sekirajte se.
Dora, kupila si pidžame za jaslice? U kojim to jaslicama koriste? Pitam, da nisi možda u zabludi kao ja s prvim djetetom 😂 ne oblače im pidžame za spavanje, barem ne u ZG 😁
Neva, čajek mu nećeš moći smiksati za vrtić. U vrtiću smiju nositi bočice u kojima je isključivo voda!
Ujutro vam je doručak do 9, ako je lijepo vrijeme izlaze van prije ručka, ručak je full rano, između 11:15 i pol 12. Zna varirati ovisno o njihovim aktivnostima. Odmor je do nešto prije 15, u 15 je užina…
Uglavnom, prilagode se bebe na sve, neke lakše, neke teže. Moja prva je bila teška, ne očekujem lakoću ni s njim sada. Budite spremne na suze, poremećaje u spavanju navečer… Ali prođe sve, ako nemaš izbora (kao ja) ideš dan po dan i prođe…
Meni je osobno najgori period s prvom bio kad je nakon par tjedana skužila da nakon doručka (moji doručkuju doma a ne u vrtiću) ide spremanje i vrtić. Otezala bi doručak, onda bi se trgala za oblačenje i bježala, urlala, onda kad ju nekako obučem primjenjujući silu i sve moguće trikove, onda se ne bi dala zavezati u autosjedalicu… Ugl horor i kaos. Ali evo, sad trči u vrtić 😂 ovo vam pišem ne da vas ubediram nego znam iz iskustva svoje frendice koja niti malo nije mislila kako to loše može izgledati 😂 ona je svoje dijete ispisala nakon tjedan dana jer nije mogla to podnijeti. Ja nisam imala izbora i morala sam ustrajati. Isplatilo se. Naravno ima i neke djece koja brže to prihvate, pa kasnije nakon nekog vremena uđu u neku regresiju… Ali poanta je da sve prođe!
Ja koristim prvo stari GO za adaptaciju a onda novi za svoju rekuperaciju 😂
Jučer sam išla u jaslice od starije pokupiti šlapice jer seli u novu grupu i taman sam došla kad su ih tete spremale za van… Bolje da to nisam vidla 😂 očito imaju 2-3 pačića na adaptaciji. Oni sjede na podu, tule, nemaju pojma što se događa, tete oblače drugu djecu, stariji skaču, deru se!
Kako možete koristiti GO ovisi o vašoj firmi, nema nekog generalnog pravila…
Dora ce ic privat vrtic tamo koriste piđame..
Sortiraj odgovore
Najstariji