Mame/bebe proljetnice 2021. 🌸

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Ivancica90
    24. Veljača 2022. 14:31

Mislim, ali nisam sto posto sigurna, ako porodiljni završava prije 30.6. onda stari godišnji može bilo kad do 30.6., a ako završava poslije onda može do kraja godine. Jedino kolko sam ja čula obično poslodavac želi da se iskoristi odmah nakon porodiljnog, a s obzirom da ubiti prema zakonu on ima pravo određivanja rasporeda godišnjeg ako on odluči tako, ne možeš tu ništa. Meni rukovoditelj srećom da kako hoću :)

.

Dora kako će ti bit naplaćeno? Pa kolko znam godišnji mora bit plaćen normalno  

mom_of_4
    24. Veljača 2022. 15:13

Sretan rodjendan našim forum priksićima….Od prvog plusića pa sve do danas … nek potraje jos dugooo druzenje nase a mozda i koji novi plusic uskoro bude 😜🥳

🌺Principessa🌺
    24. Veljača 2022. 15:41

Dora zao mi je zbog peseka🥺🥺🥺😌😌
    Uspavljivanje je kod nas pretežno u kolicima posto svaki dan srecemo po minimalno sat vremena,uvijek krenemo u doba kad bi trebala zaspati tak da zaspe u setnji u kolicima i pretezno vise ne spava doma🤷🏼‍♀️ ili odspava kratko i to joj dam bocu i zaspe..
    Meni je rečeno da stari godisnji koristim čim se vratima, novi mogu i ne moram odmah. S obzirom da ja ne znam sta cu sa svojim radnim mjestom jer mi je ponuđen minimalac za povratak,a porodiljni mi je sada bio veci od toga, nazalost moram se baciti u traženje drugog posla... 
    I godišnji mora biti plaćen,ili da se iskoristi godisnji ili novci na račun za taj godišnji

• MissGraz
    24. Veljača 2022. 15:59

Lonmi, evo: 

https://ibb.co/kK8544H

https://ibb.co/XYcj1fs
    .
    Mi smo krenuli sa 11 mj na taj nacin da ga umijesam malo u jelo, gris i sl., ali smo imali reakciju i sad smo samo na fermentiranim proizvodima, jogurt i sl. Na kasice koje sadrze mlijeko nemamo reakciju, a ni na AD, tako da ono sto po sastavu imaju te kasice i AD od proteina KM je dozvoljeno od rodjenja ili odredjene dobi predpostavljam, a iz nekog razloga “cisto” KM se ne preporuca… 
    Mom tati je baka sa 6mj “u ono doba” dala bocicu KM… isto je napravila i njena susjeda koja je imala malu bebu… tata je jedva zivu glavu izvukao, 7 dana je bio u teskom stanju… druga beba je nazalost preminula… radilo se o trovanju svjezim kravljim mlijekom… (tad je uistinu bilo svjeze “direktno iz staje” je l’) Ali eto i tad su neki davali, pa nista nije bilo, a neki su dali pa nazalost imali posljedice… 
    Tko bi to vise znao… 

• Dora2021
    24. Veljača 2022. 21:05

Ivancica90

Mislim, ali nisam sto posto sigurna, ako porodiljni završava prije 30.6. onda stari godišnji može bilo kad do 30.6., a ako završava poslije onda može do kraja godine. Jedino kolko sam ja čula obično poslodavac želi da se iskoristi odmah nakon porodiljnog, a s obzirom da ubiti prema zakonu on ima pravo određivanja rasporeda godišnjeg ako on odluči tako, ne možeš tu ništa. Meni rukovoditelj srećom da kako hoću :)

.

Dora kako će ti bit naplaćeno? Pa kolko znam godišnji mora bit plaćen normalno

Ona placa doprinose a meni nula kuna 😂😂

• Dora2021
    24. Veljača 2022. 21:08

🌺Principessa🌺

Dora zao mi je zbog peseka🥺🥺🥺😌😌
    Uspavljivanje je kod nas pretežno u kolicima posto svaki dan srecemo po minimalno sat vremena,uvijek krenemo u doba kad bi trebala zaspati tak da zaspe u setnji u kolicima i pretezno vise ne spava doma🤷🏼‍♀️ ili odspava kratko i to joj dam bocu i zaspe..
    Meni je rečeno da stari godisnji koristim čim se vratima, novi mogu i ne moram odmah. S obzirom da ja ne znam sta cu sa svojim radnim mjestom jer mi je ponuđen minimalac za povratak,a porodiljni mi je sada bio veci od toga, nazalost moram se baciti u traženje drugog posla…
    I godišnji mora biti plaćen,ili da se iskoristi godisnji ili novci na račun za taj godišnji

Hvala milo ❤️ 
    Radim u knjogovodstvu.. Ironije li 😂 ja si vec trazim posao i kaj je najbolje, do sadasnjeg minimalca nasla sam gdje bi imala 5000 neto plus prehrana i prijevoz, što mi super, i 9-15h,dva sata manje bi radila ko sad, gladim bradu 🤪

MareiKate
    26. Veljača 2022. 09:17

Hej curke!
    Nama je idući vikend ročkas, a tjedan dana nakon toga kreće na adaptaciju!
    Uspavljivanje, kako god da se domauspavljuje, u jaslicama će prihvatiti situaciju i zaspati, one way or another. Ne sekirajte se.
    Dora, kupila si pidžame za jaslice? U kojim to jaslicama koriste? Pitam, da nisi možda u zabludi kao ja s prvim djetetom 😂 ne oblače im pidžame za spavanje, barem ne u ZG 😁
    Neva, čajek mu nećeš moći smiksati za vrtić. U vrtiću smiju nositi bočice u kojima je isključivo voda!
    Ujutro vam je doručak do 9, ako je lijepo vrijeme izlaze van prije ručka, ručak je full rano, između 11:15 i pol 12. Zna varirati ovisno o njihovim aktivnostima. Odmor je do nešto prije 15, u 15 je užina...
    Uglavnom, prilagode se bebe na sve, neke lakše, neke teže. Moja prva je bila teška, ne očekujem lakoću ni s njim sada. Budite spremne na suze, poremećaje u spavanju navečer... Ali prođe sve, ako nemaš izbora (kao ja) ideš dan po dan i prođe...
    Meni je osobno najgori period s prvom bio kad je nakon par tjedana skužila da nakon doručka (moji doručkuju doma a ne u vrtiću) ide spremanje i vrtić. Otezala bi doručak, onda bi se trgala za oblačenje i bježala, urlala, onda kad ju nekako obučem primjenjujući silu i sve moguće trikove, onda se ne bi dala zavezati u autosjedalicu... Ugl horor i kaos. Ali evo, sad trči u vrtić 😂  ovo vam pišem ne da vas ubediram nego znam iz iskustva svoje frendice koja niti malo nije mislila kako to loše može izgledati 😂 ona je svoje dijete ispisala nakon tjedan dana jer nije mogla to podnijeti. Ja nisam imala izbora i morala sam ustrajati. Isplatilo se. Naravno ima i neke djece koja brže to prihvate, pa kasnije nakon nekog vremena uđu u neku regresiju... Ali poanta je da sve prođe! 
    Ja koristim prvo stari GO za adaptaciju a onda novi za svoju rekuperaciju 😂
    Jučer sam išla u jaslice od starije pokupiti šlapice jer seli u novu grupu i taman sam došla kad su ih tete spremale za van... Bolje da to nisam vidla 😂 očito imaju 2-3 pačića na adaptaciji. Oni sjede na podu, tule, nemaju pojma što se događa, tete oblače drugu djecu, stariji skaču, deru se! 
    Kako možete koristiti GO ovisi o vašoj firmi, nema nekog generalnog pravila...

• avama
    26. Veljača 2022. 10:06

Ja neću uvoditi kravlje mlijeko kao napitak do 2 g. Sad je počeo piti napokon milumil 3, ali svi mi govore da bi trebao piti pre ili 1 posto je on najsličniji majčinom mlijeku. Vidjet ću. I to smo uspijeli s Nuk bočicom onom nature. I vodu je počeo tako piti napokon,  pa ga sad navikavam na kljun isto nuk onaj silikonski
     Te naše dojene bebe ništa neće haha. 
    Moj isto kratko spava preko dana, ili u kolicima (onda baš lijepo odspava) ili ovako, ali onda kratko. I to je sve njegovo spavanje vec od 6,7 mj.
    E baš me zanima da li će biti uskoro novih plusića!

🌺Principessa🌺
    26. Veljača 2022. 10:33

Mame cije bebe imaju debele nogice, kak ste im uzimale papuče? Mojoj izade špekić van ko dizani tijesto 😂😂😂😂 jel to normalno,sad nisam slikala kak to izgleda

• Dora2021
    26. Veljača 2022. 17:06

MareiKate

Hej curke!
    Nama je idući vikend ročkas, a tjedan dana nakon toga kreće na adaptaciju!
    Uspavljivanje, kako god da se domauspavljuje, u jaslicama će prihvatiti situaciju i zaspati, one way or another. Ne sekirajte se.
    Dora, kupila si pidžame za jaslice? U kojim to jaslicama koriste? Pitam, da nisi možda u zabludi kao ja s prvim djetetom 😂 ne oblače im pidžame za spavanje, barem ne u ZG 😁
    Neva, čajek mu nećeš moći smiksati za vrtić. U vrtiću smiju nositi bočice u kojima je isključivo voda!
    Ujutro vam je doručak do 9, ako je lijepo vrijeme izlaze van prije ručka, ručak je full rano, između 11:15 i pol 12. Zna varirati ovisno o njihovim aktivnostima. Odmor je do nešto prije 15, u 15 je užina…
    Uglavnom, prilagode se bebe na sve, neke lakše, neke teže. Moja prva je bila teška, ne očekujem lakoću ni s njim sada. Budite spremne na suze, poremećaje u spavanju navečer… Ali prođe sve, ako nemaš izbora (kao ja) ideš dan po dan i prođe…
    Meni je osobno najgori period s prvom bio kad je nakon par tjedana skužila da nakon doručka (moji doručkuju doma a ne u vrtiću) ide spremanje i vrtić. Otezala bi doručak, onda bi se trgala za oblačenje i bježala, urlala, onda kad ju nekako obučem primjenjujući silu i sve moguće trikove, onda se ne bi dala zavezati u autosjedalicu… Ugl horor i kaos. Ali evo, sad trči u vrtić 😂 ovo vam pišem ne da vas ubediram nego znam iz iskustva svoje frendice koja niti malo nije mislila kako to loše može izgledati 😂 ona je svoje dijete ispisala nakon tjedan dana jer nije mogla to podnijeti. Ja nisam imala izbora i morala sam ustrajati. Isplatilo se. Naravno ima i neke djece koja brže to prihvate, pa kasnije nakon nekog vremena uđu u neku regresiju… Ali poanta je da sve prođe!
    Ja koristim prvo stari GO za adaptaciju a onda novi za svoju rekuperaciju 😂
    Jučer sam išla u jaslice od starije pokupiti šlapice jer seli u novu grupu i taman sam došla kad su ih tete spremale za van… Bolje da to nisam vidla 😂 očito imaju 2-3 pačića na adaptaciji. Oni sjede na podu, tule, nemaju pojma što se događa, tete oblače drugu djecu, stariji skaču, deru se!
    Kako možete koristiti GO ovisi o vašoj firmi, nema nekog generalnog pravila…

Dora ce ic privat vrtic tamo koriste piđame.. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.