Mame/bebe proljetnice 2021. 🌸

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • NeverEver

Broj poruka: 1041

Prijavi adminu

Citala sam malo unatrag pa vidim da je jos aktualna tema oko prelaska na veci broj ad-a.. stavila sam vam usporedbu ovdje. Ima nesto vise vitamina, skroba, zeljeza i kalcija, naravno jer su i djeca veca, treba im biti zadovoljen unos dnevni.. razlika u kalorijama je mala, 1 kaloriju ima vise dvojka. Ima naravno i secera, kakav okus ima ne znam jer ne pijem ni kravlje mlijeko, ne usudim se ni probat 😂 al fora je u tome da se i mlijeko koje dojite mijenja i prilagodjava, unos secera znate i same da je kod nekih velik, moje je mlijeko bilo ful masno recimo.. tak da, provjeravano je to i ne prelazi se bezveze na veci broj. Mi bi sad na 3 trebali al ja s tim uvijek 1mj kaskam. Moje misljenje je da se moze bez straha preci na veci broj, znanost to podupire, sto rode kazu ne znam ali ako dijete lijepo papa i unosi sve sto treba, mislim da nema ni nikakve stete ostati na 1 ili pre. Mom su sa 6mj gledali zeljezo i sve je bilo dobro al sam ipak presla na dvojku kad je doslo vrijeme. Zasitnije nije, porcije se nisu mijenjale kod nas a jel je i kasice i sad sve sto moze grist. Evo usporedbe..  https://ibb.co/vY9KTdv

kety992

Broj poruka: 1164

Prijavi adminu

NeverEver

Kety, ima gore i dolje jedinice i dvojke. Malo mu je naoteceno gore, ja bi rekla 4 i 5 s lijeve strane al to kod mog sporo ide, ne ocekujem ih jos. Al dok poplavi ide brze a dolje je odmah uz lijevu dvojku poplavilo. Kad bi bar svi odjednom izasli da se rijesimo zubi na neko vrijeme 😂

Sve znam 🤣🤣 mom su gornje jedinice izlazile 2mj sve skupa..nisu isle u paru na kraju 🤦‍♀️ a cim su one izasle za par dana gornja dvojka...druga samo sto nije. Kad bi barem izasli...jel da 🤣🤯

https://lb1f.lilypie.com/sLAfp2.png

Lonmi

Broj poruka: 4240

Prijavi adminu

Zbog cega je kravlje mlijeko stetno?
    Nisam to nikad pratila pa ne znam, a moja je bas ujutro pojela cokolino, nekih 100ml, sa kravljim mlijekom jer ad ne kupujemo, a ne mogu izdojiti toliko.
    Pa nije i u ovom ad isto kravlje? 😬
    Mislim vjerujem da je taj pripravak prilagođen za djecu, ali pa nije li to sve od kravice? 
    Bez osuđivanja, samo pitam jer ne znam, a pedica mi je rekla da joj slobodno dam u kasici to nesto malo samo ne kao napitak. 

Cure jeste koristile stari godisnji pred povratak na posao? 

• Ivancica90

Broj poruka: 402

Prijavi adminu

Lonmi iskreno ne znam što je točno štetno, nisam proučavala jer mi ionak ne smijemo zbog alergije, ostalo mi je samo u glavi kako im crijeva nisu prilagođena na probavu kravljeg mlijeka, ne znam jel se zbog toga oštećuju. I kao fermentirano (tipa jogurt, kiselo mlijeko, vrhnje) je lakše probavljivo pa se krene s tim sa cca 9 mjeseci, onda sirevi. Na kraju tek mlijeko tak skuhano u kašicama, grizevima, muffinima i slično. I iza godine mlijeko ko napitak po malo. Mislim i adaptirano je na većim brojevima sličnije običnom kravljem mlijeku, a znam da dosta beba teže sjeda na želučić kad mijenjaju na veći broj tako da je očito nešto s probavom drugačije. E sad, to su smjernice koje sam ja čitala, znam jako puno ljudi koji daju mliječne proizvode od početka dohrane, ali s druge strane znam i one koji daju odmah špek i kobasice, a s tim se ja osobno nikako ne slažem. Iako većina tih instant kašica već ima mlijeko u prahu u sastavu (kad zbog alergije sve čitaš onda tek skužiš kolko toga ne smiješ dat). .NevaEva mislim da ti svake jaslice imaju svoj raspored, iako vjerojatno su slični. Mi smo uspjeli u privatni obrt jedino upisat jer je kod nas kaos sa jaslicama, kod njih je odmor od 12 do 3, ručak je prije toga. Ne moraju spavat ako neće, ali su u krevetiću i mogu se igrat s igračkama koje ne rade buku, plišanci, knjige i to. S tim da mi je teta rekla da ih one stave spavat i mimo toga ako vide da su umorni, ali tamo je 12 djece u grupi i miješana je tako da veći pomažu s manjima i lakše je hendlat kad su samo 4 jasličara. I čini mi se da je doručak oko 8, pol 9. Krećemo u 6. mjesecu pa nisam još pitala točno raspored, budem mjesec dana prije nego krene da ga probam doma naviknut.

• Ivancica90

Broj poruka: 402

Prijavi adminu

Godišnji - još nisam koristila jer u mojoj firmi trenutno radimo od doma. Dogovorila sam sa šefom kad nas vrate u ured da onda iskoristim. Malo mi je kaos jer mi se protegne poso na cijeli dan, ali nismo morali dojenje prekidat, ja ga stavim na spavanje, ode s bakom ili dedom na po 2 sata pa mu nije tolki šok da odjednom nije cijeli dan sa mnom. Planiram dok ću koristit taj godišnji maknut dojenje prije podne i polako produžit boravak bez mene

• julesica

Broj poruka: 464

Prijavi adminu

Uspavljivanje  ajme muko moja, mali je inače odličan, ali za svako spavanje imam noćne more. Znači nosim ga, on krene mmmmmmm, ali ne želi da ga nosim u naručju nego se diže pa mi se nasloni na rame, pa miruje minutu, pa na drugo rame, a spava mu se, kapci mu padaju,  ali on se ne da, ako ga slučajno spustim dok nije skroz zaspao, a ni tada nije garancija, on se odmah okreće na trbuh, sjedne, diže se na noge i skače i luduje, čim ga opet primim okice na pola koplja, i sve ispočetka. Evo stvarno ne znam kako mu pomoći jer vidim da se on muči da zaspe, a kao da mu ništa ne odgovara. Ako samo legnem pored njega, nema šanse da miruje, mazit se ne da. 
    S druge strane u kolicima zaspe kao od šale, pa evo sada sjedim u parku, on spava, i tako svaki dan bar jedan spavanac vani.
    Moj će u vrtić od 1.9. nadam se dobiti stari godišnji, i malo će mama uletiti

Lonmi

Broj poruka: 4240

Prijavi adminu

Ivancice ajme vidis nisam to znala. Mislila sam ako papa jogurt zasto nebi i to malo mlijeka. Islo mi je to nekako jedno uz drugo. Da ostecuju crijeva 😬😮😳
    Ajme. Dobro nekih 2 puta sam joj dala tako, ali sad dok gledam pa jede i te kupovne koje imaju mlijeko u sebi, i sve one instant koje se pripremaju s vodom sadrze mlijeko. Dam joj tako povremeno, cisto da mi ne jede sve isto. Inace pravimo zobene s vocem svako jutro, ili s jogurtom, griz na vodi, jede i kupovne.
    Vrtim to sve kroz tj. 
    Nikad nisam citala o tome jer tu nađes samo hrpu zena koje se svadaju oko prehrane, a za to nemam ni vremena ni energije. Tu mogu pitati, jer dobim odgovore i misljenje, a ne napad i pokusaj spasavanja mojeg djeteta od otrovne Hipp kasice 😂
    Salu na stranu, razmisliti cu jos o mlijeku. 
    Ionako ju samo sisa zanima. Alergije mi nemamo hvala Bogu nikakve. 

Jel se godisnji mora iskoristiti do 30.06. il do kraja godine? 

• Dora2021

Broj poruka: 695

Prijavi adminu

NeverEver

Dora zao mi je za peseka 😔😔😔😔

Fala oko 💋💋

• Dora2021

Prijavi adminu

Lonmi

Zbog cega je kravlje mlijeko stetno?
    Nisam to nikad pratila pa ne znam, a moja je bas ujutro pojela cokolino, nekih 100ml, sa kravljim mlijekom jer ad ne kupujemo, a ne mogu izdojiti toliko.
    Pa nije i u ovom ad isto kravlje? 😬
    Mislim vjerujem da je taj pripravak prilagođen za djecu, ali pa nije li to sve od kravice?
    Bez osuđivanja, samo pitam jer ne znam, a pedica mi je rekla da joj slobodno dam u kasici to nesto malo samo ne kao napitak.
    .
    Cure jeste koristile stari godisnji pred povratak na posao?

Ja cu iskoristit cijeki 4 mj, imam 28 dana, prilagodba nek traje toliko 😂😂 al bit ce mi neplaceno jer sefici nestalo para za moj minimalac, tak da potajno trazim drugi posao... Cak se veselim 😎🤪🤪

• Dora2021

Prijavi adminu

https://ibb.co/fS9rZW7
    Ovo je jedan od menija iz Dorinih jaslica... 

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.