Citala sam malo unatrag pa vidim da je jos aktualna tema oko prelaska na veci broj ad-a.. stavila sam vam usporedbu ovdje. Ima nesto vise vitamina, skroba, zeljeza i kalcija, naravno jer su i djeca veca, treba im biti zadovoljen unos dnevni.. razlika u kalorijama je mala, 1 kaloriju ima vise dvojka. Ima naravno i secera, kakav okus ima ne znam jer ne pijem ni kravlje mlijeko, ne usudim se ni probat 😂 al fora je u tome da se i mlijeko koje dojite mijenja i prilagodjava, unos secera znate i same da je kod nekih velik, moje je mlijeko bilo ful masno recimo.. tak da, provjeravano je to i ne prelazi se bezveze na veci broj. Mi bi sad na 3 trebali al ja s tim uvijek 1mj kaskam. Moje misljenje je da se moze bez straha preci na veci broj, znanost to podupire, sto rode kazu ne znam ali ako dijete lijepo papa i unosi sve sto treba, mislim da nema ni nikakve stete ostati na 1 ili pre. Mom su sa 6mj gledali zeljezo i sve je bilo dobro al sam ipak presla na dvojku kad je doslo vrijeme. Zasitnije nije, porcije se nisu mijenjale kod nas a jel je i kasice i sad sve sto moze grist. Evo usporedbe.. https://ibb.co/vY9KTdv
Kety, ima gore i dolje jedinice i dvojke. Malo mu je naoteceno gore, ja bi rekla 4 i 5 s lijeve strane al to kod mog sporo ide, ne ocekujem ih jos. Al dok poplavi ide brze a dolje je odmah uz lijevu dvojku poplavilo. Kad bi bar svi odjednom izasli da se rijesimo zubi na neko vrijeme 😂
Sve znam 🤣🤣 mom su gornje jedinice izlazile 2mj sve skupa..nisu isle u paru na kraju 🤦♀️ a cim su one izasle za par dana gornja dvojka...druga samo sto nije. Kad bi barem izasli...jel da 🤣🤯
https://lb1f.lilypie.com/sLAfp2.png
Zbog cega je kravlje mlijeko stetno?
Nisam to nikad pratila pa ne znam, a moja je bas ujutro pojela cokolino, nekih 100ml, sa kravljim mlijekom jer ad ne kupujemo, a ne mogu izdojiti toliko.
Pa nije i u ovom ad isto kravlje? 😬
Mislim vjerujem da je taj pripravak prilagođen za djecu, ali pa nije li to sve od kravice?
Bez osuđivanja, samo pitam jer ne znam, a pedica mi je rekla da joj slobodno dam u kasici to nesto malo samo ne kao napitak.
.
Cure jeste koristile stari godisnji pred povratak na posao?
Lonmi iskreno ne znam što je točno štetno, nisam proučavala jer mi ionak ne smijemo zbog alergije, ostalo mi je samo u glavi kako im crijeva nisu prilagođena na probavu kravljeg mlijeka, ne znam jel se zbog toga oštećuju. I kao fermentirano (tipa jogurt, kiselo mlijeko, vrhnje) je lakše probavljivo pa se krene s tim sa cca 9 mjeseci, onda sirevi. Na kraju tek mlijeko tak skuhano u kašicama, grizevima, muffinima i slično. I iza godine mlijeko ko napitak po malo. Mislim i adaptirano je na većim brojevima sličnije običnom kravljem mlijeku, a znam da dosta beba teže sjeda na želučić kad mijenjaju na veći broj tako da je očito nešto s probavom drugačije. E sad, to su smjernice koje sam ja čitala, znam jako puno ljudi koji daju mliječne proizvode od početka dohrane, ali s druge strane znam i one koji daju odmah špek i kobasice, a s tim se ja osobno nikako ne slažem. Iako većina tih instant kašica već ima mlijeko u prahu u sastavu (kad zbog alergije sve čitaš onda tek skužiš kolko toga ne smiješ dat). .NevaEva mislim da ti svake jaslice imaju svoj raspored, iako vjerojatno su slični. Mi smo uspjeli u privatni obrt jedino upisat jer je kod nas kaos sa jaslicama, kod njih je odmor od 12 do 3, ručak je prije toga. Ne moraju spavat ako neće, ali su u krevetiću i mogu se igrat s igračkama koje ne rade buku, plišanci, knjige i to. S tim da mi je teta rekla da ih one stave spavat i mimo toga ako vide da su umorni, ali tamo je 12 djece u grupi i miješana je tako da veći pomažu s manjima i lakše je hendlat kad su samo 4 jasličara. I čini mi se da je doručak oko 8, pol 9. Krećemo u 6. mjesecu pa nisam još pitala točno raspored, budem mjesec dana prije nego krene da ga probam doma naviknut.
Godišnji - još nisam koristila jer u mojoj firmi trenutno radimo od doma. Dogovorila sam sa šefom kad nas vrate u ured da onda iskoristim. Malo mi je kaos jer mi se protegne poso na cijeli dan, ali nismo morali dojenje prekidat, ja ga stavim na spavanje, ode s bakom ili dedom na po 2 sata pa mu nije tolki šok da odjednom nije cijeli dan sa mnom. Planiram dok ću koristit taj godišnji maknut dojenje prije podne i polako produžit boravak bez mene
Uspavljivanje ajme muko moja, mali je inače odličan, ali za svako spavanje imam noćne more. Znači nosim ga, on krene mmmmmmm, ali ne želi da ga nosim u naručju nego se diže pa mi se nasloni na rame, pa miruje minutu, pa na drugo rame, a spava mu se, kapci mu padaju, ali on se ne da, ako ga slučajno spustim dok nije skroz zaspao, a ni tada nije garancija, on se odmah okreće na trbuh, sjedne, diže se na noge i skače i luduje, čim ga opet primim okice na pola koplja, i sve ispočetka. Evo stvarno ne znam kako mu pomoći jer vidim da se on muči da zaspe, a kao da mu ništa ne odgovara. Ako samo legnem pored njega, nema šanse da miruje, mazit se ne da.
S druge strane u kolicima zaspe kao od šale, pa evo sada sjedim u parku, on spava, i tako svaki dan bar jedan spavanac vani.
Moj će u vrtić od 1.9. nadam se dobiti stari godišnji, i malo će mama uletiti
Ivancice ajme vidis nisam to znala. Mislila sam ako papa jogurt zasto nebi i to malo mlijeka. Islo mi je to nekako jedno uz drugo. Da ostecuju crijeva 😬😮😳
Ajme. Dobro nekih 2 puta sam joj dala tako, ali sad dok gledam pa jede i te kupovne koje imaju mlijeko u sebi, i sve one instant koje se pripremaju s vodom sadrze mlijeko. Dam joj tako povremeno, cisto da mi ne jede sve isto. Inace pravimo zobene s vocem svako jutro, ili s jogurtom, griz na vodi, jede i kupovne.
Vrtim to sve kroz tj.
Nikad nisam citala o tome jer tu nađes samo hrpu zena koje se svadaju oko prehrane, a za to nemam ni vremena ni energije. Tu mogu pitati, jer dobim odgovore i misljenje, a ne napad i pokusaj spasavanja mojeg djeteta od otrovne Hipp kasice 😂
Salu na stranu, razmisliti cu jos o mlijeku.
Ionako ju samo sisa zanima. Alergije mi nemamo hvala Bogu nikakve.
.
Jel se godisnji mora iskoristiti do 30.06. il do kraja godine?
Zbog cega je kravlje mlijeko stetno?
Nisam to nikad pratila pa ne znam, a moja je bas ujutro pojela cokolino, nekih 100ml, sa kravljim mlijekom jer ad ne kupujemo, a ne mogu izdojiti toliko.
Pa nije i u ovom ad isto kravlje? 😬
Mislim vjerujem da je taj pripravak prilagođen za djecu, ali pa nije li to sve od kravice?
Bez osuđivanja, samo pitam jer ne znam, a pedica mi je rekla da joj slobodno dam u kasici to nesto malo samo ne kao napitak.
.
Cure jeste koristile stari godisnji pred povratak na posao?
Ja cu iskoristit cijeki 4 mj, imam 28 dana, prilagodba nek traje toliko 😂😂 al bit ce mi neplaceno jer sefici nestalo para za moj minimalac, tak da potajno trazim drugi posao... Cak se veselim 😎🤪🤪
Sortiraj odgovore
Najstariji