Mame/bebe proljetnice 2021. 🌸

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • NeverEver

Broj poruka: 1041

Prijavi adminu

Valkiris tak i moj voli iz case a ujutro s nama pije kavu (vodu iz salice za kavu) i sav si je vazan. Tijekom dana onda plasticna casa. Kako nece zlicu ni vidjet, jogurt mu isto dam iz jogurt casice ili obicne plasticne.
    .
    Zene s iskustvom - kako radite dnevno uspavljivanje da se dijete kao samo uspava? Mi do toga nismo dosli. Kad je umoran pocne trljat oci i primim ga, zaspe za minutu. Al bez nosenja nikako.
    .
    Mame cije su bebe krenule u jaslice - kako to izgleda? 
    .
    Mi smo danas uveli bob u varivu s piletinom. Hodao je sam po stepenicama, 20 sam mu dala, onda sam ga primila jer sam mislila da ce dobit upalu misica. Ne staje cijeli dan. Danima. 🤦‍♀️🤷‍♀️ Mogu li bebe dobit upalu misica?
    .
    Jel nekom izbio ocnjak? Internet kaze izmedju 17-23 mj a njemz poplavio. Bojim se da ne bude 7 mj izlazio.
    .
    Od poroda imam 3,4 dana prije menge glavobolju. Jel to normalno? Ne bole me menge nego samo ovulacije, krvarenje je obilnije nego prije a glava.. uzas. Jel imate kakav lijek za to?
    .
    Koga zanima - NUXE krema za tijelo i ulje je ODLICNO, koza je na ocigled ljepsa i zategnutija. Nije kao prije kod mene al na 80% smo.

• Tea2807

Broj poruka: 582

Prijavi adminu

NeverEver

Valkiris tak i moj voli iz case a ujutro s nama pije kavu (vodu iz salice za kavu) i sav si je vazan. Tijekom dana onda plasticna casa. Kako nece zlicu ni vidjet, jogurt mu isto dam iz jogurt casice ili obicne plasticne.
    .
    Zene s iskustvom - kako radite dnevno uspavljivanje da se dijete kao samo uspava? Mi do toga nismo dosli. Kad je umoran pocne trljat oci i primim ga, zaspe za minutu. Al bez nosenja nikako.
    .
    .
    Mi smo danas uveli bob u varivu s piletinom. Hodao je sam po stepenicama, 20 sam mu dala, onda sam ga primila jer sam mislila da ce dobit upalu misica. Ne staje cijeli dan. Danima. 🤦‍♀️🤷‍♀️ Mogu li bebe dobit upalu misica?
    .
    Jel nekom izbio ocnjak? Internet kaze izmedju 17-23 mj a njemz poplavio. Bojim se da ne bude 7 mj izlazio.
    .
    Od poroda imam 3,4 dana prije menge glavobolju. Jel to normalno? Ne bole me menge nego samo ovulacije, krvarenje je obilnije nego prije a glava.. uzas. Jel imate kakav lijek za to?
    .
    Koga zanima - NUXE krema za tijelo i ulje je ODLICNO, koza je na ocigled ljepsa i zategnutija. Nije kao prije kod mene al na 80% smo.

Ja svog polegnem u kindac, i mazim ga, prstom od cela, izmedu ociju i po nosu pa zaspi. Nije da zaspi sam, al nemoram ga nosit. I imam zazu the bear koji ima par zvukova, ja upalim suskanje, on svira 20min pa se ugasi, taman da klone u san

kety992

Broj poruka: 1164

Prijavi adminu

Neva iskreno nisam nikad prakticirala da se sami uspavaju...legla sam par min s njima i zaspali...kasnije s 2,3g su sami legli. Al definitivno bi koristila sum...i stavila prije nego krene trljat okice 🤷‍♀️ 
    Pa koje zubice ima sad (jedinice i dvojke sve ili?) Inace nakon njih idu tek cetvorke i onda iza njih idu trojke ...tvom malom se nekud zuri 🤭 mojima su cetvorke izbijale s godinu i 2 mj...a trojke tocno s godinu i pol. 
    Glavobolje imam inace za vrijeme m, i bolno mi je i jedno i drugo. Al ja imam dijagnozu pa nisam mjerodavna. Lijek...taj da popijem tabletu na vrijeme dok ne boli jako 🤭🤣 
    I bravo Val za hodanje 🥳🥳🥳🥳🥳🥳💙

https://lb1f.lilypie.com/sLAfp2.png

• Dora2021

Broj poruka: 695

Prijavi adminu

NeverEver

.
    .
    .
    .
    .
    .

Sunce, ne stignem pisat, Dore ima svugdje a i pesek nam je uginuo, dala ga kremirat pa je dosao doma tak da sam sva zbrčkana al uspavljivanje uz nunanje za jaslice je okej, bar je u vrticu di ce Dora ić... Moram jos davat vise finger food, zobeno i kravlje mlijeko, u ovom vrticu nema svinjetine, krecemo za mj dana, tjedan prije ročkasa, dvodijelne piđame nabavila... Kaj te jos zanima🥰? Pusa Valu 💙💙💙

• Dora2021

Prijavi adminu

Dora2021

NeverEver

.
    .
    .
    .
    .
    .
    Sunce, ne stignem pisat, Dore ima svugdje a i pesek nam je uginuo, dala ga kremirat pa je dosao doma tak da sam sva zbrčkana al uspavljivanje uz nunanje za jaslice je okej, bar je u vrticu di ce Dora ić… Moram jos davat vise finger food, zobeno i kravlje mlijeko, u ovom vrticu nema svinjetine, krecemo za mj dana, tjedan prije ročkasa, dvodijelne piđame nabavila… Kaj te jos zanima🥰? Pusa Valu 💙💙💙

E da, mene vise brine kaj se ne odvaja od cice za spavanje, dnevno.. Nocno cu ostavit 😂

• Ivancica90

Broj poruka: 402

Prijavi adminu

Dnevno uspavljivanje - kod nas izgleda svakako, jedino ne znam kak će u vrtiću jer neće spavat kad nije zamračeno. Nekad na cici zaspe pa ga sam spustim u krevetić, nekad ga držim na sebi dok ne zaspe, nekad legnemo skupa u krevet, nekad ga stavim u kindać i mazim po leđima ili glavici. Uglavnom u zadnje vrijeme prvo spavanje zaspe odmah, a drugo protestira pa sam počela ić s njim u krevet. A još nemre izdržat sam sa jednim spavanjem..Upala mišića - sad sam se baš nasmijala, nije mi to nikad palo na pamet :D Pošto moj dnevno napravi milijun i dva čučnja, popne se na kauč sto puta, skače dok pleše, vuče stolice za sobom i slično, nema ni sekundu mira, a onda drugi dan sve ispočetka, rekla bi da ako i ima upalu mišića, njega to ne smeta xD.I mislim da će sutra imat kvrgu na čelu :( Skako je u kinderbetu i izmaknula mu se ruka s ogradice i puknuo je čelom ravno u nju. Iako, moje dijete je čudno, zadero se, zagrlio me ravno 3 sekunde i odmah se počeo odgurivat da ide skakat dalje, a ovo iste sekunde pocrvenilo..Dora baš mi je žao zbog peseka :(

• Dora2021

Prijavi adminu

Ivancica90

Dnevno uspavljivanje - kod nas izgleda svakako, jedino ne znam kak će u vrtiću jer neće spavat kad nije zamračeno. Nekad na cici zaspe pa ga sam spustim u krevetić, nekad ga držim na sebi dok ne zaspe, nekad legnemo skupa u krevet, nekad ga stavim u kindać i mazim po leđima ili glavici. Uglavnom u zadnje vrijeme prvo spavanje zaspe odmah, a drugo protestira pa sam počela ić s njim u krevet. A još nemre izdržat sam sa jednim spavanjem..Upala mišića - sad sam se baš nasmijala, nije mi to nikad palo na pamet :D Pošto moj dnevno napravi milijun i dva čučnja, popne se na kauč sto puta, skače dok pleše, vuče stolice za sobom i slično, nema ni sekundu mira, a onda drugi dan sve ispočetka, rekla bi da ako i ima upalu mišića, njega to ne smeta xD.I mislim da će sutra imat kvrgu na čelu :( Skako je u kinderbetu i izmaknula mu se ruka s ogradice i puknuo je čelom ravno u nju. Iako, moje dijete je čudno, zadero se, zagrlio me ravno 3 sekunde i odmah se počeo odgurivat da ide skakat dalje, a ovo iste sekunde pocrvenilo..Dora baš mi je žao zbog peseka :(

Fala draga 💋 tvoj aktivan ko moja 😂😂 

• NeverEver

Prijavi adminu

Hvala vam cure.. u biti mene zanima jel u jaslicama postoji raspored spavanja i hranjenja da njega na to naviknem. Dok je jako umoran, zaspe za 10 sec, samo ga primim. Dok mu se ne spava a ja hocu da zaspi, npr u noci, mogu ga nosit do jutra ali ne zaspe. Mazi se, zatvara oci al nista. Tak da smo od toga odustali, dizemo se svi troje i radimo kavu ako naidje takva noc i igramo se. Zeznula sam se bas nedavno, probudio se u 4:30 i mislila sam da nece do jutra zaspat. Mi se dignuli, ja zamutila kolac i stavila pec, mali zaspe za niti 20 min 🤦‍♀️ i ja sovarila jos 40min da se kolac ispece 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ 
    Isto za raspored hranjena i namirnice..ne mislim mu davat kravlje mlijeko, to je moja musica, znam koliko je neprirodno i stetno za ljudski organizam bez obzira na rasprostranjenost i ucestalost koristenja pa cu mu uvest caj i dat mu to s njim u jaslice. Mlijeko cu mu samo u malim kolicinama davat. Korisne su mi vase informacije jer se tak potrefilo da nemam nikakvo iskustvo niti nikog pitat, svima je do vrtica netko cuvao djecu, jaslice su mi novi koncept 😂😂🤟🏿
    Krece u jaslice tek 1.8.ako ne uspijem i to nekak izbjec 😂😂 grozna sam. Zaveo me. 💜

• NeverEver

Prijavi adminu

Dora zao mi je za peseka 😔😔😔😔 

• NeverEver

Prijavi adminu

Kety, ima gore i dolje jedinice i dvojke. Malo mu je naoteceno gore, ja bi rekla 4 i 5 s lijeve strane al to kod mog sporo ide, ne ocekujem ih jos. Al dok poplavi ide brze a dolje je odmah uz lijevu dvojku poplavilo. Kad bi bar svi odjednom izasli da se rijesimo zubi na neko vrijeme 😂 

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.