Trish, ja sam također pila duphaston dan nakon potvrdene ovulacije, dok sam bila u stimuliranom postupku, tako da ima smisla 2 dana nakon peaka krenuti piti, mislim da je to idealno.
Bebolina, žao mi je zbog spermiograma. Svi kažu da i iz lošijeg spermia može doći do trudnoće, ali ja kad vidim koliko se pate ljudi i sa skroz normalnim spermiogramom, ja ne bih gubila vrijeme…prvo zbog godina a drugo, sve ovisi koliko jako želite drugo dijete.. i koliko ste daleko spremni ići..
Super što je ginekolog dobar pa ćeš odmah riješavati svoje nalaze, iako kod tebe se ovako sve čini ok!
Probajte suplemente, probajte sve što možete, ništa ne možete izgubiti.. ali slažem se sa Lunom, ne bih dugo čekala na ništa.. još jednom, žao mi je što nalaz nije ispao bolji. Ljubim te 😘😘
.
Ostale cure sretno u kojim god da ste fazama!🤗
Spermiji se obnavljaju i stvaraju svakih 72 dana.. dakle, bilo koji preparat treba piti minimlmo 3 mjeseca i onda ponavljati spermiogram...pomak se može vidjeti nakon 3 mjeseca, a nekom je potrebno i 5,6 mjeseci da se vidi pomak.. tako je barem nama urolog objasnio..🤷♀️
Trudimo se od 9/21.
👱♀️24- PCOS, 🙋♂️28- Azzospermia, mTese ❌
Prag- donacija sjemena- 6/23.
12.06. Aspiracija- 22🥚/--10 odličnih 🐧
08.08. FET- 1 blastica - + na testiću 4dpt
•Beta 8dpt- 80.14, 10dpt- 227.73, 12dpt-632.10
Panorama-low risk- stiže curka 💗
Trish, ja sam također pila duphaston dan nakon potvrdene ovulacije, dok sam bila u stimuliranom postupku, tako da ima smisla 2 dana nakon peaka krenuti piti, mislim da je to idealno.
Bebolina, žao mi je zbog spermiograma. Svi kažu da i iz lošijeg spermia može doći do trudnoće, ali ja kad vidim koliko se pate ljudi i sa skroz normalnim spermiogramom, ja ne bih gubila vrijeme…prvo zbog godina a drugo, sve ovisi koliko jako želite drugo dijete.. i koliko ste daleko spremni ići..
Super što je ginekolog dobar pa ćeš odmah riješavati svoje nalaze, iako kod tebe se ovako sve čini ok!
Probajte suplemente, probajte sve što možete, ništa ne možete izgubiti.. ali slažem se sa Lunom, ne bih dugo čekala na ništa.. još jednom, žao mi je što nalaz nije ispao bolji. Ljubim te 😘😘
.
Ma sve bi to bilo u redu da znam da li će uopće doći do ovulacije. Na ovaj način barem imam M, a ovako su mi ciklusi znali biti po 75 dana i duže. Sad sam od 11 dc pišala svaki dan trakice, samo na poslu nisam hahah i samo sve svijetle linije u bilo koje doba dana. Malo mi je mrvicu tamnija bila tamo na 13 dc, ali to je isto sve svijetlo prema tome kakve ste vi tu linije znale staviti, a bome mi je i na aplikaciji pisalo low. Ovako mogu dva mjeseca pišati i čekati M.... morat ću se pribilježiti nekamo privat...
🚺 29
🚹 32
Hipertestosteronizam i inverzni FSH/LH omjer - PCOS
- Duphaston, Gynositol
09/22 Papa test i UZV - uredno
Pokušavamo od 06/2022
LH trakice od 09/2022
Bebolina,
Znam da je to saznanje zapravo prvobitni sok. Bar je tako bilo u nasem slucaju. Ono sto je vazno jeste da uradite i spermokulturu, jer ukoliko postoji neka bakterija nju izlijecite i onda ponovite spermio. Vazni su i brisevi, taj proces uzimanje brisa je malo bolan za muskarce.
U svakom slucaju nista nije strasno kao sto se cini, samo je vazno da uradite sve detaljne pretrage. Na kraju ti ostaje da se odlucite, koliko imate vremena da cekate spontanu trudnocu ili da krenete u proces potpomognute.
👩🏻29👦🏻43
Ciklusi 28/29
👩🏻 AMH 3,28 ng/mL / 23,43 pmol/L
TSH 2,55
Vitamin D 38.3 ng/mL
👦🏻 asthenoteratozoospermia, brisevi uretre ✅
ICSI- 01.23. Gonal, Femara; Cerotide;Ovitrelle
Punkcija 17🥚, 3 blastociste ❄️
.
Ma sve bi to bilo u redu da znam da li će uopće doći do ovulacije. Na ovaj način barem imam M, a ovako su mi ciklusi znali biti po 75 dana i duže. Sad sam od 11 dc pišala svaki dan trakice, samo na poslu nisam hahah i samo sve svijetle linije u bilo koje doba dana. Malo mi je mrvicu tamnija bila tamo na 13 dc, ali to je isto sve svijetlo prema tome kakve ste vi tu linije znale staviti, a bome mi je i na aplikaciji pisalo low. Ovako mogu dva mjeseca pišati i čekati M…. morat ću se pribilježiti nekamo privat…
Ja mislim da onda kod tebe ni ne postoji ovulacija...isti problem kao kod mene 🤷♀️
Ja sam 4 mjeseca koristila Femaru- letrozol i ovulacija je bome bila sva 4 mjeseca i to lijepo 14-15dc.. tijelo reagiralo savršeno. Bez toga, ja ovulacije nemam.. to je stimulirani postupak za postizanje ovulacije.. nekako mislim da bi i kod tebe onda urodilo plodom... ako bez duphastona nemaš svoju M redovito, definitivno nemaš ovulacije.😒
Mislim da se trebaš naručiti kod nekog doktora humane reprodukcije.. moj savjet..
Trudimo se od 9/21.
👱♀️24- PCOS, 🙋♂️28- Azzospermia, mTese ❌
Prag- donacija sjemena- 6/23.
12.06. Aspiracija- 22🥚/--10 odličnih 🐧
08.08. FET- 1 blastica - + na testiću 4dpt
•Beta 8dpt- 80.14, 10dpt- 227.73, 12dpt-632.10
Panorama-low risk- stiže curka 💗
Moj muž je ponovio spermiogram nakon prve kutije PROfertila tj nakon 3 mj, na prvom nalazu progresivno su bili 18 a nakon te kutije PROfertil 26, ovo za hlađenje ću reći suprugu.
Moj suprug je išao kod androloga na Sveti duh, samo je tražio uputnicu opće prakse zbog lošijeg spermiograma i stigao je kod njega unutar 2 tj, on mu je rekao da napravi što je Luna93napisala i kaže da je užasno bolno, slagao je na markere hiv, hepatitis itd pa kad to sve obavi da dođe kod njega, nalazi su bili dobri.
Na zadnjim konzultacijama kod androloga pitao je mog supruga dali se udebljao u nekom kraćem periodu a moj muž je rekao da je jer je on bio prije jako mršav i dobio je 15 kg u par mjeseci, rekao mu je da malo pripazi na kilažu iako on sad nema viška puno, da skine 5 kg bilo bi super ali da je možda i to utjecalo na spermu.
A što se tiče postupka zašto 🤷♀️ ne da ne gubite vrijeme s obzirom na godine.
U nasem slucaju sa 0% progresivno pokretnih,dosli smo do 5 % nakon tri mjeseca koristenja Profertila. Sad cemo morati u 12. mjesecu ponovno ponoviti spermio, s tim da zahtijevaju tacno 5 dana apstinencije.
👩🏻29👦🏻43
Ciklusi 28/29
TSH 2,55
Vitamin D 38.3 ng/mL
Ja mislim da onda kod tebe ni ne postoji ovulacija…isti problem kao kod mene 🤷♀️
Ja sam 4 mjeseca koristila Femaru- letrozol i ovulacija je bome bila sva 4 mjeseca i to lijepo 14-15dc.. tijelo reagiralo savršeno. Bez toga, ja ovulacije nemam.. to je stimulirani postupak za postizanje ovulacije.. nekako mislim da bi i kod tebe onda urodilo plodom… ako bez duphastona nemaš svoju M redovito, definitivno nemaš ovulacije.😒
Mislim da se trebaš naručiti kod nekog doktora humane reprodukcije.. moj savjet..
Ma i ja isto mislim da je to sljedeći korak i to čim prije ako imate koga za preporučiti VŽ ili ZG slušam sve prijedloge.
Bebolina nadam se da će na kraju sve biti u redu. Ne razumijem se u taj dio tak da ti ne mogu pomoći baš, a i sama sam tek početnik u svemu ovome.
🚺 29
🚹 32
Hipertestosteronizam i inverzni FSH/LH omjer - PCOS
- Duphaston, Gynositol
09/22 Papa test i UZV - uredno
Pokušavamo od 06/2022
LH trakice od 09/2022
L-karnitin i L-arginin ima i u Profertilu ali kaže da je dobro još malo pojačati ali da za L- karnitin uzmemo taj Acetilkarnitin. Da sve ok ovo što on pije ali da je ovo najbitnije sada za njegov spermiogram. Da će to svakako popraviti. Tako da ovih dana mu još uzmem i to. On je već od večeras počeo ih hladiti. Sad sam mu rekla da to radi nekoliko puta dnevno.
Donijela sam mu Profertil i rekla da mu je to uranjeni božićni poklon a da ja primam natrag poklon božićni sve do veljače. 😄
Svakako se nešto pokreće, nisam mislila da će se odmah toliko ginekolog angažirati ali baš mi je drago da je. Svakako se nadam nekom pomaku u narednim mjesecima. Danas mi je 8.DC, kroz koji dan krećem pratiti trakice. Odoh spavati, preumorna sam. Laku noć svima.
Bas super da si sve nalaze uradila i da je sve u redu kod tebe. A sto se tice spermija moj gin je turcin a moj muz ima dijabetis tipa 2 pa mu se 2017 malo poremetio i prepisao mu je 3 vrste tableta pa kaze koje nadjete od 3 uzmite a to su:Orthomol Fertil Plus,Pro Fertil,Wellmen a takodje mu je rekao da napravim mesavinu svih orascastih plodova i sve vrste spica koje mozemo naci i da 3xpo šaku ja dan da pojede a takodje svaki drugi dan sex dok se sperma ne popravi i verovala ili ne nismo imali potrebe za tablete jer se spermogram bio Normozoospermia A sto se tice donjeg vese zabranio mu je bokserice samo standardne gacice takodje siroke Tako ja vam zeli srecu da ovo bude tvoj zadnji ciklus za ovu godinu jedno 9 mjeseci 🍀🤞🙏🏻❤️
Hvala ti puno. Koliko dugo je prošlo između dva spermiograma i da je taj drugi bio već dobar?
.
Mužu je jučer bilo krivo što je loš nalaz. Ja sam rekla bitno je prvo naći gdje je problem da bi ga se moglo početi riješavati. A ja kažem nigdje nije isključeno da možda i kod mene neki nalazi nisu dobri pa da i taj dio ćemo morati isto riješiti.
U medjuvremenu do 3 meseca mu je bio super spermogram. Neka izbegava vruce kupke i preradjenu hranu i videces da ce sve da bude u redu. A mozda postoji neki mali problem sto moze da napravi veliki. Samo nek on okrene malo zdraviju stranu zivota ovih 6 mjeseci jer kako mi je moj doktor objasnio da se svakih 6 mjeseci spermogram menja. Ne brini jer bebaca te ceka negde u uglu tvoje srece 🤞🍀❤️😘🙏🏻
.
Ma sve bi to bilo u redu da znam da li će uopće doći do ovulacije. Na ovaj način barem imam M, a ovako su mi ciklusi znali biti po 75 dana i duže. Sad sam od 11 dc pišala svaki dan trakice, samo na poslu nisam hahah i samo sve svijetle linije u bilo koje doba dana. Malo mi je mrvicu tamnija bila tamo na 13 dc, ali to je isto sve svijetlo prema tome kakve ste vi tu linije znale staviti, a bome mi je i na aplikaciji pisalo low. Ovako mogu dva mjeseca pišati i čekati M…. morat ću se pribilježiti nekamo privat…
Ja mislim da onda kod tebe ni ne postoji ovulacija…isti problem kao kod mene 🤷♀️
Ja sam 4 mjeseca koristila Femaru- letrozol i ovulacija je bome bila sva 4 mjeseca i to lijepo 14-15dc.. tijelo reagiralo savršeno. Bez toga, ja ovulacije nemam.. to je stimulirani postupak za postizanje ovulacije.. nekako mislim da bi i kod tebe onda urodilo plodom… ako bez duphastona nemaš svoju M redovito, definitivno nemaš ovulacije.😒
Vidi ako mozes da nadjes Myo Inositol u kombinaciji sa D chiro Inositolom to je meni popravilo cikluse i odma po prvoj kutiji ja sam ostala trudna. To u se u Kipru koristi za Policisticne jajnike
Moj muž je ponovio spermiogram nakon prve kutije PROfertila tj nakon 3 mj, na prvom nalazu progresivno su bili 18 a nakon te kutije PROfertil 26, ovo za hlađenje ću reći suprugu.
Moj suprug je išao kod androloga na Sveti duh, samo je tražio uputnicu opće prakse zbog lošijeg spermiograma i stigao je kod njega unutar 2 tj, on mu je rekao da napravi što je Luna93napisala i kaže da je užasno bolno, slagao je na markere hiv, hepatitis itd pa kad to sve obavi da dođe kod njega, nalazi su bili dobri.
Na zadnjim konzultacijama kod androloga pitao je mog supruga dali se udebljao u nekom kraćem periodu a moj muž je rekao da je jer je on bio prije jako mršav i dobio je 15 kg u par mjeseci, rekao mu je da malo pripazi na kilažu iako on sad nema viška puno, da skine 5 kg bilo bi super ali da je možda i to utjecalo na spermu.
U nasem slucaju sa 0% progresivno pokretnih,dosli smo do 5 % nakon tri mjeseca koristenja Profertila. Sad cemo morati u 12. mjesecu ponovno ponoviti spermio, s tim da zahtijevaju tacno 5 dana apstinencije.
Pa nema ni moj muž nešto puno više progresivno pokretnih nego tvoj muž na prvom, kažeš da je bilo 0 kod mog je 1.92. Sada u 12. mj kad ide koliko će to biti ukupno mjeseci da je na terapiji Profertilom?
.
Anchy i ja ću svog naručiti kod urologa na Sveti Duh, jer ako ćemo i do postupaka stići isto bi išla tu. Sutra bi trebao dobiti uputnicu.
Bice 7 mjeseci koristenja Profertila. I ovaj put uzorak mora dati u klinici. Imaju sobu sa ugodnim ambijentom, tako da ce se nadam se skoncentrisati da obavi posao. 🤞🏼
👩🏻29👦🏻43
Ciklusi 28/29
TSH 2,55
Vitamin D 38.3 ng/mL
Jako je to dug period da se popravi.
Želim ti da nalaz bude puno bolji ovaj put 🙏
Hvala puno. 😘🍀
👩🏻29👦🏻43
Ciklusi 28/29
TSH 2,55
Vitamin D 38.3 ng/mL
Sortiraj odgovore