Purko19 sretno u novom ciklusu 🤞🤞🤞 ništa to nije za džabe urodiće plodom sigurno ❤️
👩🏻🦱 27 - endometrioza, hormoni ✔️
🧔🏻♂️27 - 7/25 teratozoospermia
10/25 normozoospermia
Pokušavamo od 11/2024
5/2025 biokem.
8/2025 hsg ✔️
Hvala cure
Iva sretno u pokrivanju!
Didiia zelim ti + u narednih par dana!
👩🏻 33 PCOS, IR, hipotireoza
🧔🏻♂️ 35 MS, asthenozoospermija
11/2018 spontani
Purko valjda bude + piškim za vikend 😁
Iva blago tebi kad možeš ja nisam jutarnji tip nikako 😂 svako drugo doba dana može ali jutro je noja meditacija bar prvih sat da me niko ne dira
10/25 normozoospermia
Pokušavamo od 11/2024
5/2025 biokem.
8/2025 hsg ✔️
Zena da vas pitam kako da prepoznam ovulaciju kod mene ciklus varira 28 do 30 dana.
Tako da bas po kalendaru onom nmg tacno pratit.
Al odo cim prode m kod ginekologa da se posavetuje.
Dragi mi je sto mogu ovde sa vama da podelim jer imam sve slične probleme.
Draga sarita dijeli sve što te muči, sve smo mi u istoj borbi ovdje i podrška jedna drugoj ❤️
Kod mene recimo kad je ovulacija imam malo iscjedka, ljepljiv je i bez mirisa nekad providan nekad bjeličast. Takođe blagi grčevi najčešće samo s jedne strane donjeg stomaka. Ono što mi je svaki mjesec je pojačana želja za sexom samo bih skakala na muža u tim danima 😂 ovaj mjesec sam uspjela i peak uloviti sa lh trakicama, nakon peaka u 24h obično nastupi ovulacija. Možeš pitati gin za folikulometriju tu ti oni sa uzv prate žuto tijelo, kada ono pukne nastupa ovulacija. Mogu ti potvrditi da je imaš i ako dva tri puta vidiš da je to npr 14dc onda ti je vrlo vjerovatno svaka tu negdje oko 14dc.
10/25 normozoospermia
Pokušavamo od 11/2024
5/2025 biokem.
8/2025 hsg ✔️
Slazem se da Didiiom, iako su moji simptomi jako slabi i ne osjetim je tako svaki put.
Kad mi tako krene neka pocetna sluz, prstom provjerim jel mi cerkvis visok, otvoren i mekan (i onda na prstu ostane sluzi malo i po tom znam isto), pratim LH trakicama, nekad i dva put dnevno kad sam u blizi svog dana ovulacije (oko 20tog) i mjerim bazalnu temperaturu svako jutro od prvog dana ciklusa i cim mi prvo jutro poraste u tom ocekivanom periodu, a ako njsam bolesna, znam da je ovulacija taman bila.
I onda kad mislim da je bila po ovom svemu gori, vadim progesteron 7 dana nakon da vidim jel folikul puknuo.
11/2018 spontani
Da se nadovežem na purkin komentar bazalna je super ali ona skače taman kad ovulacija prođe. Skoči za nekih 0,3-0,5 tako da je dobro imati digitalni toplomjer sa bar jednom a najbolje dvije decimale da možeš pratit kakp spada
10/25 normozoospermia
Pokušavamo od 11/2024
5/2025 biokem.
8/2025 hsg ✔️
Tako je, meni to osobno pomaze da sam sigurnija da je folikul puknuo.
Nekom ko nema PCOS mozda to toliko ne znaci, ali sve su to mjere s kojima mozes odrediti kad ovuliras, pa dok ne dodes do folikulometrije probaj sve da znas kad ti je O i onda pokrivas ☺️
Meni niti folikulometrija nije uspjela vidjeti jel folikul puknuo jer mi je jedan jajnik zalijepljen iza/iznad marernice pa mi mora radit uzv preko trbuha a on nije cista slika
11/2018 spontani
Pa eto cim prode odo pa ću se još bolje posavjetovati sa ginekologom i reci sta me muci .Nikad nisam pratila to pa i nisam bas upućena.Uzecu i te LH trakice.Pocecu pratiti to cim prođe veštica.
A partner samo kaze nemoj da se sikiras biće sve to dobro daće bog al džaba kad mene to baš razocara i baci u bedek ko i svaku ženu.
A toliko sam čula od žena zatrudne nisu ni planirale ili iz prvog puta a neko se pati mjesecima godinama bas mi bude zao kad čitam važe price i koliko se trudite i pozitivne ste. A boze moj svaki mjesec se nadam da će biti i opet se iznova razočaram.
Hvala vam puno bas me ohrabrite.
Nadam se da ćemo sve dočekati ono što dugo prizeljkujemo.
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji