Lovci na ovulacije (LH trakice) - 7. dio🍀💟

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Zara531
    03. Travanj 2025. 15:53

malaMu

Dame, treba mi vaš savjet. 🥰
    Imala sam odnos 3 dana pred menstruaciju. Međutim, ciklus mi nije redovan, pa ni ne znam kada su mi plodni/neplodni dani.
    Odnos je bio nežaštićen, bez ejakulacije. Do ejakulacije je doslo tek nakon 15-20min.
    Kasni mi 11 dana, a radila sam test za trudnoc(clearblue, prvi jutarnji urin) 9. dan od izostanka mjesecnice. Bio je negativan.
    Međutim, osjecam bolove u jajnicima, Donji dio trbuha mi je napuhan, a grudi poprilicno osjetljive. Citala sam da su plave žile na grudima (kao rijeke) jedan od prvih znakove trudnoće, pa nisam bas sigurna da li umišljam ili stvarno imam izrazene žile na grudima. Također, danas sam osjetila prvi put mučninu te metalni okus u ustima… Da napomenem, prosli mjesec sam imala malu upalu jajnika, pritom postila sam taj mjesec i nisam bas vodila racuna o ishrani, tako da sam smrsala 1kg. Da li ima potrebe da ponavljam test? Nisam bas spremna za bebicu🥲💕🌺

sve simptome koje si navela mogu biti simptomi PMS-a i simptomi trudnoće, po njima ne možeš ništa znati. obzirom da ti je menstruacija neredovita teško je procijeniti kasni li ti uopće i koliko. ako menstruacija ne dođe za par dana pokušaj se testirati opet, ako je opet negativno pokušaj se konzultirati sa ginekologicom da vidiš o čemu se radi odnosno uzrok kašnjenja. 

👱‍♀️34 👱‍♂️40
    pokušavamo od 10/2022
    ciklusi 31/33
    09/2023 spontani (6 tt)
    01/2025 povišeni testosteron
    02/2025 spermiogram uredan
    02/2025 hormoni uredni
    04/2025 jajovodi prohodni
    infolic, vrkuta

Uniqlo7
    03. Travanj 2025. 15:58

Blondy

Uniqlo7

Blondy

Uniqlo7

Ja sam dns na 14dc, O insce bude na 13. Nisam koristila trakice ovaj mjesec, ali svejedno nisam apsolutno nista osjetila. 🙄🙄🤯 ne mogu se vise sekirat, sta bude bit ce 🤷🏻‍♀️

Ja razmisljam da odemo isto u IVF kod dr. Grbavca na neke konzultacije. Jel gnas ti koliko ce te kostati stimulirani postupak tamo?

Ja sam kod njega po preporuci moje gyn. Meni je doktor super stvarno, simpatican i smjesan onako. Nakon svakog pregleda sam se osjecala ko da sam vec trudna, ima ful pozitivnu energiju😂 ne znam ti nista jos, ali znam da je svaki uzv 70€, hormonska stimulacija koju cu sat uzeti oko 500€, a sam postupak oko 2000€. Ja cu prvi platiti, pa ce mi drugi dr gledat sredit preko hzzoa ako dodje do njega, a za dalje cemo vidjet. Sve puno kosta ali jednom kad dodjemo do cilja, to ce sve biti nebitno 🙏🥰💪🏼

Meni se on na slikama dopao, a i citala sam pozitivne komentare. E to je super, ako ce trebati drugi postupak da mozes preko hzzo. Samo ne znam, ja bih isla vjerojatno u prirodni postupak, negdje sam citala da ih oni ne rade, samo stimulirane. Nadam se da nije tako. Mene zapravo muci da s obzirom na moje dobre nalaze ne dobijemo previse jajnih stanica. Ne znam bih li imala srca ne ici po sve oplođene. Zato bih htjela manji broj, max 3. Naravno, nema nigdje garancije da ce se sve oploditi i uhvatiti, ali ne znam sto bih da ih dobijem 10. Moram si u glavi posloziti sve ako cemo ici u postupak.

Razumijem te. 
    Pitala sam baš za taj prirodni. Cura s potpomognute mi je rekla da se uvijek u kombinaciji s privatnom poliklinikom mogu pratiti i u bolnici (vinogradskoj), pa u pauzama od stimuliranog postupka ići u prirodni. I ja to kažem dr i on meni kaze ovako- kod njih se također može raditi prirodni postupak, samo je stvar u tome da su jajnici prilično izmučeni nakon stimulacije da on to ne bi preporucio meni. Postoji uvijek opcija da jajnici ne reagiraju na stimulaciju i u tom slučaju bih i ja išla kasnije samo u prirodni postupak. U svakom slučaju, možeš pozvat za konzultacije, pitat i na telefonu a i dr na konz da želiš ići u prirodni. Pa neće te stavljati na stimulaciju ako nemaš potrbee za tim. Ja ne mogu dobiti puno folikula obzirom na nizak AMH, pa sam ja sretna da ih sto vise izvuku, a rekla sam sama sebi, da ih bude 10 uspješnih, idem na 10 😂

29.
    Biokemijska 11/24
    Amh 2.1 pmol/ Poliklinika IVF

Rose1
    03. Travanj 2025. 16:49

Blondy

Meni je jučer bila ovulacija, osjetila sam ju iako nisam ispratila trakicama jer mi ih je ponestalo. Pokrili jesmo iako nece doci do trudnoce dok se ne rijesi spermiogram. Dugo trebam cekati na briseve, bas sam se zapitala sto ako imam i ja bestiju neku, a slucajno nekako zatrudnim. Nije bas najsretnija opcija

Onda zajedno čekamo😬

Vjerujem da nema beštija, ali razumijem da misliš o tome. I ja uvijek to mislim. 
    Imam ja brije i oko hrane, strah me jesti pancetu i ostalo suhomesnato i sirovo da Nes ne poberem. Neki dan jela pancetu pa se sad grizem. Jao. Kad se čovjek toliko muči oko trudnoce, stalno brine nesto

💙

Blondy
    03. Travanj 2025. 19:29

Rose1

Blondy

Meni je jučer bila ovulacija, osjetila sam ju iako nisam ispratila trakicama jer mi ih je ponestalo. Pokrili jesmo iako nece doci do trudnoce dok se ne rijesi spermiogram. Dugo trebam cekati na briseve, bas sam se zapitala sto ako imam i ja bestiju neku, a slucajno nekako zatrudnim. Nije bas najsretnija opcija

Onda zajedno čekamo😬

Vjerujem da nema beštija, ali razumijem da misliš o tome. I ja uvijek to mislim.
    Imam ja brije i oko hrane, strah me jesti pancetu i ostalo suhomesnato i sirovo da Nes ne poberem. Neki dan jela pancetu pa se sad grizem. Jao. Kad se čovjek toliko muči oko trudnoce, stalno brine nesto

Zapravo ja se nadam da nadju nesro, makar samo kod supruga i da je to razlog loseg njegovog nalaza. A vidjet cemo, ja imam briseve krajem mjeseca tek. Ma, ja sam bila opustena u prvoj trudnoci oko hrane i svega. Nisam jedino alkohol konzumirala i skoljke i sirovu hranu. Sušeno mesk jesam

Makarena
    03. Travanj 2025. 19:43

EllaMS preeedobro 🫶🏻 ti si nam svijetla točka teme trenutno 🤣

Parisislove kao sto su već cure rekle, mladost nije izgovor za bezobzirnost. Makni tu negativu od sebe. 

Meni je 16dc i pika ni na vidiku. Čini mi se da neće ni doći do O ovaj mjesec 😞

👩🏻 29 🧑🏻 33
    👧🏼 05/23
    ⏳ 09/24

Rose1
    03. Travanj 2025. 20:49

Blondy

Rose1

Blondy

Onda zajedno čekamo😬

Zapravo ja se nadam da nadju nesro, makar samo kod supruga i da je to razlog loseg njegovog nalaza. A vidjet cemo, ja imam briseve krajem mjeseca tek. Ma, ja sam bila opustena u prvoj trudnoci oko hrane i svega. Nisam jedino alkohol konzumirala i skoljke i sirovu hranu. Sušeno mesk jesam

Kuzim, kuzim. Što god da je pa da brzo riješite i budete mirni s te strane.
    Meni bio ginić "zabranio" suhomesnate. A općenito cijelu trudnoću nisam bila opustena. Zavidim svima koji to uspiju. Mislim da to nije ni čudo s obzirom na sve što sam i bila prosla

💙

Rose1
    03. Travanj 2025. 20:51

Makarena ne odustaj, meni su prije trudnoće bili svakakvi ciklusi, ali bi ipak došla ovulacija. Ne znam kakvi su kod tebe...

💙

• malaMu
    03. Travanj 2025. 21:48

Zara531

malaMu

Imala sam odnos 3 dana pred menstruaciju. Međutim, ciklus mi nije redovan, pa ni ne znam kada su mi plodni/neplodni dani.
    Odnos je bio nežaštićen, bez ejakulacije. Do ejakulacije je doslo tek nakon 15-20min.
    Kasni mi 11 dana, a radila sam test za trudnoc(clearblue, prvi jutarnji urin) 9. dan od izostanka mjesecnice. Bio je negativan.
    Međutim, osjecam bolove u jajnicima, Donji dio trbuha mi je napuhan, a grudi poprilicno osjetljive. Citala sam da su plave žile na grudima (kao rijeke) jedan od prvih znakove trudnoće, pa nisam bas sigurna da li umišljam ili stvarno imam izrazene žile na grudima. Također, danas sam osjetila prvi put mučninu te metalni okus u ustima… Da napomenem, prosli mjesec sam imala malu upalu jajnika, pritom postila sam taj mjesec i nisam bas vodila racuna o ishrani, tako da sam smrsala 1kg. Da li ima potrebe da ponavljam test? Nisam bas spremna za bebicu🥲💕🌺

sve simptome koje si navela mogu biti simptomi PMS-a i simptomi trudnoće, po njima ne možeš ništa znati. obzirom da ti je menstruacija neredovita teško je procijeniti kasni li ti uopće i koliko. ako menstruacija ne dođe za par dana pokušaj se testirati opet, ako je opet negativno pokušaj se konzultirati sa ginekologicom da vidiš o čemu se radi odnosno uzrok kašnjenja.

Hvala

• malaMu
    03. Travanj 2025. 21:50

Zara531

malaMu

Hvala mila na savjetu. Danas sam imala bolove kao da cu dobiti. Ali ipak nisam sigurna jer sumptomi pmsa slicni simptomima trudnoce. U svakom slucaju hvalaa💕

Makarena
    04. Travanj 2025. 07:13

IRose1

Makarena ne odustaj, meni su prije trudnoće bili svakakvi ciklusi, ali bi ipak došla ovulacija. Ne znam kakvi su kod tebe…

Meni prije trudnoće isto svakakvi, ali od kad sam rodila prije 2 god su 27-30 dana. Od kad pratim s trakicama najkasnije šta bi bila O je 16dc i onda znam da će ciklus trajati 30 dana. Sad je već 18dc, ako i bude O ne znam hoće li M kasniti ili će se skratiti lutealna faza. 🤷🏻‍♀️ doduše uvijek imam onaj bjelanjkasti iscjedak, ovaj mjesec ga i nije bilo nešto. Počela sam se testirati 11dc, ne vjerujem da je O bila prije toga. 

👩🏻 29 🧑🏻 33
    👧🏼 05/23
    ⏳ 09/24

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.