Rhogam je injekcija koja se prima.
Ne znam jel može imati utjecaj (na daljnje trudnoće) ako je beba koju si izgubila imala RH faktor pozitivan. Možda taj dio najbolje pitati doktora oni se bolje kuže. Ali nadam se da to ništa ne utječe.
Injekcija da, ali mislim da ako oba roditelja imaju poz rh isto trebaju primiti injekcije.. sad ne znam 100%, ali moja tetka i tetak su bili oboje rh poz, nazalost beba se nije razvila kako treba, porodjena je tetka u 7 mj trudnoce i beba je nakon dan umrla, i receno im je ako opet zatrudni treba prije da primi injekciju..
Samo ako je majka rh neg,ć. Rh poz majka neće trebati primiti injekciju jer neće razviti imunološki odgovor na rh poz dijete.
👩🏻 34 - Blagi PCOS, AMH 21 pmol/L
👱♂️34 - Normozoospermia
Pokušavamo od 1./2023. Bez trudnoće
10./24. Prvi IVF, Repromed (Pergoveris 150 IU, Orgalutran, Brevactid) - 6 🥚, 1 ET blastociste ❌, 1❄️
12./24. FET blastociste ❌
02./25. Drugi IVF, Repromed (Pergoveris 225 IU, Orgalutran, Brevactid) - 9 🥚, 8 oplođenih, 4 blastociste, freeze all
04/25. FET blastociste ❌
Ne znam jel može imati utjecaj (na daljnje trudnoće) ako je beba koju si izgubila imala RH faktor pozitivan. Možda taj dio najbolje pitati doktora oni se bolje kuže. Ali nadam se da to ništa ne utječe.
Injekcija da, ali mislim da ako oba roditelja imaju poz rh isto trebaju primiti injekcije.. sad ne znam 100%, ali moja tetka i tetak su bili oboje rh poz, nazalost beba se nije razvila kako treba, porodjena je tetka u 7 mj trudnoce i beba je nakon dan umrla, i receno im je ako opet zatrudni treba prije da primi injekciju..
Samo ako je majka rh neg,ć. Rh poz majka neće trebati primiti injekciju jer neće razviti imunološki odgovor na rh poz dijete.
Nisam vidjela tvoj prosli odgovor, ugl znam da je nesto bilo sa tim Rh sto su tek kasnije vidjeli kad je nazalost vec bilo kasno, al nisam bila 100% sigurna..
👩🏼26
👱🏻♂️27
👩❤️👨2016 💍2020 👰🏼♀️🤵🏼♂️2022
09/2020 biokemijska 4tt
Pokusavamo od 4/2022 🙏
Ivvyy kako si ti ? Koji si dan ciklusa ? Ili koji dpo ?
👩35
Pokušavamo od 08/2022
Ciklusi 32/33
Svi Hormoni i svi nalazi uredni ✔️
AMH 23.19
Jajovodi prohodni
👨34
Krvna slika uredna
Urinokultura uredna
Hormoni i svi ostali nalazi uredni ✔️
10/2023 oligozoospermia
12/2023 uredan spermiogram
IUI 6/2024 Vinogradska, ovitrelle❌
IUI 2/2025 Vinogradska, ovitrelle ❌
IVF 5/2025 Vinogradska, ovitrelle ❌
IVF 6/2025 Vinogrdska
Ja znam ovako kako je kod nas bilo jer sam ja negativna, muž pozitivan i beba pozitivna da sam morala primiti injekciju. Kako je obratno da je muž negativan a žena pozitivna ili da su oba ista ne znam, moguće da u tom slučaju nema nikakvih problema. Ali nije da sam gledala za to jer nije moj slučaj.
Znam samo da su me na to upozoravali da je problem jer kao ako ne dobijem injekciju da vjerojatno drugu trudnoću ne bi iznijela do kraja.
03/23 OAT, 1. stimulirani 2js, ET 1 ➖
08/23 2. stimulirani postupak, 2js, ET 1 ➖
01/24 VG 3. stimulirani 3js, bez transfera
03/24 VG 4.stimulirani 1js, bez transfera
06/24 5.stimulirani postupak, 1 js, ET 1 ➕
08/24 spontani pobačaj
04/25 6. stimulirani postupak, 0 js
E kolko znam nema veze pozitivna rh grupa oca s icim, pogotovo ako su i mama i tata pozitivni.. nego samo kad je majka negativna. Kao sto je Mariposa napisala gore, radi tih posljedica. Vjerovatno je kod tvoje tete nesto drugo bilo u pitanju, tipa trombofilija isl😔 strasno mi je procitat takve price.
Msm da rh faktor ne igra ulogu u zacecu, nego samo da se sprijeci imunoloska reakcija majke na djetetovu pozitivnu grupu nakon poroda! 🙈
+ ❤️12.10.
It'a girl🩷
Slazem se, bitno je da majka nije negativna. Ja sam pozitivna i nitko nikad nije pitao koja mi je decko krvna grupa. Bitno je za majku koja je.
Ciklusi 28-30 dana
12.10. Imamo ➕ ❤️
28.10. Prvi pregled, ♥️ kuca
20.12. Nifty ✔️ 💙
29 👩🏽❤️👨🏽 29
Ja sam nakon vanmatericne primila injekciju za sljedeću trudnoću, da je “čuva” , jer sam RH neg. Za muževu nisu pitali.
05/23 vanmaterična prva trudnoća -odstranjen jedan jajovod
baby boy
E sad sam tek zbunjena, imam neku knjizicu iz srednje kaze mama tamo mi pise negativna, sad nasla iz Njemacke ovu knjizicu koju dobijes kod teudnoce i tamo pise pozitivna :D. Mislim ipak da su Njemci malo ozbiljnije to uradili, tako da racunam da sam ipak pozitivna, ali hvala vam.
TTC 08/2021 👰32 🤵34
Biohemijska 10/22 Missed abortion 11ttc 03/23
03/24 ICSI (Puregon, Granillex, Ovitrelle, Cyclogest)01.04. ET ❌ 2❄️
04/24 FET, otkazan
05/24 FET 7dnt +, 9dnt beta 187, 11dnt 532, djecak 💙
E sad sam tek zbunjena, imam neku knjizicu iz srednje kaze mama tamo mi pise negativna, sad nasla iz Njemacke ovu knjizicu koju dobijes kod teudnoce i tamo pise pozitivna :D. Mislim ipak da su Njemci malo ozbiljnije to uradili, tako da racunam da sam ipak pozitivna, ali hvala vam.
Ja bih to provjerila svako ipak🙈
+ ❤️12.10.
It'a girl🩷
Ivvyykako si ti ? Koji si dan ciklusa ? Ili koji dpo ?
Dobro sam, hvala na pitanju🥰
Danas sam 30dc, 10dpo, nema nista, cekam mengu za 4-5 dana i tjt 😌
👩🏼26
👱🏻♂️27
👩❤️👨2016 💍2020 👰🏼♀️🤵🏼♂️2022
09/2020 biokemijska 4tt
Pokusavamo od 4/2022 🙏
Sortiraj odgovore
Najstariji