Hvala Freya, znam da je tako, nekad covjek samo poklekne.
Ne bi zeljela da nesto pogresno kazem, ali imala sam i ja slicne misli nedavno i nakon par dugih setnji, molitvi i razgovora sama sa sobom odlucila sam da necu odustati dok u meni ima i trun snage. A ako je izgubim skroz, pomirit cu se sa svojim Krstom i ako Bog da pokusat usvojiti (ja bih odmah cak, muz okljeva), ako ni to onda biti najbolja moguca verzija sebe.
Zato ti od srca zelim da ti se vrati energija, imas je sigurno i pokusas sa Ivf/icsi, da se ne bi pitale do kraja zivota sta da sam pokusala. Veliki zagrljaj saljem ❤️

TTC 08/2021 👰32 🤵34
Biohemijska 10/22 Missed abortion 11ttc 03/23
03/24 ICSI (Puregon, Granillex, Ovitrelle, Cyclogest)01.04. ET ❌ 2❄️
04/24 FET, otkazan
05/24 FET 7dnt +, 9dnt beta 187, 11dnt 532, djecak 💙
Pozdrav cure. Možda nije pravi forum za ovo pitanje ali možda netko zna odgovor na moje pitanje.
Uglavnom, izvadila sam spolne hormone jer vec neko vrijeme ne mogu zatrudniti. Ima li netko više znanja od mene što se tiče odnosa/omjera hormona LH i FSH. Čitala sam da bi omjer LH i FSH trebao biti obrnut od mog, dakle da FSH bude veci od LH i to 2:1 u korist FSH hormona. Kako sam komunicirala s ginekologicom putem e-maila postavila sam joj to pitanje uz pitanje za nesto povišene muške spolne hormone pa mi je odgovorila samo na to pitanje da nije potrebna nikakva terapija zbog sitno povišenih muskih hormona. Ja cu vam ispisati sve rezultate nalaza pa vas molim da mi vi kazete sto mislite.
Hormone sam vadila 4.dan ciklusa (folikularna faza):
LH 8.5 IU/L (folikularna faza: 2.4 - 12.6)
FSH 7.5 IU/L (folikularna faza: 3.5 - 12.5)
Prolaktin 355 mIU/L (102-496)
Estradiol 269.1 pmoL/L
Testosterol 1.84 (0.29 - 1.67) -povišen
DHEA-S 8.78 (2.68 - 9.23)
Androstendion 4.81 (1.71 - 4.58)povišen
TSH 1.804 (0.55 - 4.78)
Unaprijed zahvaljujem i drzim fige svima☺️🍀🤞
Meni
Ups poslala prije nego sam zavrsila poruku…
Meni ovo lici na PCOS.
Potrebna je promjena prehrane, suplementacija, fizicka aktivnost….
Napravi i OGTT sa inzulinom da vidis imas li inzulinsku rezistenciju.
Istrazi malo pa ako imas pitanja, pitaj :) ima nas tu par s PCOSom. Sretno
Hvala puno na odgovoru. A to sam i ja posumnjala na PCOS ali nikad mi ginekologica to nije rekla. Uvijek je sve oke bilo s jajnicima. Ovulaciju imam tocno svaki 13.dan ciklusa i menstruacija je 27.dan skoro točno uvijek u isto vrijeme. Treniram cijeli zivot, iako doduše ne pazim previse na prehranu i možda bi mogla malo više izbjegavati šećere i ugljikohidrate. Čudno mi je da mi ginekologica nije ništa rekla za to, ali definitivno ću pokušati promijeniti prehranu. Suplemente pijem već 6 mjeseci (Terra organiku sada pijem a prije sam pila od Gardens of life-a Vitamin code).
19.9. konzultacije Poliklinika IVF
10.mj - Dogovoren IUI (stimulacija ovulacije uz Femaru i Menopur; Ovitrelle) -》IVF (1 j.s. nezrela)❌️
11.mj - IVF (blaga stimulacija: Femara, Gonal F, Ovitrelle) 🤞🍀 -》3 oocite, 2 zrele i oplođene- beta 18.12. ❌️
1.mj IVF (puna stimulacija- Ovaleap, Cetrotide, Decapeptyl i Ovitrelle) - 6 oplođenih oocita; 1 blastocista vraćena; 13.2. beta HCG 469.1 🍀; 15.2. beta HCG 887.1 🍀🍀
25.2. (5+5 tj.) UZV vidljiv plod i otkucaji srčeka ❤️
Cure, nakon sto je trakica za ovulacija skroz tamna, odnosno pozitivna, citam da tek nakon toga testa ovulacija nastupa kroz 24-48h. Da li sam dobro procitala i shvatila? :) Hvaala
*rani spontani- 01.24
Ne bi zeljela da nesto pogresno kazem, ali imala sam i ja slicne misli nedavno i nakon par dugih setnji, molitvi i razgovora sama sa sobom odlucila sam da necu odustati dok u meni ima i trun snage. A ako je izgubim skroz, pomirit cu se sa svojim Krstom i ako Bog da pokusat usvojiti (ja bih odmah cak, muz okljeva), ako ni to onda biti najbolja moguca verzija sebe.
Zato ti od srca zelim da ti se vrati energija, imas je sigurno i pokusas sa Ivf/icsi, da se ne bi pitale do kraja zivota sta da sam pokusala. Veliki zagrljaj saljem ❤️
Ja bih odmah usvojila ali je procedura u Bosni uzasna, i predugo traje i obicno nista ne bude od toga na kraju, a toliko djece u domovima.. Moj amh nije sjajan, 12pmol. Onda i neki zdravstveni problemi koji su se vratili prave problem i ne znam kako bi na to djelovali hormoni, stres, i sve to oko IVF. Ja imam i adenom koji nije bas mali, došlo mi je i do suzenja vidnog polja prije dvije godine, sad ne smijem ni da odem da vidim stanje.. nekkao svega se nakupilo a najviše razočarenja.. A svaki dan nova trudnica oko mene i stvarno mi je drago, ali kontam hoću li ja ikad doci do toga. Neki dan mi drugarica priča, abortirala sam, neplanski bla bla, baš sam bila bijesna..

Ja bih odmah usvojila ali je procedura u Bosni uzasna, i predugo traje i obicno nista ne bude od toga na kraju, a toliko djece u domovima.. Moj amh nije sjajan, 12pmol. Onda i neki zdravstveni problemi koji su se vratili prave problem i ne znam kako bi na to djelovali hormoni, stres, i sve to oko IVF. Ja imam i adenom koji nije bas mali, došlo mi je i do suzenja vidnog polja prije dvije godine, sad ne smijem ni da odem da vidim stanje.. nekkao svega se nakupilo a najviše razočarenja.. A svaki dan nova trudnica oko mene i stvarno mi je drago, ali kontam hoću li ja ikad doci do toga. Neki dan mi drugarica priča, abortirala sam, neplanski bla bla, baš sam bila bijesna..
Vjerujem, nekad se svega nakupi previse, ni moj AMH nije dobar, a bukvalno svi oko nas su trudni ili sa djecom, nemamo se ni sa kim nasamo ni druziti vise.
Najtamnije je pred zoru, ne znamo kako, ali izobrit ce to Bog nekako 🤗❤️

TTC 08/2021 👰32 🤵34
04/24 FET, otkazan
Vjerujem, nekad se svega nakupi previse, ni moj AMH nije dobar, a bukvalno svi oko nas su trudni ili sa djecom, nemamo se ni sa kim nasamo ni druziti vise.
Najtamnije je pred zoru, ne znamo kako, ali izobrit ce to Bog nekako 🤗❤️
Nadam se, ali nesto vise nisam optimisticna, valjda se previše toga nakupilo, umori se covjek.. Da mi je ostalo barem dovesti u red i da to bude ok.. Kad je tebi ICSI? Koliko dugo ti vec koristis utrogestan? Da li su ti rekli da li ima neki rok koliko dugo se može uzimati?

Danas mi 8dc, cim dobijem 2dc krece spricanje. Pojma nemam kakoce mi djelovatj na endometriozu i migrenh, to mi je najveca briga. Koristim ponovo od juna, svaki mjesec, sad nisam i lutealna faza 7 dana bila. Nisu mi rekli da ima neki rok, valjda kak nema stetna dejstva. Ja sam se bila dobro raspala prije 10 dana, sad sam bolje, nekako covjek stane na noge...

TTC 08/2021 👰32 🤵34
04/24 FET, otkazan
Pozdrav drage dame.
Zanima me da li je neka od vas koristila neke tablete da izazove ovulaciju i ako jeste moze li neko iskustvo.
Ginekolog mi je prepisao jedne ako uspijem nabaviti da pijem 5 dana 2×1
Inace imam PCOS i vec pijem jednu terapiju za njih .
Samka
Pozdrav drage dame.
Zanima me da li je neka od vas koristila neke tablete da izazove ovulaciju i ako jeste moze li neko iskustvo.
Ginekolog mi je prepisao jedne ako uspijem nabaviti da pijem 5 dana 2×1
Inace imam PCOS i vec pijem jednu terapiju za njih .
Ja imam Ovulacije , i nemam nikakve dijagnoze , ali ovaj ciklus sam na klimofenu isto 5 dana 2 puta po 1 tabletu .. i u petak imam folikulometriju pa ću vidjeti dal djeluju na mene dal se izabicilo vise od jednog folikulica pa ću moći vise toga ti reci u svezi toga .. također cura tu na forumu je wildflower isto je na klomifenu i njoj pomažu da joj izazovu ovulaciju .

👩35
Pokušavamo od 08/2022
Ciklusi 32/33
Svi Hormoni i svi nalazi uredni ✔️
AMH 23.19
👨35
Hormoni i svi ostali nalazi uredni ✔️
10/2023 oligozoospermia
12/2023 uredan spermiogram
IUI 6/2024 Vinogradska, ovitrelle❌
IUI 2/2025 Vinogradska, ovitrelle ❌
IVF 5/2025 Vinogradska, ovitrelle ❌
IVF 6/2025 Vinogrdska ✅
Lunolina želim ti puno sreće u skorom plusiću 🍀❤️
PCOS
🙋🏼♀️ - 25
🧑 - 27
3/23 - biokemijska
Pokušavamo od 1/23 🫠
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji