Lovci na ovulacije (LH trakice) - 7. dio🍀💟

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • mariposa1510
    22. Studeni 2023. 09:51

BikMik

Po prvi put mi je muza bas pogodio ovaj neuspjeli ciklus sa HSG i stopericom i svim, a nikad nije dao da se vidi da mu je tesko, pa mi je to jako tesko palo, evo ne prekidam plakat 24 sata. Nema druge nego sto prije u MPO vode, ali nekako je teze se pomiriti sa tim nego sto sam mislila, plus nemam jednostavno strpljenja ni zivaca se boriti za drzavno i cekati mjesecima, pa bi platila sve i sto prije.
    Kako ste se vi pomirile sa tim, posebno sa vjerske strane? Imam osjecaj kao da sam izdala Boga, jer sam izgubila nadu, a stvarno nije tako, zelims amo uraditi sve u svojom moci, naravno da je sve u Njegovim rukama….
    Izvinite na bedaku rano ujutro…

Nisi izdala Boga! Nemoj, molim te, to tako gledati! Nisi ni izgubila nadu sve dok se boriš i to je lijepo, hrabro i pohvalno. MPO je kao svaka druga medicinska procedura - hvala Bogu na znanosti i na napretku medicine, gdje bi mi svi bili da nema napretka i da se liječimo kao prije stotinama godina. Ja sam isto vjernica, ali stav crkve po pitanju MPO ne razumijem i neće mi nikad biti jasno. To je nešto humano i plemenito. Gdje ćeš veće sreće nego pomoći mužu i ženi da s eostvare kao roditelji, mislim da je to nešto prekrasno i Bog sigurno nema ništa protiv toga. Normalno je da imamo loše dane s više pesimizma, sve je to ljudski i očekivano. Dođi sebi, skupite hrabrosti jer ju sigurno imate, i naprijed u borbu! I nama je užasno teško palo to da moramo u MPO, ali sad sam okej s tim. Imamo konzultacije rezervirane i u državnoj bolnici i u privatnim poliklinikama pa ćemo vidjet kako ćemo dalje odlučiti, isto savjetujem i vama. Sretno vam bilo, želim ti to od srca!

👩🏻 34 - Blagi PCOS, AMH 21 pmol/L
    👱‍♂️34 - Normozoospermia
    Pokušavamo od 1./2023. Bez trudnoće
    10./24. Prvi IVF, Repromed (Pergoveris 150 IU, Orgalutran, Brevactid) - 6 🥚, 1 ET blastociste ❌, 1❄️
    12./24. FET blastociste ❌
    02./25. Drugi IVF, Repromed (Pergoveris 225 IU, Orgalutran, Brevactid) - 9 🥚, 8 oplođenih, 4 blastociste, freeze all
    04/25. FET blastociste ❌

wildflower
    22. Studeni 2023. 10:01

Pozdrav zene drage!

Evo poceti cu lagano citati ovu temu.. Veselim se upoznavanju i novim saznanjima.

Za pocetak imam jedno pitanje.
    Vidjela sam da mnoge zene spominju testove za ovulaciju/trudnocu s Amazona, nekakava kutija od 100 komada.
    Nisam uspjela pronaci. Moze link mozda?

BikMik drzi se! Ja imam nekoliko neuspjelih ciklusa iza sebe sa stopericama, hsg-om i sl.
    Zadnji ciklus sam davno primila stopericu.. Izgleda da je ovulacija zakasnila.. Nemam pojma kako je to uopce moguce?
    Ja sam mislila da stoperica garantira ovulaciju u iducih 48 sati?
    Kako god, ocekujem menstruaciju sad vec predugo.... Nikako da dode.
    Opet idem na folikulometriju sutra. A bila sam prije 10 dana.

Muzevi/partneri se postave najcesce u tu ulogu oslonaca i potpore da ce sve biti ok i sa pozitivnim ishodom kad tad, ali i oni imaju svoje kapacitete... Tesko je sve to skupa.
    Ja se razmisljam cak ici na neku grupnu podrsku ukoliko uspijem pronaci. Ako ne, onda na individualnu.

Da me ceka MPO sam se nekako pomiria.. To gledam kao nadu... 
    Nisam u vjeri bas ali mislim da se ne moras osijecati kao da si izdala Boga. Cinis sve sto je u tvojoj moci i u moci medicine da ostvaris svoju obitelj. Sto je to ako ne zrtva i ljubav prema sebi i partneru?

'91, PCOS, AMH 29,4 pmol/L (4,1-58)
    '86, oligozoospermia
    Repromed:
    2mj/2024 - 1. AIH ❌
    4mj/2024 - 1. IVF - SET BC | 1 BC ❄️ | 9dnt β 262 | 11dnt β 769 | 13dnt β 1646 ➡️ 1. uzv 15.05. ❤️ Panorama low risk - it's a boy 🩵

• freyaa
    22. Studeni 2023. 10:08

Bebolina2024

Freya ni sutra nije kasno za pokrivanje, taman bi jajna stanica trebala čekati ekipu. Možda se dogodi baš kad se najmanje nadaš 🙏🤞.

Ja sinoc komentarišem kako uvijek osjetim ovulaciju, i bas je sinoć nisam osjetila, a trakica je jutros svjetlija. Ovaj mjesec sam rekla da necu ici na uzv i sad sam u dilemi..

• BikMik
    22. Studeni 2023. 10:16

mariposa1510

BikMik

Po prvi put mi je muza bas pogodio ovaj neuspjeli ciklus sa HSG i stopericom i svim, a nikad nije dao da se vidi da mu je tesko, pa mi je to jako tesko palo, evo ne prekidam plakat 24 sata. Nema druge nego sto prije u MPO vode, ali nekako je teze se pomiriti sa tim nego sto sam mislila, plus nemam jednostavno strpljenja ni zivaca se boriti za drzavno i cekati mjesecima, pa bi platila sve i sto prije.
    Kako ste se vi pomirile sa tim, posebno sa vjerske strane? Imam osjecaj kao da sam izdala Boga, jer sam izgubila nadu, a stvarno nije tako, zelims amo uraditi sve u svojom moci, naravno da je sve u Njegovim rukama….

Nisi izdala Boga! Nemoj, molim te, to tako gledati! Nisi ni izgubila nadu sve dok se boriš i to je lijepo, hrabro i pohvalno. MPO je kao svaka druga medicinska procedura - hvala Bogu na znanosti i na napretku medicine, gdje bi mi svi bili da nema napretka i da se liječimo kao prije stotinama godina. Ja sam isto vjernica, ali stav crkve po pitanju MPO ne razumijem i neće mi nikad biti jasno. To je nešto humano i plemenito. Gdje ćeš veće sreće nego pomoći mužu i ženi da s eostvare kao roditelji, mislim da je to nešto prekrasno i Bog sigurno nema ništa protiv toga. Normalno je da imamo loše dane s više pesimizma, sve je to ljudski i očekivano. Dođi sebi, skupite hrabrosti jer ju sigurno imate, i naprijed u borbu! I nama je užasno teško palo to da moramo u MPO, ali sad sam okej s tim. Imamo konzultacije rezervirane i u državnoj bolnici i u privatnim poliklinikama pa ćemo vidjet kako ćemo dalje odlučiti, isto savjetujem i vama. Sretno vam bilo, želim ti to od srca!

Hvala Mariposa, ovo mi je trebalo, sabrat cu se danas i krenut u post i molitvu i lagano na konsultacije. Vec cu sljedece sedmice video calk imat da li inseminacija ili ivf. Hvala, i vama puno puno srece i snage, dat ce i nama Bog nasih 5 minuta 🤗🤗🤗

TTC 08/2021 👰32 🤵34
    Biohemijska 10/22 Missed abortion 11ttc 03/23
    03/24 ICSI (Puregon, Granillex, Ovitrelle, Cyclogest)01.04. ET ❌ 2❄️
    04/24 FET, otkazan
    05/24 FET 7dnt +, 9dnt beta 187, 11dnt 532, djecak 💙

• freyaa
    22. Studeni 2023. 10:22

BikMik

Sve te ovdje jako dobro razumijemo, isto sam prolazila prosli ciklus, ali nema padanja, moramo se boriti. Da te malo utješim, ja sam ciklus poslije HSG ostala trudna, prirodno sa svojom ovulacijom, pored dijagnoze neprohodni jajovodi. A sa vjerske strane, ja se nekako tjesim da i Bog želi da pokušamo sve sto mozemo da uradimo, neko hvala Bogu ne mora da prolazi kroz sve ovo sto mi prolazimo, gledam na sve ovo kao na nesto sto ce nas ojačati, i možda još više približiti Bogu. Nikad ne gubimo nadu. Mislim da sam ti poslala cjenovnik za Bahceci,  kod njih relativno brzo ide sve, i jako veliku uspješnost imaju.

Iglica8
    22. Studeni 2023. 10:46

Ne mogu pricati nista vezano uz glediste Crkve jer nisam prakticni vjernik u tom smislu i tesko mi je razumjeti stajalista vezana uz MPO. Jako mi je zao ako osjecas da si izdala boga i svoja uvjerenja jer to sigurno nije lako. Ja sam uvjerenja da u MPO ne treba ici ako s tim nisi na cisto jer vjerujem da to ima itekako utjecaja. Ako covjek osjeca nelagodu/griznju savjesti ne znam kako moze biti uspjesno. S tim da tu ne mislim na strah, on je normalan, ipak to utjece na tijelo. Mozda da si date jos malo vremena da vam ta opcija sjedne i da mirne duse mozete u te vode. Svaka od nas ima neko svoje vrijeme i neku svoju pricu, samo smo cesto nestrpljive pricekat vrijeme za nju. 
    Novim curama dobrodoslica 🙂

👩🏻 36
    👱🏻‍♂️ 36
    Trudimo se od kraja 2022.

• BikMik
    22. Studeni 2023. 10:48

freyaa

BikMik

Sve te ovdje jako dobro razumijemo, isto sam prolazila prosli ciklus, ali nema padanja, moramo se boriti. Da te malo utješim, ja sam ciklus poslije HSG ostala trudna, prirodno sa svojom ovulacijom, pored dijagnoze neprohodni jajovodi. A sa vjerske strane, ja se nekako tjesim da i Bog želi da pokušamo sve sto mozemo da uradimo, neko hvala Bogu ne mora da prolazi kroz sve ovo sto mi prolazimo, gledam na sve ovo kao na nesto sto ce nas ojačati, i možda još više približiti Bogu. Nikad ne gubimo nadu. Mislim da sam ti poslala cjenovnik za Bahceci, kod njih relativno brzo ide sve, i jako veliku uspješnost imaju.

Hvala ti, ali ja mislim da nisi, bas kontam danas kako cekam na cjenovnik, ali nisam te htjela zamarati, a mozda sam jednostavno propustila, oprosti mi. Mozes li ponovo? Izvini!
    Hvala ti, sad se samo razmisljam bi li ovaj ciklus platila inseminaciju u Njemackoj ili pustila sve i trake i pracenja i javila se bolesna i samo lezala i uzivala i isla u Crkvu 😅. Danas cu porazgovarati sa muzem, da vidim sta on kaze, za sta ima snage sad. Def me tjesi ta cinjenica da si ti i par drugih zatrudnile unutar 3 mjeseca od HSGa, zato se razmisljam mozda pauzirat sa svime...

TTC 08/2021 👰32 🤵34
    04/24 FET, otkazan

Lunolina
    22. Studeni 2023. 10:51

BikMik

Draga, za pocetak, potpuno razumijem situaciju jer sam ju prosla prosli i pretprosli ciklus. Na zalost nakon HSG-a je veca sansa za ostati u drugom stanju no nije uvjet ☹️

Sto se tice vjerske strane, rekla bih da je normalno ‘pasti’ u vjeri i izgubiti nadu. Covjek si od krvi i mesa i ne mozes uvijek biti u naponu snage i vjere. 
    Pomoli se svom anđelu cuvaru i zamoli ga da te sada posebno cuva. Od svih molitvi, vjerujem da je to jedna od najjacih jer svatko ima svog cuvara 🥰 
    Bit ce to sve u redu, ali dopusti sebi da budes povremeno i ranjiva. Budi njezna prema sebi (iako su zene odgajane da budu cvrste i jake, zapravo su vrlo krhke)❤️
    .
    Eniiii!!! Vratila si seee❤️❤️
    Nadala sam se da si prirodno ostala trudna i da se ne javljas dok ne vidis da li je sve ok 🙈
    Dobro je koji put se malo zaokupirati obavezama da se skrenu misli s trakica, temperature, ovulacije i iscekivanja.

👱🏻‍♀️32 PAI-1 4G homozigot, AMH 17 pmol ➡ 19,9 pmol
    🧔🏻‍♂️32 sve ok
    Pokušavamo od 11/2022
    🏢 Škvorc
    2 & 3/24 IUI ❌
    4/24 IVF (Ovaleap 225, Orgalutran, Ovitrelle) 10🥚, 1🐣, 0 ❄️❌
    5/24 prirodni - 1 🐣 ❌
    🏢 Repromed
    10/24 (Pergoveris 200, Orgalutran, Brevactid) 9🥚, ET 🐣, 2 ❄️
    Stiže dečko 🩵

• BikMik
    22. Studeni 2023. 11:12

Lunolina

BikMik

Draga, za pocetak, potpuno razumijem situaciju jer sam ju prosla prosli i pretprosli ciklus. Na zalost nakon HSG-a je veca sansa za ostati u drugom stanju no nije uvjet ☹️

Sto se tice vjerske strane, rekla bih da je normalno ‘pasti’ u vjeri i izgubiti nadu. Covjek si od krvi i mesa i ne mozes uvijek biti u naponu snage i vjere.
    Pomoli se svom anđelu cuvaru i zamoli ga da te sada posebno cuva. Od svih molitvi, vjerujem da je to jedna od najjacih jer svatko ima svog cuvara 🥰
    Bit ce to sve u redu, ali dopusti sebi da budes povremeno i ranjiva. Budi njezna prema sebi (iako su zene odgajane da budu cvrste i jake, zapravo su vrlo krhke)❤️
    .
    Eniiii!!! Vratila si seee❤️❤️
    Nadala sam se da si prirodno ostala trudna i da se ne javljas dok ne vidis da li je sve ok 🙈
    Dobro je koji put se malo zaokupirati obavezama da se skrenu misli s trakica, temperature, ovulacije i iscekivanja.

Inace sam jako teska na suzama, znala sam po par godina bukvalno da ne pustim suzu 😅, sa muzem sam 11 godina i on ne moze doci sebi kad vidi da ne mogu ni prestat plakati satima, ali nakon ovih razgovora sa vama jutros mi je puno lakse. Nisu prazne rijeci, nego smo u istom iskuzenju i kad vidim kako se sve hrabro drzite, zelim i ja 😁. 
    Ali mislim da cu si dati ciklus self care-a, pokrivam kaf budemo imali zelju i raditi samo stavri koje meni gode.

TTC 08/2021 👰32 🤵34
    04/24 FET, otkazan

• freyaa
    22. Studeni 2023. 11:15

BikMik

freyaa

BikMik

Sve te ovdje jako dobro razumijemo, isto sam prolazila prosli ciklus, ali nema padanja, moramo se boriti. Da te malo utješim, ja sam ciklus poslije HSG ostala trudna, prirodno sa svojom ovulacijom, pored dijagnoze neprohodni jajovodi. A sa vjerske strane, ja se nekako tjesim da i Bog želi da pokušamo sve sto mozemo da uradimo, neko hvala Bogu ne mora da prolazi kroz sve ovo sto mi prolazimo, gledam na sve ovo kao na nesto sto ce nas ojačati, i možda još više približiti Bogu. Nikad ne gubimo nadu. Mislim da sam ti poslala cjenovnik za Bahceci, kod njih relativno brzo ide sve, i jako veliku uspješnost imaju.

Hvala ti, ali ja mislim da nisi, bas kontam danas kako cekam na cjenovnik, ali nisam te htjela zamarati, a mozda sam jednostavno propustila, oprosti mi. Mozes li ponovo? Izvini!
    Hvala ti, sad se samo razmisljam bi li ovaj ciklus platila inseminaciju u Njemackoj ili pustila sve i trake i pracenja i javila se bolesna i samo lezala i uzivala i isla u Crkvu 😅. Danas cu porazgovarati sa muzem, da vidim sta on kaze, za sta ima snage sad. Def me tjesi ta cinjenica da si ti i par drugih zatrudnile unutar 3 mjeseca od HSGa, zato se razmisljam mozda pauzirat sa svime…

Evo ga  https://ibb.co/gP7J7jG
    Oporavi se malo, pusti sve, pa donesi konačnu odluku. Mislim da smo sve pod ogromnim pritiskom, ja prije nisam bila ovakva, ali nakon pobacaja, toliko sam postala i osjetljiva i nervozna, mislim da ću odmoriti od svega ovog, za novu godinu idem na 2 sedmice odmora, iako će mi biti plodni dani, baš me briga, niti ću koristiti trakice, nista, da odmorim od svega..

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.